252. sayfaya kadar bir kaç gündür okuyorum. çok güzel bir konu olmuş. ancak eski ilgisini kaybetmiş gibi
ben de bir çok konuda sade yaşamı sevenlerdenim. aileden öyle gördüm sanırım. alınan eşyalar kullanılamaz hale gelene kadar, kullanılır. gerekirse, olabilecekse tamir yapılır ve yine kullanılır. giyim konusunda iş kıyafeti olarak, üç ana renk pantolonum ve iki de renkli pantolonum var. üst de aynı şekilde. farklı kombinler yaparak dönüşümlü giyerim. bir tane kışlık kabanım, bir tane de mevsimlik trençkotum var. eskimeden almak aklıma bile gelmez. ayakkabılarda da öyle. bir siyah, bir bordo botum var. siyah botum sabit, bordo ile taba renk, değişiklik gösterir. h.sonu kıyafetlerim genelde eşofman tarzı olur. onlardan bol bol var. bir siyah, bir de mavi kot pantolonum var. yine üzerlerine oldukça spor, 6 tişörtüm var. yıpranmadan yenisini almam.
çeyiz düzerken annemin isteğiyle nevresim vs abartıldı. günlerce uyku uyumadım
modası geçecek modeller olmadığı için, kardeşimin çeyizine bıraktım. elektronik eşyalarım da gerektiği kadar. her taraf makine değil şükür. hayatımı kolaylaştıranlar var, yeterli geliyor. heves ettiğim değil, ihtiyaç duyduğum bir şey olursa alırım.
temizlik malzemeleri de abartılı değil. loc, sirke, arap sabunu, bulaşık deterjanları yetiyor.
çocukluğumdan beri ev yapımı z.yağlı sabun kullanıyorum. saçlarım belimde ve çok sağlıklı görünüyor.
makyaj sevmediğim için iki rujum ve bir kaç göz kalemim var, bittikçe yenisini alıyorum.
parfüm de kullanmıyorum. bunu yerine zeytin çiçeği kolonyası kullanıyorum, çok hafif kokuyor.
ev eşyalarım oldukça sade, dayanıklı. akesesuarım da oldukça az. evim gözümü hiç yormuyor ve huzurlu görünüyor.
halılarım da ufak ufak. büyük, her yanı kaplayan halım hiç yok. perdelerim sade tül ve stor. fon vs yok.
dolaplarımı açtığımda tıkış tepiş görünen hiç bir eşyam yok. inşallah böyle de devam edebilirim. eşimin de alışkanlıkları benzer şekilde. o yüzden çatışma yaşamıyoruz.
böyle olunca ev de çarçabuk temizleniyor. ama tamamen masa üstünü çıplak, konsolun üzerini çıplak tutamam sanırım.
bir vazo, bir iki mumluk, bir iki çerçeve eve sevimlilik katıyor diye düşünüyorum.
çok eşyalı, bol ıvır zıvırlı, bol örtülü bir eve girdiğimde hemen kafamda falanca eşya kalksa, filanca akesesur gitse gibi plan yaparım
kızlar burasını hareketlendirmek lazım, sadeleşmekten vaz mı geçtiniz????