sade yaşam

günaydın hanımlar
dün buzdolabımı temizledim o kadar çok reçel var ki dut, üzüm, çilek, kayısı, incir,ayva,portakal ikişer kavanoz
kayınvalidem sürekli yapıp yollar yiyemiyoruz da 1 yıldır dolapta bekliyor
sizce nasl değerlendirebilirim reçeller

Kurabiye yapabilirsin...
Recelli kek yapabilirsin arda nin mutfağında yapmıştı portakalli baya güzel olmuştu

kayısıyı rondodan geçirip bardaklara birer kaşık koyup üzerine su koyarsan komposto gibi meyve suyu gibi olur . hem ev yapımı oldugu için sağlıklı olur
diğerlerini de rondodan geçirip pasta ve keklerini üzerini süsleyebilirsin , meyve sosu olarak değerlendirebilirsin.

İyi akşamlar kızlar
Sporumu yaptım. Kahvemi içiyorum. Tv izlemediğime göre kitabıma gömüleyim.

Selam hanımlar.. Ben bu ara doğal beslenmeye taktım, kızıma beslenme diyeti yapmak istiyorum. Bu vesileyle baya bir araştırma yapıyorum. Bu arada makyajı sıfıra indirdim gibi bişey. Belki sabah çok erken gittiğim için.çok hafif bir losyon sürüyorum, çok hafif renkli ve çok ince yapılı. hafif allık ve lip balm birde kaşımın bir yeri seyrek hafif şekilde onu boyuyorum. Hatta sabahları yüzümün hiçbirşey sürülmemiş hali daha güzel görünmeye başladı :) çok güvendiğim biryerden killi sabun aldım onunla yıkıyorum yüzümü ve evde kendi yaptığım hindistancevizi yağını sürüyorum geceleri.çok memnunum. Birde doğal bir tonik yapmak istiyorum gözeneklerim geniş yapılı biraz.bu arada ekşi mayam olmadı bende sipariş verdim napim :)

Benim makyaj yapışımı anlatmışsın.

Selam ben de topiğinize misafir olmak istiyorum. Bir süredir hayatımda çoğu alanda detokstayım. Yazılanları okuyunca ben de belki bir katkı yaparım diye düşündüm. Burada ve birikim konularında neredeyse herşeyi okudum. Sadeliği seviyorum etrafıma da aşılamaya çalışıyorum. 24 yaşındayım bu konular için küçük sayılırım ama annemi bile azmimle değiştirdim. İlk önce aile evimden başladım, annem çok eşya biriktirir lazım olur diye onları temizledim. Onları kullanmayacağına annemi ikna ettim. Dolapları boşalttım fazlalıkları ihtiyacı olanlara dağıttım. Sonra atamam oldu İzmire geldim ve doğal olarak ev tuttum. Kendi evime de çok az eşya aldım. Şimdiki dikkat ettiğim konuları özetleyeyin.
1- Sosyal medya ve tv: tv zaten izlemezdim ama facei de kapattım, instagramı sadece kitap hesaplarına bakmakta kullanıyorum. Kafam rahat boş vaktim çok. Huzurluyum.
2-Mutfak: işe başladığım ilk aylarda kendi evim oldu hevesiyle sürekli market alışverişi yapardım. Baktım dolapta çürüyenler arttı vicdan olarak sorumluluk hissetmeye başladım. Artık sadece o gün yiyeceğim şeyi alıyorum. Markete girince lazım olur alayım demiyorum. O gün tavuk yapacaksam tavuk, makarna yapacaksam makarna alıp çıkıyorum. Abur cubur almıyorum, diyete de kolaylık sağlıyorum.
3-Kozmetik: makyaj ve moda bloglarını takip ederken her gördüğümü almaya başlamıştım. Makyaj çekmecesi doldu taştı, kredi kartı aldı başını gidiyor. Tabi kalabalıktan da bunalınca kendime geldim. Takip ettiğim tüm blogları hayatımdan çıkardım. Tamamen bize özendirme ve emeklerle kazandığımız paraları kapitalizme yem etme amaçları güttüklerini, reklamdan başka bişey olmadıklarını düşünüyorum. Sadece bir allık bir rimel bir eyelinerım ve çok hafif renk veren. Bir bb kremim var şu anda. Bir tane de ten rengime yakın rujum. Yetiyor da artıyor.
4-Su : suyu harcarken bir damlaya bile acıyor ve boşa gitmesini istemiyorum. Duşa girince su ısınana kadar gelen soğuk suyu vileda kovasına dolduruyorum. Evi silmede kullanıyorum. Duşta, diş fırçalarken, yüz yıkarken suyu kapatırım. İşim bitince durulama için açarım. Bulaşık makinesi alamadım henüz ama en az suyla yıkayıp durulamaya çalışıyorum. İnşallah yakın zamanda makinayı alacağım.
5- Giysi: diyetteyim istediğim kiloya inmeden yeni giysi almayı düşünmüyorum. Zamanında çok aldım ama hala kredi kartı ödemeye çalışıyorum o yüzden kıyafet alışverişine çok mesafeliyim. Artık kırk kere düşünmeden tüm renklere ve diğer giysilerime uymadan bir kıyafeti almıyorum.
6-Birikim: hem kredi kartını kapatmaya çalışıyorum hem de kenara atıyorum. 2 ay sonra maaşının yarısını biriktireceğm inşallah.
Artık hedeflerim var maddi olarak. Araba almayı düşünüyorum. Dolapta yığınla duran kıyafet ve makyaj malzemeleri yerine genç yaşta bir araba ve biraz birikim sahibi olmayı tercih edeceğimi düşünüp kendimi motive ediyorum.
Çok uzun oldu ama umarım faydalı olur yazdıklarım. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim :)

Bu yaşta farketmiş olmanız büyük kazanç, sosyal medya insanı farkında olmadan tüketime sürüklüyor. Tebrik ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…