sade yaşam

Merhaba,
Mutfak masamı ve sandalyelerimi değiştirmek istiyorum. Misafir gediğinde mutfakta uzun süre oturabileceğimiz rahatlıkta ve uzun süre bozulmayacak sandalyelere ve kullanışlı bir masaya ihtiyacım var. Edindiğim tecrübeye göre cam masa almayacağım, çünkü silince bez izleri belli oluyor, aynı şekilde lake de almayacağım çünkü salon mobilyalarım lake ve çok çizilme problemi yaşadım. Sandalyelerimi de beyaz deri almıştım. Hem karardı hem de çatladı. Mutfak masa ve sandalyelerinizde sizlerin memnun olduğunuz ya da olmadığınız özellikler nelerdir?

Ne giysem rahat hissedemiyorum,ve bu yüzden bir arayış içindeyim.dar pantolon uzun tunik genelde yazın tercih ediyorum,kışın uzun tunik giyemiyorum pek.lcw de bazen güzel şeyler buluyorum ama geneli çok incikli boncuklu gibime geliyor,kapalilar için çok fantastik kıyafetler yapıyorlar.biraz kilo aldım bu yüzden de bu hissiyati yaşıyor olabilirim.ama net bir tarz belirlemek istiyorum.

tunik üstüne hırka giy kışında yada uzun kazak moda...
kendini yeniliklere aç eger alt kot bol olursa üstünede bol birşey giyersen zaten daha fazla kilolu ve dağınık görüntüye sahip olursun. gardolabını gözden geçir istersen resim at özelden yada burdan ne olur ne olmaz sana fikir verebilirim istersen.
Kapalı olmasamda yakından takip ediyorum bu giyim tarzını ve seviyorum kapalı kişileri daha bakımlı olanlar var.

Merhaba,
Mutfak masamı ve sandalyelerimi değiştirmek istiyorum. Misafir gediğinde mutfakta uzun süre oturabileceğimiz rahatlıkta ve uzun süre bozulmayacak sandalyelere ve kullanışlı bir masaya ihtiyacım var. Edindiğim tecrübeye göre cam masa almayacağım, çünkü silince bez izleri belli oluyor, aynı şekilde lake de almayacağım çünkü salon mobilyalarım lake ve çok çizilme problemi yaşadım. Sandalyelerimi de beyaz deri almıştım. Hem karardı hem de çatladı. Mutfak masa ve sandalyelerinizde sizlerin memnun olduğunuz ya da olmadığınız özellikler nelerdir?

benimki üst kısmı dogal agaç vernikli ayaklar lake beyaz sandalyeler plastik uzun oturulmaz ama güzel memnunum. acele etme aynen deriden uzak dur. Birde fiyat aralıkları önemli.

benimki üst kısmı dogal agaç vernikli ayaklar lake beyaz sandalyeler plastik uzun oturulmaz ama güzel memnunum. acele etme aynen deriden uzak dur. Birde fiyat aralıkları önemli.

Masanızın üst kısmını direkt silebiliyor musunuz? Doğal ağacın kabarma durumu oluyor mu? Ben masa örtüsü kullanmaktan hoşlanmıyorum. Üzerini örtmeden kullanabileceğim ve rahatlıkla silebileceğim bir masaya ihtiyacım var. Fiyat çok önemli değil. Uzun süre kullanabileceğim kaliteli bir takım arıyorum. Kol dayamaları olan sandalyeler mantıklı gözüküyor.

Benim de mutfak masasına ihtiyacım var. ( İstek değil , ihtiyaç çünkü yok. ) Bir yıldır evliyim ve bir yıldır erteliyoruz sürekli. Salon masamızda yiyoruz ve buna alıştık sanırım. Ama krem ve lake olduğundan fazla deforme olmadan alayım istiyorum.

Mudo da üst kısmı doğal ağaç olan bir masa görmüştüm oldukça indirimliydi. O dönem alamadık. Yine o tarz arıyorum ya da lake.

Masanızın üst kısmını direkt silebiliyor musunuz? Doğal ağacın kabarma durumu oluyor mu? Ben masa örtüsü kullanmaktan hoşlanmıyorum. Üzerini örtmeden kullanabileceğim ve rahatlıkla silebileceğim bir masaya ihtiyacım var. Fiyat çok önemli değil. Uzun süre kullanabileceğim kaliteli bir takım arıyorum. Kol dayamaları olan sandalyeler mantıklı gözüküyor.

Üstü vernik oldugu için sorun yaşamadım.bende örtü sevmem. aslında seffaf sandalyelerde çok güzel duruyor.
Aklınızda masıl bir model var klasik mi yoksa modern mi mutfagın dolapları ne renk halı ve perde ne tarz bunlarda önemli :)

Biraz yazmak istedim.

Bir yıllık evliyim. Öncesinde düzensiz bir yaşantım vardı. Uyku saatlerim düzensiz, çalışma saatlerim düzensiz, yeme-içme saatim düzensiz.

Alabildiğine sağlıksız bir yaşam.

Kitaplığım bile toz içinde. Onları çok sevmeme rağmen. Ve yığınla eşya, kullandığım kullanmadığım A dan Z ye her şey.

