Lekeler, Çiller Sadece lekelerim vardı şimdi ceviz büyüklüğünde sivilcelerim var! buyrun topiğime

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

battaniyemkareli

Are you mine?
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
464
17
298
merhaba kızlar. başlıkta okuduğunuz gibi lekelerim için uğraşırken ceviz büyüklüğünde çıkan sivilcelerde işin içine girdi.. size yaptığım herşeyi kullandığım her ürünü tek tek anlatıcam. sivilcesiz sağlıklı günler diliyor ve başlıyorum.
herşey 13 yaşında başladı (şuan 19um)
bütün arkadaşlarım hergün yüzünü sabunla yıkadıklarını söylüyorlardı alala dedim dur bakıyım falan derken..
sıvı sabunla yıkadım.. evet.. SIVI SABUN! çocuk aklı işte..
o günden beri sivilcelerle uğraşıyorum kızlar...

beyaz tenliyim ve cildim pürüzsüzdü..
1 2 3 derken birden her yerimde sivilce çıktı. annemler hemen doktora götürdüler hormon bozukluğu mu diye. değildi tabiki
doktor yaşım küçük olduğu için bişey vermedi. üstünden 1 yıl geçti sivilceler hala devam ediyor.. yine gittik benzamycin verdi. ben ne anlarım onu sürmekten?
velasıl sürdük. yok anam yoookk geçmiyo

sivilcelerim o kadar artmıştı ki yüzümü yıkamaya korkar oldum. neyse gel zaman git zaman 2009 yılında o büyük tedaviye başladık. tabi 3 ay kadar isotrexin kullandım geçmeyeceğini bile bile...
roaccutane kullanmaya başladım. ilk ay gayet iyiydi yüzüm pul pul dökülüyor ama güzel görünüyordu. doktor dozu arttırdıkça sivilceler arttıda arttı.. hiç yeşil sivilceniz oldu mu kızlar? benim oldu o yeşil sivilcenin lekesiyle hala uğraşıyorum... 6 ay berbat bir şekilde geçti. artık eklem ağrılarım başlamıştı ama doktor 1 ay daha devam etmemi söyledi. dalgamı geçiyosun sen içmicem artık diye ağlamaya başladım. kızlar psikolojim çok bozuktu.. hiç kimse benim kadar ağır geçirmemiştir bu tedaviyi.. yanağımda yeşil sivilceler vardı.. 3 ay kaldı.. denize girdim çıktım bi baktım yoklar..

doktoruma lekeler için napıcaz dedim onlar zamanla geçicekler dedi.. hayır kızlar inanmayın geçmiyor! tedavim 2009 eylülde bitti. 2012 ocak ayında sivilcelerim geri döndüler. bu geçen sürede yüzüme hiç bişey yapmadım. güneş koruyucu bile sürmedim sadece suyla yıkadım. lekelerim dışında dupduruydu yüzüm ((
doktora gittim hem lekeler hemde sivilceler için. çünkü her çıkan sivilce SIKMADIĞIM HALDE KIRMIZI LEKE BIRAKTI!!!
6 YILDIR SİVİLCE VE LEKELERİYLE UĞRAŞIRIM HİÇ BİR ZAMAN SİVİLCEMİ SIKMADIM! SIKSAYDIM NASIL OLURDU ACABA? demek istiyorum..
tretini düzenli olarak 2 ay kullandım. yüzümü yaktı ve lekelerimi daha arttırdı. kimyasal yanık oluştu..

haa buarada ünv kazandık diye bakımlı olmamız gerekirmiş şimdi onları anlatıcam.
okula bi gittim alalaa herkes pürüzsüz tene sahip ben lekeli, dalmaçyalı gibiyim.
watsonsa gittim neutrogena pembe greyfurt yüz yıkama jelini aldım. kadın lekelerine birebir dedi lan salak nerden bilecek orda çalışan adam ! demedim, kandım, aldım. almaz olaydım.. belkide 2012 ocakta yaşadığım sivilce sorunu bundandı bilemiyorum. hoooooooooopp sivilce sivilce sivilce nooluyoz dedim beni seviyosunuz ama gidin lütfen dedim hayır leke bırakıp gitcez hıh dediler öle gittiler lanet olasıcalar!

