sade yaşam

Ben de sanırım kırk gündür içmiyorum. İlk 4. ve 8. gün ellerimin titrediğini biliyorum. İradeli olmak ve gerçekten istemek çok önemli. Umarım devam edersiniz. Çünkü kendinize olan saygınızı dahi artırıyor. Sigara kullanırken pis kokmadığıma inanırdım fakat şu an sigara içenlerden o pis kokuyu aldığıma inanamıyorum. Böyle koktuğumu düşünmek bile dehşete düşürüyor. Ağzınızdaki o iğrenç tat zamanla kayboluyor. Krizler azalıyor.

Ben sürekli su ve günde iki bardak yeşil çay içtim. Suya hala devam ediyorum. Kendimi takdir ediyorum. Başardım diyebiliyorum. Bu his bile çok güzel.

Sağlıklı, güzel genç bir cilde sahip olacağım diyorum sürekli. Yanında güzel tertemiz bir anne.

Spora ara verdiğim için 5 kilo aldım bu süreçte. Ama en büyük etken sigarayı bıraktığım için kendimi başka şeylerden pek kısıtlamadım kötü örnek olacağım ama tatlı çeşitlerini çok tükettim o ara. Şu an dikkat etmeye başladım spora da devam edeceğim yani sigarayı bırakmak daha önemliydi benim için.

Kolaylıklar diliyorum.
Ay evet cnm kokuyorlar
Lisede dershanede bazı hocalara hiç.soru sormak istemezdim, yanlarına gidince sigara kokusu gelirdi, midem bulanırdı

Eline saglik

Teflon tava kullandim cizildikce attim
Seramik kullaniyorum suan ama cok dayanikli diyemiycem onu da yiprandikca degistiriyorum
Dokumu hic bilmiyorum
Agir biseyse zaten kullanamiyorum

En iyisi döküm ama, çok ağır.
Teflon benim için de tarih oldu.

Bir dönem seramik kullandım. Elde yıkadım, mümkün olduğunca dikkat ettim. Ne olursa olsun çabuk yıpranıyor. Şimdi granite geçtim. Hem temizliği daha kolay. Hem daha dayanıklı. Ben çok memnunum granitten.

Son düzenleme:
Tavsiye için çok teşekkür ederim zaten tahta kaşıkları hiç makineye atmıyorum elde yıkıyorum :)

Teşekkür ederim önce 1 takım seramik gelcek aya da döküm almaya karar verdim hereve döküm lazım diyolar, 2.5 yıllık evliyim bnm yoktu hiç:KK43: bikaç yemek ismi verir misin,güveç gibi şeyler de oluyor mu yoksa kızartma tarzı mı yapcaz etleri

Döküm tavada kızartma tarzı yemekler oluyor. çünkü etin suyunu içinde saklıyor. lezzetli oluyor, lokum gibi oluyor, kayış gibi kupkuru olmuyor diğer tavalardaki gibi.

Döküm tavada yemek yaparken önce iyicene ısınacak şöyle elini yaklaştırdığında tavadan sıcaklık gelecek eline sağlam ısınsın. sonra balık olur, kırmızı et, tavuk, hindi (önceden bir tabakta baharatla ama yağ koyma)

tereyağın ya da hindistan cevizi yağın hazırda beklesin. minik çay kaşığın da olsun yanında.

isteğe göre baharatlanmış etini tavaya koy, bir yüzünü tam 1 dk mühürledikten sonra döküm tavaya özel çizmeyen spatulanla öteki yüzüne çevir. orayı da 1 dk. yapacaksın. ikinci yüzünü yaparken bir yandan da yağını etin üzerine koyacaksın bir çay kaşığı

bu 2 dk lık pişirme normalde yeterli oluyor. ama sen ben al dante sevmem, tam pişmiş olsun içi iyicene pişsin dersen birinci yüzüne tekrar çevir ve bundan sonra canın ne kadar istiyorsa beklet tavada.

