sade yaşam

Krem kullanma konusunda üstüme tanımam.
Her gece nerede olursam olayım cildimi temizler kremlerimi sürer yatarım.
Yaşımı göstermediğimi söylerler genelde. Faydasını olduğunu düşünüyorum.
yeniuye01 yeniuye01 zamanını tasarruflu kullanmak için önce kendini sevmelisin.
Kendini seven insan kendisiyle vakit geçirebiliyor.
Ben bunu birebir yaşadığım için bu kadar net söyleyebiliyorum.

Günaydın hanımlar
Saç kremi kullanmıyorum bi haftadır. Saçlarım kazık gibi değil. Gayet iyi.
Sadece şampuan kullanıyorum. Onu da yavaş yavaş azaltacağım. Her duşta bi kere sabun bi kere şampuan şeklinde başlayıp devam edeceğim
Yumuşatıcı kullanmadan dün ilk defa çamaşır yıkadım. Onda da çok fark yok.

2016 yılını eylem yılı olarak ilan ediyorum, plan yapıp not tutmak istiyorum umarım basaririm. Ufakta olsa öğrendiğim bir şeyi uygulamak istiyorum çünkü bende birseye ilgi duyduğumda çok detaylı araştırma isteği oluşuyor ama uygulamada cok zayıf kalıyorum.sanki ben okuyup arastirdikca birşeyler kendiliğinden degisecekmis yada cümlelerin arasında bir sihirli el bana uzanacak ve değiştirecek hissi yaşıyorum. Bu durumu aşmadan tum isteklerim boş bir hayal olarak kalacak.
Birde bu yılı kızıma adamak istiyorum.çünkü bu konuda vicdanen rahatsız hissediyorum.kızım down sendromlu ama ben onunla sanki yeterince ilgilenmiyorum garip bir şekilde onu kendi doğasında biraksam daha iyi olacağını dusunuyorum yada tembelligim,eylemsizligim bana böyle dusunduruyor işte bu ikilemde kalmak çok yoruyor beni. 3 yaşını geçti henüz özel eğitime gitmedi sayılır tam iyi bir kuruma başladık bu yaz atama olunca bırakmak zorunda kaldık. Öncesinde zaten KPSS çalıştığım için bu konuya odaklanamadim birde dediğim gibi sanki aynı sihirli el kızıma da dokunacak gibi bir his.ama bir yandan da yaşıtlarına baktıkça downlu olmalarına rağmen bayağı ilerlemişler, konuşuyor çoğu, akademik olarak kavramlar biliyorlar, tuvalet eğitimleri tamam vs.. Biz çok eksigiz onlara göre, bu beni üzüyor. Bir yandan sanki er geç aynı noktaya gelecekler nasılsa belki biraz daha geç olacak diye kendimi rahatlatiyorum, diğer yandan çok geç kaldık eğitim için diye dusunuyorum ayrıca ben bu konuda kimseyle dertlesemiyorum en azından içimi dökmek adına paylaşmak istedim sizinle. sözlerimin eyleme dönüşmesi için bir adım atmak istedim,dua niyetine geçsin inşallah, sizde dua edin onun için en iyisini yapabileyim ve varsa fikirlerinizi esirgemeyin.

