sade yaşam

Selam kizlar bende bir kac aya tasinacagim kendi evimize cikacagiz ama tarih belli dehil. Sadelestirmeye baslamak istiyorum tasinmadan sizce nerden nasil baslamaliyim kiyamiyorum atamiyoum eski yada kullanmadimlarimi
Çocuklar varsa önce onların küçülenleri ve eskiyenlerini at, en kolayı o. Gelecek yıl kesin olmayacak çünkü
Sonra oyuncakları ayıkla
Üniversite kitapların, ders notların, ya da romanların falan varsa ayır, verilecekleri ver evde tutma, hızla kime verilecekse evden uzaklaştır
Ertesi gün garanti belgeleri, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, yarım kalmış antibiyotikler vs ayır
Başka bir gün çekmece içlerine dal. Eski şarj aletleri vs gibi eski tekno ürünleri ayıkla
Bir sonraki gün çorap çekmecelerine
Diğer gün iç çamaşırı çekmecelerine git
Atabildiğini gördükçe azaldıkça mutlu olacaksın, hafifleyeceksin
Bir sonraki gün çeyizinden kullanmayı asla düşünmediğin şeyler için baza altlarına dal, bu tür şeyleri annene verebilirsin
Bir gün mutfağa git eskiyen takımı bozulan, ya da gereksiz diye düşündüğün züccaciyeleri at
Başka gün biblo tarzı sana temizlikte yük olan şeyleri at
En son kıyafetlere gel çünkü orası senin için en zoru. Bir iki kıştır bir kazağı gitmiyorsan, seneye de kesin giymezsin. O kazağı hemen ayır
Hatta kendi kıyafetlerinden önce eşine giymediği, eskiyen gömlek ve kazaklarını ayırmasını söyle
Bütün bunları yaparken o kıyafetler de sana yük olarak görünmeye başlayacak

Ayırdığın ürünleri hemen birilerine ver ki evdeki ferahlamayı hisset. Ben dün büyük boy bir valiz vermek için ayırdım. Geçen yıl kendime kocaman mor valiz almıştım ve neden elimde tutuyorum dedim verilmek üzere ayırdım
Bu akşam da çocukların oyuncaklarından ayırmaya çalıştım ama çok az parça atabildim, belki oynarlar diye bıraktım
Takı kutuma girişeceğim. Oradan kullanmadığım yüzük ve kolyeleri atmayı düşünüyorum
Mutfağıma halı aldım. Kv aradım eskileri alacak köy evine götürecek. Perde siparişi verdim, annemi aradım, onu da köydeki dayımın evine götürecek. Evden bir an önce gitsin istiyorum. Maalesef bir yandan almaya devam ediyoruz
Geçenlerde vestiyerden kullanılmayan ayakkabıları ayırdım
Mesela şimdilerde yarım kalan diş macunları, parfüm, el kremi gibi şeyleri bitirip, kendime en ideal olanları almaya çalışıyorum
Tüm işleri ayrı ayrı yaparsan daha kolay olur gibi

Ayyyy evet aynen oyle hiymeyince zorunlu hissediyorum ama yine giymiyorum sadece atmiyorum dolapta duruyor parami çöpe atmis hissetmiyorum

Ayyyy ne guzel anlatmissin sirayla uygulayacagim umarim basarili olurum bebegim 14 aylik oyuncak ve eski giysi konusu karisik oyuncak ayilacak hic yok. Ama kiyafet yeni bebeğim olursa diye bekliyor ayirip vakumlu hurca koydum.

Eve atacak yada verecek birşey kalmadı. Artık M maviduvar1 'nın yaptığını uyguluyorum bende birşey alacaksam evden aynı değerde bir parça çıkarmalıyım. Herşeyim çok yeni ve çok iyi durumda. Çıkaramadığım için yenisinide alamıyorum

Ama o kadar güzel yazmışsınki. Okuduktan sonra ne atabilirimki diye düşündüm

ben de aynı yöntemi uyguluyorum. oğlana pantalon aldım 2 tane, hemen 2 tane seneye kısa geleceklerden ayırdım.
kendime iç çamaşırı aldım, 2 tane çöpe attım.
inşaallah ben de aynı ferahlamayı görürüm.

• Etiketli hiç giyilmemiş bir pantolonum vardı. Bir yakınımın doğum günü geliyor. Bedenlerimiz aynı. Ona hediye etmek için kenara ayırdım.
  • Giymediğim bir ceketimi sattım.
  • Okuduğum kitapları elimde tutmaktan hoşlanmıyorum. Başkalarıda faydalansın istiyorum. Birikmeye başladılar yavaş yavaş. Bir kutu kadar biriktiğinde bu sefer cezaevine bağışlamayı düşünüyorum.

Dün birşeyler daha ayırdım
Nişanımda giydiğim kıyafet
Bilmem ne sınavında giydiğim hatıra diye sakladığım gömlek
Bir tane daha çanta ayırdım.

Ayrıca beğenmediğim takıları, kurumuş işe yaramayan makyaj malzemelerini attım.

Ben taşındıktan sonra ayıkladım esyaları.
7 aylık bebeğim var.
küçük gelenleri verdim bazılarını saklıyorum.

kendi kıyafetlerimi ayırdım.40-50 parça verdim.
yenilenmeyi düşünüyorum.

görümcem sürekli makyaj malz alıyor bana
tarzım olmayan kokular renkler.
alma çok kullanmıyorum dedikçe alıyor.
geri iade etsem ayıp olur bende baskasına veriyorum.

mutfagıma el atamadım fazla
çekmeceler duruyor.

Bıktım gönlüme yük olan, dolaplardan taşan kıyafetten.
Veriyorum dağıtıyorum ama aslında istediğim bu değil...
Gönül bağımın koptuğu kıyafeti gözümü karartıp evden çıkarmak istiyorum. Ama hemen yapamıyorum. Bir kere daha giyeyim diyorum. O bir kere daha girişimde O kıyafeti zevkle giymiyorum...
Biri gelse ve Benim için dolapları boşaltsa ne güzel olur ya...

Ben bayağı kıyafet topladım hem benim hem oğlumun dolabından ve evdende çıkarttım.

Gunaydin
Baharla beraber bende fazliliklardan kurtulmaya basladim
4 ayakkabi,3 canta cikardim evden.
Giysilere henuz el atmadim henuz azicik daha hava isinsin sira onlara gelecek.
Kalitesiz olan bir kac parcayi kesin evden cikaricam
Mutfakdan da 2tabak kavanozlar falan cikti.
Ayakkabilikdan 3tanede ayakkabi kutusu cikardim artik bozulmustu kutular atilma vakti gelmisti ferahladi raflar
Seviyorum ayiklamayi.

ben geleyim papatya hiç acımam butun eskileri atarım :)

1-2 montumu
bu yıl giydiğim ve gıcırdayan botumu vermeyi düşünüyorum.

eşime kısa gelen kazakları var giymiyor ama duruyor.
onları ayırıcam, ama vermem bir süre.

Eşime ve kızıma alışveriş yapılması gerekiyor.

Bazanın altını düzenlemek için 3 tane hurç aldım bakalım işe yarar yaramaz ayırıcam kış geçsin kazaklara falan girmeyi düşünüyorum giymediğim epey kazak hırka var gözüme kestirdiğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…