- 17 Şubat 2013
- 5.270
- 2.007
- Konu Sahibi philosophy
- #1.801
sadevehuzurlu ben uzun araştırmalar sonucunda monetta aldım. seramik tava ve tencere. şu anda piyasadaki en güvenilir seramik markası diye biliyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ay evet cnm kokuyorlarBen de sanırım kırk gündür içmiyorum. İlk 4. ve 8. gün ellerimin titrediğini biliyorum. İradeli olmak ve gerçekten istemek çok önemli. Umarım devam edersiniz. Çünkü kendinize olan saygınızı dahi artırıyor. Sigara kullanırken pis kokmadığıma inanırdım fakat şu an sigara içenlerden o pis kokuyu aldığıma inanamıyorum. Böyle koktuğumu düşünmek bile dehşete düşürüyor. Ağzınızdaki o iğrenç tat zamanla kayboluyor. Krizler azalıyor.
Ben sürekli su ve günde iki bardak yeşil çay içtim. Suya hala devam ediyorum. Kendimi takdir ediyorum. Başardım diyebiliyorum. Bu his bile çok güzel.
Sağlıklı, güzel genç bir cilde sahip olacağım diyorum sürekli. Yanında güzel tertemiz bir anne.
Spora ara verdiğim için 5 kilo aldım bu süreçte. Ama en büyük etken sigarayı bıraktığım için kendimi başka şeylerden pek kısıtlamadım kötü örnek olacağım ama tatlı çeşitlerini çok tükettim o ara. Şu an dikkat etmeye başladım spora da devam edeceğim yani sigarayı bırakmak daha önemliydi benim için.
Kolaylıklar diliyorum.
Eline saglik
Teflon tava kullandim cizildikce attim
Seramik kullaniyorum suan ama cok dayanikli diyemiycem onu da yiprandikca degistiriyorum
Dokumu hic bilmiyorum
Agir biseyse zaten kullanamiyorum
Tavsiye için çok teşekkür ederim zaten tahta kaşıkları hiç makineye atmıyorum elde yıkıyorum :)
Teşekkür ederim önce 1 takım seramik gelcek aya da döküm almaya karar verdim hereve döküm lazım diyolar, 2.5 yıllık evliyim bnm yoktu hiç bikaç yemek ismi verir misin,güveç gibi şeyler de oluyor mu yoksa kızartma tarzı mı yapcaz etleri
yaa buarada karacanın seramikleri demişim yanlış granitleri olacaktı o ...Çooooooook teşekkür ederim canım Allah razı olsun evet kaliteli olsun istiyorum zaten n11den de araştırdım dediğin gibi 90 100 civarı ama olsun, bi kez alıyım bikaç yıl gitsin:) karacaya detaylı bakcam:)
Döküm tavada kızartma tarzı yemekler oluyor. çünkü etin suyunu içinde saklıyor. lezzetli oluyor, lokum gibi oluyor, kayış gibi kupkuru olmuyor diğer tavalardaki gibi.
Döküm tavada yemek yaparken önce iyicene ısınacak şöyle elini yaklaştırdığında tavadan sıcaklık gelecek eline sağlam ısınsın. sonra balık olur, kırmızı et, tavuk, hindi (önceden bir tabakta baharatla ama yağ koyma)
tereyağın ya da hindistan cevizi yağın hazırda beklesin. minik çay kaşığın da olsun yanında.
isteğe göre baharatlanmış etini tavaya koy, bir yüzünü tam 1 dk mühürledikten sonra döküm tavaya özel çizmeyen spatulanla öteki yüzüne çevir. orayı da 1 dk. yapacaksın. ikinci yüzünü yaparken bir yandan da yağını etin üzerine koyacaksın bir çay kaşığı
bu 2 dk lık pişirme normalde yeterli oluyor. ama sen ben al dante sevmem, tam pişmiş olsun içi iyicene pişsin dersen birinci yüzüne tekrar çevir ve bundan sonra canın ne kadar istiyorsa beklet tavada.
önemli olan kısım 1 dk bir yüzü 1 dk öteki yüzü mühürleme işleme. (artı 2.yüzeyini yaparken etin üstüne tereyağından bir çay kaşığı koyacaksın ki o yağ eriyip etin içine girecek. hem de tavan çok sıcak olacağı için yağı önceden koyup da yakmamış olacaksın. o üstten yayılacak ete. et olmaya yakın yağ koymak hem sağlıklı hem de bu tavalara özel)
bu mesajı atlamışım canım kusura bakma İstanbulda yaşıyorumcanım sen hangi ilde yaşıyorsun???
SAKKINN İÇME SAKINNNNN bak bir paket 8 tl her içmediğin paketle neler yapabileceini düşün biriktirip manikür yaptırt evine temizlik yaptırt kitap oku, ihtiyacın olan birşey varsa al...Bugün sigarasız 6. Gunüm. Sabahtan beri bi tane icsem mi içmesem mi ikilemi yasıyorum ve sunu farkettim nikotinsizlik degil benim sorunum elimin boş kalması. Sabah ritüelimdi kahvaltı yapmadan kahve sigarayla haberleri okumak. Ders çalışırken bi seyler okurken dertlesirken dedikodu yaparken fal bakarken molalarda her anıma iştirak ederdi sigara. Bunun boşluğunu yasıyorum sadece. Ama inşallah geçecek.
Cildimde ve vücudumda degisiklik yok henüz ama iştahım cok açık, durdurmaya da çalışmıyorum açıkcası. Yeter ki bırakayım.
The Black ve M maviduvar1 nın sigara bırakma hikayelerini okudum. Bana güç verdiler.