Sadece içimi dökmek istiyorum

Evlilik zamansiz olmus
Cocuk zamansiz olmus.
Hepsi ust uste gelmis.
Bizim burdan yapacak birseyimiz yok malesef.

Aile buyuklerinden yardim isteyin.
Is bulun.
Allah yardimciniz olsun

evde baca var mı

şu aşamada en kolay kısılacak kalem doğalgaz gibi

baca varsa soba kurun açın tüm odaları

yine masraf o kadar etmez

ayrıca biz geçen ay 120 verdik mesela ki evin içi 23 derece 3+1 ev
Eviniz kaçıncı kat ısı yalıtımı varmı pencereleriniz kapılarınız bakımlı mı şuan ekstra soba alacak paramız yok malesef eşim eve 1 tl bile bırakamıyor 1 aydır

Ilk olarak basiniz sag olsun ve cok gecmis olsun.

Bu durunda sizin uc bes demeden calismaniz gerekiyor ama cocugu birakmak mesele. Anneniz cocuga bakamaz mi?
Nişan ve kina organizasyonlari icin süs yapabilirsiniz. Bu isi yapanlar varsa burada belki size anlatabilirler isleyisi. Benim aklima ilk bu geldi. Onun disinda marketlerde kasiyerlik falan olmuyor mu? Ailenizin hic tanidigi market falan yok mu araya adam sokup kasiyerlik yapmanızı saglayacak?
Rahatsizliginiz oldugu icin cok öneri de gelmiyor aklima maalesef.

Evlilik zamansiz olmus
Cocuk zamansiz olmus.
Hepsi ust uste gelmis.
Bizim burdan yapacak birseyimiz yok malesef.

Aile buyuklerinden yardim isteyin.
Is bulun.
Allah yardimciniz olsun
Eşimle severek evlendik ayırmaya çalıştılar eşimde babamla konuştu evlenmezsek ayıracaklar bizi ben yaşayamam dedi evlendik

İlk bebegim 1.5 yıllık evliyken oldu yaşamadı malesef dogumdan sonra kaybettik

İkinci bebegim 5.yılda korunurken oldu aldıramadım kıyamadım
Kv kp ölsek yardım etmezler babam zaman zaman gücü yettigi kadar yardım ediyor sagolsun

Annem babaanneme bakıyor küçük kardeşim var 13 yaşında onu okula bırakıp alıyor
Evi bize dolmuşla 50 dk yani sıkıntı kv deyede hayatta bırakmam bi daha iş arıyorum ama nasip galiba

Oncelikle şu sigara masrafi dusmeli,
Biz 2 kisi calisiyoruz gelirimiz de fena degil buna ragmen esim sarma sigara iciyor, bazen kendi sariyor bazen sarilmisini aliyor 20 tanesi 3 lira.
Dogalgaz masrafini da mumkun oldugunca kismaya calisin,
Kucuk hesaplar pesinde olmak zorundasiniz. Paket ton baligi aliyormussunuz mesela onlarin 160 gr 10 tl ye falan geliyor ki taze de degil dun pazarda cupranin tanesi 8 liraydi en az 250 gr vardir sadece cocuk yiyorsa 2 ogun çıkar ondan.
Yani sartlari zorlayin, esinizi ikna edin interneti kapatin, esiniz gerekirse ek is yapsin, siz de gundelik de olsa is pesinde kosun, şu an sizde biraz batti balik yan gider havasi sezdim.

Sagolun iş arıyorum bunu sizlere nasıl ispat edebilirim bilmiyorum ama yok yok

İspat etmene gerek yok canim.
Olurmu öyle şey. Sizi kimse yargilamiyor. Insan üzülüyor böyle konular okuyunca.
Allah kimseyi caresiz birakmasin.

