sade yaşam

Cok guzel bir topik misbu. Gecmisi okuyamadan bir iki mesaja goz gezdirdim tam benim aradigim sey.

Kizlar ben 10 senedir seker tuz beyaz ekmek kullanmiyorum. 3 sene once bayagi ogrenmistim saglikli beslenmeyi ama simdi gene eski hale döndüm. Zaafim paketli biskuviler :KK42: ve ne yazikki kahve+biskuvi bir şölen gibi gelir. Zaman zaman kizima da uslu durursan sana da yaparim diyorum. Kiz da haliyle onu ödül saniyor. Kendim vazgecmeden ona nasil ogretebilirim ki?

Bir de ekmek konusj gecmism gunde en fazla 3 dilim karisik tahilli ekmek yerim. Bazen cavdar bazen tam bugday. Hamilelikte dr a gittigimde bna gunde 7 dilim ekmek yazmisti. 4 bardak sut. Ya bebegi besleyecem diye dana yapacakti kadin beni. Uymadim tabi :KK70:

Bir de bizim kizin kresinin beslenme listesi var. Veli toplantisinda kadinlara dedim degistirelim diye hic biri kabul etmedi. Kendimi yirtik coraptan firlamis parmak gibi hissettim. 5 yas kres menusu.
Sigara boregi
Tost
Pogaca
Patates kizartmasi
Haslanmis yumurta

Menuse tek begendigim haslanmis yumurtayi degistirmek icin konusuyordu veliler. Kkmininki beyazi yemez kiminjnki sariyi cok zorlaniyorum diuorlardi :KK57: tek sağlıklı sey o.

Kim hazirliyor neden bu sekilde bir okuloncesi ogretmenkmiz varsa desin hele ya.

Kizim bunalima girdi benim yuzumden. Menuyu kafama gore degistiriyordum. Pogaca ise peyjir zeytin koyuyirdum. Tek bizimki farkli goturuyormus. Her gun soruyor bugun ne gunu anneeeeee. Patates kizartmasi. O zaman bana patates kizartt. Nasil bir baski altina sokmjssam cocugu :KK61:

C CallanPinckney canım ben doğal yağları genelde doa kozmetik diye site var ordan alıyorum.
diyetisyene gelince kızlar 64 kiloyum yıllardır. 1 gr dahi veremedim.
arkadaşım 20 kilo verince ve almayınca gitmeye karar verdim...

öncesinde istediği tüm kan tahlillerini yaptım, insilun ve şekerde vardı tabiki. hiçbirsey çıkmadı şükür ona göre verdi...

üstelik ne tatlı ne şeker ne abur cubur ne tuz ne de ekmek tüketmiyorken veremedim kilomu...
bakalım sonuç ne olacak : ))

Bir de ekmek konusj gecmism gunde en fazla 3 dilim karisik tahilli ekmek yerim. Bazen cavdar bazen tam bugday. Hamilelikte dr a gittigimde bna gunde 7 dilim ekmek yazmisti. 4 bardak sut. Ya bebegi besleyecem diye dana yapacakti kadin beni. Uymadim tabi :KK70:

Bir de bizim kizin kresinin beslenme listesi var. Veli toplantisinda kadinlara dedim degistirelim diye hic biri kabul etmedi. Kendimi yirtik coraptan firlamis parmak gibi hissettim. 5 yas kres menusu.
Sigara boregi
Tost
Pogaca
Patates kizartmasi
Haslanmis yumurta

Menuse tek begendigim haslanmis yumurtayi degistirmek icin konusuyordu veliler. Kkmininki beyazi yemez kiminjnki sariyi cok zorlaniyorum diuorlardi :KK57: tek sağlıklı sey o.

Kim hazirliyor neden bu sekilde bir okuloncesi ogretmenkmiz varsa desin hele ya.

