sade yaşam

link atar mısın canım bir ara bakayım

benim iyi gidiyor, her güne bir şey evden atıyorum.
tümden çıkarırsam ev boşalır :) yavaş yavaş hissedilmeden
çekmecelerin içleri ferahladı, daha da azaltacağım

Merhaba.. senin mesajin uzerine meraklanip,

Once bir kac mesaj geriyi okudum
Sonra sade kitabini bulup arastirdim
Sonra yazarlarini arastirip kurduklari siteye yonlendim
Sonra sitedeki bir kac yaziyi okuyup
En son bahsedilen yaziya geldim.

Uzun ama keyifli bir yolculuktu :KK70: :KK70:

http://sadeyasamak.com/zamanim-yok-diyenlere-sevgiyle/

fisfis fisfis

merhabalr. taşındım ve evde eşyaları bayagı bir azalttım. maalesef ben azalttıkça eşim bir şeyler alıyor. şahsi eşyalar ama artık herşey gözümde kalabalıklaşıyor. minik kızım var ona rağmen evde oyuncak, kıyafet kalabalığı yok

252. sayfaya kadar bir kaç gündür okuyorum. çok güzel bir konu olmuş. ancak eski ilgisini kaybetmiş gibi :KK43:
ben de bir çok konuda sade yaşamı sevenlerdenim. aileden öyle gördüm sanırım. alınan eşyalar kullanılamaz hale gelene kadar, kullanılır. gerekirse, olabilecekse tamir yapılır ve yine kullanılır. giyim konusunda iş kıyafeti olarak, üç ana renk pantolonum ve iki de renkli pantolonum var. üst de aynı şekilde. farklı kombinler yaparak dönüşümlü giyerim. bir tane kışlık kabanım, bir tane de mevsimlik trençkotum var. eskimeden almak aklıma bile gelmez. ayakkabılarda da öyle. bir siyah, bir bordo botum var. siyah botum sabit, bordo ile taba renk, değişiklik gösterir. h.sonu kıyafetlerim genelde eşofman tarzı olur. onlardan bol bol var. bir siyah, bir de mavi kot pantolonum var. yine üzerlerine oldukça spor, 6 tişörtüm var. yıpranmadan yenisini almam.
çeyiz düzerken annemin isteğiyle nevresim vs abartıldı. günlerce uyku uyumadım :KK48: modası geçecek modeller olmadığı için, kardeşimin çeyizine bıraktım. elektronik eşyalarım da gerektiği kadar. her taraf makine değil şükür. hayatımı kolaylaştıranlar var, yeterli geliyor. heves ettiğim değil, ihtiyaç duyduğum bir şey olursa alırım.

temizlik malzemeleri de abartılı değil. loc, sirke, arap sabunu, bulaşık deterjanları yetiyor.
çocukluğumdan beri ev yapımı z.yağlı sabun kullanıyorum. saçlarım belimde ve çok sağlıklı görünüyor.
makyaj sevmediğim için iki rujum ve bir kaç göz kalemim var, bittikçe yenisini alıyorum.
parfüm de kullanmıyorum. bunu yerine zeytin çiçeği kolonyası kullanıyorum, çok hafif kokuyor.

ev eşyalarım oldukça sade, dayanıklı. akesesuarım da oldukça az. evim gözümü hiç yormuyor ve huzurlu görünüyor.
halılarım da ufak ufak. büyük, her yanı kaplayan halım hiç yok. perdelerim sade tül ve stor. fon vs yok.
dolaplarımı açtığımda tıkış tepiş görünen hiç bir eşyam yok. inşallah böyle de devam edebilirim. eşimin de alışkanlıkları benzer şekilde. o yüzden çatışma yaşamıyoruz. :KK50: böyle olunca ev de çarçabuk temizleniyor. ama tamamen masa üstünü çıplak, konsolun üzerini çıplak tutamam sanırım.:olamaz: bir vazo, bir iki mumluk, bir iki çerçeve eve sevimlilik katıyor diye düşünüyorum.

