- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.041
yazdıklarınızı biraz okudum ancak ben bu topik için hiç uygun değilim sanırım :)
çünkü ben aldığım yıllar önceki kıyafet vs. hiçbir şeyi atamıyorum. kıyamıyorum falan..
giymesem bile kenarda tutuyorum. yıpranan şeyler hariç. öyle kötü olmuş giyilmekten çıkmış bişeyi tutmuyorum.
ama bunun dışında aldığım şeyleri veremiyorum kullanmasam da..
ayrıca beğendiğim bir şeyden birden fazla alma, farklı renklerini de alma hastalığım da var. resmen kenara yığmayı seviyorum.
acaba bu kenara yığmanın da kişisel gelişim de bir adı falan var mı? ya da bana ne gibi bir etkisi oluyor acaba.
düşündüm de böyle sizler gibi birşeyleri ayırıp vermeye kalksam daha da mutsuz ve eksik hissedeceğim gibi geldi bana
arkadaşlar bu topikte yaptığım yorumu okuyan bir şahıs bana özelden bir mesaj atmış konu gözleri sadeleştirmekmiş.
mesajda yazan profil resmimdeki bebek neden çıplak mahremiyeti açısından sakıncalı ve gözleri sadeleştirmek gerekirmiş.nacizane fikri buymuş bu arkadaşın. o kadar şaşırdım ki ona cevapta yazdım sizde bilin istiyorum. küçücük bir bebekte, üstelik şirin bir resimde ki bu resmin benim için bir anlamı var mahremiyet arıycak kadar sapkın bir bakış, bir göz nasıl sade olabilir ki. inanın 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. yazık diyorum sadece ona da söylediğim gibi ne yazık ki o onun çirkin görüşü saygı duymayı deniyeceğim. gözleri sadeleştirmek demek kötü bakmaktan arınmak demektir.
pişman olma! şu hayatta yaptığın hiçbirşey için pişmanlık duyma. o zaman ne hissediyorsan sen onu yaptın. şuan bile o zamana dönsen aynı koşullarda yine aynı şeyi yapacaktın emin ol buna. daha çok artın ve şansın olduğunu onlar bile biliyorken sende bunun farkında ol. sana tavsiyem kimseyle kendini kıyaslamaman. herkesin yaşama bakış tarzı farklı bu sebepten herkes farklı yollarda yaşıyor hayatını. sen şimdiki hayatına bak! mutlaka gurur duyacağın şeyler vardır. o 2 aldı, sen 1 mi aldın sana o kadarı lazımdı demek ki. böyle bak böyle düşün. başkalarının ne dediği ne düşündüğü ile ilgilenme ama bundan kastın ona laf edilmiyor bana laf ediliyor ise şöyle sorarım sana; onada laf edilse rahatsız olmıycakmıydın? burda önemli olan bu lafın sana edilmiş olması. ona laf edilsede, edilmesede bu seni ilgilendirmemeli, önemli olan sana ne yapıldığı. bunun için duyma,görme demiştim. bir şey aldın, ne gerek vardı mı dediler. sen içinden ayşe'ye demiyorlar bana diyorlar diye geçirme. ilk düşündüğün bu benim tercihim olsun. ben böyle uygun gördüm deyip , çekil kenara bir daha görme,duyma.Numu Nasıl başardın ki
Benim de en büyük sıkıntım bu sanırım
Zaman'ında aynı koşullardan geçerken yapmadığım şeyi aklımda ki kişi yapınca sinir oluyor ve pişmanlık duyuyorum
Kıskanıyor gibi oluyorum
Aslında o güzellikler yaşasın istiyorum aöa neden Zaman'ında ben de istemedim yaptırmadım diyorum
Neden düşünceli oldum da uygununu alın dedim
Şimdi o her istediğini alırken ve yaptırırken hiç bir şey denilmiyor bu da beni üzüyor
Yaşamımda kendimi kıyaslayıp üzüldüğüm iki kişi var
Aslı'na bakarsan onlara sorsan benim daha fazla artım ve şansım var ancak ben bu durumları düşünmekten alamıyorum kendimi
Bu durumdan Nasıl kurtulabilirim
Yorumunu bekliyorum
Dediğin gibi sorun başkalarının ne dediğini ne düşündüğünü kafama takmampişman olma! şu hayatta yaptığın hiçbirşey için pişmanlık duyma. o zaman ne hissediyorsan sen onu yaptın. şuan bile o zamana dönsen aynı koşullarda yine aynı şeyi yapacaktın emin ol buna. daha çok artın ve şansın olduğunu onlar bile biliyorken sende bunun farkında ol. sana tavsiyem kimseyle kendini kıyaslamaman. herkesin yaşama bakış tarzı farklı bu sebepten herkes farklı yollarda yaşıyor hayatını. sen şimdiki hayatına bak! mutlaka gurur duyacağın şeyler vardır. o 2 aldı, sen 1 mi aldın sana o kadarı lazımdı demek ki. böyle bak böyle düşün. başkalarının ne dediği ne düşündüğü ile ilgilenme ama bundan kastın ona laf edilmiyor bana laf ediliyor ise şöyle sorarım sana; onada laf edilse rahatsız olmıycakmıydın? burda önemli olan bu lafın sana edilmiş olması. ona laf edilsede, edilmesede bu seni ilgilendirmemeli, önemli olan sana ne yapıldığı. bunun için duyma,görme demiştim. bir şey aldın, ne gerek vardı mı dediler. sen içinden ayşe'ye demiyorlar bana diyorlar diye geçirme. ilk düşündüğün bu benim tercihim olsun. ben böyle uygun gördüm deyip , çekil kenara bir daha görme,duyma.
neden bunu istiyorsun bilmediğinde sana ne yapıyor yada bilse sana ne söyliycek. aslında bir örnek verirsen daha iyi anlarım.Dediğin gibi sorun başkalarının ne dediğini ne düşündüğünü kafama takmam
Bunu başaramadığım için bazı Zaman'lar kendimi yıpratıyorum kızıyorum
Dediğin gibi bunu yapmamalıyım
Başardığım Zaman eminim daha Mutlu olacağım
Ben kendime göre haklıyım doğruyum ama sorun karşıdakinin de bunu bilmesini istemem
Mesela kısa süre önce benim 100 tl ye aldığım şeye pahalı derken ; kendi kızının 300 tl ye almasına hiç bir şey demeyip, bu kez de sonradan keşke sende böyle yapsaydın diye laf etmesi ..neden bunu istiyorsun bilmediğinde sana ne yapıyor yada bilse sana ne söyliycek. aslında bir örnek verirsen daha iyi anlarım.
senin 100 tl ile aldığın şeyden sen memnunsan sorun olmamalı bu.o pahalı mı dedi ,sen pahalı olduğunu düşünsen zaten almazdın.onu diyene ben öyle uygun gördüm de. bırak başkası 300 e alsın laf etmesinler boşver takılma buna. faydacılıksa o onun faydacılığı, ikiyüzlülükse o ikiyüzlü. sen böyle biri olmadığın için kendin adına sevin. bu insandan rahatsızsanda onunla çok görüşme. ona neyi aldığını kaça aldığını söyleme. sordu mu hatırlamıyorum de geçiştir gitsin. inan hiç dert edilicek şeyler değil. hiç bunları düşünüp kendini değersizleştirme. o değerli ben değilim gibi bir kanı oluşturucaksın beyninde gerek yok.sen kendi hayatına bak. alıştır kendini buna bak gör herşey ne kadar güzelleşicek.Mesela kısa süre önce benim 100 tl ye aldığım şeye pahalı derken ; kendi kızının 300 tl ye almasına hiç bir şey demeyip, bu kez de sonradan keşke sende böyle yapsaydın diye laf etmesi ..
