- 23 Aralık 2021
- 329
- 482
- 25
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Sunumluk munumluktan bana da gına gelir görünce bir kenara bayılasım geliyor. Bence düşünceniz çok doğru, eşyaya hizmet ettiğimiz için hem gözümüz hem bedenimiz yoruluyor buna hiç gerek yok. Ama bu düşüncenizi uygulamadaki fevriliğinize takıldım. Bence alışveriş deliliğinin nasıl sonu yoksa minimalizmin de öyle. Bana iki durumda da aşırılığa gidenlerin farklı bir boşlukları varmış gibi geliyor. O yüzden kendinizi kontrol edebiliyor musunuz yoksa dürtü gibi mi geliyor size bu his, karar verin. Mesela sırf azaltmak için atmayın, bazı şeyler sayı olarak bir tık fazladır ama ihtiyaca binaen değerlendirilince olması gerektiği kadardır. Nevresim dediğiniz şeyden aslında 1 tane bile olsa olur ama onlar değişiyor, yıkanıyorlar mesela. O yüzden ihtiyaç duyabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde gözünüz attığınız koltuğu arayabilir, çay bardağı ihtiyacınız olabilir. Kullanılmayan kıyafetleri ben de veririm mesela ama her zaman temiz ve giyilmemiş alt üst takımlar, birkaç eşarp vs evde bulunur çünkü misafir gelebilir.
Ne bileyim biraz bu toplumun kültürüyle büyüdüğüm için bunlar geliyor aklıma. Japon ve Çinlilerin fotoğraflarla önümüze serdiği sadelik insanı cezbetmiyor değil ama biz bireysel yaşayan bir toplum da değiliz. Yemeği bile en az bir tabak fazla yapmak adetimizdir. Annelerimiz de bu yüzden sadeliği abartmamamızı tavsiye ediyor bence. Eğer ille de gözüme batıyor diyorsanız günlük kullanmayacağınız birkaç parça eşya için gözden uzakta bir köşe oluşturun ve görünmez hale getirin.
Ne bileyim biraz bu toplumun kültürüyle büyüdüğüm için bunlar geliyor aklıma. Japon ve Çinlilerin fotoğraflarla önümüze serdiği sadelik insanı cezbetmiyor değil ama biz bireysel yaşayan bir toplum da değiliz. Yemeği bile en az bir tabak fazla yapmak adetimizdir. Annelerimiz de bu yüzden sadeliği abartmamamızı tavsiye ediyor bence. Eğer ille de gözüme batıyor diyorsanız günlük kullanmayacağınız birkaç parça eşya için gözden uzakta bir köşe oluşturun ve görünmez hale getirin.