sade yaşam

Bende misafir için alınanlara pişmanım porselen çorba tenceresini daha hiç kullanmadım ve kullanmam da keşke 12 li kase ve yemek tabagı alsam daha güzel olcakmış digerleri boş kalabalık

Kendimi takdir ettim konulardan biridir. Misafirlik diye yemek takımı almadım 2 yemek takımı mevcut evde eşimle beni ve gelebilecek misafirlerimizi ağırlamaya yetiyor. kahvaltı takımı, fransız yatak örtüleri, 40 tane havlu bilmem kaç tane nevresim takımları , pikeler, gereksiz aksesuarlar ve benzerleri ile hiç doldurmadım evimi.

Kullanılmayan ama sözde adetlerde olan hiçbir şeye para vermedim. Evim çok sakin, rahat ve huzurlu. Hala çıkarabildiğimi çıkarırım.

Bir tek kitaplar onları çıkarmıyorum.

benim misafir icin özel kasik catal takimim yok tek var ve herkese kullaniyorum kalitelisini ve en hosuma gideni aldim kullan bence

Bencede ya çay kaşıklarını kullanıyorum hadi makineye atınca lazım oluyor çok olması iyi, annemler yemek zamanı gelse kendi kullandıgım kaşıkları çıkartıyorum misafir takımı öylece duruyo.

Benimde daha kullanmaya fırsat bulamadıgım havlular var onlarıda ablama ve anneme veriyim

benim misafir icin özel kasik catal takimim yok tek var ve herkese kullaniyorum kalitelisini ve en hosuma gideni aldim kullan bence
kullandıklarım da bir hayli fazla,zamanla kırılıp eskirlerse yerine misafir için aldıklarımı koyacağım,yeni takım almayacağım

sadelik gerçekten huzur veriyor
bizim eve gelen çoğu kişi eviniz çok huzurlu diyor,bence sadeliğin büyük etkisi var, bir de tv yok

sadelik gerçekten huzur veriyor
bizim eve gelen çoğu kişi eviniz çok huzurlu diyor,bence sadeliğin büyük etkisi var, bir de tv yok

Bizim evimiz de çok sade ve açık renklerde, aksesuar bile yok denecek kadar az. Göz yorabilecek tek şey kitaplardır belki.

Size uzaydan gelmiş muamelesi yapmıyorlar mı peki? Televizyonsuz bir yaşam günümüzde çok zor insanlar izlemese bile ses olması için açık tutarken. Takdir edilesi. : )

Biz de eğitmeye çalışıyoruz bu konuda kendimizi, izlemediğimiz zamanlarda kapalı.

Benimde daha kullanmaya fırsat bulamadıgım havlular var onlarıda ablama ve anneme veriyim

10 tane var sanırım. Fazlasıyla yetiyor. Hediye edin bence de.

Benim bazamın altı bile dolu değil. 3 tane battaniyem vardı hiç kullanmadığım birini yolladım. İki yorgan 4 yastık var. Kalabalık misafir gelince yastıksız yatıyoruz ev sahibi olarak bazen : ) Yatak odamızda halı yok.

Giyinme odası farklı gardropa başka bir odada. Yatak odası da boş ve rahat, sabahları sakin uyanmayı etkilediğine inanıyorum.

Annemde kapalı, hep hayran kalmışımdır giyinişine kıyafetine. Genelde dar paça pantolon tercih eder, üzerine tunik. Mesela geçenlerde o kadar şık kısa bir yelek almış ki, dedim bunu nasıl giycen sen. Dar paça siyah pantolon üzerine siyah düz tunik kazağını giyip yeleği ile şıklığını süsledi. Yeleğe uygun eşarp takınca çok güzel oldu.

2 çatal bıçak takımı yetiyor. Misafir için olanı bence günlük kullanma. Özellikle çatal ve kaşıklar en çok kullanılanlar olduğu için parlaklığı pek kalmıyor. Ben 1 takım çeyizime almıştım, evlenince eşim de günlük takım aldı. 6 lı takım falan annem verecekti, almadım bile. 3 takım hiç kullanılmamışsa annene geri verebilirsin, kardeşin falan varsa çeyizine koyabilir.

işte ben de bunu istyiorum
görünen yüzeyler boş olsun,hatta görünmeyen yerler bile boş olsun :)))
inşallah bir gün olacak

Aslında mutfakla ilgili hiç takım almadım
oda şöyle evlendiğimde hiç bişey alcak param yok tu
evde annemden 2 tencerem vardı onun aldığı 12 ad tabak
çatal ve kaşık
neden bilmiyorum
şimdi alabilir ama garip geliyor takımı alıp napıcam diye düşünüyorum
bende mi gariplik
hiç çeyizimde yok ya benim

işte ben de bunu istyiorum
görünen yüzeyler boş olsun,hatta görünmeyen yerler bile boş olsun :)))
inşallah bir gün olacak

Ben ilk görünmeyen yerlerden başladım aslında. Gardrop, baza, dolap ve çekmeceler. İnsanlar görünen yerlerin dağınıklığını genelde dolaplara çekmecelere v.s yığarlar ya, ben dayanamam buna , ilk oralar ferah olmalı.