Bu iki yüzlülük kendine faydacılık olması beni üzen
senin 100 tl ile aldığın şeyden sen memnunsan sorun olmamalı bu.o pahalı mı dedi ,sen pahalı olduğunu düşünsen zaten almazdın.onu diyene ben öyle uygun gördüm de. bırak başkası 300 e alsın laf etmesinler boşver takılma buna. faydacılıksa o onun faydacılığı, ikiyüzlülükse o ikiyüzlü. sen böyle biri olmadığın için kendin adına sevin. bu insandan rahatsızsanda onunla çok görüşme. ona neyi aldığını kaça aldığını söyleme. sordu mu hatırlamıyorum de geçiştir gitsin. inan hiç dert edilicek şeyler değil. hiç bunları düşünüp kendini değersizleştirme. o değerli ben değilim gibi bir kanı oluşturucaksın beyninde gerek yok.sen kendi hayatına bak. alıştır kendini buna bak gör herşey ne kadar güzelleşicek.
arkadaşlar bu topikte yaptığım yorumu okuyan bir şahıs bana özelden bir mesaj atmış konu gözleri sadeleştirmekmiş.
mesajda yazan profil resmimdeki bebek neden çıplak mahremiyeti açısından sakıncalı ve gözleri sadeleştirmek gerekirmiş.nacizane fikri buymuş bu arkadaşın. o kadar şaşırdım ki ona cevapta yazdım sizde bilin istiyorum. küçücük bir bebekte, üstelik şirin bir resimde ki bu resmin benim için bir anlamı var mahremiyet arıycak kadar sapkın bir bakış, bir göz nasıl sade olabilir ki. inanın 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. yazık diyorum sadece ona da söylediğim gibi ne yazık ki o onun çirkin görüşü saygı duymayı deniyeceğim. gözleri sadeleştirmek demek kötü bakmaktan arınmak demektir.
Harikasınız gerçekten tebrik ediyorum sizi bunları yaptıkça hayat güzel ve anlamlı.humeyyra obsesif olabilirsin Canım. Ben de vardı Çünkü. Çok şükür kurtuldum. Çok aşırı değildi ama beni huzursuz ediyordu.
Sahihuban ve opilos muhabbetinizi çok keyif alarak okudum. Ben Can'ımın istemediği şeyi yapmıyorum. Mesela geçen hafta kahvemi yaptım kitabımı okuyacağım. Komşum aradı. Gel kahve İçel'im dedi. Biliyorum dedikodu yapacak. Apartmanda o şunu yaptı bu bunu yaptı onu anlatacak. Adım gibi eminim. Çünkü hep öyle yapıyor. Beyaz küçücük bi yalan söyledim. Biraz işim var dedim ve gitmedim. İçtim kahvemi okudum kitabımı.
Bu hayattaki en değerli şey benim. Ben böyle hissettiğim için de oğluma eşime sevgi verebiliyorum.
Gencim (o kadar da değil) güzelim kendimi seviyorum. Kendime dikkat ediyorum kendime yatırım yapıyorum. Oğlumun sağlıklı bi annesi olsun istiyorum.
Gerisi çok da tın...
İyi bi Kazancı'mız olmasına rağmen oğlumu özel okula değil devlet okuluna gönderiyoruz. Küçük bi şehirde yaşadığım için buradaki özel okulların yeterli olmadığını düşünüyorum. İnsanlar iyi anne baba olmanın gereği imiş gibi düşünüyor. Arkamdan konuşan konuşana. Tek çocuğunu özel okula vermiyor, paraya kıymıyor, gezip duruyor bıla bıla bıla...umrumda mı? Tabi ki değil... Rabbim oğlumu doğru yoldan ayırmasın yeter bana
Millet ne derse desin. Hiç sallamam.
Siz de başkalarının negatif enerjisini size boşaltmasına izin vermeyin.
Bi insanla muhabbet ettiğim de sonra düşünüyorum. Ne kazandım diye. Hayata dair birşey öğrendiysem, bi film, bi kitap bi seyahat yeri tartıştıysak, eğitimden konuştıysak o insanlar tekrar görüşüyorum.
