• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece iimi dkmek istiyorum ok uzun bir yaz okuyana teekkrler

utmeras

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
121
0
96
İstanbul
kimsenin şaşırmayacağı üzere eşimin ailesinden bi çok kişiyi sevmem...

önce kendimi tanıtayım ben ünv mezunuyum ailemde öyle ve üst düzeyde yöneticiler sosyal insanlar ve herkezin iyiliği için uğraşırlar herkez için koştururlar insanlar arasında ayrım yapmazlar çoğu insan onların sayesinde emekli olmuş çocukları sigortalanmış okuyabilmiş hayatları kurtulmuştur annem her eve dönüşünde mahallenin çocuklarına çikolata dağıtarak eve döner babam bahçedeki meyvaları toplar herkeze dağıtır mahallenin çocuklarına bizim bahçe açıktır onlarda okurken aşık olarak evlenmişler yani biz aşk çocuklarıyız iyi kötü 35 yıllık hayatları beraber halen sürüyor bana ve kardeşim üzerimde her zaman otokontrollü ama özgür bi yaşam sundular okuduk onlardan ayrı yaşadık ama varlıkları arkamızda hep güçtü ben böyle bir ortamda yetiştim
veee evlendim ben aşık olduğum adamla evlendim ailem hiç birşey talep etmedi doğal olarak ben istedim ok dediler karşı tarafla herşey %50 %50 oalcak gerekirse eksik olsun sadece çocuklara kesinlikle borç bırakmak yok dediler annem bana ne takıldığını bilmez bile ama %80 %50 oldu %80 i bizimkilere oldu(eşimin ailesi zengindir) ama olsun napalım hiç lafı edilmedi tüm yaşadıkları olumsuz örneklere rağmen ben farkındaydım ama eşime saygımdan bende bunları hiç lafa dökmedim bugün size yazıyorum
ve çocuğum oldu a dan z ye herşeyini onlar aldı bezinden yatağına burun temizlemesinden şampuanına..
eşimin ailesimi eşimin ailesi okadar cahilki anlatamam (ben kuranın türkçesini okudum ve bunu dile dökmedim bu yüzden kimse benim bu kadar çok şey bildiğimi bilmez) devamlı dinden örnekler verirler çoğuda yanlış ve iğnelemek için kısa kollu ve açık olduğum için mesela saddam allahuekber dese aaa bu iyi bi adam derler yanlarında rahat oturamazsın kalkamazsın neden namaz kılmıyosunuz yanacaksınız oruç tutacaksınız bak bu sene sen kadınsın 1 adım geri durcaksın derler ben eşimle ortak bişeyler yapma ve hayat mücadelesi verirken ve ailemden bunu görmüşken ...annenlere ne kadar gidersen bizede o kadar geleceksiniz (annem 2 saatlik yolda onlar 21) ben hep onlara güler yüzlü davranırım ama mesafeliyimdir benim sessizliğimi salaklıkmı sanıyolar acaba ama eltim kapalı diye bana onu örnek gösterirler oysaki ben onla ancak yemek kıyafet falan konuşurum hiç bir ortak noktamız yoktur ama onada hep saygılı davranırım.. kızımı görmek istediler özledik dediler gittik ziyarete ama bitek eşim evdeyken kızımı sevdi kokladı öptü o evde yokken hiç ilgilenmedi bile sadec karşıdan sevdi benide öle eşimin yanında canım gelinim dedi şaşıırdım çünkü yokken devamlı beni eleştirirler ....çevrelerinde çoğu kişiyle küstürler ..aileme sosyalistler diye kötü gözle bakarlar gerçi belli etmezler çünkü yemez ama farkındayım ben
ve benim sorunum ben onlarla zaman geçirmek istemiyorum ne gitmek istiyorum ne gelmelerini istemiyorum onların yanında rahat değilim mutsuzum huzursuzum gerginim sadece eşime aşığım her şey tüm surat yapmamam hep güler yüzlü ve anlayışlı olmam hep ama hep onun için o aramasa bile ben arıyorum onları ama buz yaz siz gelemeseniz biz geleceğiz dediler ama benim için kabus gibi bişey
biz 2 ayrı dünyaların insanlarıyız
Bitti:a015:

Son düzenleme:
sende göstermelik olarak seviyor görünüyorsun heralde eşinin yanında... ben böyle anladım. eşinin tavrı ne.. senin tatili beraber geçirmek istemediğini biliyor mu?