2016 yılını eylem yılı olarak ilan ediyorum, plan yapıp not tutmak istiyorum umarım basaririm. Ufakta olsa öğrendiğim bir şeyi uygulamak istiyorum çünkü bende birseye ilgi duyduğumda çok detaylı araştırma isteği oluşuyor ama uygulamada cok zayıf kalıyorum.sanki ben okuyup arastirdikca birşeyler kendiliğinden degisecekmis yada cümlelerin arasında bir sihirli el bana uzanacak ve değiştirecek hissi yaşıyorum. Bu durumu aşmadan tum isteklerim boş bir hayal olarak kalacak.
Birde bu yılı kızıma adamak istiyorum.çünkü bu konuda vicdanen rahatsız hissediyorum.kızım down sendromlu ama ben onunla sanki yeterince ilgilenmiyorum garip bir şekilde onu kendi doğasında biraksam daha iyi olacağını dusunuyorum yada tembelligim,eylemsizligim bana böyle dusunduruyor işte bu ikilemde kalmak çok yoruyor beni. 3 yaşını geçti henüz özel eğitime gitmedi sayılır tam iyi bir kuruma başladık bu yaz atama olunca bırakmak zorunda kaldık. Öncesinde zaten KPSS çalıştığım için bu konuya odaklanamadim birde dediğim gibi sanki aynı sihirli el kızıma da dokunacak gibi bir his.ama bir yandan da yaşıtlarına baktıkça downlu olmalarına rağmen bayağı ilerlemişler, konuşuyor çoğu, akademik olarak kavramlar biliyorlar, tuvalet eğitimleri tamam vs.. Biz çok eksigiz onlara göre, bu beni üzüyor. Bir yandan sanki er geç aynı noktaya gelecekler nasılsa belki biraz daha geç olacak diye kendimi rahatlatiyorum, diğer yandan çok geç kaldık eğitim için diye dusunuyorum ayrıca ben bu konuda kimseyle dertlesemiyorum en azından içimi dökmek adına paylaşmak istedim sizinle. sözlerimin eyleme dönüşmesi için bir adım atmak istedim,dua niyetine geçsin inşallah, sizde dua edin onun için en iyisini yapabileyim ve varsa fikirlerinizi esirgemeyin.
canım özel çouklarda ilk yaşların eğitimi çok mühim gerekirse işi gücü bırak mutlaka ilgilen geriletebilirorsun galiba biraz bazı şeyleri ilk yaşlarda ben hayatımın 2 yılı okulu bırakıp babama baktım ha kariyherimin canına okundu mu olsun ondan kıymetli mi asla pişmanlık var mı 1 gr yok herşey yapılır vakti gelince...

canım özel çouklarda ilk yaşların eğitimi çok mühim gerekirse işi gücü bırak mutlaka ilgilen geriletebilirorsun galiba biraz bazı şeyleri ilk yaşlarda ben hayatımın 2 yılı okulu bırakıp babama baktım ha kariyherimin canına okundu mu olsun ondan kıymetli mi asla pişmanlık var mı 1 gr yok herşey yapılır vakti gelince...
İlk yıllar önemli diyorlar evet, bu konuda işinin ehli olan insan çok az maalesef, daha önce gittiği bir kurumda çok saçma bir şekilde çocuğa zorla oyun oynatmaya çalışmıştilar uzun süre aglamasina rağmen. Eğitim konusunda genel olarak onyargilarim var benim,okullarda verilen eğitimle ilgili. Benim kızım doğana kadar memuriyet gibi bir hedefim de yoktu,daha çok vakit ayırmak için atlamam gereken bir eşikti atanmak ama bu süreçte çok mu ihmal ettim diye rahatsız oluyorum işte. Aslında geçmişi deşmek çok anlamsız biliyorum,gelecekle alakalı kendime guvenemedigim için sorun yaşıyorum daha çok. Ama planlayarak gidicem inşallah başarırim. Maslovun ihtiyaçlar hiyerarşisinde statü eşiğini yeni atladim ben, insan kendisiyle ilgili sorunlarını çözmeden çevresine faydalı olamiyormus, kafamda birsuru düşünce var, bunlar istek mi,hedef mi, yapılabilir mi,boş hayal mi bilmiyorum,çarpışarak uçuyor şuan.ama önümüzdeki yıllarda en cok kızımın eğitimi için çaba sarfetmeyi planliyorum.(inşaallah)

Ve evet kendime bu kış bi parka almak istiyodum hani askeri yeşil şapkası tüylü olanlardan bilirsiniz genelde üniversite ogrencileri giyer tamamen zevk ama kendimi ihtiyacım olduğuna inandirmistim ama tabikide yok almayacağım en azından bu sene elimdeki iki kabani giycem

Çanta almak istiyodum ihtiyacım var evet ama olsa iyi olur modundayim onuda yaza kadar ertelemeye karar verdim şu an kullanacağım çantalarımı kullanacağım kendimi istek olduğu konusunda ikna ettim ki gerçekten oyle de