baktım tretinle olacak gibi değil.. bıraktım anasını satayım. the body shopta leke için bi jelimsi şey var onu almak için girdim 300TLlik alışveriş yapıp çıktım. ne işemi yaradı? durumu dahada kötü yaptı neutrogena'dan daha kötü yaptı. fotoğraflarını eklicem! önermiyorum kızlar almayın..
sonra yine içimden saydırarak eczaneye girdim kadın direk aaa yüzün yanmış senin dedi hıı evet dedim sanki bilmiyok.
bephanten krem ve propolis verdi. propolisi kahvaltıdan sonra yut, akşam önce bephanten sür üstüne propolis kapsülünü açıp bephanten sürülen yere dök dedi. tağam dedim alıyorum. ( kozmetiğe döktüğüm paranın haddi hesabı yok)
15 gün kullandım ve yanıklarım hafifledi, yüzüm toparlandı. ama sınavlar falan derken bıraktım kullanmayı. belki devam etseydim tamamen düzelirdi bilemiyorum. bi şans daha verebilirim propolis'e

sonra aktara sarımsaklı şampuan almak için girdim. neymiş efendim saçlarım dökülüyormuş. dökülsün nolucak ya! geri gelecek nasılsa! demedim kendime.. aldım şampuanı tabi yanında buğday yağı ve kayısı sabunuda.
sarımsaklı şampuan bende alerji yaptı. habiboğlu'nunkini almıştım ve kafam, yüzüm, omzum, boynum sivilce doldu. ben nerden biliyim bitkisel diye aldım..
tabi hemen koşkoş doktora gittim isotrexin yazdı boynum ve omzumdakiler 5 günde, yüzümdekiler 2 haftada geçti..

sonra yüzüm kendine gelmeye başladı tabi bende bi cilt temizleyici sabun isteği uyandı. dove salatalık ve yeşil çaydı sanırsam. onu kullanıyordum, memnundum öneririm kızlar. ama değişik bişey arıyodum işte. arkadaşım sivilcelerin geçti madem lekelerin için çam katranlı ve bişeyli sabun otacı otal sabun. yaaa sen kiiim sivilce için kullanılan sabun kiiiimmmm.......... tabiki alerjik bünyem hoooooppppp yine sivilce döktü lanet olsun dedim artık hemen çöpe attım. yine gittim eczaneye sebamed likid temizleyici aldım. ilk kullanımda yüzüm alev topu gibi oldu. kaşındı sabah uyandığımda durgun bir yüz vardı. zaten fazla kullanamadım burun ameliyatı oldum 3 temmuzda.

sebamed kullanırken otacının yaptığı sivilceleri geçirdi demesemde eh işteye indirdi.
3-12 temmuz arası burnum alçılı ve bantlıydı. fakat benim bantlar yanağım, alnım ve kaşlarımdada vardı. eyvah dedim nolucak şimdi..
korktuğum başıma geldi yine sivilcelerrrrrrrr..................... isyaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnn dedim artık
önce bantlar çıkınca 9 gün görmediğim fakat beni kaşıntıdan öldüren sivilcelerime hey dostum sizde nerden çıktınız dedim.
kanki takılıyorumki hemen gitsinler..
bugün ayın 18i ve hergün yeni sivilce çıkıyor, hemde ceviz büyüklüğünde..

bantlar çıkınca doa sabun, lavanta suyu kullanmaya, lekelerimede pirinç kep. yağı ve nar çek. yağı kullanmaya başladım.
sebamed kullamak istemiyorum çünkü burnum daha çok yeni bişey olur diye korkuyorum.
gece yatarken sivilcelerime isotrexin sürüyorum tabiki geçirmiyor ... 6 gündür sürüyorum bi burun çevrem geçti yanaklarım hem şiş hemde fındık kadar sivilceler var.
size soruyorum kızlar sizce ben nerde yanlış yaptım? neyi yanlış uyguladım? neden gitmiyo bunlar artık bugun canımı okadar sıktıki diş macunu sürdüm :'( evet hakkını yemeyim çok azda olsa kırmızılığı aldı ama etkili değil..

