• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece iimi dkmek istiyorum ok uzun bir yaz okuyana teekkrler

Walla benim kayınpeder yok, kayıvaldeden nefret edenler klübündenim. Eşimin annesi diye saygı duymaya çalışıyorum ama yapamıyorum. 3 yıl ıstanbulda yaşadı bana eziyet etsin diye , 2 yıl önce memlekete taşındı. Kesinlikle kültür farkı var, anlayış farkı var. Şunu düşünüyorum kızı olmayan kadınlar daha fazla eziyet ediyorlar, kızı olsa onu ele vereceğinden belki daha anlayışlı olabilir. Eşimle bütün kavgalarımız onun yüzünden çıkıyor, sevmediğimi söyledim en sonunda, seveceksin diyor. Birini zorla sevemezsin ki. ıyi davranmaya çalışıyorum, saygısızlık etmemeye çalışıyorum ama bize gelmeden 1 ay önce stres basıyo, gittikten sonra 3 ay kendime gelemiyorum. Allah yardımcımız olsun ne diyim. Kurtuluş yok kayınvaldelerden. O beni kızı gibi görse ben de onu anne gibi görebilirim belki, ama sevemem eminim

yorumlarınız için çokkk teşekkür ederim gerçekten beni anladığınızı görmek çok mutlu etti beni işte bende geleceklerini duyduğum için şimdiden stres basanlardanım
dün o görüşmemizde başladı herşey bana dediki bak oruçlar yaklaşıyor oruç tutacaksın bak ....dedimki ben emziriyorum anne hiç belli olmaz siz size düşen görevi yaptınız ve bana oruç tutmam gerektiğini söylediniz teşekkürler aaaa kızım tut evin bereketi kaçar elinize gelen para uçuverir eşinle aran bozulur falan derken konuyu başka bişeye çevirip kapattım
eşimle ilgili bi soru vardı hiçmi benzemiyor diye yani inanın benzemiyor kişiliği hiç abisiyle bile uzaktan yakından ilgisi yok zaten olsa evde kavga eksik olmazdı biz maddi olarakta çok zor bi dönemdeyiz ama herşey geçecek diyoruz evde soğan yiyiyoruz dışarı belli etmiyoruz ikimizde çalışarak aşmaya çalışıyoruz herşeyi 15 yaşından sonra yanlarından ayrılmış okumuş başka bi ortamda büyümüş tabiki onlara sevgi ve saygıyla yaklaşıyor fakat şöyle bişey olmuştu ilk bebeğimizle onlara ziyarete gideceğimiz zaman beni kenara çekti bak dedi
ben babamların yanında bebeğin altını değiştirmene yada ayakta sallamana yardım edemem ben onların karşısında bunu yaparsam tepki görürüm dedi ben sustum peki öle olsun bakalım dedim
ama oraya gittiğimizde baktı ben çok yoruluyorum bi yandan evin gelini olyuorum oraya koştur buraya koştur bi yandan bebeğim daha 3 aylık bebeği olanlar bunu anlar bi baktım aldı elimden ve herkezin içinde de olsa bebeğimizi ayakta sallayıp sakinleştirdi bende biraz nefes aldım ... vs vs ama bunu asla unutmayacağım bunuda biliyorum

bence idare etmesilisin zaten farkli şehirlerde yaşiyormuşsunuz
benim yerimde olsan naparsin ayni evde yaşiyorum:gitme:

ben yapamazdım hatta sonradan böyle bişey olmasın diye bir ortamda eşime ben senelerce kendi ailemle bile yaşamadım senle tanıştığımda biliyosunki yalnız yaşayıp çalışan biriydim kimseyle yapamam dedim farkındayım gece uyandırdığımda hep korkarak yataktan kalkıyosun demişti heralde mesajımı almıştır ailesinden böyle bişey gelirse Büyük konuşmayayım ama yapamam..Allah sana sabır versin

Sen çok sabırlıymışsın gerçekten benim kötü huyum öldürceklerini bilsem hiç bi lafın altında kalmam.kendi bildiğimi savunurum.eğer eşinde sana destekciyse rahatsız olduğunda cevabını ver .yoksa içine dert olur.

