sade yaşam

hahahaaa :)
ben de eşiminkini bilirim
o benmkini bilmez :)
çünkü bizim maaş pek değişken
vergi dilimine girioo sürekli :)
aynen benimki mesela 1900 aldıysam aralıkta ocakta 2.500 oluyor
benım esımde memur net 2.200 ...
sende işçisin sanırım?

İnan bu yazdıklarının bir çoğunu tüketmiyoruz bile :) Sağlıklı beslenmeyi seviyoruz biz eşimle, sebze yemeklerine ve balığa bayılırız. Meyve çok tüketiriz. Yoğurt ve salatalar vazgeçilmezimiz.

Ama ay da bir veya iki kere tükettiğimiz börek ve kek bizim için vazgeçilmez gibi :) Ekmeği daha kolay bırakabilirim sanırım.

En sağlıksız beslendiğimiz şeyler de bu 2 hamur işi. Abur cubur eve zaten sokmuyoruz pek.

Bu arada arap sabununu bu hafta sonu yüzey temizleme de kullanıcam. Yumuşatıcıyı çıkarmak da zor geliyor ama bir kaç yıkama yaptım bile. Elma sirkesi mi yazmıştı biri yanlış hatırlamıyorsam?

Dalan marka zeytinyağlı sabun canım 4lü paket
Koyu yeşil gibi cnm

ee zaten abur cubur yok ve sebze balık varsa o zman karataya yakın besleniyorsunuz ayda bir iki kek börek çok da değil aslında hepsinden ikişer tane değil ama :) süpersiniz

bu arada kühne bizim gibi doğaıllık sadelik meraklılarına temizlik siresi diye birşey çıakrtmış çok sevindim bakayım dedim sirkeden başka herşey... içinde elma aroması var yaa ııyykkk kokusu aklıma gelince iştahım kaçıyor....

Allah bereket versin
Eşten para altın vb gizleme taraftarı değilim
Bir kere kadının biri yatağa koymuş paraları yatağı da dikmiş. Ölünce bulmuşlar , ya bulmasalardı. Kim bilir bu şekilde ne kadar para belki çöpe gitti
Diğer yönden düşünürsek adam karısı ölünce parayla / altınla karşı karşıya geldiğinde ya şöyle düşünürse " bu benden gizli iş çevirmiş , kim bilir başka neler çevirdi diyip ben ondan razı değilim derse.. Allah muhafaza

Ama mutlaka maaş alınca kenara koymalı , yoksa geriye kalmıyor ay sonuna

Arada bir gerekiyor bence
Biz mesela ayda bir kahvaltı , bir yemek , bir de pasta yemeğe çıkıyoruz 250 tl gidiyor benzini hariç ( paylaşımda hiç bulunmam )
Ama herkesin ruhsal ihtiyacı farklı
Ben mesela kıyafet almaktansa bunu tercih ediyorum
Başkası 250 ona vereceğime bir mont alırım kaç yıl kullanırım diyebilir

Doğu ve iç anadolu usülü yağ nasıl oluyor?

Yok ben de böyle düşünüyorum hatta demin yazdım

Evet kesinlikle gerekiyor. Biz de ayda bir kaç kere yemeğe dışarı çıkıyoruz.
Ben dışarıda kahvaltı olayını pek sevmiyorum. Pazar sabahı hazırlan evden çık o tıklım tıklım mekanlara git. Kahvaltı et eve gel. Yaşadığım yer Deniz kıyısında değil. Yani kahvaltıya gideceğim yerin bi manzarası bi özelliği yok. Eşime bir keç kere söyledim. Gidelim diye. Ama fırsat olması. Sonra oturdum kendimi dinledim. Ben bunu gerçekten istemiyorum ki. Ben paAr sabahı evim de kahvaltı etmek, sonrasında çay keyfi yapmak istiyorum. Kendimi ne kadar korumaya çalışsamda etkilendiğimi farkettim.
Herkesin önceliği farklı. Bizim önceliğimiz de her yıl mümkün olursa eğer gezmek tozmak.

3 3gunlukdunya canım ya onlar farklı iç yağları da kullnıyorlar ya bazı yemeklerde onları karatay çok sevmiyor bir kriteri var onun hatırlamıyorum şimdi tv de izlemiştim, bir de zamanında doğuda olmasa da -25 derecede yaşamış biri olarak konuşayım o soğukt yağlı yemezsen çok üşüyorsun yani olmuyor öyle eda taşpınar usulü ... ben çok bilmem bu işleri ama yağbilimi onlarda sorulur kanımca işi biliyorlar yani .... ama öyle sıcacık evimde takılayım arada bir çarşıya çıakyım hayatı yaşıyorsan olmaz yani o yağlar başka türlü dönüyor sonra

Gizli ev mi?
Kimin üzerine olursa diğer eşin de imzası gerekmiyor mu ki

Aktardan aldığım zeytinyağlı sabun krem renkli
Olması gereken neymiş?

selam böcekseverler......iyi akşamalr...

yine hızlı yazmaca....hatalar bol olmaca...ve ben anlık duygularımı aktarmak için.....yazım hataları yapmaca.....şu ca lar da atmaca gibi konmaca....heh heh heeee....

