Sadece bana mı tuhaf geliyor bu yoksa normal mi? Bir yorum yaparsanız çok sevinicem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu silmen diyorum... normal mi bu?
Konusu bu silsede alinti yapanlar vardi öyle silinmiyor,,,,

Şimdi konu şu arkadaşlar erkek arkadaşımın abisi ve eşi farklı bir yaşıyorlardı abisi görevi nedeniyle başka bir ülkeye gidecek gelinleri de ikisinin de memleketi olan şehre dönecek geri.
Erkek arkadaşım da o şehre gidip arabalarını getirecekmiş memlekete, abisi ordan direkt gideceği için neyse konu burdan açıldı.

ben de ev mi tutacaklar anlamında eşi nerde kalacak peki dedim bizimle kalacak dedi??hkfjhd
kızın kendi anasının babasının evi de aynı şehirde bu arada. şok oldum açıkçası. kız kız diyorum yaşı da baya küçük çünkü biz de öğrenciyiz erkek arkadaşımla bizden 3-4 yaş küçük sanırım. yani ne münasebet kendi ailesinin evi duruyorken. bu arada sevgilimin ailesi de çekirdek bir aile öyle kalabalık vs değiller o kadar tuhaf geldi ki bana bu durum ve uygunsuz. ben hemcinsim olmasına rağmen abim olmadan aynı evde gelinle rahat edemem bilmem kaç ay elin kızı sonuçta ve kimse 100 odali sarayda yaşamıyor

asıl olay ise buna tepki verdim nasıl yani diyerek ve benim gördüğüm saçmalığı o görmüyor mu rahatsız değil mi diye anlamaya çalıştım bir tartışma çıktı orda. buna tepki göstermemin saçma olduğunu vs söyledi en son da sen en iyisi çizelge yap yengem ne zaman bize gidip gelebilir diye ona göre ayarlayalım dedi kjdjfhf

ne yapayım illa istemiyorum mu diyeyim diyor ya sen o evin üyesi değil misin? üstelik kendisi evin her ihtiyacına koşar eder destek olur, yengesinin yok hastaneye götürülmesiydi bilmem nesiydi bununla da o uğraşacak eminim. böyle şeylerde yetişkinsin de bu konuda söz hakkına gelince mi çocuksun dedim ben de.
yaşımız da 22 bu arada.
beni asıl sinir eden şey ailecek bireysellikten bu kadar yoksun olmalarını görmem. üstüne bir de haksızmışım gibi muamele etmesi konuşmuyoruz şu anda.
siz olsanız ne yapardınız ne hissederdiniz sizce normal mi? haksız olduğumu da düşünmüyorum açıkçası ama şu anda farklı insanların görüşlerine ihtiyacım var.......

ay yemin ederim fesatsınız. mesele o değil aile içinde bireysellik olmaması. ve bu benim önem verdiğim bir konu
Ben de bi yengeyim yani bi tane kaynım var sadece ve inanamıyorum şu an, acaba hakkımda hiç böyle düşünüldü mü yada düşünülür mü? Çünkü kaynım abim gibidir, eşimden çok güldürür hatta beni,arar insanlık namına halimi hatrımı sorar çok saygılıdır, yani ne bileyim abi kardeş gibiyiz biz. Yazdıkların o kadar saçma o kadar alakasız o kadar aslında ayıp ki, kafanı değiştir derim. Daha şimdiden böyleysen yarın bir gün sen iki kardeşi birbirine düşürürsün çünkü.

Sevgiliniz istemediğini mi söyledi? Konuda böyle bir şey yok.
22 yaşındaki sevgilinizin abisi 17-18 yaşındaki kızla bireyselliğine hayran olduğu için evlenmemiştir zaten. Rahatça yönetebilmek için evlenmiştir.
Sevgiliniz ailesinin evinde yaşıyor, yengesi de aile bireyi. Kız karşı çıkmadıktan sonra sevgilinizin "İstemiyorum" deme gibi bir şansı yok.