Ama elimde hiç birşey yoksa sadece dedikodu ya da boş muhabbetle Zaman öldürdüysek o insana pek yanaşmıyorum.
Ben değerliyim ve benim zamanım da değerli...
humeyyra obsesif olabilirsin Canım. Ben de vardı Çünkü. Çok şükür kurtuldum. Çok aşırı değildi ama beni huzursuz ediyordu.
Sahihuban ve opilos muhabbetinizi çok keyif alarak okudum. Ben Can'ımın istemediği şeyi yapmıyorum. Mesela geçen hafta kahvemi yaptım kitabımı okuyacağım. Komşum aradı. Gel kahve İçel'im dedi. Biliyorum dedikodu yapacak. Apartmanda o şunu yaptı bu bunu yaptı onu anlatacak. Adım gibi eminim. Çünkü hep öyle yapıyor. Beyaz küçücük bi yalan söyledim. Biraz işim var dedim ve gitmedim. İçtim kahvemi okudum kitabımı.
Bu hayattaki en değerli şey benim. Ben böyle hissettiğim için de oğluma eşime sevgi verebiliyorum.
Gencim (o kadar da değil) güzelim kendimi seviyorum. Kendime dikkat ediyorum kendime yatırım yapıyorum. Oğlumun sağlıklı bi annesi olsun istiyorum.
Gerisi çok da tın...
İyi bi Kazancı'mız olmasına rağmen oğlumu özel okula değil devlet okuluna gönderiyoruz. Küçük bi şehirde yaşadığım için buradaki özel okulların yeterli olmadığını düşünüyorum. İnsanlar iyi anne baba olmanın gereği imiş gibi düşünüyor. Arkamdan konuşan konuşana. Tek çocuğunu özel okula vermiyor, paraya kıymıyor, gezip duruyor bıla bıla bıla...umrumda mı? Tabi ki değil... Rabbim oğlumu doğru yoldan ayırmasın yeter bana
Millet ne derse desin. Hiç sallamam.
Siz de başkalarının negatif enerjisini size boşaltmasına izin vermeyin.
Bi insanla muhabbet ettiğim de sonra düşünüyorum. Ne kazandım diye. Hayata dair birşey öğrendiysem, bi film, bi kitap bi seyahat yeri tartıştıysak, eğitimden konuştıysak o insanlar tekrar görüşüyorum.
Ama elimde hiç birşey yoksa sadece dedikodu ya da boş muhabbetle Zaman öldürdüysek o insana pek yanaşmıyorum.
Ben değerliyim ve benim zamanım da değerli...
Çok teşekkür ederim. Çok klişe olacak ama dünyaya bi kere geldim ve ne zaman gideceğimi bilmiyorum. Onun bunun için harcayamam zamanımı enerjimiHarikasınız gerçekten tebrik ediyorum sizi bunları yaptıkça hayat güzel ve anlamlı.
Eeee sen zaten çok şey başarmışsın. En kolay kısmında takılıp kalmışsın.Senin anlatım kabiliyetine ve dilinin akıcılığına bayılıyorum
Ben köyde doğdum büyüdüm ; maddi durumu da her küçük ölçekte çiftçi bi aile gibi pek de iç açıcı değildi...
Köy dışına lise de çıktım ilk defa..
Köy yerinde bilirsin ; duyguların hayallerin düşüncelerin hep bastırılır; elalem ne der ; yapma ,ayıp,sus...vs gibi Emir'lerle pısırık saf gerçekleri göremeyen bir insan yetiştiriyorlar...
Neyseki üniversiteyi kazanıp köy ortamından tamamen sıyrıldığımda kendi benliğimle buluşmaya başladım...4yılda çok şey kattım kendime değiştim geliştim...
