- 21 Kasım 2015
- 2.682
- 5.656
-
- Konu Sahibi philosophy
- #2.221
wc temizliğinde olmaması ihtimalini hiç düşünmemişim aklıma bile gelmedi :Scanım annem kullandı pek sevmedi. ama kişisine göre değişir tabi.
bulaşıklarda kullanmıyorum çamaşır suyu. ama tuvalet temizliğinde onsuz olmuyor
Yaşasın tek diilmisim:) ben kendimi numunelik saniyodum bende aynen ilk evlendigimde bir sene hiç kitap okumadım ama sürekli aldım eşimle birleşen kitaplarimizda olunca yaklaşık 150 tane okunmamis kitap var elimde bu sene sırf kitap almamak için kitap fuarına bu sene gitmedim tabi kendime biraz cezada vermiştim ama şu anda kendimi coookkk zor durduruyorum almam için alacağım kitabın yüzde 60 indirimde olması lazım ancak o şekilde alıyorum:)Sade yaşama adım adım geçiyorum.
Aslında tüm gardolabıma bir girişsem ferahlayacağım ama vakit bulamıyorum.
Makyaj malzemelerimi ve kıyafetlerimin bi kısmını ayıkladım. Makyaj malzemelerimden ayıkladıklarımı direk çöpe attım. Bu konuda başkasının tenine değen ürün bana sağlıklı gelmiyor. Tarihi geçmemiş ve çok kullanmamış olsamda çöpe attım baya bir ürünü.
Hafta sonu bu alana iyice yönelip dolaplarımı ferahlatacağım.
Sirkeli suyla toz alma işini bende sevdim. Temizlik yanı sıra olumsuz enerjilerden de arındırdığını hissediyorum sirkenin.
Yalnız ben hala sadece sirkeli su kullanmıyorum. Birazcık deterjan katıyorum.
Saçlarım için saç kremi kullanmayalı yüz yıl oldu zaten. Ama bakım olsun diye sirkeli su ile durulamaya başlayacağım.
Daha doğrusu lavanta çayı ve sirkeli suyla durulama işlemini dönüşümlü yaparım.
Hafta sonu bi de banyoda ki kişisel ürünlerimi arındırırsam harika olcak.
Ve en güzeli bende daha düzenli olarak bozuk para biriktirmeye başlıyorum. Aslında bende zaten biriktiriyordum ama eşleriniz gibi içinden harcama yapmak işime geliyordu. Harcama yapmayıp küçük altına çevircem bakalım.
Benim dur demek gereken bir başka konu da kitap alışverişi. Elimdeki kitaplar bitmeden yeni kitap almak istemiyorum fakat hep ilgimi çok çeken bir kitapla karşılaşıp yanına 3-5 kitap daha ekleyip alışveriş yapıyorum.
200 e yakın okunmamış kitabımın olduğu düşünülürse uzun süre kitap almayı düşünmem saçma sanırım.Dur diyemiyorum kendime.
Evet olmuyor herşeyi astim yerine bişey koydumda şu meretin yerine bişey koyamadim hala kullanıyorum ama azalttimcanım annem kullandı pek sevmedi. ama kişisine göre değişir tabi.
bulaşıklarda kullanmıyorum çamaşır suyu. ama tuvalet temizliğinde onsuz olmuyor
Yaşasın tek diilmisim:) ben kendimi numunelik saniyodum bende aynen ilk evlendigimde bir sene hiç kitap okumadım ama sürekli aldım eşimle birleşen kitaplarimizda olunca yaklaşık 150 tane okunmamis kitap var elimde bu sene sırf kitap almamak için kitap fuarına bu sene gitmedim tabi kendime biraz cezada vermiştim ama şu anda kendimi coookkk zor durduruyorum almam için alacağım kitabın yüzde 60 indirimde olması lazım ancak o şekilde alıyorum:)
Ben karbonatla sirke denedim ama güzel bi performans alamadım güzel yilamasi için elinde güzel akitman lazım bulasiklari bildiğin yıkar gibikızlar bulaşık makinesinde deterjan kullanmaya son vermeyi planlıyorum ama yrine ne kullanacağım akııl verin lütfen
Elde güzel yıkamaya razıyım artık ne yapalım,kimyasal yemeyelim de,özllikle parlatıcıdan kurtulmam lazımBen karbonatla sirke denedim ama güzel bi performans alamadım güzel yilamasi için elinde güzel akitman lazım bulasiklari bildiğin yıkar gibi
Sıvı arapsabunuda denedim oda buğu bıraktı üstünde
Merhaba hanımlar , konunun devam ediyor olmasına çok sevindim ,
Ben , geçtiğimiz yıla göre daha az alışveriş yaptığım ve daha çok birikim yapabildiğim bir dönem geçirdim, özellikle son altı aylık Zaman diliminde ...
