- 14 Ekim 2011
- 4.576
- 4.242
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.501
bir de sadeliğe biraz ters olacak ama, giyim olsun özellikle pantolon bluz, ayakkabı çanta olsun marka veya site tavsiyesi istesem.. gerçekten giyinmeyi veya alışverişi bilmiyorum galiba ben arkadaş..
temel ihtiyaçlarımı alsam, eskilerin hepsini atacağım valla..
kaliteyi ucuza alabileceğim marka veya site tavsiyeleri.. baş harfini yazsanız da yeter benim için, anlarım sanırım
bu konuda beden çok önemli canım. eğer 36-40 arası isen her markadan mutlaka güzel şeyler bulaliblirsin. ama benim gibi 42-44 beden giyiyorsan o zaman seçenek azalıyor. birde markalar nasıl bir fikirdeyse ya çok kısa yada çok uzun, ya çok açık, ya çok kapalı ...yani ortada olan kimse yok gibi davranıyorlar. ben en çok lcw den alıyorum ama genelde basic şeyleri. değiim falan da kolay olunca sorun olmuyor. onun dışında t..zlu, def..to,tr...dyol genelde alışveriş yaptığım siteler. birde pazar var
benimde o kadar çok kıyafetim var ki ama sabah yine evden çıkarken ne giysem sıkıntısı. bende konbin sorunu var sanırım. aldığım şeyleri konbinleyerek almam lazım. yoksa alır alıp kenarda bekletirim.
Merhaba ben de uzun süredir bu topiği takipteyim konuyu açtığınız için çok sağolun burdan gerçekten çok faydalandım arkadaşlarima selamı ve Teşekkürü borç bilirim bir ara yaziyodumda uzun süredir yazmadim baya sadeleştim ama daha alınacak çok yol var dikiş konusunda ben de çok hevesliyim dikiş makinası da aldım ama iki kızım var biri 3.5 yaşında diğeri 6 aylık o yüzden zamanım olmadı henüz siz kursa falan mı gidiyorsunuz yoksa netten mi araştiriyosunuz bu konuda beni de bilgilendirirseniz sevinirim bende tesettürlüyüm bu arada meslektaşız bende öğretmenim
ay bende dikiş dikmeyi öğrenmek istiyorum. hatta bi fırsatım olsa kursa bile gidebilirim. dikiş makinesi almak istiyorum bende sizler nasıl bi makine aldınız?
Merhaba bende yeni aldım dikiş makinesi. Kursa gitmiyorum şuanda ama fırsat bulursam gitmek istiyorum. İnternetten araştırma yapıyorum, burda dergilerim var ama onlardan hiç dikiş dikmedim henüz. Ben kalıp çıkarmayı araştırıyorum şuan,temel beden kalıpları, pantolon kalıbıyla başladım, çok hoşuma gitti kalıp çıkarmak matematikçi olduğum için olabilir. Ama henüz beli lastikli pijama pantolon dikiyorum, cep,fermuar vs yapmayı öğrendikten sonra yani alt bedeni hallrtikten sonra üst beden çalışmaya başlıcam. Bugün çok doğru bir karar verdiğimi birkez daha anladım benim diktiğim pijama pantolonlar 70 tl ye satılıyor, yani kumaşına göre 3-5 tl ye mal edebilirsin, kalıpların üzerine uymama riski de yok.iki tane uzun gömlek beğendim, bi giydim daracık kalıbı, armineye baktım bir tunik 270 tl, ipekyolda bir yelek beğendim 290 tl,ki o tarz bir kumaş bulsam dikerim yani az sıksam :))
nerden başladın dikiş dikmeye yada özellikle takip ettiğin bi dergi yada bi yer var mı?
Günaydınn
Benim icin en önemli sadelikden bahsedicem ben.
Boş,gereksiz,vasıfsız,kurukalabalık insanlar..
İşi düşünce arayanlar..
Lazım oldugunda olmayanlar..
Dedikodu yapanlar..
Sırf ayni mahalledeyim yada ayni ortamdayız diye selam vermek selam almak konusmak zorunda olduklarim(yada konusmak zorundaymis gibi hissettiklerim).
Aman hatri var diye her terbiyesizligine sustuklarım..
Amman buyukluk bende kalsın dediklerim..