Gün içerisinde azımsanmayacak derecede sigara, kafeinli içecekler, önüne geleni yeme ona rağmen aşırı zayıflık, sürekli halsiz ve yorgun bir bünye.

Evlendikten sonra birçok anlamda hayatım düzene girdi. En başta eşimin düzenli bir yaşam biçimini benimsemiş olması ve hayata olan bakış açısı.

Sanırım son 3 ila 4 aydır hem daha sade, basit , gösterişten uzak bir yaşamı benimsedik hem de sağlıklı yaşamaya karar verdik. Uyguluyoruz.

Sigarayı bırakalı bir hafta kadar oluyor çok yeni. Ama irademiz takdire şayan. Kafeinli içecekleri tamamen çıkardık bir süredir.

Yemek saatimiz düzenli.

Her sabah 05.30 da uyanıyoruz. Bu çok verimli oluyor. Çalışan insanlarız ve evimizi otel gibi kullanmak istemiyoruz. Her şeye vaktimiz yetiyor.

Nefsimizi terbiye ettik, tüketim çılgınlığını bırakalı çook oluyor.

İhtiyaçlarımızdan hiç feragat etmedik. Ama isteklerimizi mantık çerçevesi içinde değerlendirmeyi öğrendik.

Hiçbir şeyden mahrum kalmıyoruz. Basit yaşam birçok şeyden yoksun kalmak değil, en aza ihtiyaç duymak bizim için. Ve daha da zenginleşiyoruz manevi ve maddi olarak da.

Unutmadan televizyonu da belli programlar için açıyoruz. Bu zordu bizim için başardık.

Benim de mutfak masasına ihtiyacım var. ( İstek değil , ihtiyaç çünkü yok. ) Bir yıldır evliyim ve bir yıldır erteliyoruz sürekli. Salon masamızda yiyoruz ve buna alıştık sanırım. Ama krem ve lake olduğundan fazla deforme olmadan alayım istiyorum.

Mudo da üst kısmı doğal ağaç olan bir masa görmüştüm oldukça indirimliydi. O dönem alamadık. Yine o tarz arıyorum ya da lake.
Mudo'nun doğal ağaç ürünlerinde kurtlanma olduğuna dair bir yazı okudum facebookta, bilginiz olsun.

Üstü vernik oldugu için sorun yaşamadım.bende örtü sevmem. aslında seffaf sandalyelerde çok güzel duruyor.
Aklınızda masıl bir model var klasik mi yoksa modern mi mutfagın dolapları ne renk halı ve perde ne tarz bunlarda önemli :)
Modern bir tarz. Mutfak dolaplarım füme rengi lake, tezgah beyaz, beyaz eşyalar gri, yerler krem-bej seramik, halı kullanmıyorum. Perdelerim krem rengi zebra.

Biraz yazmak istedim.

Bir yıllık evliyim. Öncesinde düzensiz bir yaşantım vardı. Uyku saatlerim düzensiz, çalışma saatlerim düzensiz, yeme-içme saatim düzensiz.

Alabildiğine sağlıksız bir yaşam.

Kitaplığım bile toz içinde. Onları çok sevmeme rağmen. Ve yığınla eşya, kullandığım kullanmadığım A dan Z ye her şey.

Gün içerisinde azımsanmayacak derecede sigara, kafeinli içecekler, önüne geleni yeme ona rağmen aşırı zayıflık, sürekli halsiz ve yorgun bir bünye.

Evlendikten sonra birçok anlamda hayatım düzene girdi. En başta eşimin düzenli bir yaşam biçimini benimsemiş olması ve hayata olan bakış açısı.

Sanırım son 3 ila 4 aydır hem daha sade, basit , gösterişten uzak bir yaşamı benimsedik hem de sağlıklı yaşamaya karar verdik. Uyguluyoruz.

Sigarayı bırakalı bir hafta kadar oluyor çok yeni. Ama irademiz takdire şayan. Kafeinli içecekleri tamamen çıkardık bir süredir.

Yemek saatimiz düzenli.

Her sabah 05.30 da uyanıyoruz. Bu çok verimli oluyor. Çalışan insanlarız ve evimizi otel gibi kullanmak istemiyoruz. Her şeye vaktimiz yetiyor.

Nefsimizi terbiye ettik, tüketim çılgınlığını bırakalı çook oluyor.

İhtiyaçlarımızdan hiç feragat etmedik. Ama isteklerimizi mantık çerçevesi içinde değerlendirmeyi öğrendik.

Hiçbir şeyden mahrum kalmıyoruz. Basit yaşam birçok şeyden yoksun kalmak değil, en aza ihtiyaç duymak bizim için. Ve daha da zenginleşiyoruz manevi ve maddi olarak da.

Unutmadan televizyonu da belli programlar için açıyoruz. Bu zordu bizim için başardık.

