sade yaşam

Tam bilmiyorum ama obsesif kompulsif de oluyor sanırım

Tüm gardrobunuzu tatil gününüzde yatağınıza dökün tamamen boşaltın
Sonra ilk önce en çok sevdiğiniz ve giydiğiniz kıyafetleri yerleştirin
Geriye sevmediğiniz ya da giymediğiniz 5 er ürün bırakın pantolon etek gömlek kazak ceket her kalemden beşer tane
Onları bir koli ya da poşete koyun bir kenara kaldırın 40 gün sonra aklınıza gelmeyip ihtiyaç hissetmediyseniz verin gitsin

arkadaşlar bu topikte yaptığım yorumu okuyan bir şahıs bana özelden bir mesaj atmış konu gözleri sadeleştirmekmiş.
mesajda yazan profil resmimdeki bebek neden çıplak mahremiyeti açısından sakıncalı ve gözleri sadeleştirmek gerekirmiş.nacizane fikri buymuş bu arkadaşın. o kadar şaşırdım ki ona cevapta yazdım sizde bilin istiyorum. küçücük bir bebekte, üstelik şirin bir resimde ki bu resmin benim için bir anlamı var mahremiyet arıycak kadar sapkın bir bakış, bir göz nasıl sade olabilir ki. inanın 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. yazık diyorum sadece ona da söylediğim gibi ne yazık ki o onun çirkin görüşü saygı duymayı deniyeceğim. gözleri sadeleştirmek demek kötü bakmaktan arınmak demektir.

Merhaba sadeler bu gün yine çamaşırla geçti.Sadeleşmek adına saç kremi,çamaşır yumuşatıcısı ve bulaşık makine parlatıcısını hayatımdan çıkardım.

Bu yorum sonrası geçen gün face de çocuğunun çıplak fotoğrafını çok takip edilen bi grupta paylaşmış. Başka bi bayan da çocuk sapıkları olan insanlar var o yüzden paylaşmamanız çocuğunuz için daha iyi olur demişti

Şaşırdım o fotoyu ben gördüm öyle yorum yapmak aklıma bile gelmedi ama düşündüm sapıklar olabilir de ne bilim bana da garip geldi

pişman olma! şu hayatta yaptığın hiçbirşey için pişmanlık duyma. o zaman ne hissediyorsan sen onu yaptın. şuan bile o zamana dönsen aynı koşullarda yine aynı şeyi yapacaktın emin ol buna. daha çok artın ve şansın olduğunu onlar bile biliyorken sende bunun farkında ol. sana tavsiyem kimseyle kendini kıyaslamaman. herkesin yaşama bakış tarzı farklı bu sebepten herkes farklı yollarda yaşıyor hayatını. sen şimdiki hayatına bak! mutlaka gurur duyacağın şeyler vardır. o 2 aldı, sen 1 mi aldın sana o kadarı lazımdı demek ki. böyle bak böyle düşün. başkalarının ne dediği ne düşündüğü ile ilgilenme ama bundan kastın ona laf edilmiyor bana laf ediliyor ise şöyle sorarım sana; onada laf edilse rahatsız olmıycakmıydın? burda önemli olan bu lafın sana edilmiş olması. ona laf edilsede, edilmesede bu seni ilgilendirmemeli, önemli olan sana ne yapıldığı. bunun için duyma,görme demiştim. bir şey aldın, ne gerek vardı mı dediler. sen içinden ayşe'ye demiyorlar bana diyorlar diye geçirme. ilk düşündüğün bu benim tercihim olsun. ben böyle uygun gördüm deyip , çekil kenara bir daha görme,duyma.

Dediğin gibi sorun başkalarının ne dediğini ne düşündüğünü kafama takmam
Bunu başaramadığım için bazı Zaman'lar kendimi yıpratıyorum kızıyorum
Dediğin gibi bunu yapmamalıyım
Başardığım Zaman eminim daha Mutlu olacağım
Ben kendime göre haklıyım doğruyum ama sorun karşıdakinin de bunu bilmesini istemem

neden bunu istiyorsun bilmediğinde sana ne yapıyor yada bilse sana ne söyliycek. aslında bir örnek verirsen daha iyi anlarım.

neden bunu istiyorsun bilmediğinde sana ne yapıyor yada bilse sana ne söyliycek. aslında bir örnek verirsen daha iyi anlarım.
Mesela kısa süre önce benim 100 tl ye aldığım şeye pahalı derken ; kendi kızının 300 tl ye almasına hiç bir şey demeyip, bu kez de sonradan keşke sende böyle yapsaydın diye laf etmesi ..