çok eşyalı, bol ıvır zıvırlı, bol örtülü bir eve girdiğimde hemen kafamda falanca eşya kalksa, filanca akesesur gitse gibi plan yaparım:KK48: kızlar burasını hareketlendirmek lazım, sadeleşmekten vaz mı geçtiniz????:spor:

Janita Janita hoşgeldin.
Vayyyy sen neymişsin.. maşallah
Ben vazgeçmedim. Hatta bu aralar daha çok sarmış durumdayım. Eve gereksiz birşey almamaya ve bana gerekli olmayanları da hemen atmaya çalışıyorum.
hoş buldum M maviduvar1 geç gördüm burasını. bilsem çoook önceden gelirdim:rapci:fazlalıklardan kurtulmak iyi güzel de, olması gereken heves edilen değil, ihtiyaç olanın alınması zannımca. şimdi bir arkadaşın geçmiş sayfalarda yazdığı mesajı okudum. kullanmadığı giysileri belediyeye götürmüş ve oradaki giysi seçen insanların durumundan çok etkilenmiş. kendisini sorgulamış. bu sorgulama aslında hep olmalı ama nefsimize yenik düşüyoruz :KK43:

Janita Janita bu konu çok güzel. Aslında vakit buldukça insan okumalı
Öyle Bi Tüketim çılgınlığı işindeyiz ki artık istek mi ihtiyaç mı ayırt edemiyoruz.
Başkaları için yaşar, giyinir, gezer olduk. Başkaları görsün diye...

Janita Janita bu konu çok güzel. Aslında vakit buldukça insan okumalı
Öyle Bi Tüketim çılgınlığı işindeyiz ki artık istek mi ihtiyaç mı ayırt edemiyoruz.
Başkaları için yaşar, giyinir, gezer olduk. Başkaları görsün diye...
özellikle sosyal medyada :KK43: baktım baktım, insanlar nerde olduklarının, ne yediklerinin fotoğraflarını paylaşacağız, etiketleme yapacağız diye anı yaşamıyor. beni de etiketliyorlardı, ben de sadece kendim görebileceğim şekilde ayarlama yapmıştım. en sonunda kapattım gitti. ohhh onlar sağ, ben selamet:KK55: insanın eli sürekli evinde, dolabında olunca ihtiyaç mı, heves mi ortaya çıkıyor. ha tabi kendimizi kandırdığımız da oluyor. sonra gelsin pişmanlıklar :olamaz:

Janita Janita sosyal medyaya ben de çok kızıyorum ama kullanıyorum da.
Ayda yılda Bi fotoğraf eklerim. Gittiğim yeri de etiketlemem.
Bu aralar oraya fotoğraf koymak, insanların beğenmesi, ayyy çok güzelsin, mutluluğunuz daim olsun filan yazması çok saçma gelmeye başladı bana. Belki de kapatmak için ruhumun attığı Bi adım bu.

Janita Janita sosyal medyaya ben de çok kızıyorum ama kullanıyorum da.
Ayda yılda Bi fotoğraf eklerim. Gittiğim yeri de etiketlemem.
Bu aralar oraya fotoğraf koymak, insanların beğenmesi, ayyy çok güzelsin, mutluluğunuz daim olsun filan yazması çok saçma gelmeye başladı bana. Belki de kapatmak için ruhumun attığı Bi adım bu.
ruhun daralıyor ve saçma bulmaya başladıysan üç vakte kalmaz kaparsın:KK48::KK48: ben de aynen öyle hissetmiştim. arkadaşımın biliyorum eşiyle ciddi sorunları var, aşkııımmmm canım kocammmm vs fotolar:KK57: neden yani neden? alem iyi desin. yazma hiç bir şey, gelir geçer şeyler paylaş bari. kendimizden başka herkese çok fazla önem verir olmuşuz, onların ne dediğine vs. bence sebebi bu.

ruhun daralıyor ve saçma bulmaya başladıysan üç vakte kalmaz kaparsın:KK48::KK48: ben de aynen öyle hissetmiştim. arkadaşımın biliyorum eşiyle ciddi sorunları var, aşkııımmmm canım kocammmm vs fotolar:KK57: neden yani neden? alem iyi desin. yazma hiç bir şey, gelir geçer şeyler paylaş bari. kendimizden başka herkese çok fazla önem verir olmuşuz, onların ne dediğine vs. bence sebebi bu.
Ben aslında kapatmayı çok istiyorum ama sanırım cesaret edemiyorum.
Ben de bu aralar Doğum günü olan insanların Doğum günü akşamı "bugün beni arayan, soran, mesaj atan vs vs vs " diye başlayan yazılarına sijğr oluyorum.
Gerçekten çok mantıksız ve anlamsız gelmeye başladı.
Sen eşimle gezmeye gittiysen bize ne?
Hele o okul kapandığı günlerdeki paylaşımlar. Her çocuk karne alıyor. Bu özel birşey mi?
Aaaaa bak yazdıkça aklıma geliyor. Ben bayağı sinir oluyor muşum