:KK9::KK9::KK9::KK9: maşallah ya çok imrendim size, özellikler televizyon konusunda.Mesela bizim takip ettiğimiz bir dizi yoktur, ama o televizyon hep açıktır.Okuldan gelince hemen açarım, evde ses olmasına alışkın bir insandım, evlendikten sonra bu sessizlik korkutuyor beni diye diye televizyon sesine alıştırdım kendimi ama hiç memnun değilim.Hiç dinlenmemiş gibi hissediyorum kendimi, beynimde sesler dönüp duruyor ama hiçbirine kendimi vermediğim için kaba gürültü sadece.

Merhaba,

Benim mutfak masam cam ve leke olmuyor. Her kullanım sonrası sarı bezle siliyorum. cama yapışan örtü koyabilirsiniz çizilme ve lekeyi önlemek için.
Sandalyelerimi de deri almıştım mutfakta bence deri olmalı hele çocuk varsa. Onları da genelde her kullanım sonrası siliyorum. Çatlama da olmadı. Belki malzemesindendir. Mondi marka

BuradA da paylaşayım,kemal sayarın beni sessiz de sevebilir misin kitabından 2 sayfa,azönce okudum
IMG_20151117_071151.jpg
IMG_20151117_071210.jpg

günaydın günaydın kızlar....
gecen hafta 2 mont, battal boy çöp torbası dolusu pantolon tısort gömlek ve kazak,
3 çanta 3 bot ayırdım...
cok az kısmı kardesıme o istedi çünkü...
diğerleri köye...köyde teyzem kıyafetlerımı bayıla bayıla giydiklerini soyledı. bu çok hoşuma gıttı .gelen gıden oldukça araba bagajına koyuyoruz:)
ayrıştırmada dikkat ettim bıraz eskıyen olunca bunu haftasonu gıyerım diye ayırıyordum...neden eskımı giyeyımkı yenılerı gıyerım çul çabut benden kıymetlı mi..zaten iş kıyafetım serbest.yırtık kot bıle gıyebılıyorum.
montum yesıl ona uygun ayakkabım vardı onun dışında en az yemın ederım 10 montum var. ona sıra yılda 2 kez gelmiyor bırı faydalansın ıstedım...
çantalarda aynı şekilde düşündüm...
kazaklarda gömleklerde bedenı kucuk olup 2 yıldır kılo veririm giyerim dediklerim var...
düşündüm.kilo versem bunları gıymemkı bı daha...daha neşeli bişeyler alırım...
şu bazanın altına 6 ay önce kaldırdıklarım var..onlarda aklıma gelmiyor artık.ıhtıyacım yokmuş yanı.onlarıda eklıyeceğim.
herkese sade yaşamlı günler diliyorum kızlar:)))

Günaydın kızlar
bende anneme götürülcek bardak ıvır zıvır var.
Birde misafir çatal kaşık setimi daha 2 kez kullanmışımdır. devamlı kullansam mı onuda? ve 3 takım daha çatak bıcak setim var biri annem almıştı birini eşim almış zamanında, birinide ben aldım. bir takımınıda geri annememi versem acaba ?
çantalardan biraz ayırıcam bir kaç tanesini hiç kullanmıyorum.
mutfagımda yine birkaç verilecek esya var. onun dışında baya ferah bir eve kavuştum hem geniş hem lüzumsuz esyalardan uzak bir evim var artık.
yine alışveriş yapmıyorum şubat marta kadar hiçbirşey almıcam eve.
Dün alışveriş yaptım 32 tl tuttu deterjan vs. aldım çamaşır makinesi hergün çalışıyor. 1-2 makinelik yıkanıcaklar kaldı.
bugün sabah erken kalktım bulaşıkları hallettim. Genelde yıkamadan uyumazdım ama yetiştiremedim :KK43:
Sabah daha çok iş yapılıyor onu farkettim. 6:30 gibi kalsam demekki çok yararlı olucak.
Ay çok yazdım :) :KK76:
:KK15:

Günaydın kızlar
bende anneme götürülcek bardak ıvır zıvır var.
Birde misafir çatal kaşık setimi daha 2 kez kullanmışımdır. devamlı kullansam mı onuda? ve 3 takım daha çatak bıcak setim var biri annem almıştı birini eşim almış zamanında, birinide ben aldım. bir takımınıda geri annememi versem acaba ?
çantalardan biraz ayırıcam bir kaç tanesini hiç kullanmıyorum.
mutfagımda yine birkaç verilecek esya var. onun dışında baya ferah bir eve kavuştum hem geniş hem lüzumsuz esyalardan uzak bir evim var artık.
yine alışveriş yapmıyorum şubat marta kadar hiçbirşey almıcam eve.
Dün alışveriş yaptım 32 tl tuttu deterjan vs. aldım çamaşır makinesi hergün çalışıyor. 1-2 makinelik yıkanıcaklar kaldı.
bugün sabah erken kalktım bulaşıkları hallettim. Genelde yıkamadan uyumazdım ama yetiştiremedim :KK43:
Sabah daha çok iş yapılıyor onu farkettim. 6:30 gibi kalsam demekki çok yararlı olucak.
Ay çok yazdım :) :KK76:
:KK15:
benim misafir icin özel kasik catal takimim yok tek var ve herkese kullaniyorum kalitelisini ve en hosuma gideni aldim kullan bence:KK15:

X