• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece iimi dkmek istiyorum ok uzun bir yaz okuyana teekkrler

ha yaşadığım bir olayı anlatmak isterim; benim dayımın eşi üniversite mezunu, sosyalist ve ailesi ankaranın jet sosyetesinden diyeyim kaba tabirle. anneannem de köyde yetişmiş okuması dahi olmayan bir insandı(rahmetli). dayım yengemi tanıştırmaya getirdiğinde anneannem "oğlum çok güzel kız amma biz ona o bize nasıl uyacağız" diye yerinde bir tepki verdi.herneyde düğün dernek yapıldı. evlendiklerinin ilk ziyaretinde yengem köye geldiğinde ayağına şalvarını giydi başına yemesini taktı anneannemle meraklı meraklı tarlaya gitti ve inanın o ojeli tırnaklarıyla soğan sökmüştü. anneannemi bir görmeliydiniz o kadar mutluydu ki. anneannem ömrü boyunca yengeme toz kondurmamıştır kimseye ve oğluna bile karşı yengemin yanında dururdu. zaten yengemde öyle abuk sabuk şeylerin insanı olmadığı için genelde haklı olurdu:> ve deee anneannemin en sevmediği gelini de aynı köyden gelin aldığı yengemdir. neden sevmez neden anlaşamaz bilir misiniz.; yengem onu ve bizi evinde istemez, köye geldiğinde ve bizde orada olduğumuzda gözümle şahit olmuşumdur yengem anneannemin yaptığı hiç bir şeyi yemezdi. bir yanda aynı köyden gelin olan bir insan bir yanda taaaa nerelerden kalkıp gelen bir gelin. buyrun siz biz ayrı dünyaların insanlarıyız demeye devam edin.....

canım aynı anlattıklarında annemle babamı gördüm aynı hikaye benim annemde yengeniz gibiymiş ve aynı yengeniz gibi davranmış bu güne kadar ne amcam ne babannem ne dedem anneme tek kötü laf etmemiş babama da ettirmemiştir bu işler biraz böyle ama her insan aynı olmuyo arkadaş demekki hiç kabullenememiş ama en azından eşine saygısı sevgisi için susmuş bi olgunluk göstermiş.. bide tabi gelin hanımı beğenmeme eleştirme durumu da olunca arkadaşa sabret demek kalıyo bizekaydirigubbakcemile5

ha yaşadığım bir olayı anlatmak isterim; benim dayımın eşi üniversite mezunu, sosyalist ve ailesi ankaranın jet sosyetesinden diyeyim kaba tabirle. anneannem de köyde yetişmiş okuması dahi olmayan bir insandı(rahmetli). dayım yengemi tanıştırmaya getirdiğinde anneannem "oğlum çok güzel kız amma biz ona o bize nasıl uyacağız" diye yerinde bir tepki verdi.herneyde düğün dernek yapıldı. evlendiklerinin ilk ziyaretinde yengem köye geldiğinde ayağına şalvarını giydi başına yemesini taktı anneannemle meraklı meraklı tarlaya gitti ve inanın o ojeli tırnaklarıyla soğan sökmüştü. anneannemi bir görmeliydiniz o kadar mutluydu ki. anneannem ömrü boyunca yengeme toz kondurmamıştır kimseye ve oğluna bile karşı yengemin yanında dururdu. zaten yengemde öyle abuk sabuk şeylerin insanı olmadığı için genelde haklı olurdu:> ve deee anneannemin en sevmediği gelini de aynı köyden gelin aldığı yengemdir. neden sevmez neden anlaşamaz bilir misiniz.; yengem onu ve bizi evinde istemez, köye geldiğinde ve bizde orada olduğumuzda gözümle şahit olmuşumdur yengem anneannemin yaptığı hiç bir şeyi yemezdi. bir yanda aynı köyden gelin olan bir insan bir yanda taaaa nerelerden kalkıp gelen bir gelin. buyrun siz biz ayrı dünyaların insanlarıyız demeye devam edin.....

benim problemimi sanırım tam anlayamadın canım ama yazına cvp vermek isterim
ben girdiğim her ortamda o ortama uygun hareket ederim köye gittiğimde de uzun etek giyiyorum MECBUREN hayatımda hiç et kesmedim ama her kez keserken bende elime bıçak alıp onların yanına oturup kestim malları var onlar süt sağarken yanlarında durdum esprisine süt sağdım ben kasıntı biri değilim asla ve asla çevremdeki kimseyi küçümsemem benim annemde babamda köyde doğmuşlar bazı büyüklerimiz hala orda yaşıyolar ama benim hiç görmediğim ve duymadığım şeyler yaşıyorum
evet
BİZ EŞİMİN AİLESİYLE AYRI DÜNYALARIN İNSANLARIYIZ
cevabın için çok teşekkürler

Back