sade yaşam

canım annem kullandı pek sevmedi. ama kişisine göre değişir tabi.
bulaşıklarda kullanmıyorum çamaşır suyu. ama tuvalet temizliğinde onsuz olmuyor
wc temizliğinde olmaması ihtimalini hiç düşünmemişim aklıma bile gelmedi :S
Çamaşır suyunu bırakanlar nasıl yapıyorsunuz ?

Yaşasın tek diilmisim:) ben kendimi numunelik saniyodum bende aynen ilk evlendigimde bir sene hiç kitap okumadım ama sürekli aldım eşimle birleşen kitaplarimizda olunca yaklaşık 150 tane okunmamis kitap var elimde bu sene sırf kitap almamak için kitap fuarına bu sene gitmedim tabi kendime biraz cezada vermiştim ama şu anda kendimi coookkk zor durduruyorum almam için alacağım kitabın yüzde 60 indirimde olması lazım ancak o şekilde alıyorum:)

Bu akşam misafirim gelcek eskiden altı cesitten aşağı kesinlikle yapmazdım 3 tatlı üç tuzlu
Baktım olmuyor oğlundan sonra iki tatlı iki tuzluya dusurmustum
Bu sene bir tatlı bir tuzluya dusurdum:)

Hatta bu akşamki misafirlerime sabah ıslak kek yaptım kahvaltıda eşim krep istemişti krebi biraz fazla yaptım akşama tuzlu olarak krep sarma ikram edicem sadeligin dibine vurmuş durumdayım:)

Ve bugün bir karar aldım bir haftalık alışveriş orucu tutuyorum markette dahil buna tabi coookkkkk acil bişey olmadığı sürece evdeki yiyecekleri değerlendireceğim oğlum için meyvede var....
Bir hafta boyunca devam edicem bakalım nolcak:)

Bu sabah eve gelirken taze yufka alım kahvaltıda tava böreği yapım dedim oğlumla eşim için çok seviyorlar sonra hayır dedim almiycam alternatif olarak yerine krep yapi cam dedim :) onuda seviyolar böyle kıssa zamanlı alışveriş oruclari benim yaratıcılığını acayip gelistiriyo:)
Alisverissiz ve para harcamadan geçirdiğim 1. Gün

Akşama fasulye çorbası( yöresel bi corba) fasulyeden yapılmıyor adı böyle
Buzluktan taze fasulye yemeği cikaricam:) ayran....

Bak bu iyiymiş bende bugün son siparişlerimi verdim. Almak istediğim asıl kitabı unutmuş olsamda almıcam artık. %60 indirim bulursam alıveririm artık napayım

kızlar bulaşık makinesinde deterjan kullanmaya son vermeyi planlıyorum ama yrine ne kullanacağım akııl verin lütfen

kızlar bulaşık makinesinde deterjan kullanmaya son vermeyi planlıyorum ama yrine ne kullanacağım akııl verin lütfen
Ben karbonatla sirke denedim ama güzel bi performans alamadım güzel yilamasi için elinde güzel akitman lazım bulasiklari bildiğin yıkar gibi
Sıvı arapsabunuda denedim oda buğu bıraktı üstünde

Ben karbonatla sirke denedim ama güzel bi performans alamadım güzel yilamasi için elinde güzel akitman lazım bulasiklari bildiğin yıkar gibi
Sıvı arapsabunuda denedim oda buğu bıraktı üstünde
Elde güzel yıkamaya razıyım artık ne yapalım,kimyasal yemeyelim de,özllikle parlatıcıdan kurtulmam lazım
Millet olayu abartmış, hem fairy gibi bir tablet kullanıyorlar,hem kapağa çamaşır suyu döküyorlar, bir de bulaşık makinesi koku gidericisi kokuyorlar
Direk kimyasal yesen daha iyi heralde

Bulaşık makinesi kokusu bitti
Sıkılmış limonu çöpe atmadım makinenin bi köşesine sıkıştırdım işe yaradı pis koku gitti
Daha koku almak istemiyorum

Merhaba hanımlar , konunun devam ediyor olmasına çok sevindim ,
Ben , geçtiğimiz yıla göre daha az alışveriş yaptığım ve daha çok birikim yapabildiğim bir dönem geçirdim, özellikle son altı aylık Zaman diliminde ...
Gardırobumu gözle görülür miktarda boşalttım, dolabı açtığımdaki o hafiflik hissi ne güzel :)

Kendi adıma sosyal medyada Zaman geçirmek de dahil birçok konuda tasarruf sağlayabildim çok şükür,
Yalnız ;
Misafirliğe Gittiğimizde ; koskocaman masaların, üst üste yemeklerle doldurulması , açlıktan çocukların öldüğü bir dünyada gerçek manada çok utanç verici geliyor bana,
fakat aynı kişileri davet ettiğimizde, onlar kadar abartmasam da iki üç çeşit sade bir menü yapmak istesem de maalesef bunu başaramadım , insanın yaradılışı gereği altta kalmama isteği mi bilemiyorum ,
Neticede bir insanın yiyebileceği en fazla bir tabak , gerisi israf..
var mı bu sofraları da rafine edebilmenin bir metodu ?

philosophy insallah kızınla alakalı planlarını gerçekleştireceğin bir yıl olsun .. Yavrularımız herşeyden önemli ...

Son düzenleme:
Merhaba Hanımlar,

2016 yılının başında ne bekliyorum bu yıldan diye sordum kendime. Önce sağlık, sonra iyilik ve mutluluk geldi aklıma. Sonra düşündüm, ben bunları Allah'tan diliyorum ama ben bunlar için bir şey yapıyor muyum acaba?

