- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
-
- Konu Sahibi philosophy
- #2.081
:)
oy ne güzel
kız mıydı senin :)
yeniyiz teyzesi..
senin hamişlik nasıldı?
ilk aylar felan
önerilerin varsa dinleriim :)
kız canım Allah nasip ederse ismi de Yasemin Ela:) ilk gebelik
ben gurbette olduğum için bence Rabbim bana yardım etti ve rahat bi hamilelik geçiriyorum şükürler olsun
kimisi yemek yapamıyo mutfağa giremiyo öyle olsaydım 9 ay kim yanımda kalabilirdi kieşim de yemek yapmayı bilmiyo hiç anlamıyo sıfır
bu yüzden hep dua ettim beni kimseye muhtaç etme allah'ım dedim çok şükür normal hayatıma devam ettim hiç öyle nazlı biri değilim çok da aşermedim bile başkaları neler neler istiyo duyuyoruz görüyoruz
eşim de destek oldu beraber herşeyi hallettik alışveriş olsun vb.
tavuktan tiksindim 8 aydır yemiyorum
ilk 3 ay mide bulantım oldu ama hergün değil kusma çok nadir oldu
herşeyi de yiyebildim şükür
ilk zamanlar beta hcg hormonu yükseldiği için uyku hali ve halsizlik çoktu
ilk 3 ay eşinle yakınlaşma canım, bebek iyice rahmine yerleşsin:)
çok ağır işler yapma,mutfak dolaplarına uzanma,altlara koy sık kullandıklarını
çok oturma da çok ayakta da kalma
gebelik boyunca boooooool yürüyüş yap
stresten uzak dur
açık çay iç çok nadir Türk kahvesi içebilirsin nescafe,kola,gazoz,asitli ne varsa aman diyim uzak dur
cips,abur cubur vb uzak dur ton balığı,mayonez,sucuk,sosis,salam,pastırma yeme
kefir,ayran,sade soda,boza,salep,süt,hoşaf,taze sıkılmış portakal/havuç suyu iç
yoğurt,badem,incir,somon,ceviz,fındık,kuru kayısı,brokoli,karnabahar,ıspanak,kaşar,beyaz peynir,yeşillik(ama ilk başlarda maydonozun fazlası düşük yapıyo Allah korusun),tavuk(yiyebilirsen),et,yeşil mercimek,nohut,k.fasülye,ciğer,yumurta,bol bol muz ye
başlarda nardan,hurmadan ve greyfurttan uzak dur, düşük tehlikesi yaratıyo Allah korusun son ay hurma doğumu kolaylaştırıyomuş ben de yicem yakında
bol su iç günlük 3 lt olsun ki hem çatlağın da olmaz
rahat ayakkabılar giy
çok sıcak suyla duş alma
sola çok yat ki bebek iyi beslensin (sola yatınca bebeğe giden damarlar hemen bebeği besliyo)
asansör kullanma,hareketlerini kısıtlama(drun seni kısıtlayacağı bi sağlık problemin kanaman riskin yoksa normal hayatını yaşa)
şimdilik aklıma gelenler bunlar sormak istediğin bişiler olursa sorabilirsin:)
inşallah çok rahat bi hamilelik geçirirsin Rabbim hepimizi hayırla kurtarsın:)
Sahihuban canım zaman su gibi akıp geçiyo valla görceksin sen de bi bakmışsın doğumhanedesin:)
elini karnının üstüne koy bol salavat getir, Asr suresini oku ki bebiş sakin olsun, İhlas suresi çok ferahlatıyo bi de Ayetel Kürsi:)
kılabilirsen namaz kıl
sen şu an öyle kıymetli bi makamdasın ki Allah ın izniyle, hamilelik çok güzel ve değerli bi süreç bütün duaları kabul ediyo Allah, gecen gündüzün nöbet tutan asker gibi sevaplarla doluyo
doğum anında da çekilen sancılar günahlara kefaret olurmuş ve doğum anındaki dualar da kabul olurmuş unutma ne istiyosan dua et:)
vesvese de geçer inş oralı olma
şöyle hayatımı gözden geçirdim de fotolara bakarken....hayatımdaki en tatlı şeyin deniz olduğunu gerçek anlamıyla sonsuz kere anladım..sonra...sonra bilgisayara geçtim...denizin bebekliğinden itibaren fotoları,,,videoları....
evet...deniz....kızım...hayatımdai en güzel şey...yaşadığım en gerçek en tatlı şey....çocuk...deniz...çok bambaşka bir şey...uyusun diye bekliyosun az zaman istiyosun kendine..tuhaf...fotolarla duygularla düşüncelerle herşeyiyle onunlasın....az önce üzeri örtülümü diye bakındım da ona...inanın uyuyan bir yavru dünyanın en tatlı en masum en tatlı ...cümlemi tamamlayamıyorum...çokkk tat lı yaaa...öptüm...teslim olmuş uyuyor....
İnşallah olursun canım.harbi manyakca çünkü .Sanırım ağlıcam.
Çok duygusalım dün ve bugün. Neden bilmiyorum. Ama 'sevgi' çok başka bir şey. Annelik manyakça bir şey olmalı bu sevgi insanı çıldırtır diye düşünüyorum.
