sade yaşam

tekrar özür..aslında yazmayı çok istediğim bir yer burası....benden çok şeyler var...olmasını istediğim şeyler..olup ta bazen doğruluğundan emin olamadığım fikirler...düşünceler...yaşayış tarzı,ilkeler....özellikle papatyanın yaşam tarzı...niklerini şimdi sayamıyacağım çoğu kimsenin fikirleri....çokkk güzel bir yer burası....okunası....
sevgi ile.....
Güzel bir yazım diliniz var.Okunası...Çok lezzetli...Yazın siz arada topiğimize bekleriz efem...

günaydın kızlar bugün yapacak kıaymet gibi resmi işler beni bekler elektirik faturalarımız gelmiyor 2 senedir onlara bakacağım annemin evini çökertti yandaki inşaat onunla ilgileneceğim, kendi evimle ilgili projeleri yürürlüğe koyacağım, bir kaç yazışma ve resmi, telefon konuşması yapacağım artık pestil gibi bitiririm günümü... sevgiler

cidden yoğunmuş
kolaylar gelsin efenim :)

DenizGeldi DenizGeldi hoşgeldin iyi ki geldin...sen hep yaz... Okuması çok keyifli...
Ben sizden böyle geri dönüşümler alınca çok Mutlu oluyorum.
Rabbimin bize verdiği herşeyi Hakkı'yla kullanmak, israf etmemek lazım...
Hayattaki en önemli varlığım oğlum... Tek derdim de onu hayata hazırlamak, onunla anı biriktirmek....
2. Amacım da kendim için herşeyin en iyisini yapmak...
Mesleğim de en iyi yer de olmak
Ruh sağlığımı korumak
İyi anne iyi eş olmak
İbadetlerimi yapmak
Dost olmak
Kendime yatırım yapmak...
Çok şükür mutluluk içimde...
Gerisi de hikaye...

Günaydın kızlar...Biran düşünün .İhtiyaç sahibi olsanız (Allah veren el eylesin ama) kenarı kırılmış cam tabağı kabul edermiydiniz?Ufacık b.mak.de olmuş muhtemelen.Bu şekilde o kadar çok varki...Çöpemi atayım ne yapayım bilemedim.Bu aralar başkent çok karanlık puslu simsiyah insanın hep yatası geliyor.yazdıklarınızı okuyorum .Canan karataya çok güvenmeyin kızlar .o kadın saçmalıyor bazen.Ben 20 yıldır insülin kullanan bir diyabetliyim.Dr.um profesör diyetisyenim doktoralı ve bide diyabet koçum var.Niye bunları anlatıyorum.Karatayın anlattığı beslenme biçimini asla onaylamıyolar.Karbonhidratı hatta şeker dışında hiçbirşeyi tamamen kesmek doğru değil uzun vadede zararları büyük.Herşeyin azı karar çoğu zarar ilkesiyle yaşadım yaşıyorum.G9zlerim böbreklrerim Allaha şükür hala benle.Şeker zehirdir buna katılıyorum yalnız. Geçen bir arkadaş stevia yı sormuştu ben onun tadını pek sevmedim acımtrak geldi.Ben splendayı daha çok beğendim.

Günaydın kızlar...Biran düşünün .İhtiyaç sahibi olsanız (Allah veren el eylesin ama) kenarı kırılmış cam tabağı kabul edermiydiniz?Ufacık b.mak.de olmuş muhtemelen.Bu şekilde o kadar çok varki...Çöpemi atayım ne yapayım bilemedim.Bu aralar başkent çok karanlık puslu simsiyah insanın hep yatası geliyor.yazdıklarınızı okuyorum .Canan karataya çok güvenmeyin kızlar .o kadın saçmalıyor bazen.Ben 20 yıldır insülin kullanan bir diyabetliyim.Dr.um profesör diyetisyenim doktoralı ve bide diyabet koçum var.Niye bunları anlatıyorum.Karatayın anlattığı beslenme biçimini asla onaylamıyolar.Karbonhidratı hatta şeker dışında hiçbirşeyi tamamen kesmek doğru değil uzun vadede zararları büyük.Herşeyin azı karar çoğu zarar ilkesiyle yaşadım yaşıyorum.G9zlerim böbreklrerim Allaha şükür hala benle.Şeker zehirdir buna katılıyorum yalnız. Geçen bir arkadaş stevia yı sormuştu ben onun tadını pek sevmedim acımtrak geldi.Ben splendayı daha çok beğendim.
Cnm ben karataya katılıyorum
40dündür ona göre beslrniuorum ve cok memnunum...eskidrn katbonhidrat yemr ataklarım oluyırdu ve bu duurum beni çok üzüyordu.tabi en iyisi az yemrk ama bunu basaramayan,benim gibi bağımlı olan paketin dibini görmedrn bırakamayan çok insan var ve türkiyede insanlar günde 40 çay kaşağı şekrr yüketiyormuş.uani azaltamıuorsun kesrcrksin.sigara bağımlısına hergün 1 tane içmesini söyleyebilir misin, ben kendimi öyle görüyorum

ALLAH ım şifa versin...

annem tam tamına 25 senelik diyabet hastası...şu an gözlerinde giz arkası kanaması var...tedavi oluyor..
diyabet öyle sinsi bi hastalık ki y agöze kalbe yada böbreklere vuruyor...
annem aneannem teyzem hepsi şeker hastası ..
genetik zaten biliyorsun..
ben de de risk yüksek ..
ara arar kontrol ettiriyorum..
şimdilik çok şükür sıkıntım yok...
kilo da etkenbi durum
bu yüzden 12 kg verdim ..
dikkatli olmak gerek..

