sade yaşam

Merhaba;

Sade yaşamı seviyorum herşey az ve öz olsun,alışveriş yapıp eve gelince mutlu değil mutsuz oluyorum:)ömrümü işyerlerinde

heba ediyorum,bu ayakkabı bu parfüm için mi diyorum...

Elma sirkesi ile ilgili benimde eklemek istediğim şeyler var.Elam sirkesi benim iksirimdir:)Herşeyde kullanırım kendimde

yaparım markettende alırım.

Saçlarımı durularım,ışıl ışıl,parlak yumuşak saçlarım var.Şauan yerine sabun kullanıyorum.

Cildimi siliyorum tonik olarak,

Evi siliyorum,sildikten sonra evde daha mutlu,huzurlu oluyorum:)tüm negatif kötü şeyler dağılıyor ondandır sanırım.

Aksam ve sabah sirkeli su içiyorum,kilomu dengeliyor,içimi temizliyor.

Ellerimde gitmeyen bir koku varsa sirkeli su ile yıkıyorum vs..daha bir çok şey...

Eskiden alıp eve doldurdugumuz o kimyasallar onlara giden paralar...ah diyorum...

Birde sirkede ki mucizeyi şöyle düşünüyorum.Efendimiz (s.a.v)sirkeyi övüyor,O ne güzel katıktır buyuruyor bir hadisi

şerifinde..O (s.a.v) diyorsa vardır bir hikmeti diyorum.

Kizlar A101 de elma uzum sirkesi karisimi var
Buyukce bi sisede satiliyo
Seffaf renkli
Temzlik icin kullanima uygun yaziyor ustunde
Sanirim alman bi marka varya onundu
Hani tursusu falan olan

Onumu kullanmak gerek acaba

Seffaf renkli
Hani tursusu falan olan

temizlik icin uretilen sirkeli ilaclarin icinde,cok azda olsa kimyasal madde olabiliyor.Bende arada aliyorum hafif renkli,hafif köpuren cinsten oluyor.Hani banyo tuvalette ,köpuren ilaclar isteriz ya.o yuzden ideala olabiliyor.bu aralar almiyorum,temizlik malzemem bitsin alicam.toz almak,yer silmek icin,bildigin mutfak sirkesini kullaniyorum,cok az bulasik detarjani ekleyince ilacli kpuklu oluyor,cok guzel temizliyor,halilarimi bile bu suyla siliyorum.Almak istedigin nasildir bilmiyorum,alip denemen lazim.genelde iyi oluyorlar.

Seffaf renkli
Hani tursusu falan olan

frosch çok amaçlı temizleyici mi ?

frosch çok amaçlı temizleyici mi ?
froschun bir suru temizlik urunu var,dogal icerikli oldugu soyleniyor ama amasi var iste.urunlerin uzerlerini okuyunca aslinda bir suru kimyasal ek maddeninde oldugunu gorebiliyorsunuz.SAdece bir defa bir urununu aldim pek sevemedim bana gore cok pahali bir marka. o yuzden pek tercih etmiyorum.bayagi kimyasal urunu azalltim ama banyo wc de halen kullaniyorum.Aslinda sirke cok guzel bir temizliyici ve mikrop kirici ordada kullanmaya baslamam lazim.
bu arada karbonati,gecenlerde mutfak temizliginde denedim.inatci lekelerin hepsini cikardi.karbonati duz bir tabaga koydum,Yas sungerle ustune bastirip,temizlik yapmak istedigim yere surup ovdum sonuc harikaydi.Bulasik makinasinda da denedim ama istedigim gibi Temiz olmadi. o yuzden devam etmedim.

