sade yaşam

Sıra dısı degil genelde kullandiklarim ama cesidi bol tutarım.
tavukda sosta "köri"
Dolma da piyaz ve bazi salatalarda "sumak"
Karisik bitki caylari
Dal tarcinli sut ve su
Boreklerin uzeride "hashas" kraker tarzi seylerde "anason"
Tuzlu kurabiyelerde "mahlep" gibi seyler
Kurutulmus "dereotu"
Kurutulmus "elma" portakal kusburnu vs.

İyi akşamlar hanımlar.Baharatları bende seviyorum.Trlelli bacım hoşgelmişsin aramıza.Bugün seni andım .Kurana giderken senin aldığın şalı örttüm biton açığı bir kapım var onla uyduruyorum güzel oluyo.

Bir haftalık alışveriş yapmama orucunu bozmuş olabilirim bugün üçüncü gunumdu ve oğluma taze ibeknautu hariç para harcamadim
Ama bugün markete gitmek zorundaydım ve çok sevindiğimi bişey oldu evimin çok yakınına hem bim hem a101 açıldı:) evren benim tasarruf cagrima cevap verdi
Sadece gerekli olan yemek şeyleri aldım zaten bumin her ürününü almiyorum çay olarak bergamotlu berk çayı yüzde yi tavsiye ederim uzun süredir kullaniyorum:)
Market alışverişini ( acil sayilabilir) ,taze meyve, ve taze inek sutunu alışverişten diil acil ihtiyaçtan sayarsak ben üçüncü günün sonunda hala para harcamamis sayilabilirim:)

Köri nam nam:)
Bu söylediklerinin hepsini zevkle kullaniyorum

İs yerindeki bayan arkadaşlar bir senedir sana gelcez sana gelcez diye söyleyip duruyolar denk gelmiyordu bi şekilde nobetlerimiz uymuyordu yaz tatili vs... Açıkçası Bende şikayetçi diildim memnun oluyodum ama önümüzdeki hafta sonu gelcekler ve ben çeşit olarak abartmak istemiyorum ama çok dikkat ederler biliyorum ve biri ısrarla size gelmek isterse napiyosunuz ??? Sonuçta enerjimi ve Zamanımı harciycam gerçekten istemedikce bu enerji harcama olayında biraz düşünüyorum ama reddedemiycem bi durumdu ve kalabalık gelicekler kendimi israf yapiyomusum gibi hissediyorum

Selincim ben genelde tek tek yapılan şeyleri tercih etmiyorum. Çok vakit kaybı
Sigara böreği yerine tepsi böreği
Elmalı pasta yerine Elmalı turta gibi

Güle güle güzel günlerde kullan canım.

Köri nam nam:)
Bu söylediklerinin hepsini zevkle kullaniyorum
merhaba. Ben de ayni senin gibi aktarlik yapiyorum. Yiginla baharat var ve hindistan benim de hayalim. Sen neler kullaniyorsun yemeklerde? Ben ozgurce karisim yapamiyorum malesef. Esim ve cocuklar yemiyorlar.. yalniz kalinca siviyorum kollari

Bu israrcilari ne kadar engellemeye calissamda maruz kalıyorum sevdiğim ve gerçekten gelmesini istediklerimi de ben ısrarla cagiriyorum bu ışte bi terslik var....
Selincim ben genelde tek tek yapılan şeyleri tercih etmiyorum. Çok vakit kaybı
Sigara böreği yerine tepsi böreği
Elmalı pasta yerine Elmalı turta gibi
Evet çok mantıklı:) az zaman az enerji aynı ürün

merhaba. Ben de ayni senin gibi aktarlik yapiyorum. Yiginla baharat var ve hindistan benim de hayalim. Sen neler kullaniyorsun yemeklerde? Ben ozgurce karisim yapamiyorum malesef. Esim ve cocuklar yemiyorlar.. yalniz kalinca siviyorum kollari
Of bu konu benim en zevk aldığım konulardan
Patates yemeği hatta patatesle yapılan her yemeğe reyhan koyuyorum yemek susuzsa mesela salatası kavurmasi vs... Fesleğen koyuyorum
Et yemeklerinin olmazsa olması kekik zaten ama ben onun yanında yenibahar,karabiber,kimyon üçlüsüne bayiliyorum kekigi yemek susuzsa atıyorum sulu et yemeğinde karartiyo