Rabb im yardımcınız olsun inşaallah....

cümlemizin

DenizGeldi DenizGeldi hoşgeldin iyi ki geldin...sen hep yaz... Okuması çok keyifli...
Hayattaki en önemli varlığım oğlum... Tek derdim de onu hayata hazırlamak, onunla anı biriktirmek....
Ruh sağlığımı korumak
İyi anne iyi eş olmak
İbadetlerimi yapmak
Dost olmak
Gerisi de hikaye...

mutluluk içimde gerisi hikaye....

bu söze bayıldım....

felsefe bu olmalı ...

Ruh sağlığımı korumak
İyi anne iyi eş olmak
İbadetlerimi yapmak
Dost olmak
Gerisi de hikaye...

vav çok etkilendim ne güzel yazıyorsun Papatya:) keşke daha uzun yıllar önce şu kadınlar kulübünü keşfedip okusaydım neler kaçırdım dimi

takip edilesi ve değerli topikler neler kızlar, onları da okumaya başlayayım, okuduklarımın bana bişeyler kazandırmasını istiyorum çok şey öğreniyorum her yeni gün...

facebook da neymiş instagram boş iş hepsinin canı cehenneme
burda hayat var tecrübe var gerçekler var tavsiyeler var
iyiki varsınız
hayırlı ve bereketli Cumalar

ne olur bana dua edin de kolay ve normal doğum yapayım:)

vav çok etkilendim ne güzel yazıyorsun Papatya:) keşke daha uzun yıllar önce şu kadınlar kulübünü keşfedip okusaydım neler kaçırdım dimi

takip edilesi ve değerli topikler neler kızlar, onları da okumaya başlayayım, okuduklarımın bana bişeyler kazandırmasını istiyorum çok şey öğreniyorum her yeni gün...

iyiki varsınız

Rabb im bir solukta kurtarsın
sağlıklıca al kucağına bebişini inşaallah
bol dua et
elini bebişe koy YA ŞAFİ(şifa veren)-EL MUSAVVİR (Her varlığa en uygun şekli veren)çek..
hayrılısıyla normal doğum olsun diye bol dua et..

Topikteki hamile olan arkadaşlarım : sümeyra,aşkk,dilberirana,kayacans Rabbim kimseyi ve sizide o yolda koymasın.İnşallah az ağrılı pırt diye :KK70:doğurursunuz normal doğumla.Allah sağlıklı hayırlı uslu mülayim evlatlar versin hepinize.:emir_bebek:kayacans canım genetik mirasından dolayı 6 ayda bir tahlil yaptırmanı öneririm.Benimki genetik değil tip 1_ diyabet .Yani genç tipi.Ailemde kimsede yoktu .Bu bir sınav.İmmün sisteminizi güçlü olmamasıyla alajkalı.Neyse Allah çaresiz dert vermesin şükürler olsunki insülin var ,.Çünkü olmasa yaşama sansımız yok denecek kadar.Bu arada hayırlı cumalar.

Rabb im bir solukta kurtarsın
sağlıklıca al kucağına bebişini inşaallah
bol dua et
elini bebişe koy YA ŞAFİ(şifa veren)-EL MUSAVVİR (Her varlığa en uygun şekli veren)çek..
hayrılısıyla normal doğum olsun diye bol dua et..

Topikteki hamile olan arkadaşlarım : sümeyra,aşkk,dilberirana,kayacans Rabbim kimseyi ve sizide o yolda koymasın.İnşallah az ağrılı pırt diye :KK70:doğurursunuz normal doğumla.Allah sağlıklı hayırlı uslu mülayim evlatlar versin hepinize.:emir_bebek:kayacans canım genetik mirasından dolayı 6 ayda bir tahlil yaptırmanı öneririm.Benimki genetik değil tip 1_ diyabet .Yani genç tipi.Ailemde kimsede yoktu .Bu bir sınav.İmmün sisteminizi güçlü olmamasıyla alajkalı.Neyse Allah çaresiz dert vermesin şükürler olsunki insülin var ,.Çünkü olmasa yaşama sansımız yok denecek kadar.Bu arada hayırlı cumalar.

allah sizden razı olsun çok teşekkür ederim amiiiinn inş:)

EVET geztapo farkındayım ..
dikkat etmeye çalışıyorum...
yakın zamanda yeniden diyetisyenimle görüşeceğim..
hamişlikte de şeker çıkabiliyor
yeme içmememe dikkat etmem gerekiyor...
canım aşırı tatlı çeken biri değilim...
RABB im tüm hastalıklardan korusun ŞAFİ ismini hürmetine şifa nasip eylesin cümlemize...

mutluluk içimde gerisi hikaye....

bu söze bayıldım....

felsefe bu olmalı ...

ama gerçekten öyle...
ben bunları yazarken de sosyal paylaşım sitelerindeki o felsefik sözler gibi yazmıyorum. gerçekten içimde yaşıyorum.
gerçi çokı zor zamanlar geçirdim. geçmişe baktığım zaman kendime çok kızdığım şeyler oluyor. ama onlar iyi ki olmuşlar ki ben kendimi buldum.

iyiki varsınız

hep yazışırız...
oralarda hep mutlu insanlar var. ama burada dertleri problemleri hatalarıyla varız biz...
bende dört dörtlük değilim tabi ki ama her anlamada hayatımın en güzel zamanlarını yaşıyorum.

X