o zamanda yüz göz olurum muhatap olmazmıyım yoksa bende öyle bilirimki konuşmayı bide bişey derim dilin kemiği yok sonradan ben üzülür takarım kafaya o daha kötü

Birde onlar köyde yaşamışlar hayatları boyunca ,çiftlikleri var malları var ve her yer yemyeşil rahat buraya geldiğinde acaba herşeyi satıp savup burayamı gelsek diyolar bende bizim burda kalacağımız garanti değil ama istiyorsanız sizin bileceğiniz bişey diyorum biz bugün burdayız yarın belki başka bi şehirde daha iyi olanaklarda bişey buluruz oraya gideriz ama diğer çocuklarının düzeni temelli istanbul neden herkez yerinde rahat olsun demiyolar bunu bile anlamıyorum

aradakı mesafeyı gerekırse zamanla daha da acarak gorusmeye devam etmek zorunlulugu gorunuyor durumda
benımde esımın aılesı ıle durumumuz aynı
egıtımlı ve ıs hayatında olan tek gelınlerı benım
hatta onların dılınde ıstanbullu gelınım
ben ve aılemde aynı sorunu yasıyor ama mısafırcılık oynamaya calısıyorum esımın aılesıyle

valla benim de eşimin ailesiyle çok sıkıntım var bu kadar büyük kültür farkı da yok ama hiç bana göre olmayan şeyler yapıyorlar en son eşime de söyledim seninle evli kaldığım müddetçe ailenle küsmem ama sırf senin hatırına onlara güler yüz de saygı da gösteririm ama bu saate kadar severek yapıyordum bundan sonra hatır içindir bilesin dedim
aynen de öyle yapıyorum ki ben hiçbir şekilde insanlara karşı olduğumdan farklı davranmam sevmiyorsam sevmiyorumdur ve görüşmem çok netimdir insanalra karşı belirli şeyleri yapan veya belirli türde insanları adamdan bile saymam ama eşimin hatırı öyle büyük ki bende sırf onun hatırına yapıyorum öyle düşün sen menfaatin için değil eşinin hatırına yapıyorsun bu kadar seni

boş ver canımm anlıyorum üzülüyosun ama önemli olan eşinle olan mutluluğun zaten uzakmıssınzzz kötü davranıpta onların eline aa gelinimiz böyle yaptı diye koz ver me bence damarına basmadıkları sürece tabiki

boş ver canımm anlıyorum üzülüyosun ama önemli olan eşinle olan mutluluğun zaten uzakmıssınzzz kötü davranıpta onların eline aa gelinimiz böyle yaptı diye koz ver me bence damarına basmadıkları sürece tabiki

evet aynen öyle direk masum saf temiz köylü rolüne girecekler birde boş zamanları çok olduğu için bunu kurup kurup dahada büyütecekler

aklıma geldikçe yazıyorum kayınpeder demiştiki bu sene denize gidersen bende geleceğim nereye giderseniz ben henüz hiç bişey belli değil dedim akşam eşime neden böyle bişey dedi sence benimi deniyor annemlerin yanına gidecekmiyiz diye yoksa gerçekten gelmekmi istiyor gelse kendisi rahat edemez çünkü kendi ailemden bahsettim size sonuçta ben anneme diyememki şortla gezme sigara içme diye topa koyar beni ben rahat edemem zaten oda belki tatile çıkıp çıkmayacağımızı öğrenmeye çalışıyolardır falan dedi
gerçekten kasılıyorum yaaaaamafoldumben mafoldumben

valla benim de eşimin ailesiyle çok sıkıntım var bu kadar büyük kültür farkı da yok ama hiç bana göre olmayan şeyler yapıyorlar en son eşime de söyledim seninle evli kaldığım müddetçe ailenle küsmem ama sırf senin hatırına onlara güler yüz de saygı da gösteririm ama bu saate kadar severek yapıyordum bundan sonra hatır içindir bilesin dedim
aynen de öyle yapıyorum ki ben hiçbir şekilde insanlara karşı olduğumdan farklı davranmam sevmiyorsam sevmiyorumdur ve görüşmem çok netimdir insanalra karşı belirli şeyleri yapan veya belirli türde insanları adamdan bile saymam ama eşimin hatırı öyle büyük ki bende sırf onun hatırına yapıyorum öyle düşün sen menfaatin için değil eşinin hatırına yapıyorsun bu kadar seni