önemli olan kısım 1 dk bir yüzü 1 dk öteki yüzü mühürleme işleme. (artı 2.yüzeyini yaparken etin üstüne tereyağından bir çay kaşığı koyacaksın ki o yağ eriyip etin içine girecek. hem de tavan çok sıcak olacağı için yağı önceden koyup da yakmamış olacaksın. o üstten yayılacak ete. et olmaya yakın yağ koymak hem sağlıklı hem de bu tavalara özel)

Çooooooook teşekkür ederim canım Allah razı olsun evet kaliteli olsun istiyorum zaten n11den de araştırdım dediğin gibi 90 100 civarı ama olsun, bi kez alıyım bikaç yıl gitsin:) karacaya detaylı bakcam:)
yaa buarada karacanın seramikleri demişim yanlış granitleri olacaktı o ...

Döküm tavada kızartma tarzı yemekler oluyor. çünkü etin suyunu içinde saklıyor. lezzetli oluyor, lokum gibi oluyor, kayış gibi kupkuru olmuyor diğer tavalardaki gibi.

Döküm tavada yemek yaparken önce iyicene ısınacak şöyle elini yaklaştırdığında tavadan sıcaklık gelecek eline sağlam ısınsın. sonra balık olur, kırmızı et, tavuk, hindi (önceden bir tabakta baharatla ama yağ koyma)

tereyağın ya da hindistan cevizi yağın hazırda beklesin. minik çay kaşığın da olsun yanında.

isteğe göre baharatlanmış etini tavaya koy, bir yüzünü tam 1 dk mühürledikten sonra döküm tavaya özel çizmeyen spatulanla öteki yüzüne çevir. orayı da 1 dk. yapacaksın. ikinci yüzünü yaparken bir yandan da yağını etin üzerine koyacaksın bir çay kaşığı

bu 2 dk lık pişirme normalde yeterli oluyor. ama sen ben al dante sevmem, tam pişmiş olsun içi iyicene pişsin dersen birinci yüzüne tekrar çevir ve bundan sonra canın ne kadar istiyorsa beklet tavada.

önemli olan kısım 1 dk bir yüzü 1 dk öteki yüzü mühürleme işleme. (artı 2.yüzeyini yaparken etin üstüne tereyağından bir çay kaşığı koyacaksın ki o yağ eriyip etin içine girecek. hem de tavan çok sıcak olacağı için yağı önceden koyup da yakmamış olacaksın. o üstten yayılacak ete. et olmaya yakın yağ koymak hem sağlıklı hem de bu tavalara özel)

Bu detaylı msj için sonsuz teşekkürler :) zaman ayırdın çok sağol

Bugün sigarasız 6. Gunüm. Sabahtan beri bi tane icsem mi içmesem mi ikilemi yasıyorum:KK43: ve sunu farkettim nikotinsizlik degil benim sorunum elimin boş kalması. Sabah ritüelimdi kahvaltı yapmadan kahve sigarayla haberleri okumak. Ders çalışırken bi seyler okurken dertlesirken dedikodu yaparken fal bakarken molalarda her anıma iştirak ederdi sigara. Bunun boşluğunu yasıyorum sadece. Ama inşallah geçecek.

Cildimde ve vücudumda degisiklik yok henüz ama iştahım cok açık, durdurmaya da çalışmıyorum açıkcası. Yeter ki bırakayım.

The Black The Black ve M maviduvar1 nın sigara bırakma hikayelerini okudum. Bana güç verdiler.

Bugün sigarasız 6. Gunüm. Sabahtan beri bi tane icsem mi içmesem mi ikilemi yasıyorum:KK43: ve sunu farkettim nikotinsizlik degil benim sorunum elimin boş kalması. Sabah ritüelimdi kahvaltı yapmadan kahve sigarayla haberleri okumak. Ders çalışırken bi seyler okurken dertlesirken dedikodu yaparken fal bakarken molalarda her anıma iştirak ederdi sigara. Bunun boşluğunu yasıyorum sadece. Ama inşallah geçecek.