Yöresel corbalara ve sehriye corbasina soğanı kavururken nanede koyuyorum inanılmaz otantik bi tat katiyo

Sotelere Köriyi kırmızı toz biber ve kurutulmuş maydonoz ve biberiye yi en çok tavuga yakisiyo mantardada iyi gidiyo birlikte kullanıyorum... Kekiği en son ekliyorum acimasin diye

Kurutulmuş kisnis i son dönemlerde.litrede kullanıyorum çok güzel bi tat veriyo

Patates bence en rahat baharat kaldıran sebze puresini yapcaksam çoook az zerdecal ekliyorum rengi inanılmaz güzel oluyo

Bide son dönemde kakule aldım bitki çayının içine demligin icine bir tane tohum atiyorum ama çok yoğun tadı o bile fazla gelebiliyorlar bazen yemeğe hiç kullanmadim

Bitki çayı daha geniş her bitkinin çayını icebilirim artık eskiden hiç sevmezdim ama şimdi deli oluyorum:)

biri ısrarla bana gelmek isterse ne yaparııım?
sonuç olarak kabul edeceksem her misafire gösterdiğim ilgiyi gösterir ikramda değişiklik yapmam...misafirdir...her zaman gelmeyecek kişilerse akıllarda kalmak isterim..sıklıkla gelenin zaten her zaman aklıındayımdır..ama gelecek kimseler gelmesini cani gönülden istediğim kişilerse daha bi özenli olurum..çok sıkıştığımda da hemmen kolayca yapılacak tarifim:
2 bardak süt
1 bardak su
1 bardak yağ
3 yumurta
çırp hepsini.5 yufkayı parçalayıp yarısını ser tepsiye,üzerine bolca maydanozlu peynir.diğer ıslak yufkaları da üzerine...dilim kesip pişirin....

sadeliğe devam....

yumuşatıcı ; kızımdan sonra kullanmadım.sadece babasının iş ve hafta sonu elbiselerinde kullandım..
sirkeyi okumuştum yumuşatıcı yerine...bir kez denedim..pek bişey anlamadım.kokusu iyiydi de yumuşatıcılığıyla ilgili pek anlamadım...sanırım havlularım pek yeni değilerdi..ondan olabilir...

saçımda da deneyeceğim diyorum her banyoya girmeden,ama unutuyorum..o esnada geliyor aklıma kalıyor..mutlaka deniyeceğim...çok döküldüler....

beyazlarım yokken asla boyamam derdim...doğal haliyle kalırla diye düşünürdüm...geç anne olunca beyazlar da çoğalınca....yaşlı görünmek istemiyorsunuz...kızkardeşimin ısrarıyla boyaya başlamış oldum son 6 aydır...o da bayram ve özel günlere yakın zamanlar öncesi......

sosyal medya hesabım yok...hiç olmadı..masa başında özellikle yemek sırasında elinde tel gezenlere sürekli selfi çekenlere içten içe uyuzum...çok samimi olduğuma direkt söylüyorum....hepsi köleleşmiş...

ilk msn yazışmaları olduğu sıralarda 300 500 arkadaşı olanı duyduğumda olurdum.

konuya hakim olabilmek için ilk sayfalardan sekme açtım..geriden okuyarak hatırlamaya çalışıyorum sadelikleri...