En önemlisi sağlık sanırım. Annem ve babamdan kaynaklı son iki senedir sürekli hastanelerdeyim. Bu süreç içerisinde öğrendiğim şey, Allah'tan sağlık dileyeceksin ancak sen de kendine iyi bakacaksın. Çünkü bir kere hasta olduktan ve hastaneye düştükten sonrası kötü. Bu yıl ben kendimin, eşimi ve kızımın boğazından geçen her lokmaya dikkat edeceğim. Hayatıma daha çok hareket katmanın bir yolunu bulacağım. Kimyasallardan uzak durmaya gayret edeceğim. Kızımı abur cuburdan uzak tutmaya çalışmaya devam edeceğim. Ancak çocuğuma sokakta uzatılan şeker ve tüm ıvır zıvırlar konusundaki kibar tavrımı değiştireceğim.

İyilik konusunda ise, ben oldukça iyi para kazanıyorum, ancak sadece kendimize faydamız dokunuyor. Sokaklarda o kadar zor durumda insan varken, aldığım para miktarı ve hatta o parayı yetirememek beni utandırıyor. Bu sene para yönetimimi daha dikkatli yapmak ve zor durumdaki insanlara elimden geldiğince yardımcı olabilmek istiyorum. Önceliğim çocuklar ve bin bir zorlukla üniversite okumayan çalışan gençler. Çocuklara, kızımın eskilerini değil, yeni kıyafet ve oyuncaklar alıp götürmeyi istiyorum.

Mutlu olmak ise bir tercih bence. Büyük mutlulukları beklemektense küçük şeylerden mutlu olmayı deneceğim. Herkesi olduğu gibi kabul edeceğim ve bu sene beni geçmişte çok yaralamış insanlar ile kendi içimde hesaplaşıp onları affetmeyi deneceğim.

Evden eşya azaltmak çok ferahlatıyor insanı.
Misafir sofraları dolu oluyor bu gösteriş değil bence misafire saygıdan ağırlamaktan mutluluk duymak paylaşmak bence.
kalanları ertesi günde yiyorum kalırsa hayvanlara veriyorum. Eger çok fazlaysa börek vs dagıtıyorum buzluga atıyorum.
Zor hayat yaşayan kişilere Allah yardımcıları olsun bizde geçen yıl yardımlarımızı yaptık. Elimizden fazlası gelmiyor ne yazıkki

Sağlık çok önemli bende sağlık ve huzur diliyorum her zaman Allahtan.
para harcamalarını ben düzelttim çok şükür ama yinede hep birşey çıkıyor ve param kalmıyor ne yazıkki
Yardım etmek çok önemli insanın içi ferahlıyor. Keşke daha fazlası gelse elimizden haberleri izlerken içim burkuluyor.

Bana az yada çok zarar vereni zor affederim. hatta hayatımda olmasalarda olurlar. ama artık onlara kızmıyorum bile benim için sıradan birileri oldular....

ben çok beğendim bu topiği ben tamda bu topiğe uygun bir hadis biliyorum Hz. Peygamber: “Cabir’e: Bir yatak erkek için, bir yatak karısı içindir. Üçüncü yatak da misafir içindir. Dördüncüsü ise şeytanındır” (Müslim 2084). tabi bu hadisi evde fazla olan her eşyaya uyarlayabiliriz. sade hayat yaşayabilmek dileğiyle....

selam kizlar bana gene bildirim gelmiyor ne zaman oldu giremiyorum birde iki gündür de hastayim Allah herkese öncelikle saglik versin

wc temizliğinde olmaması ihtimalini hiç düşünmemişim aklıma bile gelmedi :S
Çamaşır suyunu bırakanlar nasıl yapıyorsunuz ?
ben karbonat ve sivi arap sabunu birde sirke kullaniyorum camasir suyu tamamen cikti hayatimdan
ben hergün yemek artiklari icin ayri bi poset yapiyorum ve sabah ise giderken esime veriyorum oda hayvanlara veriyor hic yoktan cöpe gitmiyor cok güzel bi aliskanlik

Merhaba hanımlar. Topiginizi baştan sonuna kadar okudum. Hepinizi çok tebrik ederim. Cok sukur gelirimiz iyi. Kiradayiz ev almak istiyoruz ve birikimimizi yapiyoruz.
Hazir gida, disarda yemek yemiyoruz.mumkun mertebe evde yemeğini yoğurdu yapıyorum.ama abur cubura esimin de benim de zaafim var. Azaltmaya calisiyoruz. Tamamen kesemeyiz ama elimizden geldigince azaltmaya calisiyoruz.
Esimle Gardrobumuzu temizledik, verilecek kıyafetleri ayırdık.
Deterjanı artık bittikce alıyorum. Ve yeni aldiklarimi cevreye dost olanlardan aluyorum. (Evimde o kadar çok stoklamisim ki bazilarinin bitmesini bekliyorum.) Çamaşır deterjanı artık hipoalerjenik kullanıyorum . Memnun kaldım tavsiye ederim.

Cok yoğun çalışıyorum ve eve gidince halim kalmıyor. Bu yüzden spor pek yapamıyorum.
Kitap okumayı severim. Almayi da severim ancak eşim beni durdurur. Evdeki okumamış kitapları hatırlatır. O zaman vazhecerim çok çok okumak istedim kitabı alırım. Kitaplarım guvendigim insanlarla paylaşırız. Ben de onlardan alırım.
Konuyu takipte yım☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…