- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
- Konu Sahibi philosophy
- #3.081
K Kitappower seni gönülden tebrik ediyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim umarım huy edinip hep böyle devam edebilirim.Bu yaşta farketmiş olmanız büyük kazanç, sosyal medya insanı farkında olmadan tüketime sürüklüyor. Tebrik ederim...
Teşekkür ederim :))K Kitappower seni gönülden tebrik ediyorum.
Dün tesadüfen denk gelmiştim yazınıza.Her alanda sadeleşmek diye buna derim ben. Tek kelimeyle bravo.Selam ben de topiğinize misafir olmak istiyorum. Bir süredir hayatımda çoğu alanda detokstayım. Yazılanları okuyunca ben de belki bir katkı yaparım diye düşündüm. Burada ve birikim konularında neredeyse herşeyi okudum. Sadeliği seviyorum etrafıma da aşılamaya çalışıyorum. 24 yaşındayım bu konular için küçük sayılırım ama annemi bile azmimle değiştirdim. İlk önce aile evimden başladım, annem çok eşya biriktirir lazım olur diye onları temizledim. Onları kullanmayacağına annemi ikna ettim. Dolapları boşalttım fazlalıkları ihtiyacı olanlara dağıttım. Sonra atamam oldu İzmire geldim ve doğal olarak ev tuttum. Kendi evime de çok az eşya aldım. Şimdiki dikkat ettiğim konuları özetleyeyin.
1- Sosyal medya ve tv: tv zaten izlemezdim ama facei de kapattım, instagramı sadece kitap hesaplarına bakmakta kullanıyorum. Kafam rahat boş vaktim çok. Huzurluyum.
2-Mutfak: işe başladığım ilk aylarda kendi evim oldu hevesiyle sürekli market alışverişi yapardım. Baktım dolapta çürüyenler arttı vicdan olarak sorumluluk hissetmeye başladım. Artık sadece o gün yiyeceğim şeyi alıyorum. Markete girince lazım olur alayım demiyorum. O gün tavuk yapacaksam tavuk, makarna yapacaksam makarna alıp çıkıyorum. Abur cubur almıyorum, diyete de kolaylık sağlıyorum.
3-Kozmetik: makyaj ve moda bloglarını takip ederken her gördüğümü almaya başlamıştım. Makyaj çekmecesi doldu taştı, kredi kartı aldı başını gidiyor. Tabi kalabalıktan da bunalınca kendime geldim. Takip ettiğim tüm blogları hayatımdan çıkardım. Tamamen bize özendirme ve emeklerle kazandığımız paraları kapitalizme yem etme amaçları güttüklerini, reklamdan başka bişey olmadıklarını düşünüyorum. Sadece bir allık bir rimel bir eyelinerım ve çok hafif renk veren. Bir bb kremim var şu anda. Bir tane de ten rengime yakın rujum. Yetiyor da artıyor.
4-Su : suyu harcarken bir damlaya bile acıyor ve boşa gitmesini istemiyorum. Duşa girince su ısınana kadar gelen soğuk suyu vileda kovasına dolduruyorum. Evi silmede kullanıyorum. Duşta, diş fırçalarken, yüz yıkarken suyu kapatırım. İşim bitince durulama için açarım. Bulaşık makinesi alamadım henüz ama en az suyla yıkayıp durulamaya çalışıyorum. İnşallah yakın zamanda makinayı alacağım.
5- Giysi: diyetteyim istediğim kiloya inmeden yeni giysi almayı düşünmüyorum. Zamanında çok aldım ama hala kredi kartı ödemeye çalışıyorum o yüzden kıyafet alışverişine çok mesafeliyim. Artık kırk kere düşünmeden tüm renklere ve diğer giysilerime uymadan bir kıyafeti almıyorum.
6-Birikim: hem kredi kartını kapatmaya çalışıyorum hem de kenara atıyorum. 2 ay sonra maaşının yarısını biriktireceğm inşallah.
Artık hedeflerim var maddi olarak. Araba almayı düşünüyorum. Dolapta yığınla duran kıyafet ve makyaj malzemeleri yerine genç yaşta bir araba ve biraz birikim sahibi olmayı tercih edeceğimi düşünüp kendimi motive ediyorum.