çeyizden kullanmadığım hep birilerini bekleyen fazlaca yorganlarım vardı...verdim gitti evlenecek birilerinene kadar üst baş fazla almasam da çokça olur...teyzeleimin beğenip az süre kullandıkları sonra bana getirdikleri eh uyıyorsa kabullendiklerim.....öyle gönül gurur yok...küçüklükleriyle büyümüşüz büyüyüp te şimdi de olunca geri mi çevireceğim...canım teyzelerim....giyerim ben onların cicilerini.....

bornozlardan eşimin ki eskimişti...havlusu sağlam koltuk alt kızımları açıktaydı. yıllar önce...yırttım kolları...ne çıktı ortaya...banyo havlusu...etrafına bir overlok.yıllardır kullanmaya devam...üstüne ben bir bornoz aldım...bornozdan bozma havlu halaaa sağlam yeni bornozun da koltuk altları açılmaya başladı....akıbeti aynı olacak

çayım olmazsa olmazımdı.....özel karışım yaparım...şekeri azalttıkça içme isteğimde azaldı...iki çay kaşığı ile devam ederken bir buçuğa sonra bire yarıma derken bir bir buçuk aydır şekersize alıştım...itiraf:şekersiz çayı artık fazlaca canım istemiyor...sadece çok canım çektiğinde içiyorum...sabahları bıraktım...kahvaltıda ıhlamur...zaten çayın demiri bağladığı söylemi var...deneyelim bakalım....

yiyeceğimden hiçbir şeyi kısmam kilo yapacak diye...sınırlı olmasına dikkat ederim...bence insanın sevdiği yiyecek onu yerken mutlu ediyorsa ona zarar vermez...veriyorsa da ardından biraz hareket mutlaka...karşılar.
bu düşüncemi doğrulayan bir konuya denk geldim bu gün.bir dahiliyeci anlatıyor NTV de.(ha bu arada tv de pek izlemem..sadece NTV de haber takip ederim...hiç bir dizim yok..çok mı sıkıcı!)ne diyordu dr...buzdolabının üzerine not almıştım.az bekleyin.....

(cidden kalktım gittim aldım notu)ister inaaan ister inan ma.
aynen şöyle;

MUTSUZLUK HASTA EDER MUTLULUK TEDAVİ EDER.......son parça tatlıyı esirgemeyin kendinizden......
......................................

yoruldum yaaaaa..yaz yaz...artık bırakayım...aşşk uğramıyor değil mi bir süredir??hamileydi...herşey yolunda umarım...hamile olup olmadığını beklerken o heyecanla ben de beklemiş sevinmiştim......
geztapo ;ilk yazdığıma cevaben yazmıştı...teşekkürüm hep aklımdaydı.....sevgi ile sadeler..

Bu israrcilari ne kadar engellemeye calissamda maruz kalıyorum sevdiğim ve gerçekten gelmesini istediklerimi de ben ısrarla cagiriyorum bu ışte bi terslik var....

Evet çok mantıklı:) az zaman az enerji aynı ürün
İnan cok haklısın
Ben sevdiklerimi kendim davet ediyorum hatta bazen olmuyo bisi cikiyo
Israrcilarada isim var diyosun diger hafta yine gelelim diyolar artik gecistiremiyosun
Bana bu sebepden küsende var
Yahu kadin sabahin 9unda kahveye gelcem diyo
Oglum uyuyo ben yatiyorum sabahin 9unda kahvemi olur
Hic mi isleri gucleri yok anlamiyorum ki

Kızlar bizde kısın hep ıhlamur icilir
Kusburnu,kıscayi normal caya gore cok tuketilir.
Pazar kahvaltilarinda yada misafir gelince cay demliyorum(ihlamuruda kendim topladim)
Cayida 1paket lipton, 1paket caykur, 1kutu tomurcuk, kacak cay diyolar mevlana cayı
Var evde
Bi kapda hepsinden karistirip ondan kullaniyorum
Hem uzun sure gidiyo hemde icen herkes cok begeniyo
Normalde cay sevmem ama 5-6bardak ictik cok guzelmis diyenler oldu.
Ki bende cay sevmen ama bunu seviyorum

Günaydın kızlar
Bugün yalnızım evde. Önce dualarımı okuyup sonrasında çarşıya çıkacağım. Siyah etek üzerine giyilecek şık bi kazak istiyorum. Çok gariptir ki uzun zamandır ilk defa özel olarak ihtiyacım olan birşey alacağım.

papatya:
saat kurdum sabah namazı için...iki saat önceden uyandım iyi mi!
daha başındayım....biraz destek....
Böyle erken uyanınca gece namazı kılıyorum ben. Yasin okuyorum. Vakıa suresi okuyorum. İmsak vakti girince de namaz kılıp yatıyorum.
Ezan okunmadan da kılabilirsin Can'ım.