sende göstermelik olarak seviyor görünüyorsun heralde eşinin yanında... ben böyle anladım. eşinin tavrı ne.. senin tatili beraber geçirmek istemediğini biliyor mu?

benim eşimde ailesinin yanında biraz sakallı olsa tepki görür rahat edemediği içinde çok uzun süre duramaz ama ben arayı bulmak için dediğin gibi öyle deme onlar annen ve baban bidiyerek orta yolu bulmaya çalışıyorum
dediğin gibi göstermelik
ama napabilirimki sonuçta onlarda anne ve baba.. benim dengim değilki konuşsam anlamazlar bende kasıyorum ama hep güler yüzlü olmaya gayret ediyorum
bu yüzden yazdım huzursuzum diye

cevabın için çok teşekkürler bu arada

ÜzÜlme zaten uzaktalarmıŞ bayramdan bayrama gıdıver gÖnÜllerı olur dın meselesıne gelınce ımanın kımde olduĞu bellı olmaz

hem benim ailemde de bi sürü hacı vardır en başta dedem ama o önemli bulduğu konularda uyarılarını yapar ve geri çekilir herkez kendi günahından sorumludur namaz kılın diye kavga etmez bağırıp çağırmaz çocuklarına şerefsiz demez

ÜzÜlme zaten uzaktalarmıŞ bayramdan bayrama gİdİver gÖnÜllerİ olur dİn meselesİne gelİnce İmanın kİmde olduĞu bellİ olmaz

evet canım gidiyorz onlarda geliyor bende o zamanalrdaki huzursuzluğumu ve bunun neden olduğunu paylaşmak istedim inan kendi evimde rahat edemiyorum birde ben sigara kullanıyorum evde balkona çıkar sigara içerim görseler balkondan itiverirler heralde gerçi farkındalar sanırım soruyolarmış eşime sigara içiyomu diye içiyosa bıraksın diyorlarmış ben babamın yanında da içmem çünkü o beni sigara içerken görmek istemez ama içtiğimi anladığında bulunduğum ortama biraz daha geç girer 30 yaşını geçtim artık bazı eşyler ağır geliyor ve edimya çok farklı yetiştim diye
ilgin için teşekkürler

Yazın gelip ne kadar kalacaklar ki.benneyaptımki

Allahtan 21 saatlik mesafedeler. Ya hemen yanında oluverseydi. Sende idare et bacım. He he de gitsin.Takma yani.

hem benim ailemde de bi sürü hacı vardır en başta dedem ama o önemli bulduğu konularda uyarılarını yapar ve geri çekilir herkez kendi günahından sorumludur namaz kılın diye kavga etmez bağırıp çağırmaz çocuklarına şerefsiz demez

üzülme değmez imanın kimde olduğu asla bilinmez hergün namaz kılsalar bile insanın içindeki önemlidir bana göre

Yazın gelip ne kadar kalacaklar ki.benneyaptımki

Allahtan 21 saatlik mesafedeler. Ya hemen yanında oluverseydi. Sende idare et bacım. He he de gitsin.Takma yani.

21 saatlik yoldalar ama annem 2 saatlik yoldan senede 1 kere gelir onlar senede 3 kere geliyor 1 haftadan az kalmıyolar tabi bende sonra eltimlere geçiyoalr orda kalıyolar bi süre

dediğin gibi yapıyorum ama buda beni çok kasıyor duyduklarımı yaşadıklarımı yazdım
sırf anne ve baba oldukları için eşimi huzursuz etmemek için tiyatro oynuyorum

benim birazdan mesaim bitecek ve çıkacağım şimdiden yazan arkadaşlara teşekkür ederim yarın ilk işim okumak olacak şunu bilinki amacım içimi dökmek çünkü bunları asla kimseyle paylaşamıyorum ailemle dertleşemem bizim yetiştirdiğimiz kız bu değil rahatsızlıkalrını konuşan paylaşan insandır o böle tiyatro oynamaz orta yolu daha mantıklı bi şekilde bulur derler belkide doğru derler ama ben neden bilmiyorum kuzumun dediği gibi he he deyip susuyorum bu ben gerçek ben değil ama

ben sana alkışlıyorumalkisalkisalkis,hayatta ben senin gibi idare edememCADIARZU,bana kötülük yapana ezerim annem olsa dahi:olmaz:,ve bir alkış kuranı türkçesi okudu içinalkisalkisalkis,bence de türkçesi en güzeli,okuduğu şeylerin anlamalısın,allah sana sabır versin canım:teselli::nazar:

Sen çok sabırlıymışsın gerçekten benim kötü huyum öldürceklerini bilsem hiç bi lafın altında kalmam.kendi bildiğimi savunurum.eğer eşinde sana destekciyse rahatsız olduğunda cevabını ver .yoksa içine dert olur.

eşine olan sevgin ve saygın için katlanacaksın sonuçta
senin ailen sık gelmeyebilir ama
diğerleri oğlunun evini kendi evleri gibi görürler maalesef
öyle olunca da sık gitmekte sakınca görmezler
sadece eşin için elinden geldiğince iyi davranmalısın
ne kadar iyi olurlarsa olsunlar zaten insan yanlarında rahat edemiyor
kendi ailen gibi olmuyor
bir tek senin sorunun değil yani

sağlam karakterli olduğun kişiliğine ters düşen hareketlere ses çıkaramadığın için kendini yemenden vicdan azabı çekmenden belli.sana ters olan bişeyi yapmak rol yapmak ağrına gidiyor ama yapacak bişey yok.bunun içinde kendini sorgulama eleştirme.hakediyorlar sende mecbur yapıyorsun böyle düşün aksi takdirde kavga çıkacak tatsız şeyler yaşanacak.cahil cüretkar olurmuş hakaret etmeleri tavsip etmedikleri şeyleri yüzünüze vurup sizi kırmaları bu yüzden.sen herzman yaptığını yap boşver cahiller de bilmiyorlar de bunlar böyle de içinden bi hafta kalıyorlarmış dayan.ailenle kıyalayıp kendine ben nereye düştüm böyle deme yada kıyasla biz ne iyiymiş bunlara göre de:)))))))

kimsenin inancı dini kimseyi ilgilandirmez gercek müslümanlarsa önce bunu öğrensinler
aranızda belli ki kültür seviye farkı oldukça farklı
bu tarz insanlarla tartışılmaz canım çünkü dediklerinde ısrar ederler karagözlükler önyargılar
yaptıklarını dün kisvesine büründürmeleri de ayrı komedi
ne alakası var dindar olmakla terbiyesiz görgüsüz müdahaleci olmanın
sen bence tavır olarak zaten dogrusunu yapıyorsun eşinin ailesii tamamen ilişkini kesme ama mesafeni de koru

arada sırada idare ediceksin eşine aşıksın sonucta..tek sorunun bu olsun ya amannnnnnn takma bence..millette ne dertler var..
sizde aşk var para var saglık var daha ne istiyorsun canım ya..

canım benim ailemle eşimin ailesi arasındada uçurular var buna dini konular dahil değil şükür. dğer olaylardan dolayı yetiştiriliş kültür bakımından benim kayınvalidemle hiç konuşacak bir konum olamaz daha karşıdan görünce yüzünü miğdeme kramp giriyor ama ne yapayım birde aynı sokaktayız.
zor ya anne baba lar ne dyebilirsin ne yapabilirsin ki.

bence idare etmesilisin zaten farkli şehirlerde yaşiyormuşsunuz
benim yerimde olsan naparsin ayni evde yaşiyorum:gitme:

Hahahah ben sana acımam cadu zavallı kayınvalidene acırım, Allah bilir neler yapıyon ne çileler çektiriyor kadıncağıza laelaelaelaelae

Konu sahibi arkadaşım, eşinin ailesiyle hiç bir yönünüz uyuşmuyor anladım ama bu ailede yetişen biri olan eşinle nasıl uyuşuyorsun. Yani adam hadi ailesine çekmedi deyelim yahu %1 de olsa genetik olarak bir şeyler kapmıştır.
O kadar olumsuz yönlerini yazmışsın ki, şimdi bir atasözü var, ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.
1- Eşinin ailesiyle bağları koparırsan; önceleri eşin takmaya bilir ama bir müddet sonra bu muhakkak sorun olacaktır.
2- Eşinin ailesiyle bağları koparmazsan; zaten 21 saatlik bir mesafede oturuyorlarmış ve sizde de fazla kalmıyorlarmış. Senede 1 hafta göreceksin. Eşinin hatırı için çiğ tavuk bile yemen lazım.
3- Benim Fikrim: Eşlerimizle evlenirken aileleriylede evleniyoruz, ve ben her ne olursa olsun ailelerin saf dışı bırakılmasına taraftar değilim. Sonuçta anne baba onlar, hiç bir şey yapmasalar bile en azından evlendiğimiz adamları büyütüp bu yaşa getirmişlerdir.

kimsenin şaşırmayacağı üzere eşimin ailesinden bi çok kişiyi sevmem...

