sade yaşam

selam kızlar. yurtdışına gidenler. turlarmı gidiyorsunuz yoksa kendiniz mi gidiyorsunuz? turlar nekdar hesaplı gözüksede aslında hep fazla aldıklarını düşünmüşümüdür. güzel bir araştırmadan sonra bence tursuz da gidilebilinir.

Abur cuburu bıraktım. Dışarıdan yaş ve kuru pasta, tatlı hariç hiç birşey almıyoruz. Bunlar da ayda 1 kere filan alınır.
Bunun dışında çikolata, gofret, hazır kek vs. yok artık evimde. Canım çok tatlı isterse meyve yemeyi düşünyorum ya da evde kendi yaptığım puding, kek, kurabiye, pasta vs.
Bir konuda daha sadeleştim :)
benim tatlıda favorilerim hurma kuru kayısı kuru üzüm...
tavsiye ederim.

seneye ispanya düşündüğüm 3 yerden bi tanesi:)
iyi gezmeler diliyorum döndükten soracağım onlarca soruya hazırlıklı ol:)
canımsın...
tabi ki ne istersen sorabilirsin. hayırlısı ile bi gidip gelelim inşallah.
yerim senin o tatlı oğluşunu ben:KK24::KK68::KK36:

selam kızlar. yurtdışına gidenler. turlarmı gidiyorsunuz yoksa kendiniz mi gidiyorsunuz? turlar nekdar hesaplı gözüksede aslında hep fazla aldıklarını düşünmüşümüdür. güzel bir araştırmadan sonra bence tursuz da gidilebilinir.
canım biz uzun zamandır çıkıyoruz.
hiç turlşa gitmedik. hep bireysel olarak ayarladık. hiç sıkıntı yaşamadık.
oğlumuz da oluyor yanımızda.
genel olarak 7-8 bine hallediyoruz. uçak konaklama vs. ve hava yolu olarak da thy seçiyortuz hep. pegasus çok daha ucuz ama biz güvenemiyoruz.

M maviduvar1 şimdiye kadar hangi ülkelere gittin?
yunan adalarının bir kısmına (hatta geri kalana gemi turuyla mı gitsek diye düşüdnük ama vazgeçtik sanki)
italya
fransa
İngiltere
rusya
Belçika
almanya ya gittik. bu ülkelerin farklı şehirlerine gittik. amsterdamı görmeyi çok istiyorum. bir de viyanayı. Prag budapeşteyi hep erteledik. nasılsa yanı başımızda diye.

canımsın...
tabi ki ne istersen sorabilirsin. hayırlısı ile bi gidip gelelim inşallah.
yerim senin o tatlı oğluşunu ben:KK24::KK68::KK36:

canım biz uzun zamandır çıkıyoruz.
hiç turlşa gitmedik. hep bireysel olarak ayarladık. hiç sıkıntı yaşamadık.
oğlumuz da oluyor yanımızda.
genel olarak 7-8 bine hallediyoruz. uçak konaklama vs. ve hava yolu olarak da thy seçiyortuz hep. pegasus çok daha ucuz ama biz güvenemiyoruz.

gezme kısmını önceden araştırma yaparak nereye nasıl gidilir diye öğrendikten sonra rotanını çiziyorsun sanırım abla

gezme kısmını önceden araştırma yaparak nereye nasıl gidilir diye öğrendikten sonra rotanını çiziyorsun sanırım abla
evet herşeyi önceden araştırıyoruz. orada bir ülkeden başlkasına geçeceksen hızlı tren biletlerimizi netten alıyoruz.
ya da eyfel kulesi, vatikan müzeleri gibi turistik yerlerde sıra beklememek için online bilet alıyoruz.
uçak biletlerini genelde 6 ay önceden alıyoruz. gidene kadar taksitle ödüyoruz.
her ay 100 Euro alıyoruz onu harçlık yapıyoruz kendimize.
konaklama da hep otelde kalıyorduk. bu yıl ilk kez ev kiraladık. böylelikle yeme içme yi de biraz ucuza getirmiş oluruz.

yunan adalarının bir kısmına (hatta geri kalana gemi turuyla mı gitsek diye düşüdnük ama vazgeçtik sanki)
italya
fransa
İngiltere
rusya
Belçika
almanya ya gittik. bu ülkelerin farklı şehirlerine gittik. amsterdamı görmeyi çok istiyorum. bir de viyanayı. Prag budapeşteyi hep erteledik. nasılsa yanı başımızda diye.