Selam kızlar.

Bugün benim de misafirim gelecek. Ben cumartesi misafirlerinden pek hoşlanmam. Hafta sonumu ya eşimle ya da yakın arkadaşlarımla geçirmek keyif veriyor bana. Arkadaşlarımı misafir gibi görmüyorum zaten. İşten çıkıp eve gideceğim için konuda hiç mütevazı olmadığım havuçlu cevizli kekim ile meyve ikramı yapacağım.
Ben rahatımdır bu konularda.

Baharat konusuna gelince, Metro marketlerde bir baharat reyonu var kendinizi kaybedebilirsiniz. Envai çeşit baharat mevcut. Beyaz ve yeşil karabiberi keşfettim en son.
Kırmızı et tüketmediğimizden baharat eşittir çorba ve salatalar demek benim için.

Bir arkadaşım reyhanı patates salatasında kullanmış ve tam not vermiş onu deneyeceğim. Şubat ayı alışveriş listeme ekledim.

kızlar bu sabah kuaföre gittim iş yerimin yakınında bi kuaför vardı baktım sırada yok nöbet arkadaşımda git dedi gittim kuaöfe bu arada para harcamamaya karar vermemin 4. gününde yeminimi bozdum ulen:)

saçlarımın uçlarından kestircektim gittim
oturdum koltuğa kuaför saçımı ıslattı of nasıl buram buram sirke kokuyorum((( elma sirkesi
dedimki 15 gündür zeytinyağlı sabun ve sirke kullanıyorum (karbonat kullandığımı söyleyemedim çok utandım)
neyse kadın kesti etti saçımı ama bu arada sirke kokusu inanılmaz fazlalsmaya başladı o saclarımı tarayıp karıştırdıkça cıkıyo

dedımkı zeytınyaglı sabun cok ıyı dedıler falan dedım kuaförde dedıkı sırkeyı bende kullanıyorum ama ılk duşa girdiğimde kullanıyorum kepek ,saç dıbınde yara falan varsa ıyı gelıyo dedi ama ınternette başka yazıyodu falan dedım aslında yazılanlar doğru ama artık sular cok kıreclı eskı sular yok maalesef dedi

en sonundada ''sen genç kızsın (yüzüğümü takmamıştım) böyle yoğun kokuyla gezmemelisin sirkeyi en basta kullan sonra şampuanla yıka dedi.... of çok üzüldüm çok iyi bi kesim yaptı aslında haklıydıda saçım kuruyken hiç bir sorun yok ama ıslakken o sirke kokusu çok utandım ya bilsem gitmeden önce şampuanla bi kez yıkardım...((((

sirkeyi karbonatı bırakmayı düşünmüyorum hala defam ama bu koku olayına bi çözüm bulmam lazım napsam ki????

Çabuk çabuk yazıp çıkmam lazım.Kızlar iyi akşamlar.Özledim bu topiği ve hepinizi.Pek yazamadım.Dönüyo dünya bu ara.Vertigo ile uğraşıyorum kulakla ilgili.Bugün biraz iyiyim.İhtiyaç olanı alıyoruz mecbur.Duş jeli bitsin almayacağım birdaha.Evde yeşil sabunlarım var onları kullanacağım yerine.Parfüm zaten hiç kullanmam.Deodorantda almayacağım yerine değişik kolonyolar var çiçek kokulu onlardan almayı düşünüyorum.denizgeldi ben kısaca deniz diyeceğim.Canım namazını Rabbim daim etsin.Nafile ibadetlerin en faziletlisi gece namazı (teheccud) tavsiye ederim bende papatya gibi.Sonracıma bornozlarım benimde havl7ya dönüştü.Ayak havlusu.Yine yazarım kızlar şimdi çıkmam gerek.Hâa buarada ses kısıklığına boğaz ağrısına karanfil çiğnemek mucize sekilde iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…