önce kendimi tanıtayım ben ünv mezunuyum ailemde öyle ve üst düzeyde yöneticiler sosyal insanlar ve herkezin iyiliği için uğraşırlar herkez için koştururlar insanlar arasında ayrım yapmazlar çoğu insan onların sayesinde emekli olmuş çocukları sigortalanmış okuyabilmiş hayatları kurtulmuştur annem her eve dönüşünde mahallenin çocuklarına çikolata dağıtarak eve döner babam bahçedeki meyvaları toplar herkeze dağıtır mahallenin çocuklarına bizim bahçe açıktır onlarda okurken aşık olarak evlenmişler yani biz aşk çocuklarıyız iyi kötü 35 yıllık hayatları beraber halen sürüyor bana ve kardeşim üzerimde her zaman otokontrollü ama özgür bi yaşam sundular okuduk onlardan ayrı yaşadık ama varlıkları arkamızda hep güçtü ben böyle bir ortamda yetiştim
veee evlendim ben aşık olduğum adamla evlendim ailem hiç birşey talep etmedi doğal olarak ben istedim ok dediler karşı tarafla herşey %50 %50 oalcak gerekirse eksik olsun sadece çocuklara kesinlikle borç bırakmak yok dediler annem bana ne takıldığını bilmez bile ama %80 %50 oldu %80 i bizimkilere oldu(eşimin ailesi zengindir) ama olsun napalım hiç lafı edilmedi tüm yaşadıkları olumsuz örneklere rağmen ben farkındaydım ama eşime saygımdan bende bunları hiç lafa dökmedim bugün size yazıyorum
ve çocuğum oldu a dan z ye herşeyini onlar aldı bezinden yatağına burun temizlemesinden şampuanına..
eşimin ailesimi eşimin ailesi okadar cahilki anlatamam (ben kuranın türkçesini okudum ve bunu dile dökmedim bu yüzden kimse benim bu kadar çok şey bildiğimi bilmez) devamlı dinden örnekler verirler çoğuda yanlış ve iğnelemek için kısa kollu ve açık olduğum için mesela saddam allahuekber dese aaa bu iyi bi adam derler yanlarında rahat oturamazsın kalkamazsın neden namaz kılmıyosunuz yanacaksınız oruç tutacaksınız bak bu sene sen kadınsın 1 adım geri durcaksın derler ben eşimle ortak bişeyler yapma ve hayat mücadelesi verirken ve ailemden bunu görmüşken ...annenlere ne kadar gidersen bizede o kadar geleceksiniz (annem 2 saatlik yolda onlar 21) ben hep onlara güler yüzlü davranırım ama mesafeliyimdir benim sessizliğimi salaklıkmı sanıyolar acaba ama eltim kapalı diye bana onu örnek gösterirler oysaki ben onla ancak yemek kıyafet falan konuşurum hiç bir ortak noktamız yoktur ama onada hep saygılı davranırım.. kızımı görmek istediler özledik dediler gittik ziyarete ama bitek eşim evdeyken kızımı sevdi kokladı öptü o evde yokken hiç ilgilenmedi bile sadec karşıdan sevdi benide öle eşimin yanında canım gelinim dedi şaşıırdım çünkü yokken devamlı beni eleştirirler ....çevrelerinde çoğu kişiyle küstürler ..aileme sosyalistler diye kötü gözle bakarlar gerçi belli etmezler çünkü yemez ama farkındayım ben
ve benim sorunum ben onlarla zaman geçirmek istemiyorum ne gitmek istiyorum ne gelmelerini istemiyorum onların yanında rahat değilim mutsuzum huzursuzum gerginim sadece eşime aşığım her şey tüm surat yapmamam hep güler yüzlü ve anlayışlı olmam hep ama hep onun için o aramasa bile ben arıyorum onları ama buz yaz siz gelemeseniz biz geleceğiz dediler ama benim için kabus gibi bişey
biz 2 ayrı dünyaların insanlarıyız
Bitti:a015:

bu cümlen de kendimi buldum sanki.benimkiler de öle sanıyolar.sessizliğimi salaklık sanıyolar.bende sadece "eşime" aşığım ve sadece eşimi tanıyorum.ama mecburen ailesine içimden gelmese de gitmek görmek ve güler yüzlü olmak zorundayım.benimkiler benle aynı sitede. seninkiler 21 saatlik yoldalar.gerçi bende hafta da bir eşimle gidiyorum o kadar.onlarda bana gelmez.

Back