sade yaşam

Çok isterdim şehirde olsa daha nezih biryerde yaşamayı, yaşadığım yer malum savaşlarda çok göç aldı, çok kalabalık kimse kimseyi tanımıyor, herşeyi geçtim sokakta yürürken o kadar çok insan görmek, karmaşa beni çok boğuyor. Daha nezih biryerde oturmak istesem çok pahalı. kiralar da, ev fiyatları da ve ben ömrümü bir beton yığını için ipotek etmek istemiyorum. Ruhsuz bir yığın karşılığında resmen en az 10-15 yıllık emeğimi istiyorlar. Ve ben bunu göze alamıyorum, karşı çıktığım bu rantın bir parçası da olmak istemiyorum. Heryer betonlaşıyor diye isyan ederken o betona para verirsem kendimle çelişeceğim. Öğretmenim,ileride tayin isteyip gitmek istiyorum açıkçası. Çokta ince planlar yapmak istemiyorum, herşeydrn önce hayırlısı olsun...

Çok güzel anlatmışsınız
Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum
Yalnız ben evlenmeden önce düşünmüştüm
Çünkü annem genelde hep temizlik yapardı işleri hiç bitmezdi
Ben de eşyaya hizmetçilik yapıyorsun derdim
Evlenirken de gereksz hiç bir şey getirmedim
Getirdiklerimin sayısı boldu , mesela patik tülbent seccade tesbih havlu cam eşyalar gibi şeyler çoktu
Onları hep evden çıkardım
Hatta hoşlanmadığım kişilerin verdiklerini de evden çıkarmaya karar verdim ki negatif enerjiler evime yayılmasın . Hoşlanmadığım tek kişi kv olduğu için onun verdiği her şeyi çıkardım evden
Biz evlendikten sonra eşime pijama takımı , iç çamaşırı almıştı . Ne münasebet . Bana ters. Benim yanımda giyeceği eşya benim zevkime göre olmalı . Pantolon gömlek değil de neden iç çamaşır alır ki . Hayret . Hepsini çıkardım evden . Oğluma aldığı kıyafetleri oyuncakları hep verdim .. Hatta bir kamyon almıştı oğlum çok sevmişti , onu vermesem mi diye düşündüm . En son verdim yine . O kamyonla fotoğrafı vardı bastırmıştım oğlum her gördüğünde bu kamyonum nerede diyor . O fotoğrafı da kaldırdım oğlum her seferinde üzülmesin diye.
Artık ne verirse direk kapıdan sokmamayı düşünüyorum ..

Neyse .. gereksiz hiç bir eşyam yok
Temizlik kolay ve rahat
Onlara harcayacağım vakti oğluma ayırıyorum çok şükür ..

Ayy inanmıyorum yaa ne kadar güzel
Ben isterim benimki yapmaz
Sizin kocanız istiyor siz istemiyorsunuz
Hayatın düzeni bu
İmtihan dünyası
Herkes istediğine ulaşamamakla imtihan oluyor

Çekmeköy taraflarında mısınız
Anadolu yakasında sanırım bir o taraf öyle

Bu Topiğe diye üstteki mesajı yazmıştım ama yeni farkettim takip ettiğim başka bir Topiğe yazmışım.

Sağol canım hepimizin gönlünce bir hayat yaşaması dileği ile.Zaten bende kabul ettim gitmeyi sadece zamana ihtiyacım var.Ya yapamazsam.

Ne güzel eşiniz size önayak oluyor bu konuda. Ben çok istiyorum daha sakin biryerde yaşamayı, ama dediğiniz gibi nereye giderseniz gidin kendinizi de beraberinizde götüreceksiniz..
Evet işte bu kafa değişmiyor hele benim ki hiç değişmez.Ama eşim çok umutlu yeni bir hayatın bana iyi geleceğini düşünüyor.Köpek,kedi,tavuk alırım , bahçe onlarla ilgilenirsin diyor.

Ayy inanmıyorum yaa ne kadar güzel
Ben isterim benimki yapmaz
Sizin kocanız istiyor siz istemiyorsunuz
Hayatın düzeni bu
İmtihan dünyası
Herkes istediğine ulaşamamakla imtihan oluyor
Evet sınav ve hayırlısı neyse o olsun ben istemesem bile.