Kizim bunalima girdi benim yuzumden. Menuyu kafama gore degistiriyordum. Pogaca ise peyjir zeytin koyuyirdum. Tek bizimki farkli goturuyormus. Her gun soruyor bugun ne gunu anneeeeee. Patates kizartmasi. O zaman bana patates kizartt. Nasil bir baski altina sokmjssam cocugu :KK61:
sen iyisini yapıyorsun
bazı kreşlerde ara atıştırma sadece kuruyemiş veriyorlar
tabi böyle yerleri bulmak cok zor ve maliyetleri de yüksek oluyor
halk cocuk yesin de ne yerse yesin diye bakıyor,sonra yaslanınca obez hastalıklı hareketsiz oluyorlar.

çok zor. özellikle çocuklara nasıl anlatacaksın ki. eğer bebeklikten sağlıklı beslenmeye hakim bir ailede yetişmezse, fast food, karbonhidrat, hamur işi, şeker, abur cubura bağımlı olarak başlıyorlar hayata. hatta anne karnından başlıyor beslenme. çocuklara nasıl unutturacaksın o tatları. ama belki anne baba kendini düzeltirse çocuklar da anne babayı taklit ediyor ya o yaşlarda, hani asilik dönemi başlamadan onlara örnek olmaya çalışın.

ekmeği hamur işini abur cuburu sokmayın eve. sen de yapma. sonuçta yaptığın yine aynı zehir un şeker. şöyle düşün bir poğaça yedirirken aslında onun ağzına toz şeker dolduruyorsun böyle poşetten ağzına boşaltıyorsun çocuğun.
özellikle çocuklara protein ve sebze yedir. lezzetli et yemekleri yap doyana kadar yesinler. abur cubura hamur işine yer kalmasın midede.

ama zor tabi bunları sen de biliyorsun. o tatları unutturmak lazım. ben de çocukken öyleydim. bak hala günde ufacık bir tek dilim çikolata ağzıma atmadan duramıyorum kahvenin yanına. ama başladım tadını unutacağım.

ekmek, un, şeker, sofra tuzu, hamur işi, pirinci makarnası bunları bırakması kolay. asıl abur cuburu çikolatayı falan bırakması zor. onların içlerine öyle maddeler koyuyorlar ki aslında çocuklar her seferinde bir kürek toz şeker yiyorlar. normalde yiyemezler onu. mideleri bulanır, kusarlar, hastanelik olurlar. ama içlerine öyle kimyasallar koyuyorlar ki, vücut uyuşuyor, bulantı bölümünü etkisiz hale getiriyor. ve bağımlılık yaratıyor. uyuşturucu gibi devamlı istiyor. sonra da 40 yaşından sonra şeker tansiyon kalp damar kanser hastalıkları... çevremde her iki kişiden biri genci yaşlısı çocuğu hasta.

dört sene önce akrabamızın bebeği oldu şeker hastası olarak dünyaya geldi. ee anne hamilelik döneminde yedi hamur işini, şekeri şerbeti...
bebek daha, insülin yapıyorlar her gün, yazık değil mi o bebeğe... bir de tatlı. dört yaşında şimdi ama çocuk obez. ne kadar da minik. obeziteyle şekerle dünyaya geldi.
daha dün bir akrabam gencecik kanser haberini aldık. çok üzülüyorum. hadi eskiden bilmiyorduk cahildik, ama şimdi her yer bilgi. her şeyi biliyoruz, ama yapamıyoruz. irademiz yok.

