Sadece ben ve oglum

leylam123

Ey GônüL, Ses Etm£, BeKL£
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
776
6
46
- Yurtdışı
merhaba kizlar,
benim sizinle paylasmak istedigim hamileligimde ve sonrasinda yasadiklarim bu konuyu bir kac ay once tekrar acmistim ama detayli olmamistim yanlis anlasildim. 9 ay boyunca esim sadece bir kez beni doktor muaynesine goturdu diger randevularima hep kendim gittim 50kmlik yolu arabayla. doguma beni annem goturmustu bir cuma gunuydu ertesi gun dogum yaptim ve esim calisiyordu beni cumartesi sabahi dogum odasina aldilar esim tabi doguma gittigimi bilmiyordu aradim ve soyledim okadar cok korkuyodum ki ilk cocugu, yanimda esim yok onun uzak yoldan yetisememesi. neyseki geldi pazartesiye kadar bizi ziyaret etti sonra ise gitmek zorunda kaldi. ben 7 gun hastanede kaldim gelenler oldu ama fazla durmadilar. hastaneden ciktiktan sonra annemlerde kaldim 1 ay cunku esim 2 haftada bir eve geliyordu sonra evime gittim. aylarca yanima bi allahin kulu ugramadi telefon bile acmadilar halen dusunuyorum neden diye cunku ben hamileyken hepsi cok sevincliydi bu haberi alinca sunu bunu yapariz bebege diyolardi dogdu ve soyledikleriyle hic bir alakasi yoktu davranislarinin. ben kafama balyoz yemis gibi oldum cok zoruma gitti ilk cocugumda bi yol gosteren olmadi tek basima mucadele ettim kosturdum arsiz bi bebeklegi vardi oglumun. kayinim ve eltim evimin onunden gecerlerdi arabayla ve bana ugramazlardi ben onlara o kadar cok iyilik yaptigim halde hep destek oldum. ama onlar sadece ilk 1 ayda yigenlerini gormeye geldiler sonra hic. aylarca adim atmadilar esim hep tel acar sorardi gelen oldumu diye yok derdim oda bu duruma cok uzulmustu. ben kahirlendim bu duruma herkeze karsi diyecegimi dedim ama bana sunu dediler kimseden bisey beklemeye hakkin yok sanki ben sucluyumussum gibi istedigim sadece yanimpda olunmasi bunun neresi kotu aile dedigin iyi kotu gunde birlikte olmaz mi ? aylar sonra kayinim ve eltim yigenlerini gormeye geldiler bi kac ay aramiz iyiydi sonradan bozuldu cunku ben kayinim ve esinden hic evimi kiskanmadim yedirdim icirdim vs vs hep esime gelsinler yiyelim oturalim derdim ama eltim bizi hic evine cagirmazdi en son bana o kadar igrenc hareketler yapti ki inanin evime gelmelerini istemedim eltimin halasi kaynanami gormeye gelecekmis eltimi aramis oda gonullu olmamis cunku evini temizlememisti bana tel acti ve kaynanami istedi bende verdim kaynanama demisti halam gelecek leylanin evine gelsin kaynanada dediki olmaz senin halan sen agirla burda ne isi var hem bana sormuyorki bi cocukla musaitmiyim diye neyse kaynana eltimin evine gitti ve torunumda gelsin dedi ben olmaz dedikce israr etti iyi tamam gotur dedim onlari biraktim eltimin evine eltimin bana kapida bi bakisi vardi ki canimi alacakmis gibi hic seslenmiyor bende tabi kaynanaya biz gidelim cocugumla dedim oda sen git o kalsin dedi ok dedim neyse bi kac saat sonra eltimin evine ugradim oglumu almak icin resmen kizlar bana seslenmedi sandalyeye oturdu bacak bacak ustune atarak afedersiniz poposunuda bana dondu cit yok agzinda herkeze cay servisi yapti bana yok kaynana israr ediyor ic diye yok dedim baktim olmiyacak kalktim cayimi aldim eltim daha sonra halasiyla birlikte yuzume bakip bakip kahkahalar atiyorlardi bende 2 kez sordum komik olan ne diye yok bisey diyor halasi 3uncu kez dayanamadim soyleyin neye guluyorsunuz bende guleyim dedim bana siritarak halasi pantolonuna dedi bende neyi varmis dedim hamile pantolonu bilmiyorsaniz gormus oldunuz tabi eltim ne bana ne cocuguma seslenmedi surat asti cocugum o zamanlar yurumuyordu neyini kirsin doksun ki bende dayanamadim kaynanama dedim ki gelmesinler oda gelsinler ben buraya vize ile geldim gidecem yakinda tatsizlik olmasin diyor anne durumu esime anlatacam diyom oralida olmuyor resmen sus diyor sustum ve sonunda dayanamadim gelmeyin evime ne sen kaynana ne kayinim ne eltim dedim esimle aram bozulmustu nedenini ona hic aciklamamistim uzulmesin diye sonra ogrendi ve bana cok kizdi keske daha once deseydi diye annesinede kizdi sen neden sustun ve karimi susturdun diye su an kayinimla kusum ne biz onlara ne onlar bize gelir esimde onlara karsi soguk kayinim cocugumu gordumu sever eside hic bisey olmamis gibi sever kucaklar cocugumu icim icimi yerdi bu ne yuzsuzluk derdim sen yap yap birde bisey olmamis gibi cocuguma yanas kayinim esine bu konuda kizsaydi inanin bu kadar uzulmezdim kayinimin esime cevabi su oldu abi yapmadim diyor karim esim annemde varmis senin karin o hareketleri yaptiginda ve kac kez boyle evinden kovmaktan beter etmis karimi cocugumu deyince hic seslenmemis kayinim deseydiki dur abi ben anneme bi sorayim kim gercekleri soyluyor diye varmiymis boyle bi olay diye dese inanin ona karsi bu kadar ofkeli olmazdim herseye ragmen cocugumun amcasi ve yengesi ben onlara ne kadar kizsamda iyi bir anne olmaliyim cocugumu amcasindan yengesinden mahrum etmemem gerektigini dusunuyorum ilerde oglum kendi gorecek onlari nasil biri oldugunu ve mesafe koyup koymamak onun elinde benim icin onlar yok ne bayram ne seyran bi vesile olamaz benim onlara karsi yumusamam icin