Ama sizin direktiflerinize karşı çıkarak sandığınız kadar bireysellikten uzak olmadığını göstermiş aslında. Sizin sözünüzü dinlese "ay ne kadar da bireysellikten uzak" demeyecektiniz değil mi?

evet maalesef onu salak gibi yazmamisim yazdığımı zannederken ve konu düzenlemeyi o kadar geç fark ettim ki ekleme yapıp kendimi aciklayamadim en son sildim tamamen. bu kadar kaos da o yüzden sanırım

evet maalesef onu salak gibi yazmamisim yazdığımı zannederken ve konu düzenlemeyi o kadar geç fark ettim ki ekleme yapıp kendimi aciklayamadim en son sildim tamamen. bu kadar kaos da o yüzden sanırım

Konunun orijinalini de ekleyip düzenleyin. Bu şekilde de banlanırsınız.

"o kadar tuhaf geldi ki bana bu durum ve uygunsuz. ben hemcinsim olmasına rağmen abim olmadan aynı evde gelinle rahat edemem bilmem kaç ay elin kızı sonuçta ve kimse 100 odali sarayda yaşamıyor"

Şu cümle nedeniyle tepki aldınız aslında. Durumu uygunsuz bulmuşsunuz. "Ben hemcinsimle bile rahat edemem ama bunlar kadınlı erkekli aynı evde yaşayacaklar. Evleri 100 odalı değil, sürekli dip dibe olacaklar" anlamı çıkıyor buradan.
Uygunsuz olan bir şey yok. Evet elin kızı ama aile bireyi sonuçta. Abisinin eşi.
Uygunsuz yerine gereksiz deseydiniz herkes normal karşılardı.

yani açık açık yazicam şimdi onu yazarken aklımda tuvalet sırası bile oluşur vardı anlatabiliyor muyum. benim dhsundugum bu tarz seylerken herkes başladı iğrenç senaryolar kurmaya aklımdan geçse zaten öyle anlaşılmasın diye on saat düşünerek yazardım bu da benim hatam oldu kendim kuzenlerimle bile kalamayan bir insan olduğumdan onun rahatını istemiştim sadece ama evet iste düzgün yazmam lazimdı

Siz şimdiden aile işlerine bu kadar karışma hakkını kendinizde görüyorsanız vay o erkek arkadaşınızın haline sana tavsiye çok gençsin şimdiden kendini yıpratma olan sana olur. Bir diğeri de belki yengenin Kv ile kalması bireysel bir karardır buna kim ne diyebilir ki. Senin bunu kafaya takman çok saçma. Takıyor olmanda başka bir sebep kaygı endişe var gibi.

arkadaşlar kendi anlatma şeklim nedeniyle yanlış anlaşıldım kabul ediyorum

Yok, öyle değil.
Gayet doğru anlaşıldınız, ama insanların gördüklerini-söylediklerini beğenmediniz.
Sınırlarınızı sadece sevgilinizle değil, burada da bilmediğiniz için, konuyu nasıl yazsam da herkes benim düşündüğüm gibi düşünse derdine düştünüz.

Yine sınırlarınızı bilmemekten, bunu o kadar mesele yaptınız ki, "arkadaşlar yanlış anlaşıldım, konuyu yeniden yazacağım" diye değişiklik yaptığınız metninizi bile defalarca değiştirip, kendi aklınızca, arada gelen cevaplara da cevap olacak şekilde tekrar tekrar "düzenleme" metninizi düzenlediniz. Ağır işsizim, sabahın yedisinden beri oturdum takip ediyorum.

Konunuza gelince;

Bu sizin "bireysellik" nasıl bir şeyse, bu "birey" baba evine gidip bekleyince bireysel, koca ailesi evine gidince bireysel değil oluyor, öyle mi ?
İlâhi... :)

"Bu durum uygunsuz" ..."kimse yüz odalı sarayda yaşamıyor" vs vs... bunlara girmiyorum bile, bunlar en hafif tabirle çirkin...
Metnin en son halinde silmişsiniz bunları, aklınızdan silinmedi ki... Bizden saklasanız ne saklamasanız ne... "

"Onu yazarken tuvalet sırası bile oluşur diye düşünmüştüm" mealinde açıklama yapmışsınız.
Çekirdek aileye bir kişi eklendi, evde tuvalet sırası başlarsa endişesi sizi sardı, öyle mi?
Bunu da bize ..el kızı sonuçta, hem kimse 100 odalı sarayda..." diye anlattınız.
İlâhi... :)
"... bizden 3-4 yaş küçük sanırım. yani ne münasebet kendi ailesinin evi duruyorken. bu arada sevgilimin ailesi de çekirdek bir aile öyle kalabalık vs değiller...