yaşını başını almış insanlar hadi yine yaşamışlar az da olsa diyorum ama gençlere çocuklara hiç kıyamıyorum. daha önlerinde kocaman bir hayat var. hasta olmak için mi geldiler dünyaya.
çikolota almam eve nadir alirim istemiyolar,,olsa yerler tabi
cola vs hiç almadim eve dogduklarindan beri n disarda gorurlerse içerler yada yilda bi dogum gununde
nasil yapsamki nerden baslasam
bide çevre varki kim yemisde ölmü$ kafasindalar
ben cips almam eve, bi kere komsularla piknige gittik
orada cips tabagina benim oglan yumuldu tabi, hatta tabagin ustiunde ki deseni cips sanmis kazimaya çalismis, orada bana hayrina su çocuga cips al diyen bile oldu
anlamiyolar iste,ona baakrsan jhiç bisey yemeeyelim, neyin yarari avrki, herseyde katki maddedi var bilmemne diyorlar, vebali gibiymisim gibi bakiyolar bana ben hayir dedikçe :KK43:
ben parka çocugu asla aç çikarmam meyva yedirriù sut içirrim sirf orada gorduklerini isteemesin diye ama yinede ister àocuk iste
çok ama çok zor, hersey bizim tek elimizde deil
su an okulda noel sebebiyle her Allahin gunu çikilota dagtiyolar :KK43:
ocaga kdr devam eder bu
gina geldi artik çikolota gormekden son aftada, içim gidiyor yeyince çocuk ama elinden alamiyorumki :KK43:(
ne okul ne çevre bu duzene uymayinca sanki ne kadar kurek çeksek bos gibi geliyor :KK43:

6 aylik bebege ekmek veriyolar kemirsin diye,kahvaltiya pekmez katiyiolar
pekmez kelimesinden nefret ediyorum, keske sadece seker olsa sofra sekerinden daha fazla zehir$
ve dr lar pekmez ye kan olsun diyor, o dr musvettesini bulup agzina kurekle vurmak istiyorumm

6 aylik bebege ekmek veriyolar kemirsin diye,kahvaltiya pekmez katiyiolar
pekmez kelimesinden nefret ediyorum, keske sadece seker olsa sofra sekerinden daha fazla zehir$
ve dr lar pekmez ye kan olsun diyor, o dr musvettesini bulup agzina kurekle vurmak istiyorumm
katkısızz pekmez bulmak lazım
teyzem köyde yapıyor
çok ta iyi oluyor
ama bunun önüne geçemessin canım

kızlar bugün doktor randevum vardı
bebeğim 6 hafta 4 günlükmüş 7 hafta değil yani
bakalım 2 hafta sonra gene bakıcaz allahın izniyle kalp atışını duyamadım ama attığını hareketini gördüm
doktor riskli kalp atışını dinletmem dedi 2 hafta sonra inşaallah

Bu topik sayesinde evden büyük çöp poşetleriyle 3 poşet ıvır zıvır attım, 4 adet giymediğim kıyafeti elden çıkardım, boş kutuları ve ambalajları attım, dolaplara çekmecelere göz attım, düzenledim, salonumdaki aksesuarları sadeleştirdim, mutfak dolaplarına bakıcam biraz sonra

Ohh be çok rahatladım

Bu topik sayesinde evden büyük çöp poşetleriyle 3 poşet ıvır zıvır attım, 4 adet giymediğim kıyafeti elden çıkardım, boş kutuları ve ambalajları attım, dolaplara çekmecelere göz attım, düzenledim, salonumdaki aksesuarları sadeleştirdim, mutfak dolaplarına bakıcam biraz sonra

Ohh be çok rahatladım
sen bide marie kondoyu okusan bir 4 poşet daha atarsın...
kızlar kondonun kitabından bir alıntı daha.
kesinlikle ayakkabı kutularını atmayın, hoş ben o kitabı okuduktan sonra çikolata kutularınıda atmamaya başladım...
inanın o kadar ortalık topluyorki.
gidip süslü pahalı kutular almayın cok rahatsız olursanız kaplayın.
zaten cok göz önünde olmuyor kutular...
sevgiler.

