sade yaşam

Ben karbonhidrat özellikle de işlenmiş karbonhidrat gerçeği ile kızımın hastaligini araştırırken karşılaştım.bazı nörolojik hastalıkları dusuk karbonhidrat diyeti ile tedavi ediyorlarmış eskiden,ve kalp,seker, kanser gibi bazı hastalıklar da son yıllarda çoğalmış beslenme şekli ile paralel olarak. Ben kesmedim karbonhidrati çok zor geliyor çünkü aciktigimizda aniden yiyeceğimiz şeyler hep karbonhidrat,yaygın yiyecekler,kolay bulunanlar hep karbonhidrat.hayatıma sağlıklı yiyecekleri sokarak uzaklaşmak istiyorum,ve tabiki sıfıra indirmek mümkün değil.suanda en azından abur çubuğu kesmeye çalışıyorum çünkü gerçekten sabahları kek ve kahve ile kahvaltı yapıyordum.yanı ben kızım için onun bu beslenme tarzını benimsemesi için ornek olmak adına istiyorum daha çok, sonra belki daha enerjik daha zinde olurum,kilo en son dusundugum şey açıkçası.

Tam olarak nasıl beslendiniz?
Ben de hamilelikte aldığım kiloları vermek istiyorum

Ben sirkeyi bulaşık mak. Parlatıcı yerine
Çam. mak. Yumuşatıcı yerine kullanıyrm
Yer silme suyuna sirke koyuyorum
Mobilyaları camları her yeri sirke ile temizliyorum
Saçlarıma zeytinyağlı ya da sarımsaklı sabunla yıkadıktan sonra son bir kaç seferdir sirke döküyorum yumuşacık oldular

Youtube sirke ile lavabo açma , halı temizliği gibi yazarsanız çıkar detaylı öğrenirsiniz

Günaydın.

Hepinize mutlu sağlıklı bir gün diliyorum. Bu sabah 6 da uyandım. Camları sabah soğuğuna rağmen açtım. Derin bir nefes aldım bu soğuğu hissedebildiğim için şükrettim.
Bugün çok güzel bir gün olsun. 32 dişimizi göstereceğimiz gelişmeler yaşayalım istiyorum.

2015 in son Pazar'ı. Eşim Pazarları erken uyanmayı pek sevmiyor, istiyor ama yatak cazip geliyor. 9 da uyandıracağım onu yanımıza yiyecek bir şeyler alıp orman yolunu tutacağız İnşallah.

Herkese güzel bir gün diliyorum. Aynı enerjide olduğum herkese.

Keyifli pazarlar...

Biz de bu sabah erkenciyiz esimle...
Kahvaltimizi ettik bile...
Sadece balkonlari yikamak kaldi...
Sonrasinda ya sahil ya dag havasini almaya yola cikacaz ☺

Mis gibi bir gun olsun inşaallah

Tam olarak nasıl beslendiniz?
Ben de hamilelikte aldığım kiloları vermek istiyorum

Aslında çok basit bir diyetti. Yediğim içtiğim hiç bir şeyden vazgeçmedim. Sadece aşama aşama azalttım. Her zaman koyduğum kadar yemek aldım. Sonra 1/4 ünü geri koydum. Yaklaşık 3 ay kadar buna devam ettim. Sonrasında bunu 1/3 e , 6 ay kadar sonrada yarıya indirdim. Tatlı, pasta, hamur işi hiç bir şekilde vazgeçmedim. Bir çatalda olsa aldım. Bilirsiniz bizde gelenektir.. Misafirlikler, yemek davetleri.. Allah aşkına biraz daha ye ısrarları.. Hiç taviz vermedim. Teşekkürler doydum dedim, ısrarlara direndim. 2 yılın sonunda 26 kilo gitmişti. Bu süre içinde hep yürüdüm, hep merdiven kullandım.Arada bir form çaylar kullandığım da oldu. Bir de sarkmaları önlemek için masaj yaptırdım.

Ayrıca 10 yıldır her sabah tartıya çıkıp kilomu not ediyorum.

Şimdi 50 kilo 36 bedenim. 10 yıldır aynı kilodayım. Yemek alışkanlığım değişmedi. Sadece özel yemekler, özel zamanlarda normalden fazla yiyorum. Ama bunu takip eden 1-2 gün akşam yemeğinde elma yoğurt, ya da diyet ekmekten yapılmış tost ya da süt kepek ekmeği gibi yiyeceklerle eski kiloma dönüyorum.