Ailenizin yanina yerleşme fırsatınız varmi?
Çocuğunuza bari bakılır.
Ben galiba bu durumda olsam boşanırım... kocanizi seviyor olabilirsiniz ama bu durumda hâlâ ailenize tavir almasi ve kendi ailesine azda olsa para yedirmesi cok fena

Siz Konya’da mi yaşıyorsunuz? Sanki daha önce böyle bir konu vardı. Eşiniz kayınlarınız için interneti kapatmıyordu falan, sizin rahatsızlığınız da alerji ve romatizma falandı. Ben böyle bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum, çok tanıdık geldi nedense.
Çok üzüldüm size. Ayda 1 lira bile bırakamamak ne demek? Lütfen interneti arayıp siz kapatın, kapatınca neden para ödensin ki kaç yıllık abonesiniz para ödemenize gerek yok diye düşünüyorum. O bebeğe yazık, hiçbir şey yiyemiyor doğru düzgün, muhakkak muhtara belediyeye başvurun böyle olmaz, eve bakmaya gelirlerse tvyi bilgisayarı kaldırırsınız çok zor bir şey değil.
Sırf yardım etmek için kurulan dernekler var. Onlara yazın instagramdan. Siz annesiniz. Ben hamileyim ve şimdiden evladımın geleceğini düşünüp ona yatırım yapıyorum çünkü ilerde elimizde olup olmayacağını bilemeyiz, kaldı ki yemek bulamamak çok üzülüyorum gururu falan bir kenara bırakın lütfen gidin yardım alın, böyle bir şey olmaz. Bir anne baba bu tarz konularda gurur yapmamalı.
Ayrıca sizin toplam borcunuz ne kadar?

Çok üzüldüm gerçekten ama inanın çalışmanız dışında başka seçenek bulamadım ben.
Çalışmadan olmuyor maalesef.
Yardım alma konusunda arkadaşlar yazın demişler ama oradan pek bir şey çıkacağını zannetmiyorum.
En iyi çözüm yine çalışman arkadaşım.
Bulamıyorum demişsin ama yine de zorla durumu.
Eşine rest çek gerekirse, evde yiyecek ekmeği yok paşamız sigara içiyor.
Özür dilerim ama zıkkım içsin.
Çocugum 100 gr et ile beslenirken ben duman üflüyorsam bana yazıklar olsun.
Kredi de çekmeyin sakın borç borçla kapanmaz.
Eşinizde ticaret kafası yok, iş yeri açıp iyice borca batarsa daha beter.

Kardeş sen rahatsın
350 lira çok onuda yakma madem çalışmıyorsun al çocuğu avmye git orda otur
İnterneti kapatın önce çalışmayacağım dedim dediniz sonra iş arıyorum yazdınız
Tutarsızsınız insan evladı için her işi yapar
Git garsonluk yap tekstilde çalış markete çalış çocuğunu ver devlet kreş ine
400 lira bile size kar
Yöymiyeli tarlada çalış kadın 72 yaşında patates topluyor ben ödeyebilecekken yakmıyorum gazı sizde yakmayın olmadı bebek bakın bu devirde işsiz kalınmaz birde Konya ise yaşadığın yer orda tarla çoktur ilgili yerin kadın kolları yardım eder

Evimin evi 3+1 odanın birinde babasnnem ve kıxkardeşlerim kalıyor digerinde erkek kardeşim yani odaları yok en son 10 gün kaldık zaten Allah razı olsun iyi dilekleriniz için

Ben o kişi degilim
Evden birşeyler yapıyorum bu ay çok şıkıştık malesef sadece elektrik su dogalgaz kira ya gitti maaş
Bende iş arıyorum ama bulamadım ben begenmediğimden değil nasip olmuyor

Ben o kişi degilim
Evden birşeyler yapıyorum bu ay çok şıkıştık malesef sadece elektrik su dogalgaz kira ya gitti maaş
Bende iş arıyorum ama bulamadım ben begenmediğimden değil nasip olmuyor
Doğalgaz çok fazla geliyor. Benim ablamın evi de kombili ve sadece tek odayı yakıyor ısı yalıtımı yok, iki de çocuk var, 60 lira gelmiş mesela onun. 350 çok fazla, yani bir şeylerden kısmıyorsunuz, 300 sigara çok fazla. Bir insanın yiyecek yemeği yokken nasıl olur da sigaraya para verir?
Ve borcunuz toplam ne kadar diye sormuştum.

Ben yasadıgım yeri farklı yazdım bizim bina sekiz daire sadece 2 Türk var burdan pay biçin mahallede bakkalları kuaför salonları vs vardır

anladım şimdi

evet iş bulmak da o nedenle zor oluyor zira onlar maalesef daha ucuza sigortasız vs çalışıyor

bu aşamada hoş olmayan bir öneri sunacağız ama başka çıkış yolu yok gibi

gidip ailelerle yaşamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…