Bilmemki cnm.ben buraz karataycıyım.dogal fln demıyor o galuba hepsını yasaklıyor
evet rafine şeker zaten zehir kategorisinde, meyve şekerini de az tüketmeli, ama o da işlem görmemiş olacak. pekmez gibi ısıtılıp kaynatılması ya da suyunu çıkarıp içilmesi meyvenin doğallığını bozduğu için, meyvenin kendisini yemeli abartmayacak şekilde
çikolota almam eve nadir alirim istemiyolar,,olsa yerler tabi
cola vs hiç almadim eve dogduklarindan beri n disarda gorurlerse içerler yada yilda bi dogum gununde
nasil yapsamki nerden baslasam
bide çevre varki kim yemisde ölmü$ kafasindalar
ben cips almam eve, bi kere komsularla piknige gittik
orada cips tabagina benim oglan yumuldu tabi, hatta tabagin ustiunde ki deseni cips sanmis kazimaya çalismis, orada bana hayrina su çocuga cips al diyen bile oldu
anlamiyolar iste,ona baakrsan jhiç bisey yemeeyelim, neyin yarari avrki, herseyde katki maddedi var bilmemne diyorlar, vebali gibiymisim gibi bakiyolar bana ben hayir dedikçe :KK43:
ben parka çocugu asla aç çikarmam meyva yedirriù sut içirrim sirf orada gorduklerini isteemesin diye ama yinede ister àocuk iste
çok ama çok zor, hersey bizim tek elimizde deil
su an okulda noel sebebiyle her Allahin gunu çikilota dagtiyolar :KK43:
ocaga kdr devam eder bu
gina geldi artik çikolota gormekden son aftada, içim gidiyor yeyince çocuk ama elinden alamiyorumki :KK43:(
ne okul ne çevre bu duzene uymayinca sanki ne kadar kurek çeksek bos gibi geliyor :KK43:
işte çocuk artık onları öğrendi tadını unutturmak çok zor.
dediğin gibi çevre çocukların ağzına tepiştiriyor abur cuburu.
tek çare var çocuk istemeyecek. çocuk istediği halde eğer anne baba vermezse bu sefer anne babaya toplum uzaylı gözüyle bakıyor. çocuğa acıyorlar sanki anne baba onun kötülüğünü istiyor.
çocuğun içinden gelecek. öyle çocuklar da yok değil. abur cuburu ağzına sürmeyen çocuklar var.
misal şekerin tadı çocuğun ağzını bayıyor istemiyor çikolata. ama en baştan aile düşkün değil öyle şeylere. anne karnında annesi dikkat ediyor, bebeklik döneminde o tatlara alıştırmıyor, sosyal ortamlara girecek yaşa geldiğinde de zorla ısırtmaya çalışıyorlar çikolatayı çocuk ağlıyor :KK70: :KK70: diliyle püskürtüyor falan :KK70: :KK70: :KK70: biliyorum çok garip geliyor ama var böyleleri :KK70: ben ilk gördüğümde çok şaşırmıştım :KK70:
dediklerine göre hamileyken, bebekken falan hiç alıştırmamışlar, beslenmesine özen göstermişler, şeker abur cubur hamur işleri tadından zevk almasın diye kefir içiriyorlarmış. kefiri de kendileri yapıyorlardı.

Ben 1 aydır tüketmiyorum
Artık hiç zorlanmıyorum
Ben basardıysam herkes basarabilir
Çünkü benim karbonhidrat yeme ataklarım oluyırdu her hafta birkaç kere, o gün 3bin 4bin kalorilik karbonhidrat yediğim oluyordu
Şimdi böyle bir bağımlılığım yok
Artık sinirlendiğimde strese girdiğimde yöeğe sarılmıyorum, bundan dokayı cok mutluyum
Şükürler olsun
3 hafta dayan, ömür boyu özgür ol, daha ne olsun
Bu karbonhidratin etkisini bıraktıktan bir ay sonra hissetmeye basliyosun bence
Böyle yemeği yedikten sonra bi rehavet bi uyuşukluk gelir ya ben hep o moddaydim her yemekten sonra bi rehavet bi yatıp uyuma şeysi su an yemeği yedikten yarım saat sonra en az 1 saat yürüyorum vaktim varsa 2 saat yemin ederim bana misin demiyorum vur kirbaci bi saat daha yururum
Sigara kullanmiyorum ama merdivenleri çıkarken nefes nefese kalıp tikaniyodum su an o tikanmam da geçti
Ve bıraktıktan sonra ki ilk üç hafta çok zordu ne yalan solim şimdi gözümün önünde börekler mantilar meyveler sütlü tatlılar uçuştu çünkü vücut bağımlı hani sigara kullananlara kriz gelir ya bana da aynen geliyordu burnuma börek kokusu geliyordu oturduğum yerde bunu bitki cayiyla astım gittim aktarma bir sürü ot aldım ıhlamur ada çayı hubiskus biberiye tarçın karışık çay ekinezya vs.... Normalde bitki çayını hiiic sevmezdim bi kupaya beş kasiktan az sekerlede mümkün diil icmezdim:) hiç icmim daha iyi yani bu ataklar geldikçe bu çayları yaptım yaptım içtim şimdi karıştırıyorum bazen ve o kadar hoşuma gidiyoki o kadar yıl bunları içmeden nasıl geçmiş diyorum:)

