Sadeleşirken sacmalamıyorum dimi ?

Sunumluk munumluktan bana da gına gelir görünce bir kenara bayılasım geliyor. Bence düşünceniz çok doğru, eşyaya hizmet ettiğimiz için hem gözümüz hem bedenimiz yoruluyor buna hiç gerek yok. Ama bu düşüncenizi uygulamadaki fevriliğinize takıldım. Bence alışveriş deliliğinin nasıl sonu yoksa minimalizmin de öyle. Bana iki durumda da aşırılığa gidenlerin farklı bir boşlukları varmış gibi geliyor. O yüzden kendinizi kontrol edebiliyor musunuz yoksa dürtü gibi mi geliyor size bu his, karar verin. Mesela sırf azaltmak için atmayın, bazı şeyler sayı olarak bir tık fazladır ama ihtiyaca binaen değerlendirilince olması gerektiği kadardır. Nevresim dediğiniz şeyden aslında 1 tane bile olsa olur ama onlar değişiyor, yıkanıyorlar mesela. O yüzden ihtiyaç duyabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde gözünüz attığınız koltuğu arayabilir, çay bardağı ihtiyacınız olabilir. Kullanılmayan kıyafetleri ben de veririm mesela ama her zaman temiz ve giyilmemiş alt üst takımlar, birkaç eşarp vs evde bulunur çünkü misafir gelebilir.

Ne bileyim biraz bu toplumun kültürüyle büyüdüğüm için bunlar geliyor aklıma. Japon ve Çinlilerin fotoğraflarla önümüze serdiği sadelik insanı cezbetmiyor değil ama biz bireysel yaşayan bir toplum da değiliz. Yemeği bile en az bir tabak fazla yapmak adetimizdir. Annelerimiz de bu yüzden sadeliği abartmamamızı tavsiye ediyor bence. Eğer ille de gözüme batıyor diyorsanız günlük kullanmayacağınız birkaç parça eşya için gözden uzakta bir köşe oluşturun ve görünmez hale getirin.

Fazlalık gördüğünüz herşeyi elden çıkartın,inanın bana hiçbirini hatırlamayacak ve eksikliğini hissetmeyeceksiniz.Taşınırken evdeki eşya ve kıyafetlerin yarısından çoğunu belki de verdim sağa sola.

Ben cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme
Fazlalıklara katlanamiyorum
Hatta birileri evime gereksiz hediyeler alıyor atmamak için dişlerimi sıkıyorum ya 🤦🤦🤦

Ben son bir kaç yıldır mutfak eşyalarımdan paketli olan ikili kahve fincanlarımı, kupaları, termos bardakları vb.. bunun yanında havlu setlerimden bir çoğunu Hediye paketi yapıp Öğretmenler gününde oğlumun Öğretmenlerine gönderdim..

Hem çam sakızı çoban armağanı oldu hep fazlalıkları azalttım. Siz de Abartmadan minimal yaşama geçiş yapabilirsiniz..

Bizde de aynı.
Sadelik candır.
Bufedir, biblodur hiç biri yok.
Hoş ben severdim de çocuktan önce.
Çocuklardan sonra aman aman asla yani 😄
Fazla olan ne varsa çıkarın ki gerçek ihtiyaçlara yer açılsın.
Bizim de, 2 numaradan sonra ev öğrenci evine döndü.🤣🤣

Evlenmeden önce annemin evinde temizlik yaparken ağlardım resmen. Her yer incik cıncık, her şey gereksiz ve çok fazla. Bulaşık makinesi boşaltıyorum koyacak yer yok tabakları ama asla da atmıyordu. Kendi evimi düzerken asla gereksiz bi şey almadım şu an en sevdiğim en işi bulaşık makinesi boşaltmak 😅 Her şeyin yeri var, gereksiz 1 kaşık bile yok. Kafa rahat, ev daha ferah. O yüzden bence en iyisini yapıyorsunuz. Verebileceklerinizi veriyormuşsunuz zaten, sorun yok o yüzden bence.