Merhabalar, hemen kendi yaptiklarima geciyorum.
Hamilelikten ziyadesiyle yorgunum yine de her gün ufak tefek birseyler yapmiyorum.
Yalniz bu ay harcamam cok oldu. Kisa süre önce tatilden döndük tatilde harcadiklarimi düsünmeyecegim ama kizima yeni yatak aldik ve birkac aksesuar. Onu henüz kurmadim ama simdi iki cocuk odamda da yatak olmus olacak. Fazlalik gibi geliyor fakat artik yalniz uyumaya alismasi lazim cok karnim büyüdükce zorlaniyorum ayni yatakta yatmakta.
Insallah yatagi aldigimiza deger de kizim yataginda yatar.
Bugün baharat ve bardak rafini temizledim. Kullanmadigim birkac bardagi attim ve de tarihi gecmis kullanmadigim baharatlari attim.
Eve süs almayi bitirmistim fakat cocuklar icin sürekli birseyler aliyoruz. Yeni dogacak bebek icin hic alisveris yapmadim desem yeridir ama bugün kizima gittik cok seviyor diye pahali bir oyuncak kedi aldik.
Ne tasarruf yapmama ne de sade yasamima uyabiliyorum bazen ortada sevimlik bir cocuk olunca. Ama artik oyuncak da almiyorum pek.
Kaldirdigim bebek oyuncaklarini yeniden cikardim ortaya.
Cocuklar biraz daha büyüyünce sadelesmek kolay olacak ama simdi heryer oyuncak
Cocuklu hayatin cilvesi.
Kendi kiyafetlerimi de ayirdim, kullanmadiklarimi zaten bodrum kata indiriyorum. Bir de uzun süre giyemeyeceklerim var malum dogum sonrasi kot pantalonlarima girme süresi biraz uzayabilir.
cocuksu kiyafetlerimi ayirdim, daha kadinsi kiyafetler alip astim dolaba.
Cocuksu kiyafetler de kolilendi ve kizim icin alti yedi sene beklemeye girdi
Türkiye ye arabayla gitmeye basladigimiz dönemlerde tüm fazla kiyafetleri ihtiyac sahiplerine dagitmayi düsünüyorum.
Yalniz cocuklar büyüyene kadar baya kiyafet dolacak ev, elden ne gelir..
Fazla carsaflari kaldirdim indirdim bodruma.
Bebege yer acma derdindeyim.
Evim cok rahatladi sadece oyuncaklarimiz cok ne yapalim

M maviduvar1
Ben ne yazık ki giydirdim
En son geçen kış giydirmiştim
Bir kaç da oyuncak almıştı
İlk ve tek torun olunca heveslendi ben de hevesimi kırmak istemedim ama giden hep benden gidiyor. İyi niyetliyim diye vur abalıya hesabı oluyor .

Geçen Kış sonunda ne var ne yok koydum bir kutuya çıkardım evden .. Ohh rahatladım

Ben de en son arefe günü gördüm ramazanda
Mümkünse bir daha hiç görmeyeyim

3 3gunlukdunya oğlum 11 yaşında ve kv ile aynı şehirdeyiz. Oturup Bi hesap yapsam kv nin oğlumu kaç kere gördüğünü bulabilirim.
Mesela doğduğunda, 13 günlükken, 3 aylıkken ve 9 aylıkken şeklinde çok nadir görüyor.
Şimdi yılda 2 kere bayramda, bazen de yıl için de Bi kere gelirlerse.
Ben giydirmedim de kullanmadım da. Farketti mi bilmiyorum ama çok da umrumda değil. Benimkinin de ilk torunu idi. Bu kadar ilgisiz ve sevgisiz Bi kadın olamaz.

gayet güzel gidiyor M maviduvar1
bende her bulduğum fırsatta dolaplara girip ayırıyorum elden geçiriyorum eşyaları
ama ne çok eşyamız varmış şaştım
senin sadeyaşam sitesini bende okudum
onların bir de kitabı var
SADE tavsiye ederim

evet öyleymiş. kitapları varmış
o sitedeki son maddeyi çok tuttum. vaktim yok diyoruz ya. işte onu.
hatta hemen uygulamaya koydum bile.

zamanım yok yazılarından bahsediyorsun sanırım
özel olmazsa nasıl uygulamaya başladın canım
benim de o tarz bir sistem oturtmam lazım kendime

zamanım yok yazılarından bahsediyorsun sanırım
özel olmazsa nasıl uygulamaya başladın canım
benim de o tarz bir sistem oturtmam lazım kendime
10 dk kronometrede zaman tutun. Başka birşeye bakmadan o sürede bir işe konsantre olun diye devam eden yazı var ya...
Ben çalışırken telefonuma mesaj, mail filan gelsin hemen bakıyorum. Yazdığım cümle yarım kalsa da. Ya da bazen sıkılıp nete dalıyorum.
Okumam gereken Bi rapor vardı. 10 dk süre tutttum.
O sırada telefondan gelen hiçbir sese bakmadım gibi devam ettim.
İstersen o yazıyı oku. Ayrıntılı yazmış.

link atar mısın canım bir ara bakayım

benim iyi gidiyor, her güne bir şey evden atıyorum.
tümden çıkarırsam ev boşalır :) yavaş yavaş hissedilmeden
çekmecelerin içleri ferahladı, daha da azaltacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…