- 19 Aralık 2008
- 3.280
- 1.898
- Konu Sahibi philosophy
- #3.541
Teşekkür ederim canım... Seni buradan takip edicem bekliyorum..
Bana gelince bir kaç örnek vereyim kafaya en çok taktıklarımdan.
1. ütümü biriktiriyorum
2. buzdolabını temizlemeye üşeniyorum çünkü çok vaktimi alacak benimde harcayacak çok vaktim yok..
Kısacası yazın ben yetişemiyorum ya ....
ben mutfak olayı şöyle yapıyorum. akşam yemek yendi, bulaşıklar makineye yerleştirildi, masa silindi, tezgah domestosla silindi vb günlük rutin işleri yaptısam o gün yanına bir iş daha ekliyorum. misal dün mutfağı topladım buzdolabını siliyorum. bu gün yemek kaldırıldı mutfak toplandı ya, baharat ve kuru gıda dolap bölümünü siliyorum. ertesi gün makinede bulaşık yıkanırken dolabın tabak koyma bölümünü cif domestosla siliyorum, bir de bardak bölümünü siliyorum, makine boşalınca yerleştiriyorum. başka bir gün mutfağı toplarken elime bezi alıp tezgah altını siliyorum. hafta sonu kahvaltıyı topladım diyelim balkon camını hemen siliyorum. bir gün elimde büyük tencere yıkıyorsam buzdolabının cam raflarını da yıkar kurularım. dondurucudan bir şey alacaksam, düzeni bozulur ya, indiririm dondurucuyu siler tekrar yerleştiririm.
ben sabahtan başlayıp tüm evi baştan sonra temizleyemem, hem yorulurum, hem de sıkılırım. mutfak işini hem parça parça yaparım. sürekli de temiz olur buzdolabım. buzdolabını sürekli bozulan varsa diye kontrol eder çöpe atarım. son kullanma tarihi gecen ilaçları vs atarım.