- 12 Temmuz 2022
- 24.425
- 88.697
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
1 ay el sürmediğiniz bi şeye ihtiyacınız yoktur aslında. Hatıraydı bilmem neydi biraz kendimizi kandırma çabamız. Benim de ilkokul arkadaşımın verdiği ponpon duruyordu dolabımda sorsanız tarihini kimin verdiğini hatırlamam ama hatıra diye saklıyordum. Bi gün annem kaldırmış yokluğunu bile fark etmedim. Kendi söylemiştibende atamayanlardanimnasil baskadiniz ilk bu ise
hala 15 yillik takimlarim var hayatta olmasi mumkun degil bana kimini gozum kala kala ablama verdim geri kalani da kiyamiyorum atmayaBelli bir süre belirleyin, o süre içerisinde el sürmediginiz eşyaları yollayın gitsin. Kıyafetleri, ayakkabıları bağışlayabilirsiniz, her şeyi ikinci el uygulamalarından satabilirsiniz, bazılarını sevdiklerinize verebilirsinizPüf noktası acımadan bam güm girebilmek, üzerinde düşünürseniz atamazsınız Çok emin olmadıklarınızı da beklemeye alın, bir süre daha kullanmadıysanız, onlardan da kurtulun. Benim naçizane yöntemim bu şekilde.
benim neler var neler bir bilseniz ponpon cok masum1 ay el sürmediğiniz bi şeye ihtiyacınız yoktur aslında. Hatıraydı bilmem neydi biraz kendimizi kandırma çabamız. Benim de ilkokul arkadaşımın verdiği ponpon duruyordu dolabımda sorsanız tarihini kimin verdiğini hatırlamam ama hatıra diye saklıyordum. Bi gün annem kaldırmış yokluğunu bile fark etmedim. Kendi söylemiştiYokluğu sizi rahatsız etmiyorsa satın ya da ihtiyacı olana verin gitsin
hala 15 yillik takimlarim var hayatta olmasi mumkun degil bana kimini gozum kala kala ablama verdim geri kalani da kiyamiyorum atmayabu yuzden ailemden biri temizlige gekince atiyor benim yerime yoksa evimde bir cok sey çöp aslinda gereksiz yani
bana da atabikirmisiniz ozeldenBu konuda videolar falan var, çok hoşuma gidiyordu izlerken, dedim ben niye yapmayayım? Siz de bence bakın, insanı çok motive ediyor izlemek. Bir yerden başlarsanız devamı gelir zaten
Doğru yoldasınız bence devam, sadelikte ferahlık vardır..Ben cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme
Valla sadece nevresim konusunda annenizle aynı fikirdeyim.zamanla ,yıkandıkca yıpranıyor nevresimler. benimkiler 12 yıl sonunda sanki sözleşmis gibi sırayla cırt diye gitti. %100 pamuklar dünya parası, o yüzden gözden uzak dolap gibi yerleriniz varsa nevresim takımlarını saklayın. Süsü caputu atın gitsinBen cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme
Suan ne kadar ben de merak ediyorum. Tıplamda 200 kadar da ben de var. Yarısı nerdeyse iğne oyası. Çeyiz de hepsini tek tek paketlemişlerdi. Peketlerini bile açmadım. 50 kadarını kendime ve kızıma ayırıp gerisini satmayı düşünüyorum ne kadar acaba tanesiO yazmaların tanesi kaç para oldu , haberiniz var mı ? Bağış yapmak yerine annenize , kayınvalidenize geri verin ; evlenenlerin çeyizine hediye verebilirler , kullanabilirler.
Elden çıkarırken maksimum verimi elde ediyorsanız bi sorun yok diye düsünüyorum.Ben cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme
Normal dantellileri bilmiyorum ama iğne oyaları modelin basitliğinden zorluğuna göre değişiyor. 150'den başlıyor 500e kadar çıkıyor..Suan ne kadar ben de merak ediyorum. Tıplamda 200 kadar da ben de var. Yarısı nerdeyse iğne oyası. Çeyiz de hepsini tek tek paketlemişlerdi. Peketlerini bile açmadım. 50 kadarını kendime ve kızıma ayırıp gerisini satmayı düşünüyorum ne kadar acaba tanesi
28 yıllık evliyim, evimde ihtiyaç fazlası hiçbir şey bulamazsınız, misafirden misafire oturulan bir misafir odası yapmadım mesela, L takım orta sehpa ve tv sehpasından oluşan bir oturma odam var, mutfaktaki tabak çanak da az ve öz, bir sürü yemek takımı, sunum tabağı bardağı, kahve yanı bardağı vs almadım da kullanmıyorum da.sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ?
Bu biraz kişisel sanırım. Mesela benim mutfağımda 12 kişilik yemek takımı +6 kişilik takımım hariç başka tabak yoktur. Çatal - bıçakta öyle, tencere takımım sadece 2 set. Kahve fincanım, çay bardağım 2 şer set. Yani öyle fazla fazla hiç birşeyim yok. Yetmiyor mu? Gayet yetiyor. Ama bana yetiyor, başkasına az, bir başkasına fazla gelebilir.Ben cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme