- 2 Ekim 2015
- 1.482
- 1.509
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.101
boş boş oturmak derken örnek sadece benimkisi. bak ne güzel bu kadar iş yapıp kendine de zaman ayırabiliyorsun. ama ben bunu yapamadığımı farkettim zamanı yetiremiyorum kendim için. günlerimi programlamaya karar verdim ve muhakkak kendim için bir zaman ayırıcam ve o zamanda canım ne isterse onu yaparak geçirmek istiyorum. sadece bana özel bir zamana ihtiyacım var. henüz planlama aşamasındayım.opilos neden boş boş oturmak istiyorsun ki
Ben bugün neler yaptım.
Sabah kahvaltı, çamaşır katlama, ütü, kitap okuma, öğle namazı, 50 dk spor ( tv izlerken yapıyorum. Sevdiğim programa denk getiriyorum spor saatini) , duş, zikirlerimi ve günlük dualarımı okudum ,ikindi namaz ve sonra başka şehirde yaşayan anneme geldim oğlumla.
Tv ye spor yaptığım saat dışında asla Zaman ayırmıyorum. Bazen haber ve gezi programları izliyorum. Onları izlerken de mutlaka başka birşey yapıyorum.
Zaman en önemli şey. Mümkün olduğunca iyi değerlendirmek gerek.boş boş oturmak derken örnek sadece benimkisi. bak ne güzel bu kadar iş yapıp kendine de zaman ayırabiliyorsun. ama ben bunu yapamadığımı farkettim zamanı yetiremiyorum kendim için. günlerimi programlamaya karar verdim ve muhakkak kendim için bir zaman ayırıcam ve o zamanda canım ne isterse onu yaparak geçirmek istiyorum. sadece bana özel bir zamana ihtiyacım var. henüz planlama aşamasındayım.
Rejim yapıyorum öğlen yemeklerini bıraktım diyin yanınızda elma falan goturun onu yiyin bi sure ac kalırsınız ama kurtulursunuzÇok teşekkür ederim
Canım sen anladın beni değil mi?beni işimi biliyorsun diye söylüyorum. Onun da beni çok sevdiğini sanmıyorum ama eminin ki benim yanımda görünerek kendine prim yapmaya çalışıyor ( bunu kendimi övmek için yazmıyorum ama unvanım nedeniyle öyle olduğunu biliyorum) benimle çok samimi olduğunu filan söylüyor her yerde.
Aslında yazdıklarını yapıyorum ama anlamıyor. Ben tamamen ilişkimiz bitsin demiyorum zaten işten dolayı mümkün değil ama adımın onunla anılmasını istemiyorum.
Çünkü sevmiyorum sevemiyorum[/QU
L lokumummm çok geçmiş olsun. Sağlık herşeyden önemli. İkaçlarını ihmal etme lütfen. Onun dışında meyve ve sebze yemeni öneririm. Ve ibadet. İbadet etmek dua etmek insanı gerçekten hafifletiyor.
İşyerşnde bi kız var. Daha önce az da olsa bahsetmiştim. Malesef aynı işin içinde olduğumuz için bir arada olmak zorundayız. Ama ben onu hiç sevmiyorum ve dışarıda onun arkadaşı gibiymişim gibi görünmek istemiyorum. Hal ve hareketleri konuşma tarzı hiç hoşuma gitmiyor. Yaş olarak aynı yaştayız ama o mevki olarak benden çok düşük durumda. Benim 12 yıl önceki Halim'de. ( bu tabi ki insanları değerlendirme konusunda kıstasım değil). Orada burada papatya ile çok samimiyiz, her gün öğlen birlikte yemeğe çıkıyoruz ( haftada 2 gün filan. Kurtulamadığım için o da) diye anlatıyor. Çok samimi bir iki arkadasım sen Nasıl öyle bi insanla arkadaş oluyorsun. Sana hiç yakışmıyr onun hareketleri tarzı tavrı dediler. Zaten biliyordum da çok Can'ım sıkıldı. Hafta sonları geriliyorum pazartesi onu göreceğim diye.
Ayyyy ne yapayım kızlar bi akıl verin bana. Elimden gelse boğup koyacağım şuraya. O derece sinir oluyorum.
zaman zaman oluyor herkeste kendini ihmal ettigini dusunmek. ama soyle dusunmek lazim 24 saat var bu herkes icin ayni kendiniz icin zmn bulamiyorsaniz bazi seyleri kismalisiniz mesela tv internet telefon veya uykunuzdan cok az dahi feragat etseniz kendiniz icin zaman olusturmus oluyorsunuz.ama o zaman diliminde kendinizi gelistirecek veya mutlu hissedeceginiz seyler yapmalisiniz. kitap okuma birseyler arastirma spor yapma ibadet etme veya bir kursa gitme olabilir.bende bugun 1 saatimi kuran okuyarak gecirdim mesela. oglum ve babasi havuza gittiler boslugu bu sekilde degerlendirdim.simdi de oglum ogle uykusuna yatti ders caliscam o uyanana kadar. anliycan canim insan istedimi herseyi yapiyo sende illa ki bulursun kendine ayiracak zamaniher gün kendinize 1 saat zaman ayırıyor musunuz? sadece kendiniz için harcadığınız 1 saatiniz oluyor mu? bugün bunu hiç yapmadığımı farkettim. boş boş oturmak istiyorum mesela hiç bir şey yapmadan,düşünmeden bomboş bir saat istiyorum kendime. hayatımı planlamaya karar verdim ve bu planlara uymayı da alışkanlık haline getirmeye. sizler kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz? bir gününüzü anlatır mısınız bana. yaşamlarınızda evleriniz kadar sade mi?
çok yoğun çalışmaya başladım bu aralar sanırım bünyeme ağır geldi.çünkü bu telefon hiç susmuyor ve ben her an şirkete gidicekmişim gibi hazır olmaktan çok yoruldum. yarın ilk işim iş yükümün hafifletmesini talep etmek olucak.zaman zaman oluyor herkeste kendini ihmal ettigini dusunmek. ama soyle dusunmek lazim 24 saat var bu herkes icin ayni kendiniz icin zmn bulamiyorsaniz bazi seyleri kismalisiniz mesela tv internet telefon veya uykunuzdan cok az dahi feragat etseniz kendiniz icin zaman olusturmus oluyorsunuz.ama o zaman diliminde kendinizi gelistirecek veya mutlu hissedeceginiz seyler yapmalisiniz. kitap okuma birseyler arastirma spor yapma ibadet etme veya bir kursa gitme olabilir.bende bugun 1 saatimi kuran okuyarak gecirdim mesela. oglum ve babasi havuza gittiler boslugu bu sekilde degerlendirdim.simdi de oglum ogle uykusuna yatti ders caliscam o uyanana kadar. anliycan canim insan istedimi herseyi yapiyo sende illa ki bulursun kendine ayiracak zamani
Günaydın canım .Tam hatırlayamadım bir sağlık sorunun vardı sanki nasıl oldun?Günaydın sadeler.
Kızlar bugün çok teknolojik bi temizlik yaptım:) teknolojiyle pek aram yoktur:)
Mail hesabında sanırım 2000 birikmiş posta vardı 10 tanesi hariç hepsini sildim:)
Telefonumun mesaj bölümünü temizledim:)
Watsabimi temizledim:)
Üç ayrı bankada vadesiz hesabım vardı maaş hesapları geçmişten kalan onları telefon bankaciligiyla kapattım üç bankanın müşteri hizmetleriyle konuşmam baglanmam tam bir saatimi aldi ... Bekle ,bekle,bekle.... Soru, soru, soru neyse üç bankayı dolassam orda sıra bekleşen daha fazla zamanım git cekti ve yorulcaktim:)
1 tane kullanmadığım sırf maaş hesabım açıldı diye açılmış olan bi kredi kartın vardi onuda iptal ettirdim madem yaptım onuda yapim diye
Sonra iki yıl önce actirdigim hem oğlum adına hem benim adıma bireysel emekliliklerimiz vardı ödemeleri yapilmiyodu onları düzene soktuk müşteri temsilciyle otomatik ödeme talimatı verdim düzenli ödenecek artık:)