Çok uzun oldu ama umarım faydalı olur yazdıklarım. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim :)
Teşekkür ederim :) öğrencilikten yeni çıktım atandım bekar olduğum için 1+1 ev tuttum. Bu sebeple alanım da kısıtlı. Buzdolabı, çamaşır makinesi, ocak, elektrikli süpürge aldım bunları kaliteli aldım ileriyi düşünerek. Tek kişilik yatak +baza, 2 tane ucuzundan çekyat, ikeadan 2 halı 35 liradan yanlış hatırlamıyorsam, 2 sehpa, bir de gardrop aldım. Geri kalanı ütü, ütü masası, kurutma teli gibi şeyler. Tabak, bardak, çatal kaşık gibi Mutfak eşyalarımı da tamamen evdeki eskiyenleri getirdim. Sadece 2 tencere 1 düdüklü 1de büyük tava yeni. Onlar da annemin çeyiz yaparım diye arada indirimden aldığı şeyler. Bir kaç ay sonra tv aldım, onu da kendi paramla aldım. Diğer herşeyi babam karttan taksit yaptı her ay ona gönderiyorum. Küçük bir ev ve sadece gereken eşyalarım var.Dün tesadüfen denk gelmiştim yazınıza.Her alanda sadeleşmek diye buna derim ben. Tek kelimeyle bravo.
Ev tuttum, kendi evime çok az eşya aldım demişsiniz.
Rica etsem şöyle kabaca neler aldığınızı sayabilir misiniz ?
Ne güzel, güle güle oturun. :)Teşekkür ederim :) öğrencilikten yeni çıktım atandım bekar olduğum için 1+1 ev tuttum. Bu sebeple alanım da kısıtlı. Buzdolabı, çamaşır makinesi, ocak, elektrikli süpürge aldım bunları kaliteli aldım ileriyi düşünerek. Tek kişilik yatak +baza, 2 tane ucuzundan çekyat, ikeadan 2 halı 35 liradan yanlış hatırlamıyorsam, 2 sehpa, bir de gardrop aldım. Geri kalanı ütü, ütü masası, kurutma teli gibi şeyler. Tabak, bardak, çatal kaşık gibi Mutfak eşyalarımı da tamamen evdeki eskiyenleri getirdim. Sadece 2 tencere 1 düdüklü 1de büyük tava yeni. Onlar da annemin çeyiz yaparım diye arada indirimden aldığı şeyler. Bir kaç ay sonra tv aldım, onu da kendi paramla aldım. Diğer herşeyi babam karttan taksit yaptı her ay ona gönderiyorum. Küçük bir ev ve sadece gereken eşyalarım var.
Tvyi açıkçası film izlemek için aldım, biraz da hevesten. Tv, dizi hiç açıp bakmam ama film izlemek tek eğlencem evdeki o yüzden alayım dedim. Bulaşık makinesi de mutfak küçük olduğu için istiyorum. Ailem kardeşlerim gelince bulaşık çabuk birikiyor. Yada arkadaşlar misafirliğe gelince. Küçücük tezgahta hem yıkaması zor hem de 2 parça tabak bardak bile dolduruyor tezgahı. Hâlâ düşünüyorum aslında ama benim gibi tek yaşayıp az eşyası olan arkadaşlar kullanıyor. Durulayıp koyuyorlar, 3 günde bir bulaşık yıkanıyor. Bence böyle au tasarrufu daha iyi yapılır ve vakitten çalınmaz. Ama ben de şu an alamayacağım. Çok acil değil, yaz bitişi gibi düşünüyorum.Ne güzel, güle güle oturun. :)
Sadece gerekli olanları almışsınız evet. (ben olsam televizyonu da almazdım:) )
Mesela listenizde küçük ev aletleri yok.Almamakla iyi etmişsiniz.Zira çok yer kaplıyorlar.
Evinizin küçük, eşyalarınızın az olması temizlik içinde büyük avantaj.
Benim aklıma takılan bulaşık makinesi oldu.Sizde alacağınızı söylemişsiniz.Tek kişi için gerekli mi yoksa fuzuli mi buna karar veremiyorum. Az mutfak eşyanız var diyelim e makine dolmadan çalıştırılmaz.(tasarruf açısından)Bu sefer yiyeceği koymak için tabak, içecek için bardak bulunmaz.Bulaşık makinesi varsa tabak,bardak vs bunların çok olması lazım.Bu arada az mutfak eşyası olup bulaşıkları elde yıkayalım desek elde yıkamakta su tasarrufu için uygun değil diyorlar.Sizin bu konudaki fikriniz nedir? :)
Tv, film içinse başka tabi.Hani tv yerine bulaşık makinesi alınabilir düşüncesi ile öyle söylemiştim.Tvyi açıkçası film izlemek için aldım, biraz da hevesten. Tv, dizi hiç açıp bakmam ama film izlemek tek eğlencem evdeki o yüzden alayım dedim. Bulaşık makinesi de mutfak küçük olduğu için istiyorum. Ailem kardeşlerim gelince bulaşık çabuk birikiyor. Yada arkadaşlar misafirliğe gelince. Küçücük tezgahta hem yıkaması zor hem de 2 parça tabak bardak bile dolduruyor tezgahı. Hâlâ düşünüyorum aslında ama benim gibi tek yaşayıp az eşyası olan arkadaşlar kullanıyor. Durulayıp koyuyorlar, 3 günde bir bulaşık yıkanıyor. Bence böyle au tasarrufu daha iyi yapılır ve vakitten çalınmaz. Ama ben de şu an alamayacağım. Çok acil değil, yaz bitişi gibi düşünüyorum.