biz Halkidiki'ye gittik çok güzeldi, kendi aracımızla gittik her gün farklı bir plajını denedik
navigasyona yunanistan haritası satın almıştık
bu yaz Thasos adasına gitmeyi planlıyoruz yine aracımızla
Santoriniyi ben de çok merak ediyorum ama genelde araçla gidilecek yerler tercih etmeye çalışıyoruz
çok özledim yurdışı seyahatlerini.. ev aldık 1 seneyi aşkın gidemedik yurtdışına
ne güzel yerlere gitmişsiniz
biz de Barselona, Roma, Pisa, Floransa, Paris ve Yunanistana gittik işte
çok hayalimiz var gidilecek çok yer var ama hem para hem zaman lazım :KK51:

italya
fransa
İngiltere
rusya
Belçika
çok güzel gezmişsiniz maşallah.
bende nedense Finlandiya Norveç isveç kısacası İskandinav ülkelerini daha çok merak ediyorum.
belkide yıllarca finlandiyadan mektup ark ile yazışmamla ilgilidir: ))

biz Halkidiki'ye gittik çok güzeldi, kendi aracımızla gittik her gün farklı bir plajını denedik
navigasyona yunanistan haritası satın almıştık
bu yaz Thasos adasına gitmeyi planlıyoruz yine aracımızla
Santoriniyi ben de çok merak ediyorum ama genelde araçla gidilecek yerler tercih etmeye çalışıyoruz
çok özledim yurdışı seyahatlerini.. ev aldık 1 seneyi aşkın gidemedik yurtdışına
ne güzel yerlere gitmişsiniz
biz de Barselona, Roma, Pisa, Floransa, Paris ve Yunanistana gittik işte
çok hayalimiz var gidilecek çok yer var ama hem para hem zaman lazım :KK51:
Halkidiki ada mı canım
Bu yıl biz de bi yada iki adaya gitmek istiyoruz amcam karar vermedik henüz. Ben Sisam Ada'sına bakıyorum. Gemi turundan vazgeçtik. Mesela biz Rodos'u 4 günde gezdik. Gemi adaya sabah bırakıyor akşam üstü alıyor. Ancak merkezini görebilir insan.
Santorini yi ben de çok isterim ancak direk ulaşım yok buradan.
çok güzel gezmişsiniz maşallah.
bende nedense Finlandiya Norveç isveç kısacası İskandinav ülkelerini daha çok merak ediyorum.
belkide yıllarca finlandiyadan mektup ark ile yazışmamla ilgilidir: ))
Evet ya o ülkeler de çok ilginç.
Ben de görmek isterim oraları.

Halkidiki ada mı canım
Bu yıl biz de bi yada iki adaya gitmek istiyoruz amcam karar vermedik henüz. Ben Sisam Ada'sına bakıyorum. Gemi turundan vazgeçtik. Mesela biz Rodos'u 4 günde gezdik. Gemi adaya sabah bırakıyor akşam üstü alıyor. Ancak merkezini görebilir insan.
Santorini yi ben de çok isterim ancak direk ulaşım yok buradan.

Evet ya o ülkeler de çok ilginç.
Ben de görmek isterim oraları.
yarım ada halkidiki
dedeağaç-kavala-selanik bu güzergahtan araçla güzelce gittik

yarım ada halkidiki
dedeağaç-kavala-selanik bu güzergahtan araçla güzelce gittik
Arabayla sıkıntı olmadı mı?
Tavsiye eder misin peki?
Kavala Selanik filan Nasıl. Güzel mi?
Eşim pek tatil işlerine karışmaz. Neresi olursa farketmez der. O nedenle bu işlere ben bakıyorum ve yaz döneminde bu Yunanistan istiyorum.
Deniz olmasa da olur. Zaten soğuk oluyor oraların suyu.

