- 19 Aralık 2008
- 3.280
- 1.898
-
- Konu Sahibi philosophy
- #4.161
Çocuklar varsa önce onların küçülenleri ve eskiyenlerini at, en kolayı o. Gelecek yıl kesin olmayacak çünküSelam kizlar bende bir kac aya tasinacagim kendi evimize cikacagiz ama tarih belli dehil. Sadelestirmeye baslamak istiyorum tasinmadan sizce nerden nasil baslamaliyim kiyamiyorum atamiyoum eski yada kullanmadimlarimi
Ayyyy evet aynen oyle hiymeyince zorunlu hissediyorum ama yine giymiyorum sadece atmiyorum dolapta duruyor parami çöpe atmis hissetmiyorumGeçen yaz ve geçen kış gitmediklerini bir poşete koyup Bazanın altına ya da başka bir yere kaldır. Bu süre içinde aaaa olsaydı giyerdim dediğin bir parça olursa çıkar. Ama hiç biri aklına gelmezse 4-5 ay sonra evden uzaklaştır.
Ben öyle yapıyorum. Dolapta görünce giymek zorundaymışım gibi hissediyorum ve eski kıyafeti giyince de kendimi mutsuz hissediyorum
Ayyyy ne guzel anlatmissin sirayla uygulayacagim umarim basarili olurum bebegim 14 aylik oyuncak ve eski giysi konusu karisik oyuncak ayilacak hic yok. Ama kiyafet yeni bebeğim olursa diye bekliyor ayirip vakumlu hurca koydum.Çocuklar varsa önce onların küçülenleri ve eskiyenlerini at, en kolayı o. Gelecek yıl kesin olmayacak çünkü
Sonra oyuncakları ayıkla
Üniversite kitapların, ders notların, ya da romanların falan varsa ayır, verilecekleri ver evde tutma, hızla kime verilecekse evden uzaklaştır
Ertesi gün garanti belgeleri, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, yarım kalmış antibiyotikler vs ayır
Başka bir gün çekmece içlerine dal. Eski şarj aletleri vs gibi eski tekno ürünleri ayıkla
Bir sonraki gün çorap çekmecelerine
Diğer gün iç çamaşırı çekmecelerine git
Atabildiğini gördükçe azaldıkça mutlu olacaksın, hafifleyeceksin
Bir sonraki gün çeyizinden kullanmayı asla düşünmediğin şeyler için baza altlarına dal, bu tür şeyleri annene verebilirsin
Bir gün mutfağa git eskiyen takımı bozulan, ya da gereksiz diye düşündüğün züccaciyeleri at
Başka gün biblo tarzı sana temizlikte yük olan şeyleri at
En son kıyafetlere gel çünkü orası senin için en zoru. Bir iki kıştır bir kazağı gitmiyorsan, seneye de kesin giymezsin. O kazağı hemen ayır
Hatta kendi kıyafetlerinden önce eşine giymediği, eskiyen gömlek ve kazaklarını ayırmasını söyle
Bütün bunları yaparken o kıyafetler de sana yük olarak görünmeye başlayacak
Ayırdığın ürünleri hemen birilerine ver ki evdeki ferahlamayı hisset. Ben dün büyük boy bir valiz vermek için ayırdım. Geçen yıl kendime kocaman mor valiz almıştım ve neden elimde tutuyorum dedim verilmek üzere ayırdım
Bu akşam da çocukların oyuncaklarından ayırmaya çalıştım ama çok az parça atabildim, belki oynarlar diye bıraktım
Takı kutuma girişeceğim. Oradan kullanmadığım yüzük ve kolyeleri atmayı düşünüyorum
Mutfağıma halı aldım. Kv aradım eskileri alacak köy evine götürecek. Perde siparişi verdim, annemi aradım, onu da köydeki dayımın evine götürecek. Evden bir an önce gitsin istiyorum. Maalesef bir yandan almaya devam ediyoruz
Geçenlerde vestiyerden kullanılmayan ayakkabıları ayırdım
Mesela şimdilerde yarım kalan diş macunları, parfüm, el kremi gibi şeyleri bitirip, kendime en ideal olanları almaya çalışıyorum
Tüm işleri ayrı ayrı yaparsan daha kolay olur gibi
Çocuklar varsa önce onların küçülenleri ve eskiyenlerini at, en kolayı o. Gelecek yıl kesin olmayacak çünkü
Sonra oyuncakları ayıkla
Üniversite kitapların, ders notların, ya da romanların falan varsa ayır, verilecekleri ver evde tutma, hızla kime verilecekse evden uzaklaştır