Bende güzel bir filme hayır diyemem.Onun dışında no TV.Tv, film içinse başka tabi.Hani tv yerine bulaşık makinesi alınabilir düşüncesi ile öyle söylemiştim.
Bu arada kaliteli markaların 2 programlı Bulaşık makineleri 750 tl'den başlıyormuş.
İlk bakışta misafirler ve zaman konusu aklıma gelmemişti doğrusu. Zamandan tasarrufta son derece önemli.
İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
Rica ederim :) bulaşık makinesi uygunmuş hiç fiyat bakmamıştım ama daha fazla bekliyordum sevindimTv, film içinse başka tabi.Hani tv yerine bulaşık makinesi alınabilir düşüncesi ile öyle söylemiştim.
Bu arada kaliteli markaların 2 programlı Bulaşık makineleri 750 tl'den başlıyormuş.
İlk bakışta misafirler ve zaman konusu aklıma gelmemişti doğrusu. Zamandan tasarrufta son derece önemli.
İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
Merhaba. Öncelikle bir sağlık personeli olarak sana ilaçlarını aksatmamanı öneririm nacizane. Eğer anemin varsa zaten hiçbirşeye halin kalmaması çok normal. Elini bile kaldırmak istemezsin ve depresyon riskin de artar. İlaçlarına sağlığına dikkat et ki gerisine gücün kalsın. En ertelenmeyecek şey sağlıktır. Bir de insanın kendini telkin etmesi gaza getirmesi lazım. Böylece herşey daha aşılır oluyor. Evdeki fazlalıklar dan kurtuldukça hafifleyeceksin. Mutlu olacağına garanti verebilirim. Birkaç odayı dolabı halledince insan çok huzur buluyor ve devamını getiriyorsun. Allah kolaylık versin, sağlığına dikkat et arkadaşım gerisi gelir.merhaba arkadaslar cok begendim bu konuyu bir cogunuzu okudum hayran kaldim hepinize. cok da ders cikardim kendi adima. ben de artik yasamima ceki duzen vermeye karar verdim zira esimin de benim de psikolojimizi etkilemeye basladi duzensizlik. sade bir yasam icin kucucuk de olsa bir adim attim ve cocugumun oyuncaklarindan kirilanlari cope attim oynamadiklarini ihtuyac sahiplerine ayirdim. esimin ve benim giymedigimiz kiyafetlerini ayirdim vercem birilerine. daha o kadar cok sey var ki cekmeceler dolaplar kullanmadigimiz esyalarla ivir zivirlarla dolu. ben biraz tembelim ya nasil aşicam bunu bilmiyorum kpssye gircem annem cocuguma baktigi halde ders calisamiyorum. esime kahvalti hazirlayamiyorum hergun kalkcam die kendi kendime soz veriyorum ama olmuyo. kan degerlerim dusuk saglik ocagina ignemi vurdurmaya bile gitmiyorum usengeclikten. temizlik utu yemek zorunda oldugum icin isteksiz isteksiz yapiyorum.kipir kipir hayat dolu bir insan olmak istiyorum ama olmuyo bana biraz akil verir misiniz arkadaslar desteginize ihtiyacim var gercekten
L lokumummm çok geçmiş olsun. Sağlık herşeyden önemli. İkaçlarını ihmal etme lütfen. Onun dışında meyve ve sebze yemeni öneririm. Ve ibadet. İbadet etmek dua etmek insanı gerçekten hafifletiyor.
