- 20 Ekim 2014
- 1.776
- 1.429
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Onlar artık sizin eşyanız istediğinizi yapmakta özgürsünüz, bir kısmını satabilirsiniz veya annem gibi de yapabilirsiniz, hiç kullanılmamış tülbent vb şeylerle, kutusu açılmamış sıfır mutfak eşyalarını ihtiyaç sahibi yeni evlenecek kızlara verdi çeyiz diye.Offf bende kapalı olmadıgım halde evde ki 52 yazmadan kurtulmak istiyorum. mevlüt düğün dernek yapacak insan değilim evime yaşlı misafir gelmiyo ki gelsede 1-2 kişi anca...çünkü evim kücük. annem attırmıyor el emegim diye al sen kullan diyorum yok. yaaav boşa karsamba be kadın yeter yaaa kilerim yok bi bazam var onada hiçbişey sıgmıyo bak gene sinir geldi bende eve gidip herşeyi satmak istiyorum şuanda ahahahha
İnanamıyorumNormal dantellileri bilmiyorum ama iğne oyaları modelin basitliğinden zorluğuna göre değişiyor. 150'den başlıyor 500e kadar çıkıyor..
Kayinvalidem zaten göbekli nevresim takımını bileelinden ciksın cok gözüksün diye çeyizime koymus kendi evinde istemez de tutmaz da hem zaten gobekli nevresim takimi mi kaldi esimin sünnetine yaltirmis bir kere kullanmıs da sonra ceyize kaldiririm demis falan filan sanki onu kullanacağim da.. havlularin dantellerini söktüm dantelleri geri verdim ben dantelli sevmem havlulari kullaniyorum dsntelleri degerlendir diye o da gitmiş sobada yakmıs onda depo edilecek alan var ama istemiyor annemin de evi benden beter cok istifci cikolata paketinin kurdalesini bile atmaz o yüzden yer.yok maalesefBir nevresim en son sorduğumda 500 idi neden batıyor bukadar? Yüklük vs veya annede kvdede depo kiler varsa paketleyip kaldırın birsüre. Hala istemezseniz çıkarırsınız elden. Artık alım gücü düşüyor bence bunu göz önünde bulundurarak eleyim eşyalarınızı. 3. Çekyat fazlaymış sunum şeyleri asla evime girmedi hep sade mutfağın oldu ama diğerleri ihtiyaç bence.
Bu konuda kafanız karışıksa Marie Kondo'yu izlemenizi öneririm. Netflix'te Tidying Up With Marie Kondo adında 7 bölümlük bir programı var. Kitabı da var Derle Topla Rahatla sanırım adı. Neyi tutup neyi atacağıma nasıl karar vereceğim ve nasıl düzenleyeceğim konusunda bana çok yardımcı oldu.Ben cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme
Ucu iğne oyalı fular düşünün iki ucunda sadece oya var 180e satılıyor, el emeği değerlidirİnanamıyorum
Suan ne kadar ben de merak ediyorum. Tıplamda 200 kadar da ben de var. Yarısı nerdeyse iğne oyası. Çeyiz de hepsini tek tek paketlemişlerdi. Peketlerini bile açmadım. 50 kadarını kendime ve kızıma ayırıp gerisini satmayı düşünüyorum ne kadar acaba tanesi
Ivır zıvırı hediye götürmek, satmak iyi olabilirBen cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme
Eğer hayır için bağışlamak istiyorsanız yazmalarınızi bildiğim bir yer var oraya bagislayabilirsiniz. Kermesleri oluyor genelde. Konunuz için de şunu diyebilirim. Evimizde olan her şeyden sorumluyuz, hesabını vereceğiz. Ne kadar az eşya o kadar rahatlık. Hem dünya için hem ahiret için. Kendinizi nasıl iyi hissediyor iseniz öyle yapın.Annem 6 tane yapti kayinvalidem de bir o kadar yapmis 120 tane yazma var mesela kapaliyim ama 120 tanesini de ortmuyorum boyle toptan kermese falan bagislayacagim o derece biktim kizim giriyor odaya dagitiyor firlatiyor esyaya hizmetten yordum iyice
Bence hiç yolundan dönme.Ben cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme