-
- Konu Sahibi philosophy
- #2.121
yok tatlım arkadaşlarım o şekilde:)gizli işler peşindemisin ?
arkadaslar merhaba tüm sayfaları bastan sona okudum. no poo dışında coğu hayatımda uyguladıgım şeyler. sayfalar ilerledikçe ortak topiklerden tanıstıgım arkadasları gördüm. hepsine selam olsun.
facebook hakkında iki kelime yazayım. öncellikle 10-15 yıl önce aynı iş yerinde birlikte çalıştıgım şu an görüşmediğim ya da lise arkadaslarım falan onları takipten çıkardım. sürekli siyasi paylaşım yapanları takipten çıkardım. böylece ana ekrana düşmeyip zamanımı meşgul etmelerine izin vermiyordum. takip ettiğim bazı grupların yogun ve faydalı paylaşımları vardı. bunun dışında takip ettiğim dekorasyon sayfaları ve bir amaca hizmet etmediğini düşündüğüm dernek sayfalarını takipten çıktım. sonra bir gün özel bir durum oldu gecenlerde. facebook tamamen sildim. messenger ve facebook uygulamalarını akıllı telefonumdan sildim. ve bu sürede kimseyi merak etmediğimi, kafamın zamanlama açısından rahat oldugunu gördüm. ancak bu boşluğun dolması gerekiyordu. orası da burasıydı :)
ben 6 yıldır çöplerimi ayırıyorum. plastik, cam, alüminyum, kağıt olarak ve evdeki yardımcı bayan da çok düzenli bir şekilde bunu uyguluyor. evsel atıkları da çöpe atıyorum. benim sormak istediğim ne gibi yemek artıklarını hayvanlar için bırakabilirim. meyve kabukları, bakliyat yemekleri, salata artığı falan olur mu yani. kedi, köpek ve kuş bunu yer mi? illaki ekmek, tavuk ve kırmızı et mi olacak. bilgilendirirseniz sevinirim.
ben gyim ve ev eşyalarımı düzenli olarak ayırırım belli zamanlarım olmaz bunun için. dün eşim gece 6 kazak ayırdı birisine vermem için. ben şöyle bir yöntem uyguluyorum. eski bir valizin içinde sürekli olarak kullanmadıgım her türlü eşyayı koyuyorum. kafamda belirlediğim kişilere oradan veriyorum. misal şu an valizde oğlumun kü.ükken giydiği mont var ankarada bir akrabaya vereceğim. kızın küçülenlerini annemin bir komşusuna veriyorum. kullanmadıgım mutfak eşyasını burada öğrenci evi var onlara veriyorum falan. bir kaç havlu ayırdım onları da kayınvalide köye götürmesi için vereceğim v.s.
zaman zaman buzdolabındaki ilaçların son kullanma tarihlerine göre atarım. son kullanma tarihinden sonra birkaç ay daha kullanırım ama:) hemen bozulmuyormuş. burada okumuştum.
ara sıra garanti belgelerini falan ayıklarım. garanti belgeleri ve faturalar için sunum dosyası kullanıyorum. çok düzenli oluyor.
katılıyorum ama çöpe atmayın kızlar verin dağıtın, değerlendirin olmadı yunan gecesine gidin Fedonu dinlerken kırın ama kullanılsın o... Bu son örnek olmadı pek, biraz tartışmaya açık aman neyse anladınız siz onu
Hayvanlar için şunu diyebilirim:eskiden çalıştığım okul çok büyük bir arazi üzerinde idi ve oradaki hayvanlar çok aç kalırlardı ve birbirlerini yerlerdi bayağı bildiğin birbirlerini ısırarak öldürüp yerlerdi kanımız donardı. bize de saldırırlardı hatta gece kalınca çalışmaya güvenlikle birle zor kurtarırdık yakamızı .... okulda şöyle bir akım başlamıştı yemekhanede tabağımızda kalan yemeklerin atılmasını istemediğimiz için su bardağımıza ne artmışsa koyardık o kedicikler köpekler domatesleri salatalıkları kıtır kıtır kemirirlerdi.... ben sokağımdaki kedilere koyuyorum eti bile beğenmeyebiliyor eşşek sıpaları ama mesela geçen gün birisinin evimde yediği yemeğin kalıntısını penceremin önünde bir yer var oraya koydum o mecimeği pialvı kuşlar dakkasında bitirdi ... yani aç olan hayvan herşeyi yiyiyor sadece kesssinlikle tatlı bir şey vermeyin çünkü pankreasları karşılayamıyor körlük yapıyor...
kalınkaselincimevdeki kullanmadıgım kremleri , makyaj malzemelerini, kozmetikle ilgili ne varsa hepsini topladım bi poşete koydum eve gelen kim varsa kullanmak istermi diye soruyorum :)
rağbet özellikle ergen takımından :) ruj ve göz kalemlerini kullanmadıklarımı attım bi onları atmak zorundaydım direk temas ettiği için mesela oje,fondoten,hiç kullanmadıgım far paletleri,yarım kalan losyonlar makyaj temizleme ürünleri kremler genç kızlar tarafından kapış kapış gidiyo ve ben bundan çok mutluyum:)
sadeleşme çalışmalarıma hafta içi bazamın altıyla devam edicem
ha bide evd ebenim koca bir sepet peluş hayvan var oyuncak nereye verebilirim bu peluşları ?????
oğlum oynamıyo ve çok toz topluyo fazlalık resmen ....
rica ederim canım ama saçın alışması biraz zaman alıyo mesela benim sçaım çok enteresan tepkiler veriyo ilk hafta baya iyidi ikinci hafta keçeleşti şu an üçüncü hafta bitmek üzere acayip yağlanıyo bu akşam yıkansam sabaha yağlanmış kalkıyorum ama yumuşak:) saçın acayip tepkiler verebilir hazırlıklı ol:)Kızlar sabun saçı keöe gibi yapıyor demiştim ya, bugun karbonat ve sirkeyi denedim çok çok daha fazla memnun kaldım, banyodan sonra tarandı, ki benim sacım sampuan kreme rağmen taranmazdı, ve hemen kurudu.çok sevdim ben bu iii
Teşekkürlerkalinkaselin
yaaa o kalkınma planları biraz yalan olurdu bende dedün evde kek yapılmıştı içi tam pişmemişti. sabah ekmeklerle birlikte onu da hayvanlar yesin diye bıraktım. :) havuçlu cevizli kek. tatlı bir daha denk gelmez . öğrenmiş oldum.
ben şu aralar evdeki şampuan , duş jeli, el kremi, vücut losyonları, nemlendirici çalışıyordumonlar bitince daha kaliteli olanları almak istiyordum. doğallık düşünmemiştim. duş jeli bu konuyu okurken bittti. ben de bu gece sabuna başlayım bari. sırada bitecek olan vücut kremim var. bunun için önerisi olan var mı?marka olarak ya da doğal yollardan ne yapıyorsunuz. 2016 yılında daha kaliteli yaşamak istiyorum. ama evdekiler bitmeden yenilerini almak istemiyorum. ser de biraz pintilik var sanırım :) neyse yavas yavas değişim daha iyi.
ben lise yıllarında her yıl bundan sonra şöyle olacagım,bu yıl böyle olacaım diye kararlar alır hiç birini uygulayamaz, uygulamadıkça üstümde stres ve gerilim olurdu. işte okunacak kitap listesi, izlenecek film listeleri yapar, listeye yetişemedikçe gerilirdim. bunu üniversitede fark edince kendime plan yapmaktan vazgectim. 10 yıldır rüzgar savurdu yaşıyorum :) bu yıl diyorum bir yıllık kalkınma planı yapayım kendime. hedefler koyayım falan filan.
hoşgeldin canım bu topik sensiz olmazdı zaten:)dün evde kek yapılmıştı içi tam pişmemişti. sabah ekmeklerle birlikte onu da hayvanlar yesin diye bıraktım. :) havuçlu cevizli kek. tatlı bir daha denk gelmez . öğrenmiş oldum.
ben şu aralar evdeki şampuan , duş jeli, el kremi, vücut losyonları, nemlendirici çalışıyordumonlar bitince daha kaliteli olanları almak istiyordum. doğallık düşünmemiştim. duş jeli bu konuyu okurken bittti. ben de bu gece sabuna başlayım bari. sırada bitecek olan vücut kremim var. bunun için önerisi olan var mı?marka olarak ya da doğal yollardan ne yapıyorsunuz. 2016 yılında daha kaliteli yaşamak istiyorum. ama evdekiler bitmeden yenilerini almak istemiyorum. ser de biraz pintilik var sanırım :) neyse yavas yavas değişim daha iyi.