ürünlerdeki doğal damgasının ölçütü ne oluyor acaba? temizlik ürünlerini geçtim yiyecek paketlerinde bile doğal yazıyor ama içindekilere baktığımda bir sürü kimyasal oluyor. bir ara düşünüyordum acaba bu kimyasal yazılar doğal yiyeceklerin kimya bilimindeki karşılıkları mı oluyor

sirke ve karbonatla saç yıkayan arkadaşlar bi sorum var
bunları hangi ölçüde dökücez?
ya da belli oranlarda karışım hazırlayıp şampuan gibi şişeye filan mı koyuyosunuz? nasıl muhafaza etcez?
Ben her banyodan önce hazırlıyorum üç tatlı kaşığı karbonatin ustunu sıcağa yakın ılık şutla tamamliyorum suyun sıcak olmasının tek es birisi banyoda tepeden dönünce soğuk olmaması banyoya bir bardak ayırdım o bardağa hazirlitip dışa giriyorum dusada bir şişe elma sirkesi bıraktım önce o karbonatli suyla saçımı yıkayıp ardından bardağa yarısına yakına kadar sirke koyup üstünü düş suyuyla tamamlayip onu dokuyorum

Feysimi kapatali bir ay oldu
İlk bir hafta biraz aradım ama su an hiç aramıyorum ve kendimi çok rahat hissediyorum
Şu ana kadar pişman olmadım:)

Pelus oyuncaklar içinde bi anasinifinda yer buldum bahara vedirdigi tavsiye den dolayı teşekkür ediyorum
Bende oynanmiyo ve aksine toz topluyodu paketi hazırladım

Ve kendim için güzel bu gelişme kaydettim iki ayrı plastik kap ayırdım biri cam atık diğeri kağıt alüminyum vs atık sitede ikisi ayrı toplaniyo onun için ayırdım pilleri ve atık yağları zaten kavanozda biriktiritodum ....

çok teşekkür ederim not aldım:)

Günaydın kızlar.

2015 in bana kattığı çok şey oldu. Maddi ve manevi olarak. Daha çok şükreden bir insan oldum. Kendimi bir çok konuda eğittim. Hala devam ediyorum. kendimi ömrüm boyunca eğiteceğimi biliyorum. Buna yetecek enerji ve isteğe sahibim. Maddi anlamda gösterişten uzak bir yaşamı benimseyebildim.
Böyle insanları etrafıma çekebildim.

2016 yılını ; kendime yatırım yılı olarak ilan ediyorum. Az maddi bolca manevi yönden. Kendime yatırım yapıcam. Daha çok okuyacak , daha çok bilgilenecek, insan ilişkilerimi en üst seviyeye çekeceğim. Kendimi daha fazla seveceğim.

2016 da kendimi anne olma fikrine de aşılayabilirim. Duyguyu hissediyorum ama hazır hissetmiyorum henüz. Buna da hazırlayacağım kendimi.

Çok çok güzel bir yıl olsun hepimiz için. En önemlisi başkaları için değil kendimiz için yaşayabileceğimiz bir yıl olsun istiyorum :)

Çöp konusunda şuan icin balik kilçigi tavuk kemigi artigi gibi seyler cikarsa ayri toplayip hayvanlara veriyorum
Birde atik yagi siseye doldurup atik yag toplama kutusuna atiyorum o kadar
Ama bunlari uzun zamandir yapiyorum
Henuz cam plastik kagit ayiramiyorum
İnsallah onu da yapabilirim

konu başlığı tam benlik
istediğim sade yaşam ve huzur
ama sağlayamıyorum. kapitalizme uygun yaşıyoruz sürekli tüketiyoruz parayı zamanı yiyecekleri
geleceği düşünmüyoruz
günübirlik yaşıyoruz

kıyafetlerim var tonlarca dolap dolap. dağıtıyorum ama bakmışım yerine yenilerini almışım. altı üstü memurum araba kredisi bakıcı parası ödüyorum elime kalan 200-300 tl max. para. kıyafet aldığım yere 1000 tl borcum var her ay 100 tl ödüyorum ama bi türlü bitmiyor borç. çünkü borç bitmeden yeni sezon geliyor üstüne eklendikçe ekleniyor.
ev eşyası: dolaplar dolusu tapır saklama kapları ikişer ikişer yemek takımı çay takımı kaşık bıçak çatal takımı. temizlik ürünleri içinde bi dolap var aldıkça almışım bazen hangisini neye kullandığımı unutmuşum.
boğuluyorum evde yoruluyorum. temizlikte bitmiyor günde yetmiyor. hepsini atayım diyorum kıyamıyorum nasıl olsa para verdim.

