Sadeleşirken sacmalamıyorum dimi ?

Pasta tabaklı 24 veya 48 parçalık setlerden bahsetmiyorsak ; 18 çay bardağı bana çok gelmedi , ondan sormuştum.

Ayyy evet hep yorgun ve uykuluyum aynı şekilde kolum kalkmıyor. Bir sersemlik oluyor üstümde… biliyordum bende bir gariplik olmadığını bir de işi biten tuzluğu, sebze kabuklarını falan kaldırmaz hiç… işe girişmeden önce tezgahı boşaltmak yarım saat sürüyor

Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Nevresimleriniz kalabilir. 2 si eskidiğinde birer birer çıkartıp kullanacaksanız mantıklı. Oturma odasında 3 çekyat çok fazla bencede. Hiç yer kalmaz ki. Birde onların temizliği var. 3 çekyat neden var? Simli mimli örtüler zaten kullanışlı değil. Fon perdeler de çok gereksiz toz topluyor. Mutfak eşyalarınız az kalmış ama daha da elden çıkarmayın 18 çay bardağı varsa çok fazla. Misafir ile birlikte ise olabilir ama gündelik 18 görmek istemem bende.

Yakın zamana kadar satın yada verin derdim. Ama şu anda gözünüzün önünden kaldırın akmaz kokmaz şeyler bir köşede dursun eskidikçe değiştirin derim
Sağlam ürünleri atmayın tabiki neden atıyorsunuz kullanacak birileri vardır.
Hediye goturebileceklerinizi götürün
Ben hiç dantelli havlu yapmamıştım kvden gelenleri 2 tane 2 tane kullanıp attım 10 12 tane kadar kullanıyorum 6 yıllık evliyim bir tur tamamen değiştirdim
Ben çok fazla eşya sevmem neredeyse hiç almadım evlenmeden 2 yıl önce ev almıştık kullanışlı tüm mutfak eşyalarını ayırmıştım sonrada ihtiyacım olanı aldim
Mesela Hediye bardak geldiyse beğendiysem anneme bardak götürüp yerine geleni kullandım
Ama artık her an ulaşamayız olanida dagitmanin anlamı yok
12 tane nevresimden hiç beğenmediğiniz 2 3taneyi dağıtın ama kullandiginiz 2 tane eskidiginde gidip Servet dökmeyin

Ben salata yapinca mutlaka bir cop posetini cikarip icine dogruyorum, bakiyorum kendisi lavabonun icine dogramis.
O bana garip geliyor ben ona garip geliyorum.
Tezgahinin üstü yemin ederimm tabak koymaya yer yok
Birsey soyleyince biz kalabaligiz yetmiyor diyor, kizima bakiyor 5 yasinda el kadar ve kendisi baska kimse yok.
Aksam esi ve oglu isten gelir, gören asiret yasiyor sanar,
Tuzlugun agzini kapatmamis,bende kapali sandim . Her tarafa dokmemle bir oldu saka gibi

Kullanmadığınız, alternatifi olan şeyleri tabii ki tutmayın evde.

Nevresim takımı illa ki eskiyecek, kullanmam dediklerinizi çıkarın elden, beğendikleriniz dursun kenarda.
Sadeleşmek güzel ama seneye işinize yarayacak şeyi bu sene kullanmıyorum diye atmayın.

Annem 6 tane yapti kayinvalidem de bir o kadar yapmis 120 tane yazma var mesela kapaliyim ama 120 tanesini de ortmuyorum boyle toptan kermese falan bagislayacagim o derece biktim kizim giriyor odaya dagitiyor firlatiyor esyaya hizmetten yordum iyice
Ben kapalı değilim ama hala dağıtıyorum bitmiyor o tülbentler Her defasında annemle kv me çemkiriyorum. Ayrıca o kadar seccade var ki namaz da kılmıyoruz. Bari bir kısmını banyo paspası yapsaydınız. Çok makbule geçerdi diyorum. Nereye koyacağımı şaşırdım artık geri verdim onlara

Bu arada 2. El satışı asla önermem millet uyanmış elindeki eski ile değiştirip ürününüzü calabilirler boşuna stres sahibi olmayın
Bir kaç aya kadar çok ürün sattim ama sonuncusu tövbe ettirdi hiç gerek yok çok ilginç hikayeler de okudum ve uygulamayı sildim

O evde siz yaşıyorsunuz.
Dolayısıyla siz bilirsiniz.
Ben alırken fazla hiç bir şey almadım. Ona rağmen gelen hediyelerle birlikte artan eşyaların oldu.
Zihnimi kurcalayan herşey vermek istiyorum yakın zamanda.

Baharatlık ve yağdanlıklarınızı nerede kullanıyorsunuz? Zor olmuyor mu yemek yaparken?

Ya o eski tulbentler çok kıymetli çünkü yeniler cogunlukla sentetik çok fena yakiyor eskiler pamuklu ve yakmıyor biz herseyi verdik ama o biriken yazma tulbentler çok kıymetli valla asla vermem

Elden teslimde öyle birşey yapamazlar.

Benim de her şeyi atasım var ancak eşim tam bir stokçu. Bozulan ve tamir olmayacak bir elektrikli aleti bile atarken sağlam parçalarını alıp öyle atar, kabloları gibi evde hiç bir işime yaramayacak farklı boyutlarda 3 adet düdüklü tencere lastiği var mesela. Geçen gün attığımız sahanın kulplarını buldum, söküp almış.
Hangi bir yerden sadeleşmeye başlarım bilemiyorum.

Düdüklü tencere lastiğinden başlayabilirsiniz

Bu çok kişisel bi karar. Ben de berjerler dahil ğek çok şeyi elden çıkardım ve eksikttikçe mutlu olduğumu ferahladığımı fark ettim. Benim eşyaları atarken en büyük kriterim şudur : Ben bu eşyaya son iki sene içerisinde ihtiyaç duydum mu ? Benim için bi değeri yoksa hoop gönderiyorum rahatlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…