Sadece bana mı tuhaf geliyor bu yoksa normal mi? Bir yorum yaparsanız çok sevinicem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben şu an çok kötüyüm ya. bir daha yazmayacaktım son cümleniz için yazıyorum. evet doğru olarak anlayan tek kişi sizsiniz cümlelerimi açıklamak bile istemedim doktora götürmede evde sorumluluk aldığını ve istemediği bir şeyde söz hakkı olacağını söylemek istemiştim kadını doktora götürüyor diye kıskanıyorsun demişler.
birisi demiş ki ona kayacak diye mi korkuyorsun bu nasıl bir laf nasıl bir üslup bunun üstüne ne denir başka

Birincisi adamın kızı hastaneye goturmekle ilgili bir derdi yokmuş. Niye götüresin deyip adamın ve ailesini hayatına müdahale eden o. Ikincisi ben kız olduğum halde elin kızı ile- bu abisinin eşi oluyor- rahat edemem. Sen nasıl abinin karısı ile rahat edeceksin demenin anlayışını anlatmama gerek yok sanırım. ki yine cocuk ben rahatım, gelsin tabii başka nerde kalacak dememiş. Burda dese ki kız isteği ile mi kalıyor. Bu aile ve abi kıza bunu zorunlu mu tutmuş. Erkek arkadaşım da bu kafada mı? Bu gelin kendi evinde kalsın hatta kendi.mi yalnız kalamam demiş vs deyip kızın yani gelinin hakkını arayan düşüncelerle saldırsaydı erkek arkadaşına ve buraya da öyle yazsaydı. Biz de derdik erkek arkadaşının kafa ve ailenin kafa yapısını iyi öğren. Ama bilmiyoruz bile gelin kendi mı istiyor, abi mı zorluyor, kendi ailesi mı kötü...

“Siteyi niye kapatsınlar?” Şeklinde başlayan paragrafınıza bakılırsa okuduğunuzu anlayabildiğinizden emin değilim.

Konu sahibinin ilk mesajında mesele kıskançlık gibi anlaşılıyor ama direkt öyle bir ifade yok. Sonraki mesajlarında da durumun sevgiliyi yengesinden kıskanma olmadığını birkaç kere belirtmiş. Bunun üzerine sizin eleştiri yapabileceğiniz tek şey bireysellik konusundaki yanlış düşüncelerine eleştiri yapmak olur.

Ben burada bir konu açsam şahsen size kendimi kanıtlama derdine düşüp lafı çevirmem çünkü sizi tanımıyorum bile. Konu sahibinin de yok öyle değil, böyle değil diyerek bir kanıtlama çabasına gireceğini sanmam ki ısrarla aslında başka şey demek istedi diyorsunuz. Abartmayın isterseniz.

allahın varsa arada kitap okursun hastane mevzusu ne alaka ablacım nerde demişim niye götüresin diye? sorumluluktan çekinmez ailesinde istemediği şeyde söz hakkı olmalı dedim orda bir daha oku ya. öbür türlü zaten belli ki akrabalık ilişkilerinde oluyormuş bu, normalmiş öğrendim kabul ettim hatamı anladım daha ne kafanda uydurup uydurup yazıyosun

Bana kitap oku demek de:)) o yaştaki biri ailesi ile yasıyorsa tabii ki sorumluluk sahibi olacak. Söz hakkı da olacak ama abimin eşi gelip kalamaz diyecek kadar değil. Hastaneye niye götüresin dememissiniz direkt hastaneye gitmek istese sorumluluk alarak götürürsün madem sesin de çıksın demissiniz. Alt metinde onu yapacaksan sesin de.ciksin demissiniz işte.. neyse olay kitaba baglandiysa ben susayım

Birincisi çocuğu niye onu hastaneye götürüyosun diye filan darladığı yok sadece evde aldığı etkin sorumluluktan dolayı söz hakkı olması gerektiğini savunduğu için o örneği vermiş. Hani burada evli bir kadının evine misafir geldiğinde hizmetlerini o görecekse onun da fikri ve rızası alınmalıdır diyoruz ya, onun gibi bir örnek. İkincisi abinin eşi olunca direkt can ciğer kuzu sarması mı oluyor sonuçta kimse zorunlu bir durum olmadıkça evinde bu kadar uzun süreli bir misafir istemez üstelik kendi evi varken, istemeyen rahatsız olan herkesin kötü niyeti var bu mantığa göre. Kız da kıskançlıkla söylemediğini anlattığı halde ısrarla sağ kulağınızı sol elinizle tutmaya devam ediyorsunuz. Yanlış anlamış olabileceğinizi kabul etmek bu kadar mı zor.

Eee siz kendiniz ilk mesajında öyle anlaşılıyor diyorsunuz. Biz de ilk mesajına göre yorum yaptık. Sonra niye lincliyorsunuz deyince ilk mesajına göre yaptık dedik. Sonraki mesajlarını da mı okumalıyız hep. Ben görmedim.bile hepsini. Bana az kitap oku diyen biri kendini ilk mesajda düzgün ifade eşememişse ben napayım az kitap oku mu diyeyim. Zaten sonraki.mesajlarim bireysellik üzerine idi.

