- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
-
- Konu Sahibi philosophy
- #1.821
Tam olarak ne Hakkında fikri istiyorsun canımSelam...Biraz bize de fikir verir misin ya
Tam olarak ne Hakkında fikri istiyorsun canım
Yapabileceğimbirşey ise tabiki
Aslında ben de bu konuda da çok iyi sayılmam. Yani isTesiğim kıvamda değilim daha.Zaman konusun da tatlım ya, ben mesala heyet Raporluyum evdeyim ama zamanım boş geçiyor sanki 2.5 yaşında oğlum var gerçi ama ben kendime zaman ayırmakta istiyorum, kitap okumak vs gibi
Aslında ben de bu konuda da çok iyi sayılmam. Yani isTesiğim kıvamda değilim daha.
Mesela sosyal medya ile başım dertte. Ondan kurtulmaya çalışıyorum.kalinkaselin in yöntemi uyguluyorum şu anda.
Eskiden beri çok çalışan bi insanın. İşte Zaman'ı yönetme konusunda hiç sıkıntım yoktu ancak evde komşu muhabbetleri ya da tv başında geçen boşa Zaman.
Hunların beni Mutlu etmediğini. Farkında idim. İçimde dolmayan bi boşluk vardı. Bu boşluğu da sürekli para harcayarak kılık kıyafet alarak kapatmaya çalışıyordum. Daha doğrusu öyle yapıyor Muş'um. Şimdi farkediyorum. Bıraktığım namazlarına geri döndüm. Kitap okumaya başladım. Zaman Zaman yaptığım sporu haftada 4 güne çıkardım.
Esma-ül hüsnayı öğrendim. Kendime her gün çekmek için zikirler buldum.
Derken baktım ki artık saçma ve dedikodulu Komşu muhabbetlerinden uzak kalmışım. Tv izlemeyi bırakmışım. Yani aslında kademe kademe oldu. Mutlu olduğum şeyleri bulamakla kendime en büyük iyiliği yaptığımı biliyorum artık.
O boşluğu doldurmanınilk yolu boşluğu neyin oluşturduğunu bulmak.Aynen bende öyle izine çıktığım dan beri içim de bi darlık dolmayan boşluk vs
ne demekBu detaylı msj için sonsuz teşekkürler :) zaman ayırdın çok sağol
cnm ya ben senin sigara kullandığını hıc bılıyodum ne kadar oldu bırakalı bravo valla...D Delileyla 37 yaşındayım. Daha yaşımı bilen çıkmadı.
Sigarayı bıraktıktan sonra daha bi güzel oldum sanki.
Cildin patlıyor saçlarım süper.
Sakın içeyim deme. Sabret bitecek bu günler.
Az önce avm gezdim ve farkettim ki alma yeteneğimi tamamen kaybetmişim. Satılan süs eşyaları yeni yıl temalı ürünler acayip saçma geliyor gözüme.
leyla zaten sıgarayı yeni bırakmışsın tv yide bırakırsan ki ikiside çok güçlü alışkanlıklar boşluğa dusmussun gıbı gelebilir kendıne cok yüklenme bence su sıgara olayında bı 40 gun atlatsan da tv yı oyle bıraksan daha ıyı olmaz mı sanki???Kızlar psikolojik mi bilmiyorum ama sanki burun deliklerim açıldı, kolay nefes alıyorum normal mi bu:) bu hissi de sevdim. Seni yenicemmm sigara, paramı çöpe atmıcam, sağlığımdan olmıcam....
Ptesi itibariyle de tv hayatıma veda edicem. Sadece mutfakta uğraşırken açık olacak. Erken kalkıp erken yatıcam. Mesleğimdeki yenilikleri takip edicem.
O boşluğu doldurmanınilk yolu boşluğu neyin oluşturduğunu bulmak.
Sonra da kendini neyin Mutlu edeceğini bulmak.
Gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Ne iş yapıyorsun. İş ortamın Nasıl. Belki de boşluğun sebebi budur. Benim ki iş ortamımdı
Derle topla rahatla kitabını bende alıyorum. Yarın elime ulaşmış olur.
Sayfayı hergün takip etmek çok işime yaradı. Nişanlıyım, evimiz için eksiklerimizi yavaş yavaş tamamlıyordum. Bu alışverişe başlamadan önce listem bi hayli uzundu. Bu sayfada takıldıkça listemi azalttım. Aldığım ya da almayı planladığım herşeyi değiştirdim. ve en verimli şekle soktum. 6 kişilik günlük yemek takımı aldım . 12 kişilik misafir takımını almaktan vazgeçtim. Kimilerine saçma gelecek belki ama annemin 12 kişilik yemek takımını alacağım. ! kez bile misafir önüne çıkmadılar. Çünkü bizde bir başka 12 kişilik 2 takım daha var . Öyle olunca annemin evinden de azaltmış olcam. 6 kişilik takımı daha önce almamış olsaydım şimdi almazdım 12 kişilik olanı hem kendimize hem misafire kullanırdım. aynı durum catal bıçak takımı içinde geçerli annemin misafirlik takımı yine hiç kullanılmadı evlenince onu götüreceğim . Günlük için ayrı bi takım almayacağım.
bunları bi süre kullanınca çok sevmezsem ilerde değiştiririm ama elimdekileri bi ihtiyaç sahibine aktarıp kendime aldığım yine hem günlük hem misafirlik olarak kalır.