yazdıklarını okudum ve cildin için üzüldüm... anladığım kadarıyla kozmetik ürünler sana iyi gelmiyor ben olsam yüzüme su ve iyi bir güneş kremi dışında herhangi bir ürün kullanmazdım ve sonbahara kadar dermatologları araştırırdım. birkaç farklı doktora gidip hikayemi anlatırdım ve onların çözüm önerilerini dinlerdim... leke konusuna gelirsek lazerle lekelerin tedavi olabileceğini duymuştum bir de bunu araştır... büyük şehirlerden birinde yaşıyorsan bir nebze daha şanslısın... NOT: durumunu (lekelerin için) danışacağın güzellik merkezlerindeki uzmanları araştır bu çok önemli dermatolog olmalılar... ayrıca çok seçici ol her yere güvenme ve pek çok farklı uzman doktora danış bence...

ahh canım ahh seni iyi anlıyorum benm öyle sivilce sorunum çok olmadı ama alerjik ve hassas bi yüze sahibim ki benim alerjim tescilii birsürü şeye var herkese iyi gelen ürünler bana hiç iyi gelmemiştir ben surtma yağ sürmştm günde 1 kez 5 gün filan ya papatya yağı ve lavanta yağı iyi gelir ikiside sivilceye etkili hopp sivilceer sonra hemen bıraktım , evde kendim tonik yapayım dedim hopp sivilceler . sonra dedim olmaz bu böyle yüzümü de nemlendrirmem lazım. bu arada bizim burda kozmetk magzası var kartın var her 100 lirada 1 lira puan kazandryor hep ordan kremler aldım dolbı görsen kremlerle dolu hepsi sivilce yaptı en son 6 liralık indrm yaptı kartım 600 lira harcamşm yuh dedim gittim eczaneye dermokozmetik olsn diyerekten o gün bugndr rahatm ben bizm gibi alerjik sivilcye meylli ciltlere yağlar iyi gelmiyor nemlendrcler nemlndrmeyp sivilce yapıyor ve kesnlkle kremlermz özel olmalı

canım saol yorumun için. annemler yaptırmamı istemiyor lazer çünkü kötü sonuçlar alınabiliyormuş. sağlıkçı çok tanıdığımız var aslında haklısın başka doktorlarada gitmem lazım 13 yaşından beri hep aynı doktora giderim bebeliğimi bilir benim sonbahar gelsin annemlerden gizli tca yapmayı düşünüyorum :/

aynen tatlım aynıyız işte senin bi yorumunu okuyup bioderma aldım bakalım memnun kalırım inş :) yağlar belkide böyle yapıyor artık yıldım ya.. erkek arkadaşım bile benimle dalga geçiyor.. çok sinir bozucu eczane benim kurtarıcım oldu saolsun <3

tatlım sen tca derken dalga mı geçiyorsun yanlış anlama ama seninkisi cahil cesareti bunu tek başına yapmamalısın yüzün bu haldeyken hiç yapmamalısın... düzelteceğim derken Allah korusun daha kötü sonuçlarla karşılaşırsın. sen tcayı uzman bi doktoro danış bakalım sana ne diyecek... ayrıca sen şu sivilce sorunun hallet de lekelere çözüm bulunur...

haklısın aslında cahil cesareti belki o asite burnum dayanmıcak düşücek nerden bilebilirim (evet biraz abarttım) gözüm dönmüş gibi aynaya bakıp bakıp ağlıyorum herşeyi denedim herşey dahada kötüye götürdü yıldım artık

Battaniyesi kareli olan kızın sivilce sorununa bir çözüm bulmak lazım ama ne.. :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…