Ilk mesaja göre gayet doğru anladım. Kendisi de öyle demek istemedim diye diğer mesajlarında yazmış öyle diyorsunuz. Ilk sayfaya bakarsanız herkesin nasıl anladığı belli..niye yanlış anlatana bakmıyorsunuz.

M markrenton önceki sayfaları okumadım genç bayan. Yapman gereken burada “ben yengenin durumunda olsam gelip kayınailemle kalmam, kendi babamın evine giderim ya da maddi durumumuza bağlı olarak ev kurarım geçici” deyip erkek arkadaşından alacağın cevaplrı beklemekti. Yadırgaman normal ama kendini ifade etme biçimin yanlış. Yengenin ve ailelerin keyfi nasıl isterse öyle olur , sana mı danışacaklar... resmen bu cümleyi hak edecek bir tartışmaya sokmuşsun kendini

vardır bı sebeb..aılesıne guvenmıskı bırakıyor..esım benı aılesıyle bıraksa uzun sure ıstemezdım acıkcası..mecbur kalmıskı kız kabul etmıs

“Siteyi niye kapatsınlar?” Şeklinde başlayan paragrafınıza bakılırsa okuduğunuzu anlayabildiğinizden emin değilim.
Bu şahane çıkarımınızdan sonra ben emin değilsem de emin oldum :)

Kraldan çok kralcılığın lüzumu yok.
Size ilk mesajımda söylediğim gibi sizin dediğiniz gibi olsaydı haklıydı konu sahibi.
Biz esasında ne demek istemiş diye yorum aralarını takip etmek zorunda değiliz, yanlış anlaşıldıgını düşündüğü bir durum varsa konusunu düzenlemeli.
Başka birinin konusunda başka bir üyeyle polemik hiç tarzım değil, amacımda bu değildi zaten, anlamsız laf sokma çabanızı kınayıp iyi geceler diler giderim

Ben de diyorum ki evet konunun başında öyle anlaşılıyor ama sonrasında belirtmiş durumun o olmadığını. Hatta siz de o mesajı okuyup alıntılamışsınız.
Son paragrafa bireysellik diye sıkıştırınca ilk paragraflardaki anlam kaybolmuyor bilin istedim.
Konu sahibi bunun üzerine yine belirtmiş meselenin sizin anladığınız gibi bir durum olmadığını ve siz de birkaç yorum daha yapmışsınız. Ayrıca sizin de yazdıklarınız karışık, bilemiyorum telefonunuzdan kaynaklı yazım hataları olabilir ama dedikleriniz anlaşılmıyor. Ben de sizin tam olarak ne ifade etmek istediğinizi anlayamadım bu yüzden.

Üstten üstten konuşmuşsunuz 'kendini doğru ifade etsin' ya da 'bana kitap oku demek de:))' gibi cümleler kurarak. Böyle olunca insan sizden de mükemmel, hatasız paragraflar ve ifade şekli bekliyor ama durum öyle değil maalesef.

Ornek verseydiniz anlaşılmayan cümlelerime ben de " Aaa, evet öyleymiş" diyebilirdim. Üstten de bakmadım aslında. Kendisi bana az kitap okuyun dedi. Bence aşağılayıcı cümle bu. Şimdi baştan bakamam ama bana o cümleyi yazdıktan sonra siz de kendinizi baştan doğru ifade etseniz demiş olabilirim. Siz de şunu anlamadım mesela diye dediğim gibi örnek verirseniz havada asılı kalmaz cikarimlariniz.

Bana yaziniz biraz garip geldi. Derdiniz tam olarak ne, tam anlasilmuyor. Iki yöne cekilebilir. Sanirim erkek arkadasiniz bunun yüzünden yalnis anlayip sinirlenip kavga cikti. Iletisim sorunu olabilir. Halledersiniz. Lakin genelde böyle kararlari ailede anne ve babalar verir, "kücüklere" uymak düser. Ben sizin yerinizde olsam neden kendi ailesinde kalmak istemedigini sorardim. Cünkü es ailesi buna "müsade etmiyorsa" bu sizin icin aile hakkinda önemli bir ip icu olurdu
Ek not: konu silmek.yasak

Bal gibi de kıskanmışsınız işte.çok çirkin bu bence sevgiliniz de güzel cevap vermiş.aynı sözleri bir erkek dese yerden yere vururduk burda kadın söyleyince bireyselliğe önem veriyorum olmuş.kılıfınız da hazır.yarın sizden ayrılsa hiç bir şeyi olucaksınız ama onlar ailesi.hem ne demek her ihtiyaçlarına erkek arkadaşım koşuyor.oğulları sonuçta bilmem farkınamısınız.bu tür gelin adayları görünce kv lere hak vermiyor değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…