Gardırobumu gözle görülür miktarda boşalttım, dolabı açtığımdaki o hafiflik hissi ne güzel :)
Kendi adıma sosyal medyada Zaman geçirmek de dahil birçok konuda tasarruf sağlayabildim çok şükür,
Yalnız ;
Misafirliğe Gittiğimizde ; koskocaman masaların, üst üste yemeklerle doldurulması , açlıktan çocukların öldüğü bir dünyada gerçek manada çok utanç verici geliyor bana,
fakat aynı kişileri davet ettiğimizde, onlar kadar abartmasam da iki üç çeşit sade bir menü yapmak istesem de maalesef bunu başaramadım , insanın yaradılışı gereği altta kalmama isteği mi bilemiyorum ,
Neticede bir insanın yiyebileceği en fazla bir tabak , gerisi israf..
var mı bu sofraları da rafine edebilmenin bir metodu ?
philosophy insallah kızınla alakalı planlarını gerçekleştireceğin bir yıl olsun .. Yavrularımız herşeyden önemli ...
Merhaba Hanımlar,
2016 yılının başında ne bekliyorum bu yıldan diye sordum kendime. Önce sağlık, sonra iyilik ve mutluluk geldi aklıma. Sonra düşündüm, ben bunları Allah'tan diliyorum ama ben bunlar için bir şey yapıyor muyum acaba?
En önemlisi sağlık sanırım. Annem ve babamdan kaynaklı son iki senedir sürekli hastanelerdeyim. Bu süreç içerisinde öğrendiğim şey, Allah'tan sağlık dileyeceksin ancak sen de kendine iyi bakacaksın. Çünkü bir kere hasta olduktan ve hastaneye düştükten sonrası kötü. Bu yıl ben kendimin, eşimi ve kızımın boğazından geçen her lokmaya dikkat edeceğim. Hayatıma daha çok hareket katmanın bir yolunu bulacağım. Kimyasallardan uzak durmaya gayret edeceğim. Kızımı abur cuburdan uzak tutmaya çalışmaya devam edeceğim. Ancak çocuğuma sokakta uzatılan şeker ve tüm ıvır zıvırlar konusundaki kibar tavrımı değiştireceğim.
İyilik konusunda ise, ben oldukça iyi para kazanıyorum, ancak sadece kendimize faydamız dokunuyor. Sokaklarda o kadar zor durumda insan varken, aldığım para miktarı ve hatta o parayı yetirememek beni utandırıyor. Bu sene para yönetimimi daha dikkatli yapmak ve zor durumdaki insanlara elimden geldiğince yardımcı olabilmek istiyorum. Önceliğim çocuklar ve bin bir zorlukla üniversite okumayan çalışan gençler. Çocuklara, kızımın eskilerini değil, yeni kıyafet ve oyuncaklar alıp götürmeyi istiyorum.
Mutlu olmak ise bir tercih bence. Büyük mutlulukları beklemektense küçük şeylerden mutlu olmayı deneceğim. Herkesi olduğu gibi kabul edeceğim ve bu sene beni geçmişte çok yaralamış insanlar ile kendi içimde hesaplaşıp onları affetmeyi deneceğim.
ben karbonat ve sivi arap sabunu birde sirke kullaniyorum camasir suyu tamamen cikti hayatimdanwc temizliğinde olmaması ihtimalini hiç düşünmemişim aklıma bile gelmedi :S
Çamaşır suyunu bırakanlar nasıl yapıyorsunuz ?
ben hergün yemek artiklari icin ayri bi poset yapiyorum ve sabah ise giderken esime veriyorum oda hayvanlara veriyor hic yoktan cöpe gitmiyor cok güzel bi aliskanlikKemikli et haşladım normalde kemikleri direkt çöpe atardım
Bu topik sayesinde bi plastik yoğurt kabına doldurdum eşim apartmanın önüne koydu minik arkadaşlarımız yediler çok duygulandım keşke daha önce de duyarlı olsaydım ama geç olsun güç olmasın