sadece hatır için onu onların karşısında zor durumda bırakmamak ve tabiki kendi vicdanımın rahat olması için
ben kendi aileme bile bu kadar imtiyazlı davranmadım babamla bile çatışmalarım oldu gençliğimde ve restimi çekmişliğim çoktur

kültür farkı zordur bilirim
eşin ile mutlu isen duyma görme konuşma diyorum çünkü 21 saat uzaklıktalarmış
eşiniz ve çocuğunuz ile mutlu olun :teselli:

en basta kizma ama hata senin madem buyudugun sosyal cevren boyleydi neden esin gibi ailesi olanla evlendin gozune batmadimi?tamam sevdin evlendin kabul ama sunu bil erkekler anne babalarinin yanlislarindan bile dogruluk payi cikarip onlari hakli gorur bu evlilik kuralidir tabiki din konusunda hakli yanlarin cok malesef hala bir cok aile neye nasil inandigini bilmeden hurafeler kulaktan dolma dini kurallarla yasiyor ve dogrusunu ogrenmeye calismiyor bu konuda anlamiyorlarsa zitlasma zaten deden en guzel lafi etmis herkez kendi gunahindan sorgulanacak sende bunu soyle surekli zaten uzaktalar bosver haklisiniz evet oyle de gec 3maymunu oyna huzurunu kacirma ya ayni evde otursaydin ne yapacaktin kendini uzdugune degmez

Allahtan uzaksınız canım yaa..

O tip insanları sevmiyorum...

Bizde de vardı öyle hatta baya aşmış olanlarıda var.

tv yok evlerinde birimiz enstürmanla bişey çalsak kaçar giderdii..

Bu kızlar büyüyo kapalı giyinsinler diye annemi doldurulardı..

Eşine sevginden,saygından dayan canım onun ailesi sonuçta

Bence anlat,ben buyum de..

Onlar ne kadar konuşursa sende kendini anlat..

canım anlattıkların inan hiç yabancı gelmiyor hatta bu sitedeki çoğu kadınada öyle..hepimiz bi şekilde eşlerimizin ailesiyle sorun yaşıyoruz.bende çok sorun yaşadım ama tiyatro yapmakla en büyük yanlışı yaptığımı anladım.iyilik olsun aman kırmayım onlar büyük eşime emeği geçmiş ......diye iyi düşündükçe ve yapılanlara söylenenlere tepkisiz kaldıkça içindeki daha çok büyüyor kendin olmamak rol yapmak yoruyor insanı.nasıl bir lkişiliğe sahipsen öyle davran onlarda seni olduğun gibi kabul etsinler müdahale edemezler öyle olursa.eşinede söyle duygularını düşüncelerini en azından ailesiyle konuşur dini konularda sana baskı yapmaktan vazgeçerler..bu konularda konuşmak istemiyorum dersin net tavrın olursa daha çok saygı görüyorsun gerekirse senden çekinsinler boşver..bazen çok gerekli.evliliğim ilk yıllarında bende çoğu şeyi yuttum aman iyilik olsun eşim için katlanayım dedim ama new kadar hata etmişim taviz tavizi getiriyor.saygısızlık anlamında değil tabiki ama kibar bir şekilde durumu eşine anlat.ailesine karşı tatlı sert olabilirsin nasıl hissediyorsan öyle davran bence...seni çok iyi anlıyorum canım tatil yaklaştıkça stresi artar düşünmemeye çalış...