çok özür....hemen yazmalı anlık gelenleri...deniz babasını uyutalı bayağı oluyor.yaklaşık iki saat ...arkasından da bana seslendi.şık geliyormuş hanım uyuyamıyormuş.kapadık...uyuyorlar....
denizin delice olduğu günlerden biriydi bu gün...uyuyorlar ya...oh ne alaaa....sessizlik...çok alaaaa..

biraz dağınık toplayım dedim de bazayı toparladım bu gün.albümlerimizi ortaya bırakmıştım...baktııım baktııım...baktım....hey gidi eski günler hey...günler eskidi de bşz yaşlandık mı şimdi...yok yok...yaş aldık diyelim inceltelim : )
şöyle hayatımı gözden geçirdim de fotolara bakarken....hayatımdaki en tatlı şeyin deniz olduğunu gerçek anlamıyla sonsuz kere anladım..sonra...sonra bilgisayara geçtim...denizin bebekliğinden itibaren fotoları,,,videoları....
evet...deniz....kızım...hayatımdai en güzel şey...yaşadığım en gerçek en tatlı şey....çocuk...deniz...çok bambaşka bir şey...uyusun diye bekliyosun az zaman istiyosun kendine..tuhaf...fotolarla duygularla düşüncelerle herşeyiyle onunlasın....az önce üzeri örtülümü diye bakındım da ona...inanın uyuyan bir yavru dünyanın en tatlı en masum en tatlı ...cümlemi tamamlayamıyorum...çokkk tat lı yaaa...öptüm...teslim olmuş uyuyor....

bu gün ananesi sürpriz yaptı bize...bilmiyorduk geleceğini...almış yine kızacağım birkaç şey....çatıdaydık biz.çamaşır asıyordum...deniz bisiklet sürüyordu..her ne ise işte...
her zamanki ritüelleri ananesiyle...meyva ile doyururlar bolca karınlarını..sonra ananenin biraz şekeri ykselir devirir kendini...deniz rahat vermez...anane dizisini izleyemez....deniz seslenir bana anneeeeeeeeeeee ananem benimle aktivite yaıcakmış!!

zavallı kadının nasıl aklını çeldiyse bizim deli....boyama da yaptırır resim de boyatır 60 küsur yaşındaki kadına.yakın zamana kadar evin her dolayını emeklerlerdi...zavallı annem inleye inleye bildiğiniz timsah yürüyüşünü yapardı torunuyla...hani maçlarda sevinç dansı yapıyorlar dı ya...doğru değil mi..yoksa başka bir adl mıydı..şimdi tam emin olamadım....

ne diyordum...hızlı hızlı yazarken bi an sayfa değişti de yazdıklarım gitti diye şok oldum.şükür buradaymış...uzun zamandır yazamıyorum...ancak okumaya vakit buluyorum...denizle birlikte bizim hayatta değişti..okula başlamasıyla demek istedim....erken yatar erken kalkar olduk...deniz okulundan memnun...ben ise ...eh....biliyorsunuz şimdilik birinci dönemi tamamlayacak...ama öyle görünüyor ki devam edecek seneşi...çok seviyor okulunu..sabah erkenden uyanıyor ne zaman sabah olacak diyorhemen gitmek sitiyor.okula gitme konusunda hevesli .
denizden bahsedeyim biraz....hoş! sanki başka konudan söz ediyormuşum gibi...onun açısından yazayım.
deniz okulndan memnun....
ona eğlence....kural öğreniyor...paylaşıyor.bu konuda sıkıntımız yoktu zaten...yalnız zaman zaman tercihleri değişiyor..sanırım normal...

yaaa...düşünüyorum da...sanki çok ta bişey yokmuş g,bi..
.kendi açımdan yazayım..daha çok...
ben pek memnun kalmadım...istememiştim .ihtiyacı olmadığını düşünüyordum...ne bileyim....meseladeniz yaklaşık beş buçuk yaşında....onu bıraktıktan sonra bazen gizlice izliyorum sınıfının camından...(doğru olmadığını biliyorum)hemen Legolarla oynıyor.Legolarla iki buçuk üç yaşlarında oynuyordu.....gereksiz gibi..sanki oynamaması gereken bir şey oynuyor gibi...yaşından geride oyun gibi...

sınıfta öğrenci yaşları 3 buçuj dört dört buçuk beş beş buçuk karışık...saçma değil mi?hepsinin gelişim evreleri farklı ve hepsi birbiriyle etkileşim halindeler..küçükler büyüklerin olgun davranışlarını örnek alabilir tamam .da.büyüklerin küçüklerin olumsuz davranışlarına geçmesi???

ben bu konuda çok sıkıntı çektim....halaa halaa ....

bir dakika ya...afedersiniz çok özür.....zanam zaman sade yaşam topiğini okuyorum....fotolarabakmak için vifiyi kapamıştım....yeniden açtığımda kendi yazdığım sayfadayım sanmıştım...eğer buraya göndermeden kopyalama yapabiliyorsam konunuzu boşyere meşgul etmeyeceğim...
uğraşıyorum....kopyala yazısı silik..olmuyor....ya da ben yöntemi bilmiyorum....

tekrar özür..aslında yazmayı çok istediğim bir yer burası....benden çok şeyler var...olmasını istediğim şeyler..olup ta bazen doğruluğundan emin olamadığım fikirler...düşünceler...yaşayış tarzı,ilkeler....özellikle papatyanın yaşam tarzı...niklerini şimdi sayamıyacağım çoğu kimsenin fikirleri....çokkk güzel bir yer burası....okunası....
sevgi ile.....

günaydın kızlar bugün yapacak kıaymet gibi resmi işler beni bekler elektirik faturalarımız gelmiyor 2 senedir onlara bakacağım annemin evini çökertti yandaki inşaat onunla ilgileneceğim, kendi evimle ilgili projeleri yürürlüğe koyacağım, bir kaç yazışma ve resmi, telefon konuşması yapacağım artık pestil gibi bitiririm günümü... sevgiler

şahsen ben paramı hesapta biriktiriyorum..
onun dışında zaten belli miktara gelince söylicem ki bence herkes kendince para biriktirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…