• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece bana mı tuhaf geliyor bu yoksa normal mi? Bir yorum yaparsanız çok sevinicem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes eleştirmiş ama şu da var yenge o evde gönülsüz mu kalıyor? Bireysellik olmamasına ısrarla takıldığınız için soruyorum, yani ailedeki zihniyet kadın kısmını erkek tarafına emanet etme şeklinde mi? Kadın belki ailesinin evinde kalmak istiyor ama abisi gözünüzün önünden ayırmayın kafasıyla kendi ailesine bırakmış olabilir. Takıldığınız kısım bu mu yoksa sevgilinizle aynı evde yakın yaşlarda başka bir kadının kalacak olması mı? Bir de siz 22 yasındaysaniz yenge de sizden 3-4 yaş küçükse bu kız reşit olmadan mi evlenmiş?

ay yemin ederim fesatsınız. mesele o değil aile içinde bireysellik olmaması. ve bu benim önem verdiğim bir konu
Bence kendinizi kandırmayın kıskanmışsınız işte. Bireysellik olmamasıyla alakası yok bence. Adam ne diyecek yengemi evde istemiyorum mu diyecek? Ne hakla diyecek bir kere? Abisinin eşini evde istememek? Ne hakla? Kaldı ki sevgilinizin yengesinin kalmasıyla sorunu bile yok neden istemiyorum desin ki

ay yemin ederim fesatsınız. mesele o değil aile içinde bireysellik olmaması. ve bu benim önem verdiğim bir konu
Yani siz sevgilinizin hayatına ve ailesinin hayatına bu şekilde karışınca çok mu bireysellik oluyor? Nasıl kendiniz ile celisiyorsunuz şu an? Sevgiliniz hastaneye de götürür o zaman karışmayın bireysellgine. Onun düşüncesi,iyilikseverligi o. Basta yazdığınız şeyler duruyor orada. Son paragrafa bireysellik diye sıkıştırınca ilk paragraflardaki anlam kaybolmuyor bilin istedim.

bana da biri abisi ve yengesinin annesi ve babasiyla yasadigini soylemisti. sorunlardan bahsetmisti. ayri ev istedigi icin yengesi nankorluk ediyormus gibi bahsetmisti. iyi ve yeni bir sey soyluyormus gibi bana soyle demisti "ben de annemlere dedim ki siz de ayirin evlerini kendileri yasasinlar vs vs" halbuki olmasi gereken o.
ben de sizin gibi soke olmustum benim ailemde birlikte yasamak yoktur. ayri ev acamayacak olan evlenmez. sizin girdiginiz bu topa girmedim bile. yargilamadim. onun hayatinin gerceklerinin bana uymadigina karar verdim. uzaklastim.

evet ben de olsam ailemin evinde daha rahat ederim. arada kv ye kalmaya gecerim onlari da gonullemek icin. ama tamamen yerlesik duzen o tarafta olmamali.

burada yapmaniz gereken bu ailenin gercekleri size uymuyorsa geleceginizi ona gore dusunmek. o ailenin duzenini hele bakisacisini degistiremezsiniz.

Tepkileri görünce bireysellik diye çevirdi aklınca.
Açılan konulara şaşırtmayağım diyorum yenisi ekleniyor. yahu belki kocası istedi KV kalmasini.annesi varmış sanane sen o ailede söz hakkı olmayan birisin. sevgiliyken böyleyse evlense kimseyi sokmayacak demekki eve ,bireysellikle alakası yok bunun bal gibi içi fesat töbe Yarabbi sinirim zıpladı gece gece ..

Anadolu da zaten damadın askerlik,gurbette çalışma gibi durumlar söz konusu olduğunda Gelin kişisi Kaynanasında kalmaz mı? 18 yaşında paldır, küldür evlenmiş bir kız zaten bu gelenekler içinde büyümüştür ve kocası yokken eşinin anasının babasının evinde gelinlik yapmak varken Anne, Babasının evine gidip aylarca kalmasını doğru bulmazlar zaten...
Sanmıyorum ki gelin kızımızın senin sümüklü boyfriendinle aynı evde yaşamayı çok istediğini o yüzden gereksiz bir konuşma yapmışsın.
22 yaş için kabul edilebilir saçmalıklar ama endişe etme zamanla büyüyüp, olgunlaşıp dünyanın farkına varırsın.