ben lise yıllarında her yıl bundan sonra şöyle olacagım,bu yıl böyle olacaım diye kararlar alır hiç birini uygulayamaz, uygulamadıkça üstümde stres ve gerilim olurdu. işte okunacak kitap listesi, izlenecek film listeleri yapar, listeye yetişemedikçe gerilirdim. bunu üniversitede fark edince kendime plan yapmaktan vazgectim. 10 yıldır rüzgar savurdu yaşıyorum :) bu yıl diyorum bir yıllık kalkınma planı yapayım kendime. hedefler koyayım falan filan.
yaaa şu cezaevlerinin kreşleri çok kötüymüş ya ... oraya bağışlayabilirsin...evdeki kullanmadıgım kremleri , makyaj malzemelerini, kozmetikle ilgili ne varsa hepsini topladım bi poşete koydum eve gelen kim varsa kullanmak istermi diye soruyorum :)
rağbet özellikle ergen takımından :) ruj ve göz kalemlerini kullanmadıklarımı attım bi onları atmak zorundaydım direk temas ettiği için mesela oje,fondoten,hiç kullanmadıgım far paletleri,yarım kalan losyonlar makyaj temizleme ürünleri kremler genç kızlar tarafından kapış kapış gidiyo ve ben bundan çok mutluyum:)
sadeleşme çalışmalarıma hafta içi bazamın altıyla devam edicem
ha bide evd ebenim koca bir sepet peluş hayvan var oyuncak nereye verebilirim bu peluşları ?????
oğlum oynamıyo ve çok toz topluyo fazlalık resmen ....
ben kendi kullandıklarımı önceki sayfalarda çok ayrıntılı anlattım canım kendi adıma ... bir karışıtırıver istersenHanımlar bura sayesinde bazı kimyasalları hayatımdan çıkardım
Merak ettiğim şu :
Arap sabunu ve sirkeyi nerde, nasıl kullancaz, detaylı yazabilir misiniz?
Çamaşır makinesinde yumuşatıcı gözüne de sirke konuluyo mu?
Uygulama noktasında yetersizim tamam sirke ve karbonat kullanmalıyım diyorum ama nasıl yapcağımı bilmiyorum
O zaman yeni maceralara yelken açtık desene,bakalım neler olacakrica ederim canım ama saçın alışması biraz zaman alıyo mesela benim sçaım çok enteresan tepkiler veriyo ilk hafta baya iyidi ikinci hafta keçeleşti şu an üçüncü hafta bitmek üzere acayip yağlanıyo bu akşam yıkansam sabaha yağlanmış kalkıyorum ama yumuşak:) saçın acayip tepkiler verebilir hazırlıklı ol:)
ama şunu biliyorum temiz olmuyo duygusu ilk hafta vardı ve şu an kesinlikle yok yıkandıktan sonra kurutuyorum ve hacimli duruyo temiz olmasa saç temiz taklidi yapamaz heralde:)
cnm ben yumuşatıcı gözüne sirke koyuyorumHanımlar bura sayesinde bazı kimyasalları hayatımdan çıkardım
Merak ettiğim şu :
Arap sabunu ve sirkeyi nerde, nasıl kullancaz, detaylı yazabilir misiniz?
Çamaşır makinesinde yumuşatıcı gözüne de sirke konuluyo mu?
Uygulama noktasında yetersizim tamam sirke ve karbonat kullanmalıyım diyorum ama nasıl yapcağımı bilmiyorum
Günaydın kızlar...Biran düşünün .İhtiyaç sahibi olsanız (Allah veren el eylesin ama) kenarı kırılmış cam tabağı kabul edermiydiniz?Ufacık b.mak.de olmuş muhtemelen.Bu şekilde o kadar çok varki...Çöpemi atayım ne yapayım bilemedim.Bu aralar başkent çok karanlık puslu simsiyah insanın hep yatası geliyor.yazdıklarınızı okuyorum .Canan karataya çok güvenmeyin kızlar .o kadın saçmalıyor bazen.Ben 20 yıldır insülin kullanan bir diyabetliyim.Dr.um profesör diyetisyenim doktoralı ve bide diyabet koçum var.Niye bunları anlatıyorum.Karatayın anlattığı beslenme biçimini asla onaylamıyolar.Karbonhidratı hatta şeker dışında hiçbirşeyi tamamen kesmek doğru değil uzun vadede zararları büyük.Herşeyin azı karar çoğu zarar ilkesiyle yaşadım yaşıyorum.G9zlerim böbreklrerim Allaha şükür hala benle.Şeker zehirdir buna katılıyorum yalnız. Geçen bir arkadaş stevia yı sormuştu ben onun tadını pek sevmedim acımtrak geldi.Ben splendayı daha çok beğendim.