Market alışverişi içinde liste yaptım onunla gideceğim ve eşimi gondermiycem o gittiğinde abuk sabuk şeylerde aliyo:)

Ve her maaşını aldığımda bozuk paralarim hariç 50 tl aticam içine bayan bozuk birikti saymadim ama yaza kadar biriksin bakalım nolcak dokunmayi düşünmüyorum:)

Feysimi kapatalım bir ay oldu arada beş dakikalığına açmak zorunda kalıyorum okuduğum bölümün sayfasına sınavlar için bakmak zorunda kaliyorum ama anasayfaya bakmadan direk kapatıyorum hiç pişman diilim:)

Yaklaşık bir ayda 26 günde 4 tl sirke bitirdim:) cif, şampuan, çamaşır yumusaticisi, sac kremi,bulaşık makinası parlaticisini 20 gündür kullanmiyorum:) üç ayı geçince hayatımdan çıkardım diyebilirim sanırım:)

İlk yıllar önemli diyorlar evet, bu konuda işinin ehli olan insan çok az maalesef, daha önce gittiği bir kurumda çok saçma bir şekilde çocuğa zorla oyun oynatmaya çalışmıştilar uzun süre aglamasina rağmen. Eğitim konusunda genel olarak onyargilarim var benim,okullarda verilen eğitimle ilgili. Benim kızım doğana kadar memuriyet gibi bir hedefim de yoktu,daha çok vakit ayırmak için atlamam gereken bir eşikti atanmak ama bu süreçte çok mu ihmal ettim diye rahatsız oluyorum işte. Aslında geçmişi deşmek çok anlamsız biliyorum,gelecekle alakalı kendime guvenemedigim için sorun yaşıyorum daha çok. Ama planlayarak gidicem inşallah başarırim. Maslovun ihtiyaçlar hiyerarşisinde statü eşiğini yeni atladim ben, insan kendisiyle ilgili sorunlarını çözmeden çevresine faydalı olamiyormus, kafamda birsuru düşünce var, bunlar istek mi,hedef mi, yapılabilir mi,boş hayal mi bilmiyorum,çarpışarak uçuyor şuan.ama önümüzdeki yıllarda en cok kızımın eğitimi için çaba sarfetmeyi planliyorum.(inşaallah)
çok iyi düşünmüssün bir tanem bak nasib de olmuş düşünceler iyi niyetli olunca bir de özel çocuklar çok bereket getirir derler... sen şimdi alabildiğin bütün özel izinleri al ve çocuğuna eğitim ver... herkesle iletişime geç... yanılmıyorsam özel izinleriniz var sizin... ev işi mev işi bırak... benim bir akrabam aynı değil ama farklı birşekilde doğdu ve şu anda resim sergisi falan açıyor.... iyi eğitimle herşey mümkün... inanmayacaksın başka bir ona benzer teşhisle doğan tanıdığım şu anda anadolu lisesi sınavında ilk 500 e girdi.. yemin ederim ilk yaşlar mühim....

dun sabah gardolabın onundeyım eşim dediki selin biz geçen senelerde kumbara yapıyodu neden sımdı yapmıyoz dedı:)
bende dedımkı sen ıcınden para alıyosun dıye yapmıyoruz bırlıkte normalde ben yapıyorum dedım:)
şaşırdı baya soz dedı almıycam getır bırlıkte yapalım cıkardım kumbaramı bırlıkte bırıktırcez artık cıft hızla bakalım nolcak:) bu ayın 15 ınde acıcam kumbaramı çok merak edıyorum kaç para cıkıcak

Selincim benim eşimde hep alıyordu içinden. Sigara parası diye. Sanki sigara o Zaman bedavaya geliyormuş gibi hissediyormuş beyim
Ben de o nedenle onun haberi olmadan koyuyorum kumbaraya.