Anne değilim.
teşekkürler efenim eve geldim işlerimin 3 te biri bitti kafam kazancidden yoğunmuş
kolaylar gelsin efenim :)
tombul parmak ucu sendromuKızlar telde hep uanlış uazıyorum kusura bakmayın
teşekkürler efenim eve geldim işlerimin 3 te biri bitti kafam kazan
tatlım kesinlikle çöpe atma değerlendir... çöpe atılır mı hiç bir tanem saksılarının altına koy kenarına boncuk yapıştır bir yere as ters çeripi kenarlarına boncuklayıp nihale gibi kullan verecek birini bulana kadar kenarda sakla ama atma çok büyük israf haram .... sadeleşmeye aykırı... o zman davranışlarımız ihtişamlanmış yaşamımız sadeleşmiş oluyor ama tam sadelik olmuyor bence....Günaydın kızlar...Biran düşünün .İhtiyaç sahibi olsanız (Allah veren el eylesin ama) kenarı kırılmış cam tabağı kabul edermiydiniz?Ufacık b.mak.de olmuş muhtemelen.Bu şekilde o kadar çok varki...Çöpemi atayım ne yapayım bilemedim.Bu aralar başkent çok karanlık puslu simsiyah insanın hep yatası geliyor.yazdıklarınızı okuyorum .Canan karataya çok güvenmeyin kızlar .o kadın saçmalıyor bazen.Ben 20 yıldır insülin kullanan bir diyabetliyim.Dr.um profesör diyetisyenim doktoralı ve bide diyabet koçum var.Niye bunları anlatıyorum.Karatayın anlattığı beslenme biçimini asla onaylamıyolar.Karbonhidratı hatta şeker dışında hiçbirşeyi tamamen kesmek doğru değil uzun vadede zararları büyük.Herşeyin azı karar çoğu zarar ilkesiyle yaşadım yaşıyorum.G9zlerim böbreklrerim Allaha şükür hala benle.Şeker zehirdir buna katılıyorum yalnız. Geçen bir arkadaş stevia yı sormuştu ben onun tadını pek sevmedim acımtrak geldi.Ben splendayı daha çok beğendim.
canım hayırlı olsun bu arada, tüm tüm hamilelere kızlaaaarrrr bir avazda kurtulun inşallah Rabbim bana da nasib etsin en hayırlısından en hayırlı zamanlarda inaşaallh....oy inan benim bile kafam kazan...
canım hiç bişi istemio
hahhaha:))) çok tatlsıntombul parmak ucu sendromubende de var
en kötüsü de örneğin hocana ya da çalıştığın yerdeki patronuna bir şey yazarken oluyor bir de çoğu yaşlı, sorsan teknoloji bunlardan sorulur ama çoğu mesaj atmayı anca öğrenmiş anlmıyorlar da herkeste olabilecek bir şey olduğunu oofffffhahhaha:))) çok tatlsın
ya öyle hızlı yazıyorum,bakıyorum dokunmatk hep farklı harflere basmış
tuşlu telefonlarda ve bilgisayarda böyle bir sorun yoktu
katılıyorum ama çöpe atmayın kızlar verin dağıtın, değerlendirin olmadı yunan gecesine gidin Fedonu dinlerken kırın ama kullanılsın o... Bu son örnek olmadı pek, biraz tartışmaya açık aman neyse anladınız siz onukızlar ben kullanmadıklarım iyi durumdaysa veriyorum,yok eskimişse çöpün kenarına koyuyorum hemen alıyorlar
adanada suriyeliler filan cok mağlesef,keşke onlar için bir şey yapabilsem((
bence kullanılmayan eşyayı evde tutmamak lazım,vermek lazım,eğer ihtiyaç yerine geçecekse kullanın tabi
evde sadece kullanılan eşyalar olmalı,her eşyann hesabını vereceğiz sonuçta
ayrıca geniş sade mekanda ferahlık vardr
benim ev boşaldı resmen,gelenler eviniz ne kadar huzurlu diyorlar,şükür
Topikteki hamile olan arkadaşlarım : sümeyra,aşkk,dilberirana,kayacans Rabbim kimseyi ve sizide o yolda koymasın.İnşallah az ağrılı pırt diyedoğurursunuz normal doğumla.Allah sağlıklı hayırlı uslu mülayim evlatlar versin hepinize. kayacans canım genetik mirasından dolayı 6 ayda bir tahlil yaptırmanı öneririm.Benimki genetik değil tip 1_ diyabet .Yani genç tipi.Ailemde kimsede yoktu .Bu bir sınav.İmmün sisteminizi güçlü olmamasıyla alajkalı.Neyse Allah çaresiz dert vermesin şükürler olsunki insülin var ,.Çünkü olmasa yaşama sansımız yok denecek kadar.Bu arada hayırlı cumalar.
canım hayırlı olsun bu arada, tüm tüm hamilelere kızlaaaarrrr bir avazda kurtulun inşallah Rabbim bana da nasib etsin en hayırlısından en hayırlı zamanlarda inaşaallh....
AMİİİİNNNNNNİNŞAALLAH EN HAYIRLISINDAN SAĞLIKLLISINDAN İNŞAALLAH :)
İş stresi gerçekten yoruyor beni çok şükür hamilelik iyi gidiyor ama psikolojik olarak yorgunum.
Daha çok agresif oluyorum inş bu durum kısa sürer
İnş en çok doğumu düşünüyorum hamilelikte elimden gelen dikkati gösteriyorum inş sağlıklı olur bebeğim .
Haftaya kontrole gidicez ilk defa görücem