Arap sabunu yağları çıkarıyor mu? Mutfaktaki en büyük yardımcım yağ çözücü benim :KK43: Çok zararlı farkındayım, malesef ocağı falan siliyorum onunla.
Marketlerde sıvı arap sabunu satılıyor .Havlu gibi sert tırtıklı bir bezin üzerine dök dolaplara direk sür bezi ,iki dakka bekle sonra baska bir bezle temizle durula .Fıstık gibi oluyor ciğerlerine yazık kullanma canım şu pis şeyi..

benim arkadaşımın oğluda aynen M Mistik Kedi nin dediği gibi...
çocuk kinder suprız yumurtayı alıp çıkolatasını atıp oyuncağını alıyor içinden...: ))
yalnız arkadaşta paketlenmiş gıdayı ağzına sürmeyen hep doğallıktan yana olan biri.
hayat felsefesi yapmış bunu, tabi çocukta öyle olmus

Bu karbonhidratin etkisini bıraktıktan bir ay sonra hissetmeye basliyosun bence
Böyle yemeği yedikten sonra bi rehavet bi uyuşukluk gelir ya ben hep o moddaydim her yemekten sonra bi rehavet bi yatıp uyuma şeysi su an yemeği yedikten yarım saat sonra en az 1 saat yürüyorum vaktim varsa 2 saat yemin ederim bana misin demiyorum vur kirbaci bi saat daha yururum
Sigara kullanmiyorum ama merdivenleri çıkarken nefes nefese kalıp tikaniyodum su an o tikanmam da geçti
Ve bıraktıktan sonra ki ilk üç hafta çok zordu ne yalan solim şimdi gözümün önünde börekler mantilar meyveler sütlü tatlılar uçuştu çünkü vücut bağımlı hani sigara kullananlara kriz gelir ya bana da aynen geliyordu burnuma börek kokusu geliyordu oturduğum yerde bunu bitki cayiyla astım gittim aktarma bir sürü ot aldım ıhlamur ada çayı hubiskus biberiye tarçın karışık çay ekinezya vs.... Normalde bitki çayını hiiic sevmezdim bi kupaya beş kasiktan az sekerlede mümkün diil icmezdim:) hiç icmim daha iyi yani bu ataklar geldikçe bu çayları yaptım yaptım içtim şimdi karıştırıyorum bazen ve o kadar hoşuma gidiyoki o kadar yıl bunları içmeden nasıl geçmiş diyorum:)
Aynen ya
Ben de şekersiz çay ve bitki çayından haz alıyorum
Sebzeler meyveler ayrı güzel geliyor
Bitki çayu cok önemli gercekten
Sen ne zamandur şeker un tüketmiyorsun
Benim gibi insanları görmek çok güzel