cnm bence hiiiic takma. eltinin seviyesine inme, bosver onlari. ne o oyle pantalona gulmeler falan, cok seviyesiz geldi bana halleri. insana deger vermiyorsa, o yasa gelmis hala bu tarz seylere takiyorsa hic ilgilenme. gul gec. gelmeyen de gelmesin, sen bi sey yapmamissin ki. onemli olan senin kendi aile ici huzurun.

benim yasadigim olayin benzerlerini yasayan var mi bunu bilmek istiyorum ? her ailede boyle kayin ve eltilerle sorun olurmu kiskanc olurlar mi ?

Tabiki oluyor leylam, herkesde ister istemez problemler oluyor.
Ama neden sen baska insanlari kendinden daha degerli bulup onlarla bu kadar ilgileniyorsun?
Bebegin var, evin var, kocan var, ailen var, neden bu kadar esinin ailesine takmissin?
Bosver sen cocugunla ilgilen, onun saglikli ve mutlu bir cocuk olmasini sagla, öglenleri parka cik onunla, cocugun parkta yasitlariyla oynasin, belki ordaki annelerle arkadaslikda kurarsin.
Yani kendi cevreni ve arkadasliklarini kur.
Anladigim kadariyla esinin ailesi seninle pek muhatap olmak istemiyor, sende olma zaten.
Neseli keyifli, enerjili, mutlu bir anne ol. kendine güven. Esinle iyi anlas, güzel bir aile olun sen esin ve bebegin.
Saglikli bir evlat dogurmussun, bu bile cok degerli olmali senin icin.
Kimseye bu kadar cok deger verme, sen onlara cok deger verirsen, seni daha cok ezeceklere benziyor.
Had bakalim, hayatinizi yasamaya bakin, kimseye özenme, kendine ve ailene odaklan lütfen.
Mutluluklar diliyorum sana.:71:

Canım benim eltim yok seni anlayamam o konuda.Ama hani şu doğumdan sonra yalnız kalmak ve hiç aranmamak varsa işte seni o konuda çok iyi anlıyorum.Doğumda yalnızdım,doğumhanede gecenin bir yarısı tek başıma ameliyat saatini beklerken yanlız,sürekli ağlamaklı çok korkuyordum.Doğum yaptıktan sonra gelebildilek ancak yanıma yakınlarım.Sonra 10 gün sonra yine yanlızlık,eşim işte kimsem yok bu şehirde.İşe başlayana kadar 3 ay yapayalnız kaldım;eşimlede promlemlerimiz oldu bu sürede.Ben sadece bebeğimle kafayı yemek üzereydim.Kardeşlerimle görüşüyordum telefonda ama yetmiyordu.Allah bizim gibi ailesinden uzak kalmış olanlara yardım etsin diyorum.Aradan 4 sene geçti hala o travmayı atlatamadım ben galiba.

insanlarla alay eden tiplerden hiç hoşlanmam. neymiş o pantolana gülmek falan. terbiyesizlik etmiş açıkca. insanın zayıf noktası ile yada olağan bir yanı ile ne olursa olsun alay çok çirkin. biz insan oğlu konuşurken ağzımızı değil beynimizi kullansak ya..
boşver üzüme kendini eşini seviyorsan o da destekcinse tamam gerisi hikaye. adam olan hatasını anlar gelir orta yolu bulur zaten

Daha yeni kocani, kuzeninin esinin elinden kurtardin, durun bir deseydin eltine falan:)) Ne akrabalarmis yahu

Tabiki oluyor leylam, herkesde ister istemez problemler oluyor.
Ama neden sen baska insanlari kendinden daha degerli bulup onlarla bu kadar ilgileniyorsun?
Bebegin var, evin var, kocan var, ailen var, neden bu kadar esinin ailesine takmissin?
Bosver sen cocugunla ilgilen, onun saglikli ve mutlu bir cocuk olmasini sagla, öglenleri parka cik onunla, cocugun parkta yasitlariyla oynasin, belki ordaki annelerle arkadaslikda kurarsin.
Yani kendi cevreni ve arkadasliklarini kur.
Anladigim kadariyla esinin ailesi seninle pek muhatap olmak istemiyor, sende olma zaten.
Neseli keyifli, enerjili, mutlu bir anne ol. kendine güven. Esinle iyi anlas, güzel bir aile olun sen esin ve bebegin.
Saglikli bir evlat dogurmussun, bu bile cok degerli olmali senin icin.
Kimseye bu kadar cok deger verme, sen onlara cok deger verirsen, seni daha cok ezeceklere benziyor.
Had bakalim, hayatinizi yasamaya bakin, kimseye özenme, kendine ve ailene odaklan lütfen.
Mutluluklar diliyorum sana.:71:
cok haklisin hic kimseyi kendimden degerli bulmamaliyim,

Daha yeni kocani, kuzeninin esinin elinden kurtardin, durun bir deseydin eltine falan:)) Ne akrabalarmis yahu

bu kısmı anlayamadım:((eşinle ve çocuğunla mutlu ol başkalarının ne düşündüğü umrunda bile olmasınn..kocan yanındaysa sorun yok..böylee seviyesiz insanlardan akraban bile olsa kurtulduğuna sevinmelisin..

ne olursa olsun evine gelmiş bir insana hoş geldin dememek
çay ikramı yapmamak....

bunlar görgüsüzlülüğün ta kendisi..

şunu hiç birzaman unutma;

bir insan seni görmezden geliyorsa,seni önemsemediğinden değil
aksine seni gözünde çok büyüttüğü ve kıskandığı için bu anlamsız ve komik tavırları sergiliyor..

eltine üzüldüm..eltinin işi zor,kişiliği oturmamış....

yarimelma sorun kaynanamla eltimin bana karsi tavirlari alttan almak mecburiyetinde olan surekli benim hakli olsam bile sizlerde de bu tarz kaynana elti olaylari yasaniyor mu ?

benim eltim yoktu ama mümkün oldugunca eltinle mesafeli kal ve eline koz vermemeye calis,

benim kaynana mesela bize derdi niye gidiyorsunuz o sehire buralarda güzel gezmek icin buralarda gezin,sanki onun yük oldugumuz mu vardi? yok!

ama insan cokta duyuyor eltilerde öyle kiskanma vs oldugunu,

herhalde erkegin ailesinde popularite meselesi.

Back