Tavsiye eder misin peki?
Eşim pek tatil işlerine karışmaz. Neresi olursa farketmez der. O nedenle bu işlere ben bakıyorum ve yaz döneminde bu Yunanistan istiyorum.
Halkidiki masal gibi bi yerdi kesinlikle tavsiye ediyorum
çok güzel koyları plajları vardı araçla gittik hep
navigasyonda harita yükleyince cidden sıkıntı yaşamadık bulduk her yeri
zaten öncesinde ufak bir araştırma da ister istemez yapılıyor o nedenle güzel geçti herşey
kaldığımız hotel de buydu http://www.booking.com/hotel/gr/rigas-afitos-halkidiki.tr.html?aid=318615;label=New_Turkish_TR_5226433705-tCK4lB90zxn8BGK2KaCyzAS73336443385:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg;sid=3f3db80017df724f1dadb9e968e59842;dcid=4;dist=0;room1=A,A;sb_price_type=total;srfid=67697cd6d05bd88306bce53b1fcc607fecc789ccX1;type=total;ucfs=1& (ilk sıradaki Rigas Hotel)
kavala selanik oralarda kalmadık gün içinde bi gezindik ama güzel yerler tabi
temmuzda gitmiştik selanik acayp sıcaktı zor gezmiştik valla

Halkidiki masal gibi bi yerdi kesinlikle tavsiye ediyorum
çok güzel koyları plajları vardı araçla gittik hep
navigasyonda harita yükleyince cidden sıkıntı yaşamadık bulduk her yeri
zaten öncesinde ufak bir araştırma da ister istemez yapılıyor o nedenle güzel geçti herşey
kaldığımız hotel de buydu http://www.booking.com/hotel/gr/rigas-afitos-halkidiki.tr.html?aid=318615;label=New_Turkish_TR_5226433705-tCK4lB90zxn8BGK2KaCyzAS73336443385:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg;sid=3f3db80017df724f1dadb9e968e59842;dcid=4;dist=0;room1=A,A;sb_price_type=total;srfid=67697cd6d05bd88306bce53b1fcc607fecc789ccX1;type=total;ucfs=1& (ilk sıradaki Rigas Hotel)
kavala selanik oralarda kalmadık gün içinde bi gezindik ama güzel yerler tabi
temmuzda gitmiştik selanik acayp sıcaktı zor gezmiştik valla
Ben buraları bi araştırayım. Halkidiki de gezilecek tarihi eser müze ve buna benzer yerler var mı?
Deniz çok soğuk olduğu için biz Deniz tatilini Ege ya da Akdeniz de yapmayı tercih ediyoruz.

Ben buraları bi araştırayım. Halkidiki de gezilecek tarihi eser müze ve buna benzer yerler var mı?
Deniz çok soğuk olduğu için biz Deniz tatilini Ege ya da Akdeniz de yapmayı tercih ediyoruz.
Temmuzda gittik soguk degildi o kadar.. ve hava cok sicak oldugundan iyi gelmisti deniz
gerçi soguk deniz severim ben Bozcaadayi sevmistim :)
Tarihi yer yoktu sanirim biz sadece deniz tatili yapmıştık tarihi yer muze falan selanikte gezmistik
Bu sene thasos adasina gidicez
Bizde de arastirici genelde esim o arastiriyo ben inceleyip onayliyom :p

Asmucum yurt içi olsun yurt dışı olsun ben turla gezmeyi kendime uygun bulmuyorum birincisi ben bi tablonun başında yada bi manzaranın karşısında belki beş saat kalmak isteyebilirim ama turla öyle bi şans yok malesef , ikincisi cocukla turun çok zor olacağını düşünüyorum örneğin öğlen uyumak istiycek, yemek yemesi bir saat sürüyor zorla çabuk çabuk uediremem çocuğa , in bin cocukla çok zor ve üçüncüsü eşim namazlarını gezmek için asla kaçırmak istemez eğer kacircaksam gelmem diyen bi insan vakit geçiyor biz bi namaz kilalim diyemezsin o kadar insana... Tüm bunlar toplamında biz hiç turla seyahat etmedik

Eşim 6 ay önce yeşil pasaport almaya hak kazandı ve bize yurt dışı kapıları açıldı hak kazanmasaydida gidebilirdim ama böyle vize vs.. daha kolaya gelecek...

Ben ilk kez yurt dışına cikicam ve turu eledigimiz için esi dede ıngilizce bildiği için kendimiz ayarladik bu konuda bloglar acayip ise yariyo yani bben çok inceledim ve süper fikir verdiler

Tavsiye eder misin peki?