Bu iki yüzlülük kendine faydacılık olması beni üzen

senin 100 tl ile aldığın şeyden sen memnunsan sorun olmamalı bu.o pahalı mı dedi ,sen pahalı olduğunu düşünsen zaten almazdın.onu diyene ben öyle uygun gördüm de. bırak başkası 300 e alsın laf etmesinler boşver takılma buna. faydacılıksa o onun faydacılığı, ikiyüzlülükse o ikiyüzlü. sen böyle biri olmadığın için kendin adına sevin. bu insandan rahatsızsanda onunla çok görüşme. ona neyi aldığını kaça aldığını söyleme. sordu mu hatırlamıyorum de geçiştir gitsin. inan hiç dert edilicek şeyler değil. hiç bunları düşünüp kendini değersizleştirme. o değerli ben değilim gibi bir kanı oluşturucaksın beyninde gerek yok.sen kendi hayatına bak. alıştır kendini buna bak gör herşey ne kadar güzelleşicek.

Kafanda bitir diyorsun
Evet kendi gözümde değersiZmişim gibi hissediyorum ne acı
Kısa Zaman içinde bu sorunu halleşeceğim inşaallah

humeyyra obsesif olabilirsin Canım. Ben de vardı Çünkü. Çok şükür kurtuldum. Çok aşırı değildi ama beni huzursuz ediyordu.
Sahihuban ve opilos muhabbetinizi çok keyif alarak okudum. Ben Can'ımın istemediği şeyi yapmıyorum. Mesela geçen hafta kahvemi yaptım kitabımı okuyacağım. Komşum aradı. Gel kahve İçel'im dedi. Biliyorum dedikodu yapacak. Apartmanda o şunu yaptı bu bunu yaptı onu anlatacak. Adım gibi eminim. Çünkü hep öyle yapıyor. Beyaz küçücük bi yalan söyledim. Biraz işim var dedim ve gitmedim. İçtim kahvemi okudum kitabımı.
Bu hayattaki en değerli şey benim. Ben böyle hissettiğim için de oğluma eşime sevgi verebiliyorum.
Gencim (o kadar da değil) güzelim kendimi seviyorum. Kendime dikkat ediyorum kendime yatırım yapıyorum. Oğlumun sağlıklı bi annesi olsun istiyorum.
Gerisi çok da tın...
İyi bi Kazancı'mız olmasına rağmen oğlumu özel okula değil devlet okuluna gönderiyoruz. Küçük bi şehirde yaşadığım için buradaki özel okulların yeterli olmadığını düşünüyorum. İnsanlar iyi anne baba olmanın gereği imiş gibi düşünüyor. Arkamdan konuşan konuşana. Tek çocuğunu özel okula vermiyor, paraya kıymıyor, gezip duruyor bıla bıla bıla...umrumda mı? Tabi ki değil... Rabbim oğlumu doğru yoldan ayırmasın yeter bana
Millet ne derse desin. Hiç sallamam.
Siz de başkalarının negatif enerjisini size boşaltmasına izin vermeyin.
Bi insanla muhabbet ettiğim de sonra düşünüyorum. Ne kazandım diye. Hayata dair birşey öğrendiysem, bi film, bi kitap bi seyahat yeri tartıştıysak, eğitimden konuştıysak o insanlar tekrar görüşüyorum.
Ama elimde hiç birşey yoksa sadece dedikodu ya da boş muhabbetle Zaman öldürdüysek o insana pek yanaşmıyorum.
Ben değerliyim ve benim zamanım da değerli...

Yazışma böyle oldu da burada dillendirmek ne alaka?
Ayrıca gayet saptırmışsınız çocuğun mahremiyeti açısından dedim
Kendi düşüncemi söyledim katılıp katılmamak size kalmış

Harikasınız gerçekten tebrik ediyorum sizi bunları yaptıkça hayat güzel ve anlamlı.