İşyerşnde bi kız var. Daha önce az da olsa bahsetmiştim. Malesef aynı işin içinde olduğumuz için bir arada olmak zorundayız. Ama ben onu hiç sevmiyorum ve dışarıda onun arkadaşı gibiymişim gibi görünmek istemiyorum. Hal ve hareketleri konuşma tarzı hiç hoşuma gitmiyor. Yaş olarak aynı yaştayız ama o mevki olarak benden çok düşük durumda. Benim 12 yıl önceki Halim'de. ( bu tabi ki insanları değerlendirme
konusunda kıstasım değil). Orada burada papatya ile çok samimiyiz, her gün öğlen birlikte yemeğe çıkıyoruz ( haftada 2 gün filan. Kurtulamadığım için o da) diye anlatıyor. Çok samimi bir iki arkadasım sen Nasıl öyle bi insanla arkadaş oluyorsun. Sana hiç yakışmıyr onun hareketleri tarzı tavrı dediler. Zaten biliyordum da çok Can'ım sıkıldı. Hafta sonları geriliyorum pazartesi onu göreceğim diye.
Ayyyy ne yapayım kızlar bi akıl verin bana. Elimden gelse boğup koyacağım şuraya. O derece sinir oluyorum.
Çok teşekkür ederimCanım mesafeyi daha fazla açabilmek için öğle tatili saatinden beş dakka önce kaç dışarda ye yemeğini.Ya da tam o saatte bir iş bul bitirmen gerektiğini çıkamıyacağını söyle.Haa bahanelerden anlamıyomu kene gibi yapışıyormu o zaman açıkça söyleyeceksin.Ben bu kadar sık görüşmek istemiyorum özlemek istiyorum ama buna fırsat vermiyorsun lütfen bunaltma beni diye söyle.Bazı insanların anlaması kıt oluyor göze sokmak lazım.
Ben çok iyi anlıyorum senin yanında görünüp kendine prim yaptirtmaya çalışıyor.Nefrat ederim böyle insanlardan .İnsanın aklına menfaat içinmi yaklaşıyor düşüncesi geliyor.Açıkça konuş canım.Sen yapabilirsin bunu.Sahte insanları yanımızdan uzaklaştırmadıkça rahata ermek mümkün değil.Dünya böyle maalesef.Çok teşekkür ederim
Canım sen anladın beni değil mi?beni işimi biliyorsun diye söylüyorum. Onun da beni çok sevdiğini sanmıyorum ama eminin ki benim yanımda görünerek kendine prim yapmaya çalışıyor ( bunu kendimi övmek için yazmıyorum ama unvanım nedeniyle öyle olduğunu biliyorum) benimle çok samimi olduğunu filan söylüyor her yerde.
Aslında yazdıklarını yapıyorum ama anlamıyor. Ben tamamen ilişkimiz bitsin demiyorum zaten işten dolayı mümkün değil ama adımın onunla anılmasını istemiyorum.
Çünkü sevmiyorum sevemiyorum
Normalde durumlarda insanlar ben bilmem kimle çok samimiyim, whatsapp da yazışıyoruz, ay beni çok sever diye sürekli anlatır mı gerçek anlamda samimi arkadaşını. Bu insan orada burada hep bunu yapıyor ve gerçekten bana değer veren bir iki kişi arayıp uygun bi dille bana biz pek inanamadık, sen öyle bi insanla olmazsın zaten, ama dikkat et diye uyardılar. Biraz daha sertleştireceğim davranışlarımı.Ben çok iyi anlıyorum senin yanında görünüp kendine prim yaptirtmaya çalışıyor.Nefrat ederim böyle insanlardan .İnsanın aklına menfaat içinmi yaklaşıyor düşüncesi geliyor.Açıkça konuş canım.Sen yapabilirsin bunu.Sahte insanları yanımızdan uzaklaştırmadıkça rahata ermek mümkün değil.Dünya böyle maalesef.
Öncelikle sağlık fiziksel ya da ruhsal. Ruh sağlığınla ilgili sıkıntıları da çözmeye çalış lütfen.M maviduvar1 ve K Kitappower cok tesekkur ederim mesajlariniz icin. cok haklisiniz en onemli seyi ihmal ediyorum.son zamanlarda zor seyler yasadim hersey ust uste geldi psikiyatrdan yardim almaya karar verdim nitekim dr da agir depresyonda oldugumu soyledi. bu halsizliklerim yasamdan kopuşumun nedeni bu aslinda.ama kendime soz verdim her anlamda duzeltecegim bazi seyleri. sonuc olarak insan isterse altindan kalkamiycagi sey yoktur ozellikle bir bayanin.hayatimin donum noktasi olsun bu surec istiyorum insallah.