- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.321
Annem bazı bebelik kıyafetlerimi saklamış. benim için çok anlamlı. Bende ileride 2. düşünmesem de saklarım bu sebeple.Dün kızımın dolabına tekrar el attım. Yazlık kışlık olayını hallederken baya ayırdıklarım olmuştu ama hala gözüme kalabalık geliyordu. 1 torba elbise daha eksilttim hatta emin olamadıklarımı bizimkinin üstünde zorla denettirdim,küçük gibiyse ayırdımBenim bebek kıyafetleri konusunda şöyle bir huyum var,kötü mü iyi mi bilmiyorum ama siz söyleyin yoruma açığım. Bir kıyafeti çok severek giydirmişsem evden çıkarmaya kıyamıyorum,yarısını dağıtıyorum yarısını hurçlara koyup terasa götürüyorum. 2.bebek düşündüğümüz için, nasip olursa ve kız olursa yine giyer,zaten hemen küçülüyor sonra ihtiyaç sahibine gider nasılsa diyorum.Yanlış bir düşünce mi sizce? Böyle yapan başka kişiler var mı?
Dün kızımın dolabına tekrar el attım. Yazlık kışlık olayını hallederken baya ayırdıklarım olmuştu ama hala gözüme kalabalık geliyordu. 1 torba elbise daha eksilttim hatta emin olamadıklarımı bizimkinin üstünde zorla denettirdim,küçük gibiyse ayırdımBenim bebek kıyafetleri konusunda şöyle bir huyum var,kötü mü iyi mi bilmiyorum ama siz söyleyin yoruma açığım. Bir kıyafeti çok severek giydirmişsem evden çıkarmaya kıyamıyorum,yarısını dağıtıyorum yarısını hurçlara koyup terasa götürüyorum. 2.bebek düşündüğümüz için, nasip olursa ve kız olursa yine giyer,zaten hemen küçülüyor sonra ihtiyaç sahibine gider nasılsa diyorum.Yanlış bir düşünce mi sizce? Böyle yapan başka kişiler var mı?
Benim eltim ve 2 görümcem var. Onlardan bize gelen kıyafetler çok oldu, çok da temiz kullanmışlar. Benim kızım en küçüğün bir büyüğü. En küçüğü erkek olduğu için bizden ona fazla bir kıyafet gidemedi ama 4 kişi sürekli kendi aralarında senin bahsettiğin gibi yaptılar. Benim dağıttığım kişiler yabancılar, dolayısıyla kıyafetler geri gelemez. Yakın akrabalarımızda da devir daim yapabileceğim kızımdan ufak kimse yok.merhaba.
benim bebek ve hamile giysileri konusunda şöyle bir düşüncem var. bunlar zaten sürekli giyilen şeyler olmadığı için giyilebilir durumda olanların eş dost arasında devir daim edilmesi fikrindeyim. düşünsenize hamile kalmışım bir daha hiç giymeyeceğim kıyafetlere para veriyorum. mesela ben onları birinden alsam işim bitince ben de başka bir hamileye versem. sizce daha iyi olmaz mı?
Benim eltim ve 2 görümcem var. Onlardan bize gelen kıyafetler çok oldu, çok da temiz kullanmışlar. Benim kızım en küçüğün bir büyüğü. En küçüğü erkek olduğu için bizden ona fazla bir kıyafet gidemedi ama 4 kişi sürekli kendi aralarında senin bahsettiğin gibi yaptılar. Benim dağıttığım kişiler yabancılar, dolayısıyla kıyafetler geri gelemez. Yakın akrabalarımızda da devir daim yapabileceğim kızımdan ufak kimse yok.
Samimi bir arkadaşımın kızı var sadece ama ona da sakladıklarımı vermek istemem çünkü zamanında hamile kıyafetlerimi vermiştim, doğum sonrası verecekti. O da gitmiş başkasına vermiş! Yine seneler önce ödünç aldığı ayakkabılarım, bir kaç kıyafetim geri gelmedi, ben 1-2 kere söyledim "aaa unutmuşum getireceğim"dedi sonra yine ses yok. Ben de zebani gibi başına dikilemem kimsenin. Bir kaç kez sordu,"kızının elbiseleri çok tatlı ufalınca ne yapıyorsun" diye ben de "dayımın gelini nin ufak kızı var ona gönderiyoruz,durumları iyi değil" diye yalan konuştum
Papatya evi yine kirkladinPenye t-shirt leri ayırdım. Pek dışarıda giyilecek halleri kalmamış. Evde ya da piknikte giyerim diye ayırdım. Dılarıda giymeye uygun bir kaç tane almam lazım.
Yarında oğluşum odasına gireceğim.
Evet ya öyle oldu. Şifon tarzı yeterince bluzum var. Bir kaç tane kaliteli penye beni idare eder bu yazPapatya evi yine kirkladinbenimde tisortler oyle is yerinde giyilmez artik chimaya bakmam lazim,hem resmi oluyor kiyafetleri.
Ah benimde atacak çok şey var.Yıllık izinde artık atarım hepsini.Merhabalar kızlar..
Hepinize sevgiler ve mutlu haftalar:)
Ben o kadar rahatladım ve hafifledim ki anlatamam, neden mi? Şöyle ki...Haftasonu il dışından görümcemler, kv ve kp geldiler, çok güzel geçti herşey. Bebekten sebep ne zamandır üst kattaki(evim dubleks ama maalesef kiracıyım) ardiya odasını düzenleyemiyordum çağırdım kayınvalidemi, sağolsun el attı ve odayı adam ettik, zaten biçok şey kayınvalidemlerden gelmişti, ayıkladık, ayarladık, oda öyle boşaldı ki, kuş gibi hissettim kendimi sonrasında..
Kavanozlar, plastik yoğurt kapları, eski ayakkabılar, Suriyeliler için bi dünya kıyafetler, çatlamış ama hala dışarda iş görebilcek kovalar, örtüler, koliler, çok sayıda boş çanta ve poşetler, eski tencereler, eski viledalar, fırçalar, su şişeleri, vb vb
Kayınbabamın bağ evi var, orda bu tarz şeyler çok lazım oluyo, nihayetinde bağ bahçe, herşey eski de olsa işe yarıyo onlar için, atmaya kıyamadım, kayınvalidem pek sevindi, kıyafetleri de mahallesindeki Suriyeli kardeşlerimize vercek, ohh be rahatladım
Üstümden koca bir yük kalktı, ferahlık ve sadelik gibisi yok, herşey az ve öz olsun, lazım olsun, gereksiz hiçbişey evde yer kaplamasın
Altı üstü çekirdek aileyiz ne çok kalabalığımız varmış, vere vere bitmiyo, gene bişeyler çıkıyo zamanla...
Dün kızımın dolabına tekrar el attım. Yazlık kışlık olayını hallederken baya ayırdıklarım olmuştu ama hala gözüme kalabalık geliyordu. 1 torba elbise daha eksilttim hatta emin olamadıklarımı bizimkinin üstünde zorla denettirdim,küçük gibiyse ayırdımBenim bebek kıyafetleri konusunda şöyle bir huyum var,kötü mü iyi mi bilmiyorum ama siz söyleyin yoruma açığım. Bir kıyafeti çok severek giydirmişsem evden çıkarmaya kıyamıyorum,yarısını dağıtıyorum yarısını hurçlara koyup terasa götürüyorum. 2.bebek düşündüğümüz için, nasip olursa ve kız olursa yine giyer,zaten hemen küçülüyor sonra ihtiyaç sahibine gider nasılsa diyorum.Yanlış bir düşünce mi sizce? Böyle yapan başka kişiler var mı?