Cildimde ve vücudumda degisiklik yok henüz ama iştahım cok açık, durdurmaya da çalışmıyorum açıkcası. Yeter ki bırakayım.

The Black The Black ve M maviduvar1 nın sigara bırakma hikayelerini okudum. Bana güç verdiler.
SAKKINN İÇME SAKINNNNN bak bir paket 8 tl her içmediğin paketle neler yapabileceini düşün biriktirip manikür yaptırt evine temizlik yaptırt kitap oku, ihtiyacın olan birşey varsa al...

D Delileyla Özgüvenin artıyor. Cildin parlıyor, tırnak uçların bembeyaz oluyor. Saçların özellikle hem canlanıyor hem gürleşiyor inan ki.

Seni temin ederim ki bir süre sonra aklına gelmeyecek ve aklına gelmeyecek olmasına şaşıracaksın.

Sigarayı bıraktım bir daha asla içmeyeceğim deme bence. Sigara içmiyorum demeni öneririm. psikolojik olarak daha az sınırlandırılmış hissediyorsun çünkü kendini.

D Delileyla 37 yaşındayım. Daha yaşımı bilen çıkmadı.
Sigarayı bıraktıktan sonra daha bi güzel oldum sanki.
Cildin patlıyor saçlarım süper.
Sakın içeyim deme. Sabret bitecek bu günler.

Az önce avm gezdim ve farkettim ki alma yeteneğimi tamamen kaybetmişim. Satılan süs eşyaları yeni yıl temalı ürünler acayip saçma geliyor gözüme.

Kızlar cok teşekkür ederim desteginiz icin. 6. Gunü de geride bırakıcam nerdeyse.

Oyalanmak icin icli köfte yaptım. Iki saatimi aldı. Elim dolu oldugunda aklıma cok gelmiyor. Yedikten sonra gözlerim sigaramı aramadı diyemem:) ama kararlıyım içmiyorum!

Günlerdir markete uğramadım hatta dışarı çıkmadım. Bu hafta evime bi yoğurt bi süt aldım. Harcamalarım minimum. Eskiden her gun uğrardım markete iki paket sigaraya 20 lira verirdim. Bazen 3 paket bile olurdu günlük. Bosuna hem paramı çöpe attım hem sağlığımı riske ettim.

Bir haftadır maddi acıdan tasarrufu yakaladım ancak zamanımı hoyratca tv karşısında ziyan ediyorum. Sigaranın haricinde bir de tv bağımlılığım var. Cogunuz hiç izlemiyorsunuz özellikle M maviduvar1 nın zaman kullanımına bayılıyorum

Yeni yılda manevi acıdan doyuma ulaşmayı, erken kalkmayı, çalısmayı, kendimi geliştirmeyi, bağımlılıklarımdan kurtulmayı, arınmayı, sadelesmeyi, eşyaların esiri olmamayı istiyorum

Yılbaşı planları başladı malum. Ailemin yanına mı gitsem, evde kafamı mo dinlesem, arkadaşlarımla dışarı mı çıksam yoksa evde bi organizasyon mu yapsam bilemiyorum.

Ailemin yanına gitmek icin 200 liraya gidiş-dönüş uçak bileti buldum. 10 günlük sigara param, resmen 4 gün daha içmesem bu bilete hiçbir şey yapmadan sahip olucam. Bu hissi sevdim.

Kızlar merhaba konuyu tesadüf eseri gordum ve hayran oldum. Hepsini tek tek okuyamadım ama bayildim keske bende boyle olabilsem vala yanı Zaman konusunda cok kotuyum evde oldugum her an mutlaka tv acıyorum. Kitabımı bile tv karşısında okuyorum.

X