Benim esi de aynı tatil isine karışmaz sen seç der hep ... Benim tatilden anladığım tarihi yerleri gezmek özellikle müze, manzara goremeyecegim yerlere gitmek istiyorum.... Deniz kenarında oturduğum için açıkçası deniz tatilini bi tek oğlum için yapabilirim oda kısa süreli
Bi otele gidip yiyip içip boyuna güneşin alnında yatmayı sevmiyorum benim buna taktiğim bide isim var cız bız tatil:)

kalinkaselin kalinkaselin hay sen çok yaşa cız bız tatil.Banada Küba yolu göründü.Eğitim şart diyerek fırsatları kaçırmayayım diyorum.Eşim ve oğlumu da götürmek istiyorum.Şimdiden üzülüyorum gidecek paralara ama sağlık olsun.

Temmuzda gittik soguk degildi o kadar.. ve hava cok sicak oldugundan iyi gelmisti deniz
gerçi soguk deniz severim ben Bozcaadayi sevmistim :)
Tarihi yer yoktu sanirim biz sadece deniz tatili yapmıştık tarihi yer muze falan selanikte gezmistik
Bu sene thasos adasina gidicez
Bizde de arastirici genelde esim o arastiriyo ben inceleyip onayliyom :p
Biz aile olarak soğuk denizi sevmiyoruz. Rodos'ta bile donduk. Ayvalık'ta ayağımı sokamadım denize.
Yaşadığım yer İstanbul'a 8-9 saat mesafede. Biz gidelim desek bile arabayla çok zor. Belki Edirne'de konaklarsak olabilir. Çok teşekkür ederim.
Asmucum yurt içi olsun yurt dışı olsun ben turla gezmeyi kendime uygun bulmuyorum birincisi ben bi tablonun başında yada bi manzaranın karşısında belki beş saat kalmak isteyebilirim ama turla öyle bi şans yok malesef , ikincisi cocukla turun çok zor olacağını düşünüyorum örneğin öğlen uyumak istiycek, yemek yemesi bir saat sürüyor zorla çabuk çabuk uediremem çocuğa , in bin cocukla çok zor ve üçüncüsü eşim namazlarını gezmek için asla kaçırmak istemez eğer kacircaksam gelmem diyen bi insan vakit geçiyor biz bi namaz kilalim diyemezsin o kadar insana... Tüm bunlar toplamında biz hiç turla seyahat etmedik

Eşim 6 ay önce yeşil pasaport almaya hak kazandı ve bize yurt dışı kapıları açıldı hak kazanmasaydida gidebilirdim ama böyle vize vs.. daha kolaya gelecek...

Ben ilk kez yurt dışına cikicam ve turu eledigimiz için esi dede ıngilizce bildiği için kendimiz ayarladik bu konuda bloglar acayip ise yariyo yani bben çok inceledim ve süper fikir verdiler

Benim esi de aynı tatil isine karışmaz sen seç der hep ... Benim tatilden anladığım tarihi yerleri gezmek özellikle müze, manzara goremeyecegim yerlere gitmek istiyorum.... Deniz kenarında oturduğum için açıkçası deniz tatilini bi tek oğlum için yapabilirim oda kısa süreli
Bi otele gidip yiyip içip boyuna güneşin alnında yatmayı sevmiyorum benim buna taktiğim bide isim var cız bız tatil:)
Otel en sevmediğim
Yatıyor insanlar şezlonga. Geleni geçeni izliyor. Havuz iki kulaç Atayım desen birine çarpıyorsun.
Bize hem denizli hem gezmeli tatil olacak. Değişik yerler olacak. Ege en sevdiğim. Her yıl gitsek bıkmayız herhalde.
kalinkaselin kalinkaselin hay sen çok yaşa cız bız tatil.Banada Küba yolu göründü.Eğitim şart diyerek fırsatları kaçırmayayım diyorum.Eşim ve oğlumu da götürmek istiyorum.Şimdiden üzülüyorum gidecek paralara ama sağlık olsun.
Ayyyy ne güzel ya. Küba bi daha böyle fırsat çıkmaz.
Kuzum sen ne iş yapıyorsun da teee Küba'da görev çıkıyor.
Acıma parasına filan.

X