Hkfjfhfjfkdkdjdjdjfjdjdjdjdjdjdjdjdjfjfjfjfjdkhdhfjfkdjdjdjdjfjfjdjdjdjdkfjf.

Herkes eleştirmiş ama şu da var yenge o evde gönülsüz mu kalıyor? Bireysellik olmamasına ısrarla takıldığınız için soruyorum, yani ailedeki zihniyet kadın kısmını erkek tarafına emanet etme şeklinde mi? Kadın belki ailesinin evinde kalmak istiyor ama abisi gözünüzün önünden ayırmayın kafasıyla kendi ailesine bırakmış olabilir. Takıldığınız kısım bu mu yoksa sevgilinizle aynı evde yakın yaşlarda başka bir kadının kalacak olması mı? Bir de siz 22 yasındaysaniz yenge de sizden 3-4 yaş küçükse bu kız reşit olmadan mi evlenmiş?
Onu da dedik. Ama öyle bir şey olsa yazardı başta. Konuyu bile bilmiyor. Zorla mı kalıyor. Yoksa kendi ailesi ile sorunları mı var. Derdi başka.

Bireysellik falan hikaye. Kendinizi kandırmayın . Siz şuan dış kapının dış mandalı oluyorsunuz . Yenge hanım da ev sahibi aileden biri. Size kalmadı nerede kalacağı. Ki diyelim ki bireysellik herkesin aklı var fikri var size ne ?

tamam vurmayın öldümjdfdfj
pek yapıcı olmasa da eleştirilerinizi anladım. o kişi kendinden bilir işi tarzı iğrenç yorumlar haricinde teşekkür ederim cevap verenlere normalmiş demek ki
ayrıca konuyu okumadınız sanırım ana konuya yazmıştım beni rahatsız eden şeyin bireysellik olduğunu kaz çevirme olayı yok.

pek yapıcı olmasa da eleştirilerinizi anladım. o kişi kendinden bilir işi tarzı iğrenç yorumlar haricinde teşekkür ederim cevap verenlere normalmiş demek ki
ayrıca konuyu okumadınız sanırım ana konuya yazmıştım beni rahatsız eden şeyin bireysellik olduğunu kaz çevirme olayı yok.
Gerçek bu değil ama 🤷

Normal demiyor ki kimse, ama normal olmayışı sizin baktığınız şekilde "uygunsuz" oluşundan kaynaklanmıyor.

Yorumları da tam olarak anladığınızı sanmıyorum.

ben hemcinsim olmasına rağmen abim olmadan aynı evde gelinle rahat edemem bilmem kaç ay elin kızı sonuçta ve kimse 100 odali sarayda yaşamıyor

Yengeniz de elin kızı olmuyor, abinizin eşi ve ailenizin üyesi oluyor asıl elin kızı damgası vurarak rahatsız olmak bence tuhaf. Sevgilinizin yengesi de o ailenin bir üyesi olmuş, beraber yasıyorlarsa kendi kararları. Sevgilinize güvenmiyorsanız kendi probleminiz, kızın bir suçu yok.

Kafam bir milyon ilk okuduğumda bir an sizin evli olduğunuzu düşündüm de, kız sizin evde kalacak sandım. Kız yani kayınvalidesi ve kayınpederinin evinde kalacak, o evde de erkek arkadaşınız yaşıyor, sorun bu mu? Yani bunun sizin için ne gibi bir sakıncası olabilir? Bunun sorarken utanıyorum; erkek arkadaşınız ile aynı evde olurlarsa aralarında bir şey olabileceğinden mi endişe ediyorsunuz? Bir erkek (ister kendi sevgilisi olsun ister olmasın) ağabeyinin eşine kayacaksa ciddi ahlaksız demektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back