Yaşınız daha çok küçük, sadece şunu söyleyeceğim, sınırlarınızı gerçekten bilmiyorsunuz.
Bu haddinizi bilmiyorsunuz gibi bir şey değil. Psikolojideki sınırlardan söz ediyorum.
Sınırlarınızı bilmiyor ve bu nedenle insanları da manipüle etmeye çalışıyorsunuz ; Burada bizleri, orada da sevgilinizi.
Bu nedenle çok üzer, çok da üzülürsünüz:

"..... buna tepki göstermemin saçma olduğunu vs söyledi en son da sen en iyisi çizelge yap yengem ne zaman bize gidip gelebilir diye ona göre ayarlayalım dedi... "

".... konuşmuyoruz şu anda...."
Yani aslında erkek arkadaşın ayrılması gerek sınırlarıma müdahale diye ama bilemedim.
+ 1

Siz biraz dis kapinin dis mandali oluyorsunuz yani bu ne hadsizlik sizene yengesi nerde istiyorsa orda kalir.erkek arkadasiniz da guzel cevap vermis...

Uygunsuz dediğiniz tuvalet sırası beklemek miydi? :)
Açıklamanız inandırıcı değil ama öyle diyorsanız öyledir diyeyim artık.

Benim partnerim böyle laflar etse. Ne biçim bir kiroymussun sen diyip ayrılırım. çok korkardım karakteri hakkında net bir görüş edinirdim o vakitten sonra. Bireysellik falan demişsiniz sizin derdiniz bu değil ne alaka milletin bireysel olup olmaması sizi ne ilgilendirir. Bence partneriniz sizden çok sogumustur bunu düzeltmeye calisin

Bircok ailede genelde gelenekten gorenekte adette es bir yere giderse gelinin kayin ailesiyle kalmasi uygun goruluyor. Bu bazi yerlerde asla degismez. Zamaninda benim basima geldi 4 aylik surecte ben 2 ay ailemde 2 ay esimin ailesinde kalmistim. Bazi yerlerde o sekilde oluyor. Kaldiki siz suanda o evin hicbirsyi degilsiniz haberiniz olsun erkek arkadasinizin ailesi bu durumu ogrenir olduki duyarsa bi sekilde hemen adinizim ustu cizilir hemen bak. Esi gittikten sonra gelin isterse evde surat assin iyi olmasin kotu olsa bile onlara gore diyeceklerki kotude olsa oglumuz yok gelinimiz yanimizda. Omu tutar seni her turlu atatlar. Ne dogru ne yanlis ben bilmem ama bazen fedakarlikta yapmak zorundayiz. Bence sen ciddiyt yokken arada bu aile meselelerine fazla karisma

Biz değil siz fesatsınız. Bireysellikse siz niye karışıyorsunuz. İstediği yerde kalır.
Aslnda hepimiz ustune gitmisizde kizin dedigi dogruda olabilir bak simdi aklima geldi yani geline soz hakki tanilmamis olabilir yani diretmislerse konu sahibinin gozunun korkmasi normal aslinda. Boyle bir ailemi diye dusunuyor sanirim

Aslnda hepimiz ustune gitmisizde kizin dedigi dogruda olabilir bak simdi aklima geldi yani geline soz hakki tanilmamis olabilir yani diretmislerse konu sahibinin gozunun korkmasi normal aslinda. Boyle bir ailemi diye dusunuyor sanirim
Kızı savunmamış ki. Yorumlar geldikçe konusunu ve cevaplarını o yönde değiştirip durdu.

İçeriği değiştirmişsiniz ama neyseki alıntı yapılmış.
Sizi ilgilendirmez bu konu,resmen haddinizi aşmışsınız.

Birde yengeye elin kızı demişsiniz çok komiksiniz.Burada el kızı olan sizsiniz şu durumda.Aileye dahil bile değilsiniz.
Ve ben öyle demek istemedim diyorsunuz ama ne dediğiniz gayet net.Verilen tepkiye göre değiştirmişsiniz yorumları.
Konu sahibi öyle demek istememiş niye üstüne gidiyorsunuz diyenleri de anlamadım.Gayet net bir şekilde ne dediği ortada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…