252. sayfaya kadar bir kaç gündür okuyorum. çok güzel bir konu olmuş. ancak eski ilgisini kaybetmiş gibi :KK43:
ben de bir çok konuda sade yaşamı sevenlerdenim. aileden öyle gördüm sanırım. alınan eşyalar kullanılamaz hale gelene kadar, kullanılır. gerekirse, olabilecekse tamir yapılır ve yine kullanılır. giyim konusunda iş kıyafeti olarak, üç ana renk pantolonum ve iki de renkli pantolonum var. üst de aynı şekilde. farklı kombinler yaparak dönüşümlü giyerim. bir tane kışlık kabanım, bir tane de mevsimlik trençkotum var. eskimeden almak aklıma bile gelmez. ayakkabılarda da öyle. bir siyah, bir bordo botum var. siyah botum sabit, bordo ile taba renk, değişiklik gösterir. h.sonu kıyafetlerim genelde eşofman tarzı olur. onlardan bol bol var. bir siyah, bir de mavi kot pantolonum var. yine üzerlerine oldukça spor, 6 tişörtüm var. yıpranmadan yenisini almam.
çeyiz düzerken annemin isteğiyle nevresim vs abartıldı. günlerce uyku uyumadım :KK48: modası geçecek modeller olmadığı için, kardeşimin çeyizine bıraktım. elektronik eşyalarım da gerektiği kadar. her taraf makine değil şükür. hayatımı kolaylaştıranlar var, yeterli geliyor. heves ettiğim değil, ihtiyaç duyduğum bir şey olursa alırım.

temizlik malzemeleri de abartılı değil. loc, sirke, arap sabunu, bulaşık deterjanları yetiyor.
çocukluğumdan beri ev yapımı z.yağlı sabun kullanıyorum. saçlarım belimde ve çok sağlıklı görünüyor.
makyaj sevmediğim için iki rujum ve bir kaç göz kalemim var, bittikçe yenisini alıyorum.
parfüm de kullanmıyorum. bunu yerine zeytin çiçeği kolonyası kullanıyorum, çok hafif kokuyor.

ev eşyalarım oldukça sade, dayanıklı. akesesuarım da oldukça az. evim gözümü hiç yormuyor ve huzurlu görünüyor.
halılarım da ufak ufak. büyük, her yanı kaplayan halım hiç yok. perdelerim sade tül ve stor. fon vs yok.
dolaplarımı açtığımda tıkış tepiş görünen hiç bir eşyam yok. inşallah böyle de devam edebilirim. eşimin de alışkanlıkları benzer şekilde. o yüzden çatışma yaşamıyoruz. :KK50: böyle olunca ev de çarçabuk temizleniyor. ama tamamen masa üstünü çıplak, konsolun üzerini çıplak tutamam sanırım.:olamaz: bir vazo, bir iki mumluk, bir iki çerçeve eve sevimlilik katıyor diye düşünüyorum.

çok eşyalı, bol ıvır zıvırlı, bol örtülü bir eve girdiğimde hemen kafamda falanca eşya kalksa, filanca akesesur gitse gibi plan yaparım:KK48: kızlar burasını hareketlendirmek lazım, sadeleşmekten vaz mı geçtiniz????:spor:

Ben evlenirken de sadelikten yanaydım kullanmayacağım şeyleri getirmedim
Aynı şeyin çok olmasından dolayı ( havlu patik seccade tesbih çorap tülbent ) fazlalıkları anneme ve ihtiyaç sahiplerine verdim
Kv nin verdiklerini de evden çıkardım
Yaklaşık bir yıldır evim çok daha sade
Mevsim değişikliğinde oğlumun küçülenlerini evden çıkarıyorum , onun dışında evden çıkaracak bir şey olmuyor ..

Kalabalık evlerde ben de aynı şeyi düşünüyorum
Bu evi 1 gün bana bıraksınlar ne kadar fazlalık varsa evi arındırayım diye düşünürüm:KK48:

Salonuzu merak ediyorum
Mümkünse fotoğraf atar mısınız ?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,
Bu hafta cekmece ve dolaplarimi düzenledim.sakladigim bir sürü kagit ivir zivir ödenmis faturalar ne varsa attim ve koca bir cekmece bos simdi .
Eskiyen ev kiyafetlerini attim ve kisliklari cikardim. Kuyafetlerimi basadir kullaniyorum bu kis giyip kis indiriminde kendim ve ailem icin lazim olablari almayi düsünüyorum insallah .
Daha bir kac yapilmasi gerekenler var,bakalim ne zaman el atabilirim.