Ertesi gün garanti belgeleri, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, yarım kalmış antibiyotikler vs ayır
Başka bir gün çekmece içlerine dal. Eski şarj aletleri vs gibi eski tekno ürünleri ayıkla
Bir sonraki gün çorap çekmecelerine
Diğer gün iç çamaşırı çekmecelerine git
Atabildiğini gördükçe azaldıkça mutlu olacaksın, hafifleyeceksin
Bir sonraki gün çeyizinden kullanmayı asla düşünmediğin şeyler için baza altlarına dal, bu tür şeyleri annene verebilirsin
Bir gün mutfağa git eskiyen takımı bozulan, ya da gereksiz diye düşündüğün züccaciyeleri at
Başka gün biblo tarzı sana temizlikte yük olan şeyleri at
En son kıyafetlere gel çünkü orası senin için en zoru. Bir iki kıştır bir kazağı gitmiyorsan, seneye de kesin giymezsin. O kazağı hemen ayır
Hatta kendi kıyafetlerinden önce eşine giymediği, eskiyen gömlek ve kazaklarını ayırmasını söyle
Bütün bunları yaparken o kıyafetler de sana yük olarak görünmeye başlayacak
Ayırdığın ürünleri hemen birilerine ver ki evdeki ferahlamayı hisset. Ben dün büyük boy bir valiz vermek için ayırdım. Geçen yıl kendime kocaman mor valiz almıştım ve neden elimde tutuyorum dedim verilmek üzere ayırdım
Bu akşam da çocukların oyuncaklarından ayırmaya çalıştım ama çok az parça atabildim, belki oynarlar diye bıraktım
Takı kutuma girişeceğim. Oradan kullanmadığım yüzük ve kolyeleri atmayı düşünüyorum
Mutfağıma halı aldım. Kv aradım eskileri alacak köy evine götürecek. Perde siparişi verdim, annemi aradım, onu da köydeki dayımın evine götürecek. Evden bir an önce gitsin istiyorum. Maalesef bir yandan almaya devam ediyoruz
Geçenlerde vestiyerden kullanılmayan ayakkabıları ayırdım
Mesela şimdilerde yarım kalan diş macunları, parfüm, el kremi gibi şeyleri bitirip, kendime en ideal olanları almaya çalışıyorum
Tüm işleri ayrı ayrı yaparsan daha kolay olur gibi
ben de aynı yöntemi uyguluyorum. oğlana pantalon aldım 2 tane, hemen 2 tane seneye kısa geleceklerden ayırdım.Eve atacak yada verecek birşey kalmadı. Artık M maviduvar1 'nın yaptığını uyguluyorum bende birşey alacaksam evden aynı değerde bir parça çıkarmalıyım. Herşeyim çok yeni ve çok iyi durumda. Çıkaramadığım için yenisinide alamıyorum
Ama o kadar güzel yazmışsınki. Okuduktan sonra ne atabilirimki diye düşündüm
Ben bayağı kıyafet topladım hem benim hem oğlumun dolabından ve evdende çıkarttım.Bıktım gönlüme yük olan, dolaplardan taşan kıyafetten.
Veriyorum dağıtıyorum ama aslında istediğim bu değil...
Gönül bağımın koptuğu kıyafeti gözümü karartıp evden çıkarmak istiyorum. Ama hemen yapamıyorum. Bir kere daha giyeyim diyorum. O bir kere daha girişimde O kıyafeti zevkle giymiyorum...
Biri gelse ve Benim için dolapları boşaltsa ne güzel olur ya...
Ben de veriyorum ama istediğim ölçüde değil. Yeterince rahatlamıyorum. Az önce de 2 adet yazlık elbise kestirdim gözüme. Onları da ayıracağımBen bayağı kıyafet topladım hem benim hem oğlumun dolabından ve evdende çıkarttım.
Bıktım gönlüme yük olan, dolaplardan taşan kıyafetten.
Veriyorum dağıtıyorum ama aslında istediğim bu değil...
Gönül bağımın koptuğu kıyafeti gözümü karartıp evden çıkarmak istiyorum. Ama hemen yapamıyorum. Bir kere daha giyeyim diyorum. O bir kere daha girişimde O kıyafeti zevkle giymiyorum...
Biri gelse ve Benim için dolapları boşaltsa ne güzel olur ya...
Ayyyy gel gel... memnuniyetle....ben geleyim papatya hiç acımam butun eskileri atarım :)