Nevresimlere kıyamazdim sanırım. Ben sürekli aynı nevresim kullanmayi sevmiyorum. Beş tane filan var galiba bende
İki tane nevresimden ben sıkılırım.

Ben sunumluktab nefret ediyorum. O kadar sıkıcı tuhaf geliyor ki bana. Yapana saygım sonsuz ama bilmem kaç çeşit tabak, kahvaltı seti, ahşap kahvaltı seti, iki katlı sunumluk bilmem ne bilmem ne. Ben valla yapmaya da koymaya da yıkmaya da üşeniyorum.

Mutfakta sadelik güzeldir...

Geçen inst. Bir resim gördüm.kadinin evinde ki kahve fincanı sayısı benim toplam bardak sayimdan fazlaydı.😄😄😄😄😄

Bende son birkaç senedir bayağı bir eşyayı çıkardım evden , bugüne kadar çok rahattım ama bugün annem yazligini boşaltıyor ve bana tonla eşya gelecek , kafayı yiyorum ne yapicam o kadar şeyi diye
Bence 3 çekyat da fazla , birini satın

Ben cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme
Çok fazla eşyanız varmış doğru yoldasınız, 12 takım nevresim nedir gerçekten birkaç tane yedek bırakıp satın.fon perdelerimi bende temizlikçi ablaya verdim gereksiz toz tutan herşeyi satasım var zaten evim küçük...bence fazla çekyat dışında gereksiz çulu çaputu satın, çekyata kıyamazdım herhalde

Bende fazla mobilyadan hoşlanmayan biriyim. Annemin evinde vitrin orta sehpa kenar sehpa vs bir ton gereksiz eşya var mesela. Hiçbir zaman toplu da durmuyor. Sunumluk ürünler dışında farklı fincan tabak vs kullanmayı severim. Onlara dokunmazdım. Nevresim de aynı şekilde bana göre her zaman ihtiyaç. Ama tabi 3 çekyattan 1'ini satmak oldukça mantıklı. Sadelik sizin neyi kullanıp kullanmadığınıza göre değişir. En mantıklısı kullanmadığınız veya gereksiz gördüğünüz şeyleri elden çıkarmak. Az eşya az iş ve ferah görüntü. 👌

Mutfak eşyası, nevresim gibi şeyleri çok sevdiğim için kaldırıp ara ara değiştirip kullanıyorum . Fincanlardan sıkılınca gidip yenisini almak yerine eskilerini koyup bu sıkıldıklarımı kaldırıyorum. Bence doğru yoldasınız. Kendi eviniz bildiğiniz gibi yaşayın :)

İstifçilik babama gelmiş. Evi boyattık. Boya kovasını atmama bile izin vermedi. Yer kovası yap diyor. Dedim var kovam arabaya koy lazım olur diyor. Başımdan savdım direk çöpe. Bekar iken balkon resmen hurda deposu gibiydi ablam çok mücadele etti ama babama bişey attıramadı. Ben temizlerken taktım hortumu baba gel eskiciye verip para kazanalım balkonu güzelleştirelim dedim hep boşalttık balkonu. Ablam görünce şok olmuştu :)

Sadeleşmek güzeldir bende bunu yapmaya çalışıyorum, abartmadan sadeleselim inşallah 😅

bende atamayanlardanim o_O nasil baskadiniz ilk bu ise o_O
Belli bir süre belirleyin, o süre içerisinde el sürmediginiz eşyaları yollayın gitsin. Kıyafetleri, ayakkabıları bağışlayabilirsiniz, her şeyi ikinci el uygulamalarından satabilirsiniz, bazılarını sevdiklerinize verebilirsiniz 😊 Püf noktası acımadan bam güm girebilmek, üzerinde düşünürseniz atamazsınız 🤭 Çok emin olmadıklarınızı da beklemeye alın, bir süre daha kullanmadıysanız, onlardan da kurtulun. Benim naçizane yöntemim bu şekilde.

X