Okul bitip evime dönünce bi afalladı herkes ; ailem en başta ; tatillerde gelip giderdim ama değiştiğimi bu kadar hissedememişlerdi..hatta döndüğümde kapanmıştım ve köy yerinde dahi almadığım nice kötü tepkilerle karşılaştım...
Sonra iş hayatı derken insanların etkisinden ciddi anlamda kurtuldum
Ancak bir kaç kişi ki bu kişiler çok yakın aile fertlerinden olduğu ve sürekli aynı ortam ve aynı muhabbetlere nara kaldığım için ; maalesef kafama takıyorum ..bundan da kurtulmam gerek acilen biliyorum
Sorun kendimle ilgili, bu konuda kendime bakış açımla ilgili sanırım...
Bazen kızıyorum ne aşamalardan geçtin me zorluklar çektin; her şeye rağmen bu denli ruhen bedenen madden güzelleştin..
Kendinin farkına var diyorum..
Bahar cim ben akvaryumu çok severim bi resim atabilirmisin???canım iyiyyiz hepimiz.
sayımız sürekli artıyor:)eve sığmıyoruz...
sonumuz hayır ola...3ton ağırlık bir odada
beyin sadeleştirme; bu da benim en zorlandığım kısımdı bir zamanlar. herşeyi takmaktan beynimi tüm kötülüklerden arındırmak zordu. kafama birşeyler takmamayı bırakmak için kendime söylediğim tek cümle ''ben değerliyim,benim fikirlerim değerli,kendime saygı duyuyorum (sen kendine saygı duymazsan kimse sana saygı duymaz) beni üzen herşeyi beynimden atıyorum'' bunu inanarak söylemeye başladığım gün hiçbirşeyi takmamayı öğrendim. ayşe hanım teyze bana bunumu söyledi ,şunumu söyledi. tek içimden geçen cümle'' o onun çirkin yorumu saygı duyuyorum beynimi bununla kirletmiycem''. herkes yalnızdır bu hayatta benimle birlikte kimse ölmiycek benim günahlarımdan kimse sorumlu değil hacı teyze cennete giderken beni yanında götürmiycek eee o zaman onun ne söylediğini takmaya, senin hakkında ne düşündüğünü takmaya değermi. diğer bir konu ''bu hayatta istemediğin hiçbirşeyi yapmak zorunda değilsin'' bu benim en sık kullandığım cümle. seni üzen insanlar mı var görüşmiyceksin! (sadeleştir gitsin)örnek ''kaynanamla sorunumlarım var eşim yüzünden gitmek zorunda kalıyorum'' yanlış cümle zorunda değilsin eşini yalnız bırakmak istemediğin için eş olduğun için eşlik ediyorsun. peki bu istemediğin kişiyle görüşmek mi oluyor? hayır eşlik et görmek istemediğini görme, konuşma , duyma. biliyorum başta zor oluyor ama inan alışınca öyle kolaylaşıyor ki hayat. eskiden kayınvalideme her gittiğimde o gece sabaha kadar uyuyamazdım bana öyle şeyler söylerdi ki eşimin başının etini yerdim sabaha kadar. annen bunu yapıyor şunu yapıyor diye. onu görmemeyi öğrendiğimden beri kıymet görüyorum ne bana kötü bir söz ne de beni üzen hiçbirşeyi yapmıyor. bu arkadaş çevren içinde geçerli merhabalık arkadaşlarım ve hoş sohbet yakınlarım olmak üzere 2 bölüme ayırdığım insanlar var. enerjimi düşüren insanlar sürekli dert yananlar.özellikle en tehlikelileri kendini temizlik manyağı gibi gösterenler;her aramada camları sildim yağmur yağdı, ay şunun evine gittim birşey yiyemedim kadın pismi temizmi güvenemedim diye bıla bıla ....yakınan tipler, eşlerini herkesten kıskanan kadınlar vuuuu bunlarda tehlike gurubunun başındalar bu gibi insanlar enerjimi düşüren insanlar merhabalıklar buda çevremde yapmış olduğum sadeleştirmeden bir örnek.