Yada birileinin hatrı icin katlandıklarım.
Okadar güzel kalın kalın cizdim ki üzerlerini kendime yaptigim en büyük iyilik bu.
Mahallemden cikarken bile aman bee simdi buna yakalan isin yoksa selamda vermeden gecilmezki diye hatta agirdan yuruyup yakalanmim diye cabaladigim,yol degistirdiklerimin, yanindan gecerken hiiic gormemezlige gelerek gecip tavrimi koyuyorum artik.
Seviyemi koyuyorum ki hadlerini bilsinler.
Geç oldu ama temiz oldu.
Kendime dünya yarattim kötü,vicdansiz,oynayan,iki yuzlu,dedikoducu,kiskanc,pis kalpli insanlar yok o dünyada.
Sinsirellalar merakdan catlıyolarda eminim.
Herkesin hayati, inis cikislari, dertleri kendine.
Gereksizleri ilgilendiren bi durum degil.
İnanın cok hafifledim.
Cok ferahladım
Keskelerim okadar azaldıki, iyikilerim gittikce cogalıyo...
Eskiden olsa telf acmadan duramazdim yalan soyleyip bahane bulamazdim.
Suan cokda guzel acmiyorum, hatta artik akilli telf saolsun nolarini emgelledim.
Bunlarin hic biri durup dururken olmadi tabiki
Yedigim kaziklar, dedikodular,haksizliklar bir suru sebep var.
Siz duvar örünce cesaretleri kırılıyo zaten
Suan posta koymadiklarim dahil senle konusmuyo benlede konusmaz belki modunda cekiniyolar konusmaya
Ben laf atarsam konusuyolar.
Keske ama keske cook cook önce yapabilseydim.
Sadelesmek adına yaptigim en buyuk iyilikdir kendime bu.
ay ne kadar güzel yapmışın darısı başıma. yanlız benim en büyük sorunum eşimin annesi . onu nasıl çıkarıcam hayatımdan. özelliklede annesine bu kadar düşkin bi eş , birde bu kadar vurdumduymaz bi kv var ise.
İnsanların" elalem ne der" adında bir tanrısı var diyor ismet Özel di sanırım. Mesele o tanrıyı yok etmekte, zaten sonrası kolaydır eminim ama hala zihnimi başkalarının ne düşüneceği meşgul ediyor ne yazıkki. Zaten bundan sıyrılınca insan müthiş bir özgürleşme yaşar diye düşünüyorum.
ay ne kadar güzel bi söz valla. özellikle benim annem bu tanrı ile yaşıyor resmen. (tövbe tövbe) . kadın elalem görse şunu der bunu der diye ne market gezer, ne yürüyüşe gider. çok kızıyorum ama ne yapayım değiştiremiyorum.
Ben bir kez daha iyi ki bu sayfayı arkadaşım fisfis önermiş sağ olsun diyorum.Hakikatten bu ayırım ne ben anlamadım.Hepimizi yaradan sadece ALLAH .Onları itelemek ya da bakmamak o zaman ne oluyor.Anlamak lazım yani.Herkes sevmek zorunda değil.
Ancak herkes atıyor yemek vs.doldur poşete kuşlara sokak hayvanlarına dağıt.
Sonra hep şuna şaşarım.sanki hayvan seven insan sevemez mi , aslında ne kadar saçma.
İnsanlara da çok fazla değer verir çok ama çok yardım ederim.
İnanın kızlar hayat kısa kime ne yaptıysak kardır.
Değmiyor kırmaya dedikoduya,kötülük yapmaya.
Oturduğum yerlerde daha kim kimin nesi bilmem ,çok ta önemli değil bana ne,o ne giymiş öbürü ne almış bana ne,kimseyle de alay etmem.
kimin ne olacağı da belli değil.Bunlar elbette zamanla oluyor.
Ben de genç yaşta (19) falan kıskançtım yani.Sonra dedim ki bir gün ne kıskanıyorsun kıskanılan ol ,giyimin,temizliğin,karakterinle ve hemen öyle de oldum.
Hala da böyleyimdir.Herkese her canlıya, yardım severim,ederim.Böyle mutluyum...
kıskanç değilimdir de giyimin,temizliğin,karakterinle kıskanılan olmak evet ya bunu çok tuttum.