Sevmiyorum bende kenarda misafire bekletilen eşyaları. Benim eşyalarım en kıymetlleri ben kullanmıcaksam ne anlamı var aaaa.
Stresim azaldı
Normalde beğendiğim şeyin farklı renklerini de alırdım farklı versiyonlarınıda.. Giyim ,kozmetik, ev eşyası her alanda aynıydım. Kendime ne kadar zarar verdiğimi anladım.
Şu an gardolabımı gözden geçirmek zor geliyor. Vakitsizlikten dolayı..
En yakın süreçte el atacağım.
İşte ilk etapta zorunlu ne varsa ona liste yaptım gerisini almıcam. Hem hediyeler hemde zaman zaman gerçekten çok beğendiklerimi alacağım. Evi içinde yaşamazken ne ne kadar ihtiyacım olur kestiremiyorum. Herkes farklı sonuçta.canım çanak çömlek bardak türünü çok alma zaten. zebil gibi hediye gelecek
sana yemin ederim şu anda evimde babaannemin çeyizinden kalan yemek takımları var misafir için. ayrıca günlük takımım da zamanında gazetelerden birnin dağıttığı ve çook zengin birinin hiç ihityacı olmayan bana hediye ettiği yemek takımı... hepsi de harika duruyor ayrıca babannemin yemek takımı şu anda çok prestijli oldu :) ben bunun haricinde anlatmıştım burada perdelerimi de sonn derece dandik yaptırdım bir kez kv den laf işittim bitti paralar cepte... zaten borçlarımız vardı o dönem hiç zorlanmadım çeyiz yaparken yani anlayacağım avizelerim böyle tellerle yapılmış çok sade ve spor onun hiç temizlik gerektirmiyor ve evimin kalan her yeri aynı renklerde. sadece kendine mutfağın için bir renk seç ve aldığın ıvır zıvırı o renkelerde almaya çalış uyumlu olsun onun haricinde hiçç de takmadım... zaten huzurun onlardan bağımsız olduğunu iyice test edeceksin evlenince :)Derle topla rahatla kitabını bende alıyorum. Yarın elime ulaşmış olur.
Sayfayı hergün takip etmek çok işime yaradı. Nişanlıyım, evimiz için eksiklerimizi yavaş yavaş tamamlıyordum. Bu alışverişe başlamadan önce listem bi hayli uzundu. Bu sayfada takıldıkça listemi azalttım. Aldığım ya da almayı planladığım herşeyi değiştirdim. ve en verimli şekle soktum. 6 kişilik günlük yemek takımı aldım . 12 kişilik misafir takımını almaktan vazgeçtim. Kimilerine saçma gelecek belki ama annemin 12 kişilik yemek takımını alacağım. ! kez bile misafir önüne çıkmadılar. Çünkü bizde bir başka 12 kişilik 2 takım daha var . Öyle olunca annemin evinden de azaltmış olcam. 6 kişilik takımı daha önce almamış olsaydım şimdi almazdım 12 kişilik olanı hem kendimize hem misafire kullanırdım. aynı durum catal bıçak takımı içinde geçerli annemin misafirlik takımı yine hiç kullanılmadı evlenince onu götüreceğim . Günlük için ayrı bi takım almayacağım.
bunları bi süre kullanınca çok sevmezsem ilerde değiştiririm ama elimdekileri bi ihtiyaç sahibine aktarıp kendime aldığım yine hem günlük hem misafirlik olarak kalır.
Sevmiyorum bende kenarda misafire bekletilen eşyaları. Benim eşyalarım en kıymetlleri ben kullanmıcaksam ne anlamı var aaaa.
Stresim azaldı
Normalde beğendiğim şeyin farklı renklerini de alırdım farklı versiyonlarınıda.. Giyim ,kozmetik, ev eşyası her alanda aynıydım. Kendime ne kadar zarar verdiğimi anladım.
Şu an gardolabımı gözden geçirmek zor geliyor. Vakitsizlikten dolayı..
En yakın süreçte el atacağım.
cnm ya direkt çöpe atmasaydın bari birine vereydin yaa yazık...evet zararlı da onları da kullanmakta ısrarlı olanlar var ...KızLar şampuanları, kremleri daha atamamıştım, 1 haftadır sacımda zeytinyağlı sabun ve elma sirkesi kullanıyorum
Dün akşam hepsini attım, yedek şampuan duş jelleri almışım deli gibi , onlar da çöpe gitti
Sadece mavi suyu atamadım, ama kullanmıyorum da
Şu adanadaki organik pazardan biraz daha zeytinyağlısabun alacagım (şekilsiz ve yeşilimsi renkteler, sacta köpürmüyor da, doğal olduğuna inanıyorım,bir markası yok, öyle sepetin içinde satıyorlar)
Peynir ve tereyağı da alacağım
Bu arada şekeri unu bırakalı 35 gün oldu
Dün kavrulmuş kuruyemişi de buraktım
Karataya gör besleneceğim
Buzdolabım bomboş ama bundan garip şekilde mutluluk duyuyorum
Yani sebze meyve var
Yumurta tulum peyniri tereyağ ve zeytin var, bunlar da iki rafı doldurmaz bile...eşime de sürekli şekerin zararlarını anlatıyorum, ınun da abur cubur yemesi azaşdı bakalım inşallah bırakırız ailecek
Yatak odası banyo ve salondaki düz zeminlerin üstü neredeyse boşaldı ama mutfak kalabalık, bugun mutfak tezgahının üstünğ de boşaltıp sadeleştireceğim inşallah
Şimdilik bukadar