bak işte. sen de başarmışsın. ya bu 3 hafta olayı kesinlikle kesinlikle yapılmalı.
tamam artık üç haftacık nedir ki ya dayanacağım. çikolatayla savaşa başlıyorum :KK70:
Hayırlı uğurlu olsun hergün bildirim yap bize çikolata krizini tarcinli süt keser bir çubuk tarcini bir bardak sutte kaynar çubuğu çıkar sonra kullanirsin yada toz tarcinla iç yardımcı olur
Diyetisyenleri karalamak istemem ama diyetisyenler 4 yıl okul okuyorlar sonra orada öğrendikleriyle hareket ediyorlar
İnsan vucudunun işleyiş mekanizmasına anatomisine fizyolojini hakim değiller
Akademik yayınları takip edemiyorlar
Bence bu diyet işi şakaya gelmez, doktorlardan tavsiye almak lazım, karatay gibi mesela
Karatay diyeti normal genetik bi hastalığı olmayan biri için kusursuz bi diyet
kesinlikle katılıyorum. ben kilo vermek için yardım isteyen kişiye 8 dilim ekmek ye diyen diyetisyene saygı duyamamıştım o gün. çıkarken cipsle çikolata da yiyeyim ekmek yalnız kalmasın demiştim. ya 4-5 porsiyon meyve yazdı. dedim midem bulanır nasıl yiyeyim bu kadar çok meyveyi.
tamam belki o ara kilo verdireceksin o yaptırdıklarınla eee sonra. benim insülin direncimi kıramaz ki bu diyet. her yıl yaşlanıyorum. yaşım ilerledikçe şeker çıkacak bende. o yedirdiğin ekmeklerle çizdiğin kalori hesabı programla belki kilo vereceğim ama tansiyon hastası olacağım. onu ne yapacağız?
proteini az karbonhidrat ve şekeri bol kalori hesaplarına inanmam da güvenmem de.
Bulunudugum yerdeki hastanedeki diyetisyen kendine bi liste yapmış her gelene onu dağıtıyor:) aksam bir porsiyon sütlü tatlı bile yazmış kadın ben o yazdıklarını yesem kesin kilo alirim 4-5 zeytin kışın domates salatalık !!!!!! Saçma sapan bişey ben sağlıklı beslenmeden ekmek olabileceğine inanmiyorum
Bilmemki cnm.ben buraz karataycıyım.dogal fln demıyor o galuba hepsını yasaklıyor
Aynen bende kara tayin gözünü sevim zamanında az dalga geçmedim ben bu kadınla şimdi müptelası oldum

Aynen ya
Ben de şekersiz çay ve bitki çayından haz alıyorum
Sebzeler meyveler ayrı güzel geliyor
Bitki çayu cok önemli gercekten
Sen ne zamandur şeker un tüketmiyorsun
Benim gibi insanları görmek çok güzel
ekmeği birakali tam 6 ay oldu bunu ailecek yaptık
Un, şeker, patates yemeyeli birbuçuk ay oldu ilk 15 günü saymazsak hiç eksikliğini aramadın insan beyni oluşan şartlara çok çabuk adapte oluyo bu vücutta aynı şekilde
Bugün esimde bende izinliydim dışarı çıktık doğal usirunler satan bi yer gördüm soluğu orda aldım dedim köy tavuğu varmı?? Var .Dedi ben başladım çiftlik mi hür gezen tavuk mu ?? Kaç saatte pisiyo burasında neden su var bilmem ne eşim en son dedi ki ya beni alırken bile bu kadar sorgulamadin al alacak san su tavuğu aldım inşallah hür gezen köy tavuğu çıkar:)

ekmeği birakali tam 6 ay oldu bunu ailecek yaptık
Un, şeker, patates yemeyeli birbuçuk ay oldu ilk 15 günü saymazsak hiç eksikliğini aramadın insan beyni oluşan şartlara çok çabuk adapte oluyo bu vücutta aynı şekilde
Bugün esimde bende izinliydim dışarı çıktık doğal usirunler satan bi yer gördüm soluğu orda aldım dedim köy tavuğu varmı?? Var .Dedi ben başladım çiftlik mi hür gezen tavuk mu ?? Kaç saatte pisiyo burasında neden su var bilmem ne eşim en son dedi ki ya beni alırken bile bu kadar sorgulamadin al alacak san su tavuğu aldım inşallah hür gezen köy tavuğu çıkar:)
Hahaha:))))

X