benim eşimde ailesinin yanında biraz sakallı olsa tepki görür rahat edemediği içinde çok uzun süre duramaz ama ben arayı bulmak için dediğin gibi öyle deme onlar annen ve baban bidiyerek orta yolu bulmaya çalışıyorum
dediğin gibi göstermelik
ama napabilirimki sonuçta onlarda anne ve baba.. benim dengim değilki konuşsam anlamazlar bende kasıyorum ama hep güler yüzlü olmaya gayret ediyorum
bu yüzden yazdım huzursuzum diye

cevabın için çok teşekkürler bu arada

bence herkesin anladığı bir dil vardır ve madem siz veya yetiştiğiniz aile kimseleri küçümsemez bence sizde "biz ayrı dünyaların insanıyız" demekten daha fazla şey yapabilirsiniz.bence siz onların anladığı dilden konuşup benimde ailemsiniz diyebilirsiniz. ha iyilikten çoğu zaman maraz doğar ama görevlerinizi en azından severek isteyerek ve empati kurarak yapmaya çalışın. ne çok samimi ne çok soğuk olun. Sizin ve ailenizin özelliklerinin ne olduğunu eşinizin ailesi de farkındadır. yani farklı olduğunuzu aile fertleri de eşiniz de biliyordur pek tabi. siz de içsel seslendirmeyle biz farklı dünyaların insanıyız diye düşünürseniz dışarıya yansır ve karşısınızdaki insanlar bu farklılığı hissederler er ya da geç. önemli olan aynı dili konuşmak değil önemli olan insanı farklılıklarıyla kabul edip sevmek. kabul edip sevdiğinizde inanın daha çokkk şey kazanırsınız. ha karşınızdaki insanlar gerçekten art niyetliyse ve siz sevmeye kabullenmeye çalıştığınız halde yine nifak tohumları ekiliyorsa o zaman uzak durmaktan başka çare yok.
bir söz vardır çok severim;Düşündüklerine dikkat et davranışların olur ,Davranışlarına Dikkat et,Alışkanlıkların olur,Alışkanlıklarına Dikkat et Karakterin olur,Karakterine Dikkat et gün Gelir Kaderin olur.......

ha yaşadığım bir olayı anlatmak isterim; benim dayımın eşi üniversite mezunu, sosyalist ve ailesi ankaranın jet sosyetesinden diyeyim kaba tabirle. anneannem de köyde yetişmiş okuması dahi olmayan bir insandı(rahmetli). dayım yengemi tanıştırmaya getirdiğinde anneannem "oğlum çok güzel kız amma biz ona o bize nasıl uyacağız" diye yerinde bir tepki verdi.herneyde düğün dernek yapıldı. evlendiklerinin ilk ziyaretinde yengem köye geldiğinde ayağına şalvarını giydi başına yemesini taktı anneannemle meraklı meraklı tarlaya gitti ve inanın o ojeli tırnaklarıyla soğan sökmüştü. anneannemi bir görmeliydiniz o kadar mutluydu ki. anneannem ömrü boyunca yengeme toz kondurmamıştır kimseye ve oğluna bile karşı yengemin yanında dururdu. zaten yengemde öyle abuk sabuk şeylerin insanı olmadığı için genelde haklı olurdu:> ve deee anneannemin en sevmediği gelini de aynı köyden gelin aldığı yengemdir. neden sevmez neden anlaşamaz bilir misiniz.; yengem onu ve bizi evinde istemez, köye geldiğinde ve bizde orada olduğumuzda gözümle şahit olmuşumdur yengem anneannemin yaptığı hiç bir şeyi yemezdi. bir yanda aynı köyden gelin olan bir insan bir yanda taaaa nerelerden kalkıp gelen bir gelin. buyrun siz biz ayrı dünyaların insanlarıyız demeye devam edin.....

cnm sende göstermelik davran eşinin yanında
aileler kültür açısından farklı olunca çok zor oluyor ama neyseki kayınvalidenler uzaktalarmış bide yakın olsalardı aman aman ....

sende sölüyosun cahil boşver onların söyledği şeyleri takmamaya çalış

canım sen zaten çok olgun bi kadınsın bence aynen böyle devam et... sabret boşver sen onlara uyma bu duruşunu da hiç bozma mükafatını bigün mutlaka alırsın..

Back