ayakkabı çanta merakım yoktur. eskiyenin yerine yenisini alırım. mesela spor ayakkabım kapımın önünden çalınmıştı yenisini almak zorunda kaldım. eşarplarımı ipek alır yıllarca kullanırım. makyaj yapmam. çoraplarımı bile eskiyen yerlerini dikerim. çocuklarımında bi yazlıkları bi kışlıkları vardır başka ayakkabı almam çünkü sürekli büyüyyor ayakları.

yiyeceklere dikkat ederim. 2 haftada bir pazara çıkarım ihtiyacım olan kadarını alırım. bazen çürüyenler bile oluyor. bakliyatlarımı ailem, pekmezimi falan kv verir.

bi taraftanda para biriktiririm bi 5000 kadar da para biriktirdim bir senede. sanırım bereketli biraz. kardeşlerime harçlık veririm. yardım için verdiğim bi yer daha var.

tek sorunum kıyafet ve ev eşyası sorunum onlarıda halledersem sanırım üstümdeki yük hafifleyecek. onların hesabını nasıl vericem diye düşünmekteyim.

Benim yeni yil hedeflerim;

Okudugum kitap sayisi artacak

Verdigim sadaka miktari artacak
( artamazsa da sabit kalacak azalmayacak insallah)

Sevdigim, gorusmek istedigim birkac arkadasima biraz daha fazla zaman ayrilacak

Butce hesaplamasi yaptim. Birikim hedefim var. Ona uygun harcama yapilacak

Sonbaharda babama bir miktar karsiliksiz nakit verilecek ( yaptirmayi dusundugu ev icin) cok ihtiyaci yok buna ama benim icimden geliyor

Abur cubur hamur isi vs tamamen kesilmeyecek ama azaltilacak.
Boylece bikac kilo fazladan kurtulcaz.

Veeee Allah nasip ederse ailemize bi bebek gelsin istiyoruz. Hayirlisiysa tabi.

Pazar günü ikeaya gittim
Orası benim karşı koyamadigim ender yerlerden biridir selin dedim ihtiyaçlarını soyle sürahi,duş perdesi, oyuncak( çok begenirsem alabilirim dedim çünkü oğluma bugüne kadar taş çatlasa 200 tl lik oyuncak anca almisimdir hediye gelenler buyuyenlerin oynamadiklari derken hiç almaya firsatim olmadi) eğitici biseyler bulursam alican dedim,bitki çayı yapma aparati, çöp ayırma plastikleri kafamda belirlediğimiz bunlardı ve zaten bir milyoncularda pazarda vs arastiritodum gerçekten ihtiyacım olan şeyleri istediğim yerden ve cok para harcamadan aldım ek olarak aldığım piper ve bir tepsi kendimi kutluyorum aferin bana tüm bu saydıklarını almak için yazdan beri bekliyodum içine dinmeyen bişey alacağıma hiç almam diye yazın sürahi yerine cam kavanozlarda koydum suları dolaba ama yinede begenmedigim için almadım
Oglumada bulmuşken bir diil iki eğitici oyuncak aldim alışveriş merkezlerinde vs... Çok fazla eğitici oyuncak bulamiyodum ihtiyacım dışı tek bir hepsiyle ordan ayrıldım kendi adıma inanılmaz biseyi basardigima inaniyorum ve bakindim alınacak birşey bulamadim aferin bana:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…