Selincim benim eşimde hep alıyordu içinden. Sigara parası diye. Sanki sigara o Zaman bedavaya geliyormuş gibi hissediyormuş beyim
Ben de o nedenle onun haberi olmadan koyuyorum kumbaraya.
Evet oda aynısını söyledi içinden damacana şu parası ekmek parası falan aliyodu sanki bedava aliyomus gibi hissediyomus:) söz verdi tamam yapmiycam birahane diye bakalım

selam kızlar..
bende yaklaşık 18 gündür sigara içmiyorum :KK53: hiçbir yokluğunu hisettim.
ben zaten tek kaldığımdan dolayı, aktivite olsun diye içiyordum.
bide batuma gidince iki koli sigara almıştım ondan tüketiyordum :KK53:

Krem kullanma konusunda üstüme tanımam.
Her gece nerede olursam olayım cildimi temizler kremlerimi sürer yatarım.
Yaşımı göstermediğimi söylerler genelde. Faydasını olduğunu düşünüyorum.
yeniuye01 yeniuye01 zamanını tasarruflu kullanmak için önce kendini sevmelisin.
Kendini seven insan kendisiyle vakit geçirebiliyor.
Ben bunu birebir yaşadığım için bu kadar net söyleyebiliyorum.
ne kremleri kullanıyorsun abla

Sade yaşama adım adım geçiyorum.
Aslında tüm gardolabıma bir girişsem ferahlayacağım ama vakit bulamıyorum.
Makyaj malzemelerimi ve kıyafetlerimin bi kısmını ayıkladım. Makyaj malzemelerimden ayıkladıklarımı direk çöpe attım. Bu konuda başkasının tenine değen ürün bana sağlıklı gelmiyor. Tarihi geçmemiş ve çok kullanmamış olsamda çöpe attım baya bir ürünü.
Hafta sonu bu alana iyice yönelip dolaplarımı ferahlatacağım.
Sirkeli suyla toz alma işini bende sevdim. Temizlik yanı sıra olumsuz enerjilerden de arındırdığını hissediyorum sirkenin.
Yalnız ben hala sadece sirkeli su kullanmıyorum. Birazcık deterjan katıyorum.
Saçlarım için saç kremi kullanmayalı yüz yıl oldu zaten. Ama bakım olsun diye sirkeli su ile durulamaya başlayacağım.
Daha doğrusu lavanta çayı ve sirkeli suyla durulama işlemini dönüşümlü yaparım.
Hafta sonu bi de banyoda ki kişisel ürünlerimi arındırırsam harika olcak.
Ve en güzeli bende daha düzenli olarak bozuk para biriktirmeye başlıyorum. Aslında bende zaten biriktiriyordum ama eşleriniz gibi içinden harcama yapmak işime geliyordu. Harcama yapmayıp küçük altına çevircem bakalım.
Benim dur demek gereken bir başka konu da kitap alışverişi. Elimdeki kitaplar bitmeden yeni kitap almak istemiyorum fakat hep ilgimi çok çeken bir kitapla karşılaşıp yanına 3-5 kitap daha ekleyip alışveriş yapıyorum.
200 e yakın okunmamış kitabımın olduğu düşünülürse uzun süre kitap almayı düşünmem saçma sanırım.Dur diyemiyorum kendime. :KK43:

Kitap konusunda ben de kendime dur diyemiyordum ama şimdi bıraktım artık.
bu ay alacağım ama elimde şu anda okunacak 4 kitabım kaldı. o yüzden alacağım bugün.
Y yesil_zeytin_ ben 10 yıldır kullanıyorum. öyle çok pahalı kremler kullanmıyorum aslında. nicea loreal olay kullandım hep ama hiç aksatmadım.

olay ürünlerinden memnun kaldınız mı?

Çamaşır suyunu bulaşıklara damlatmazsam o bardak tabakların kokusunu cayır cayır duyuyorum bende :KK43: Hele balıklı yumurtalı bişeyse. Çaresi var mı bunun?

canım annem kullandı pek sevmedi. ama kişisine göre değişir tabi.
bulaşıklarda kullanmıyorum çamaşır suyu. ama tuvalet temizliğinde onsuz olmuyor :KK43:

X