Bir de Sizinde filirlerinizi almak istedigim bir konu var.son zamanlarda denk geldigim minimalis yasam'a gecmis Biri , isini birakip yasadigi yerden tasinmis. Sonra düsündüm Minimalist yasam isini birakip herseyden soyut yasamakmidir diye??
Benim Minimalist yasam anlayisim esyaya hizmet etmemek,zamanim kisitli cocugum var ne kadar cabuk isim biterse anlayisi .Daha da fazlasi evlendigimden beri sürekli birseyler aliniyor bu eve tamam ihtiyacimiz olan seyler vardi ama bir o kadar da lazim olmayan ivir zivir da alinmisti.
Durup düsündüm resmen bi tatil parasini ivir zivir ve eve harciyoruz tamam evimizde kendimizi huzurlu hissetmek önemli ama bir yere gidip bir tatil yapamamak,dinlenememek bedenen ve ruhen cok yordu bizi ve yüzden cok istedigim Halde evde Hic bir degisiklige gitmiyorum.

Ve basit yasamak..her ne kadar da basit yasamak en önemli amacim olsada ivir zivir bos seyler lazim olmafigi Halde alinan kiyafetler harici Dünyayi görmek gezmek ve bir sürü yararli ve faydali sey icin de is ve para lazim.size Göre nedir basit yasam?? Basit ve Minimalist yasam'a adina isini birakanlar hakkinda ne düsünüyorsunuz ??tam olarak nedir minimalistik ,basit yasamak Size göre ??
Bayadır ugramaiyordum buraya :)
Bu yazı dikkatimi çekti:) işimi hiç bir şartta büyük konuşmuyorum ama bırakmam bu ise sahip olana kadar okudum sınavlara girdim eğer minimalist yaşam için işimi bıraksam okuduğum yıllarım boşa gidecek zaman israfı .... ayrıca çalışmak kendi paramı kazanmak kendime olan güvenimin ana kaynağı kimseden para istemeden yaşamak bence paha biçilemez bişey .... bunda işimi sevmemin katkisida var tabi yani bayılmıyorum ama ise giderken of ise mi gidicem lanet olsun demiyorum.

Minimalist yaşam bence zamanı verimli kullanmak , eşyaya hizmet etmemek , enerjimi kendime ve sevdiklerime harcamak, az tüketmek

Sosyal medya konusunda geçen sene 6-7 ay kadar kapattım ilk zamanlarda gerçekten çok zor geçti ama bir ay sonra hiç aramadım bile bu beni acayip disipline eden biseydi, sonra açtım ve fotoğraf , yer bildirimi Vs... yapmıyorum gerek duymuyorum , bol miktarda kitaplarla ilgili gruplara üye oldum feysimi açtığımda ana sayfada sadece kitap görüyor gibi biseyim:)
Yada okuduğum bölümle ilgili gruplar. Sorular oluyor onlara bakıyorum :) diğerlerini hızlıca geçiyorum ve su san sosyal medya beni mutlu ediyor:)
Insanların bakın biz nasılda mutluyuz , biz ne yedik Vs... paylaşımlarına artık gülümseyerek bakıyorum:)

Dışarda yemek nerdeyse hiç yemiyoruz , ayda. Yılda bir artık dışarda yemek yemek hoşuma gitmiyor , kaderde arkadaşlarımla buluşmak için gidiyorum ara sira...

Bi mekana bakın bende sizin gibiyim , bende burdayım, o kahve markasının bardağını elimde taşıdım , asansörde elimde o kahve bardağıyla selfi çektim olayları beni artık gulumsetiyor:)

Evde dolap içlerim hep kutu yada sepetlerde artık silmek temizlemek çok pratik...

Canta ve ayakkabı konusunda henüz kendimi egitemedim uğraşıyorum:)

Papatyacim bazı sebeplerden dolayı daha doğrusu kişiler bende bir isteksizlik yaratıyor sanırım ... .
Şimdi aştım gibi bu durumu daha aktif gelirim artık:)

X