Teşekkür ederim :)

Şampuansız saç yıkayan arkadaşlar ve sabunla yıkayanlar saçınızda kepeklenme ve yara hissederseniz ben çaresini buldum. Daha önce yazmıştım saçımı sabunla yıkarken yara olduğu için bırakmak zorunda kalmıştım.Aşırı kepeklenme, kaşıntı ve saçımın içinde sivilce gibi şeyler vardı.Kaşındıkça yara hiç iyileşmiyordu.Ben de İbrahim Saraçoğlu'nun sayfasında arattım, lavanta sabununu önermiş kendisi.Bende de lanavta sabunu yoktu ama daha önce lavanta yağı almıştım.Bu lavanta yağınından elime bir tatlı kaşığı kadar döktüm ve saç dibine masaj yaptım.Bir saat kadar beklettim ve yıkadım.Tek seferde kaşınma ve sivilceler gitti.Başörtüsünün içinde öyle kaşınıyordu ki bunaltıyordu beni.İnanın rahatladım.

Çok teşekkür ederim detaylı cevap için
Ben de deneyeyim inşaAllah veririm
Masajı nerede hangi çeşit masaj olarak ve ne sıklıkta yaptırdınız

sutlukahve varyaaaaa itiraf ediyorum ben çok acıkıyorum kocamın 1,5 katı yiyorum kızlar acıkıyorum yani öyle vitamin falan da kullanmıyorum ama acıkıyorum.... karatayla ilgili benim de şüphelerim var zaten kaçamak maçamak gidiyor karbonhidrat ama beni bir o doyurdu bu yöntemi uygulasam noolr acep ama iyiymiş...

saçları sabunla yıkayınca saç diplerinde tortusu kalınca iyi durulanmayınca yara yapabiliyomuş
ben o yüzden sabunu sadece duş jeli yerine kullanıyorum:)

bulaşık makinasına karbonat koyma fikri bulaşıkları elde iyice yıkanca güzel
ama bulaşıkları sıyırıp koyunca pek işe yaramıyo açıkçası

yeni yöntemler arayışındayım..

sirke ve karbonatla saç yıkayan arkadaşlar bi sorum var
bunları hangi ölçüde dökücez?
ya da belli oranlarda karışım hazırlayıp şampuan gibi şişeye filan mı koyuyosunuz? nasıl muhafaza etcez?

Hanımlar bende ekmeği, pastayı, böreği çöreği kestiğimden beri 4 kilo vermişim. Tabiki kaçamaklarım oldu, özellikle 2 defa şehir dışına gittik 2 şer 3 er gün kalıp döndük, dürümler, pideler vs hiç dikkat etmedim. Dışarıda yemek yediğimiz zamanlarda da dikkat etmedim, haftada 1 kez falan. Onun dışında makarna, pilav, patates kızartması yedim. Sadece ekmeği büyük ölçüde kestim, yani kahvaltıda falan yarım ekmek yerdim, şimdi hiç yemiyorum ve daha güzel doyuyorum. yaklaşık 3 ayda 4 kilo gayet iyi geldi bana. Hatta daha çok gaza geldim. Şekeri uzun süredir tüketmiyorum, çikolata vs kahvenin yanında genelde bitter tercih ediyorum. Yemekler de de bolca salata tüketiyorum.

Merhaba hepinize.
Çok güzel, mutlu bir hafta diliyorum.

Sabunla saçlarımı yıkamayı seviyorum , saçlarım doğal dalgasına kavuşuyor fakat çok çok sert ve kalıp gibi duruyor. Daha doğal bir sabun bulacağım İnşallah. Bir de öyle deneyeceğim yine de sabun ve sonrası az şampuan yapmaya devam ediyorum.

Hayırlı haftalar kızlar bu yılın son günleri ,ömür nekadar çabuk geçiyor di mi?Bugün duygusalım biraz.Arada su duygularıda sadeleştirebilsek ne güzel olur.
haklısın zaman su gibi akıyor ve yeni yıla girmek sanki beni üzüyor Allah sağlık versin her yaş güzel ama ahirete dair hiç birikim yapamıyoruz ve biraz daha yaşlanıyoruz

Hayırlı haftalar kızlar bu yılın son günleri ,ömür nekadar çabuk geçiyor di mi?Bugün duygusalım biraz.Arada su duygularıda sadeleştirebilsek ne güzel olur.
evet geçtiğim mertebe davranışlarda sadeleşmek, gösterişten daha da arınmak daha mütevazi daha iyi niyetli olmak, daha az saygı beklemek, daha çok saygı göstermek, akışa adapte olabilmek... ben arkamda bırkaktıklarıma bakmıyorum belki gençliğimin hoyratlığı bilmiyorum önüme bakıyoruym artık... 2016 inşaallah çok güzel geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…