Sonra çok severek aldığım ayakkabı cantam vardı hamilelikten sonra bu ayakkabı bana yine billah olmadı bi kere giydim açılır diye ayaklarım kanayarak eve döndüm teyzemin ayağı benden bi numara küçük ona gostercem beğenirse giysin
Aynı şekilde bide spor ayakkabim var onuda gostercem 3 tane teyzem var biri beğenir diye tahmin ediyorum:)
Ayırdım onlari da cumartesi gidecekler bugünkü sadelesme hareketim bu kadar hanımlar:) şu bankalarla olan mücadelem bayağı zamandır aklimdaydi sonunda hallettim:)
beyin sadeleştirme; bu da benim en zorlandığım kısımdı bir zamanlar. herşeyi takmaktan beynimi tüm kötülüklerden arındırmak zordu. kafama birşeyler takmamayı bırakmak için kendime söylediğim tek cümle ''ben değerliyim,benim fikirlerim değerli,kendime saygı duyuyorum (sen kendine saygı duymazsan kimse sana saygı duymaz) beni üzen herşeyi beynimden atıyorum'' bunu inanarak söylemeye başladığım gün hiçbirşeyi takmamayı öğrendim. ayşe hanım teyze bana bunumu söyledi ,şunumu söyledi. tek içimden geçen cümle'' o onun çirkin yorumu saygı duyuyorum beynimi bununla kirletmiycem''. herkes yalnızdır bu hayatta benimle birlikte kimse ölmiycek benim günahlarımdan kimse sorumlu değil hacı teyze cennete giderken beni yanında götürmiycek eee o zaman onun ne söylediğini takmaya, senin hakkında ne düşündüğünü takmaya değermi. diğer bir konu ''bu hayatta istemediğin hiçbirşeyi yapmak zorunda değilsin'' bu benim en sık kullandığım cümle. seni üzen insanlar mı var görüşmiyceksin! (sadeleştir gitsin)örnek ''kaynanamla sorunumlarım var eşim yüzünden gitmek zorunda kalıyorum'' yanlış cümle zorunda değilsin eşini yalnız bırakmak istemediğin için eş olduğun için eşlik ediyorsun. peki bu istemediğin kişiyle görüşmek mi oluyor? hayır eşlik et görmek istemediğini görme, konuşma , duyma. biliyorum başta zor oluyor ama inan alışınca öyle kolaylaşıyor ki hayat. eskiden kayınvalideme her gittiğimde o gece sabaha kadar uyuyamazdım bana öyle şeyler söylerdi ki eşimin başının etini yerdim sabaha kadar. annen bunu yapıyor şunu yapıyor diye. onu görmemeyi öğrendiğimden beri kıymet görüyorum ne bana kötü bir söz ne de beni üzen hiçbirşeyi yapmıyor. bu arkadaş çevren içinde geçerli merhabalık arkadaşlarım ve hoş sohbet yakınlarım olmak üzere 2 bölüme ayırdığım insanlar var. enerjimi düşüren insanlar sürekli dert yananlar.özellikle en tehlikelileri kendini temizlik manyağı gibi gösterenler;her aramada camları sildim yağmur yağdı, ay şunun evine gittim birşey yiyemedim kadın pismi temizmi güvenemedim diye bıla bıla ....yakınan tipler, eşlerini herkesten kıskanan kadınlar vuuuu bunlarda tehlike gurubunun başındalar bu gibi insanlar enerjimi düşüren insanlar merhabalıklar buda çevremde yapmış olduğum sadeleştirmeden bir örnek.
Can'ım o ben değilim.Günaydın canım .Tam hatırlayamadım bir sağlık sorunun vardı sanki nasıl oldun?
Aman olma zaten çok şükür canım .Allah hepimize iyilik versin yanlış hatırladım demekkiCan'ım o ben değilim.
Amin Can'ım.Aslında benimde sağlık sorunlarım var.Sadece burada yazmadım.Bir sürü ilaç kullandığımı yazmıştım ama onu kast etmediğini düşünüyorum.Yinede sağol.Aman olma zaten çok şükür canım .Allah hepimize iyilik versin yanlış hatırladım demekki
Papatya bende tatil istiyorum.Bu aralar kafayı gezmeye tozmaya taktım. Durup durup turları uçak biletlerini falan inceliyorum.
Bi de siyah pantalon almak istiyorum. Bi türlü AVmye yolun düşmedi m