Senin anlatım kabiliyetine ve dilinin akıcılığına bayılıyorum

Ben köyde doğdum büyüdüm ; maddi durumu da her küçük ölçekte çiftçi bi aile gibi pek de iç açıcı değildi...
Köy dışına lise de çıktım ilk defa..
Köy yerinde bilirsin ; duyguların hayallerin düşüncelerin hep bastırılır; elalem ne der ; yapma ,ayıp,sus...vs gibi Emir'lerle pısırık saf gerçekleri göremeyen bir insan yetiştiriyorlar...
Neyseki üniversiteyi kazanıp köy ortamından tamamen sıyrıldığımda kendi benliğimle buluşmaya başladım...4yılda çok şey kattım kendime değiştim geliştim...
Okul bitip evime dönünce bi afalladı herkes ; ailem en başta ; tatillerde gelip giderdim ama değiştiğimi bu kadar hissedememişlerdi..hatta döndüğümde kapanmıştım ve köy yerinde dahi almadığım nice kötü tepkilerle karşılaştım...
Sonra iş hayatı derken insanların etkisinden ciddi anlamda kurtuldum
Ancak bir kaç kişi ki bu kişiler çok yakın aile fertlerinden olduğu ve sürekli aynı ortam ve aynı muhabbetlere nara kaldığım için ; maalesef kafama takıyorum ..bundan da kurtulmam gerek acilen biliyorum
Sorun kendimle ilgili, bu konuda kendime bakış açımla ilgili sanırım...

Bazen kızıyorum ne aşamalardan geçtin me zorluklar çektin; her şeye rağmen bu denli ruhen bedenen madden güzelleştin..
Kendinin farkına var diyorum..

Günaydın kızlar

Harikasınız gerçekten tebrik ediyorum sizi bunları yaptıkça hayat güzel ve anlamlı.
Çok teşekkür ederim. Çok klişe olacak ama dünyaya bi kere geldim ve ne zaman gideceğimi bilmiyorum. Onun bunun için harcayamam zamanımı enerjimi
Avatarın Hakkı'nda yazılanlara söyleyecek birşey yok malesef toplum olarak iyice bi tuhaf olduk.
Eeee sen zaten çok şey başarmışsın. En kolay kısmında takılıp kalmışsın.
Çocukluk insanın hayatındaki en önemli basamak. O zaman ne yaşanırsa hep insanın arkasından geliyor. İyi ya da kötü. Herşey zamk gibi yapışıyor takip ediyor.
İnsan ilişkilerinde vıcık vıcık olmayı sevmiyorum.
Bunu da Zaman Zaman dile getiriyorum. Bi insanlar yapışık halde dolaşmaktan keyif almıyorum. Özgürlüğüm elimden alınmış gibi hissediyorum. İşyerinde biri var. İşden dolayı görüşmek zorundayım. O da benim unvanım ve bulunduğum konumdan dolayı benimle bir arada görünmek istiyor. Farkındayım. Belki az buçuk seviyor da olabilir.
O insanların aaaa x ile papatya çok samimi demesinden ne kadar hoşlanıyorsa bende bundan nefret ediyorum. Çünkü onu seviyesiz buluyorum. Ve dedikoducu.
Bana gelip anlattıklarının çoğunu dinlemiyorum, aa sıra vıcık vıcık ilişkileri sevmediğimi söylüyorum ( tabi laf arasında) bazen de sosyal medya üzerinden gönderme yapıyorum. Eğer hala anlamadı ise çalışmam lazım diyip gönderiyorum odamdan.
Kim olursa olsun ister kardeş ister uzaktan bi arkadaş. Sana iyi gelmeyen insanla mesafe koymak gerekir. Belki bencilce ama ben bunu bilir bunu söylerim.

yorumunuzu çokk sevdim..vaktim olsa ne çok yazardım...sadece okuyorum...sevgiler sadeler.......

Merhaba !

Bugun yastiklarimin ic şiltelerini dgistirdim
Hemde silikon elyaflarimi kabartmis oldum

Kanepe alti duzeni yapildi

Esimin corap cekmecesi duzenlendi eskiyenler altlari eriyenler elendi.

2kavanoz cöpe gitti

Cok az kalan pilav ve makarna bir kaba konulup balkonun bir köşesinde kuşların midesine inmek icin yer buldu
(Dün de bir tabak yediler)

Balkoda duran yılbası cicegim sulandı

Eksik listesi cıkarıldı(mutfak icin)

Az az kalan peynirler ezilip bir kabda birlesstirildi ve buzlukda yerini buldu(böreklere koyulmak üzere)

Kalan ıspanak ayiklanıp yıkanıp dograndi ve o da buzluğa gitti.

Oglumun ödev dosyaları düzenlendi.
Lazım olmayanlar elendi.

Seccade,tesbih ve namaz örtülerinin bulundugu cekmece düzeltildi.

Mutfakda cekmecede kalan buz. Poseti kutusu folyo kutusu falan yer kapliyodu onlar atıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…