Siz yola çıkmışsnız, devamı mutlaka gelir. : )

pardüse öneririm,sade ve şık,kombine gerek yok,en iyisi

Bende sakin bir ev istiyorum ama çevrem de sanki ev boş hiç birşeyim yokmuş muamelesi görüyorum sinir oluyorum. orta sehbam hasar gördü kenarı hani yaza kadar çıkartır beni ama illa gidelim yenisini alalım diyenler var. Çevremizden baskı görmesek belki bu kadar takım takım almazdım herşeyi
ev taşıyoruz soruyolar
çeyiz sandıgın nerde ?
-sandığım yok gerek duymadım...
vitrinene şunları koyalım tatlım
-vitrinim yok mutfaga koyuy
ay canım hadi hemen halı alalım
-şuanda acelesi yok ben idareten kilim sericem oraya
boş odana kesin köşe almalısın ?
-ben orayı çocuk odası yapıcam ilerde...
hımmm anladım sen bilirsinler
vs. vs.
Yani ev taşırken bir yandan da bunlarla uğraştım artık sen tahmin et :)
İçimi dökesim geldi senin evi hayal edince

En küçük ailede benim annem kullanır mutlaka yiğenlerime kullanmadıklarımı veriyorum birde onlar masraf yapmasınlar belki 10 yıl sonra bu kadar sıkı adetler kalkar umarım

Mia- çağımızın vebası ne derler.

Yapabilir misiniz bilmiyorum. Aynı tepkileri ben de aldım özellikle yatak odamla ilgili , bu odada eşya çok az çok boş görünüyor dediklerinde yaşanmışlıklarımız yeterince dolduruyor evimizi, biz böyle seviyoruz diyorum.

Kimseyi ilgilendirmez. Kendi ailelerimizi bile. Net tavır koyamıyorsanız geçiştirebilirsiniz. yığın yığın eşyalı evlere girince ben de mobilya mağazası geziyormuş hissine kapılıyorum. küçük küçük bir sürü ev aksesuarları olan evler gözüme züccaciye gibi görünüyor.

Ama tercih meselesi. Kim nasıl seviyorsa öyle yaşasın. Hayatıma kimseyi müdahale ettirmem.

Toplum bize zaten hep Al diyor, bunu da al , onu da al, yeter ki al, koymaya yerin yoksa diğerlerini çıkar bunu yine al.

Ben bir senedir mutfak masasını erteliyorum. Birikim yapıyorum şimdi yaza doğru alıcam. Olmazsa da olur diyebilmeli insan.

The Black evet çok tepkili davranılıyor ve mutlaka eksik aranıyor
ablam geçen yıl sandalye aldı beyaz deri bende daha iyisini al demiştim 60 tl ye aldı 1 tanesini bende 100 tlik alki 5-10 yıl götürsün hemde görünümü iyi olur. ve bu yıl sandalyeleri kaplatıcak ve bank yaptırıcak yani daha çok masraf yapmış oluyor düşünürsek. çevremde örnek çok fazla bu konuda
annemlere gecenlerde tv alcaktık yemekte tanıdıklarla muhabbeti geçti. Bir bayan dedi ay benim tv ben konuşunca açıyor kanalı müziği 3d full anlatıyor.
Yani dedim ki annem orta yaşta biri internetleri yok izledikleri 3-5 kanalı geçmez ne gerek var 3 bin vermeye.
Anlatmak istediğim şu ki yerine göre pahalı ve uygun şeyler seçmek tamamen ihtiyaca bağlı
bende aksesuar severim ama toz oluyor diye çogunu kaldırdım evim fil takımlarıyla dolu her doğum günümde mutlaka birileri fil almış bana vericem onlarıda aman.

Merhaba hanımlar.15 yıllık evliyim ben .Evimde hiç biblo ufacık süsler olmadı.Toz almak eziyet oluyor resmen züccaciye gibi olduğu zaman.yalniz bir konuda bir tavsiyem var size.Havlular çabuk morarıyor bozarıyor renkleri o nedenle yer varsa havluları bekletin derim.Eskidikçe atar yenisini çıkarırsınız.Evindekiyle çarşıdaki bir olmuyor çünkü.Onun dışında 10 tane mont demiş bir arkadaş hakkaten verme zamanı gelmiş bence Çok da yer kaplıyo kışlıklar zaten.Mesela bu eve taşınınca bir gardrop bir şifonyer almıştık biz bazam eski ve kırık idare ediyorum ama yenileyeceğim zaman karyola alıcam baza almıycam çünkü boş zaten.İnsan aslında biçok şeyi birgün lazım olur diye saklıyor ama lazım olduğunda alınıyor zaten ,bazılarıda hiç lazım olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…