-
- Konu Sahibi philosophy
- #2.041
aynen benimki mesela 1900 aldıysam aralıkta ocakta 2.500 oluyorhahahaaa :)
ben de eşiminkini bilirim
o benmkini bilmez :)
çünkü bizim maaş pek değişken
vergi dilimine girioo sürekli :)
aynen benimki mesela 1900 aldıysam aralıkta ocakta 2.500 oluyor
benım esımde memur net 2.200 ...
sende işçisin sanırım?
yaa etrafta aslında çok sağlıklı ve lezzetli bir sürü gıda var sadece hatırlamak gerek,
yağ karatay mutfağınınn olmazsa olmazı bir avuç yerseniz kalpten gidersiniz diyor ama yemeden zayıflayamazsınız örneğin....
biraz yağ konacak her yemeğe ama iç anadolu ya da doğu usulü değil oralarda yaşamıyorsanız tabii...
sonra kuruyemiş,
pastırma,
kaymak,
baklagiller,
peynir zeytin,
evde yapılmış konserveler,
o kadar çok şey var ki aslında mesela muhammara diye bir şey var felaket muzurat birşey içinde iki dilim ekmek var ama kalanlar doğalsa karataya göre serbest...
mesela patlıcan salatası kim tutar seni
hünkar beğendi,
İmam bayıldı, karnı yarık,
etli sarma,
güzel pişmiş kapuska ya da kıymalı pırasa,
enginar,
yer elması olabilir emin değilim
az şekerle pişmiş kabak tatlısı olabilir biri bakın
kaşık salatası& acılı ezme
kebaplar,
fırında her türlü köfte ve tavuk (sebze ile harlı fırında pişmemiş olmalı) türk mtfağında en az 3000 çeşidi var yanlış okumadınız her yörenin kendine göre otusu sebzelisi nohutlusu yağlısı söğüşü, domateslisi fıstıklısı saray öutfağının envai çeşidi...
zetyinyağlı yemekler &mezeler,
akdeniz mutfağındaki mezeler yosun salatası var adamların seven içi harika, börülceler zeytin yağlı fasülyeler fava eğer favizminiz yoksa tabii
otlar: reyhan, roka salatalarının binbir çeşidi, tere, maydanoz salatası, domates salatalık bibier onalra girmiyorum zaten, cacık, kefir,
kolestrolünüz çok yüksek değil ise kalamar,
bütçeniz uygunsa karides ve balık çeşitleri, tereyağlı pişmişi buğulaması, çorbası salatası, salamurası, fırını...
her türlü sakatat : ciğer, özellikle paça, tuzlama, işkembe...
VE YOĞURT :)
bunlar hep serbest....
sadevehuzurlu ben bir iki aydır zeytin yağlı sabuna başladım.
kk da bir üyenin babası sabuncuymuş. biz ısrar ettik diye bize sattı.
gerçek zeytin yağlı sabunlar yeşil olmaz mesela dedi. senin migrostan aldıkların nasıl mesela rengi falan.
benim saçlarım çok dökülüyordu. şuan dökülmenin durduğunu düşünüyorum.kız kardeşimede defne sabunu aldım. oda yüzüne kullanıyor
Dalan marka zeytinyağlı sabun canım 4lü paket
Koyu yeşil gibi cnm
Mümkün Canımaynen öyle. bende de şu var.
ben onun her kuruşunun hesabını bileyim ama o benimkine karışmasınbuda pek mümkün gözükmüyor sanırım
ee zaten abur cubur yok ve sebze balık varsa o zman karataya yakın besleniyorsunuz ayda bir iki kek börek çok da değil aslında hepsinden ikişer tane değil ama :) süpersinizİnan bu yazdıklarının bir çoğunu tüketmiyoruz bile :) Sağlıklı beslenmeyi seviyoruz biz eşimle, sebze yemeklerine ve balığa bayılırız. Meyve çok tüketiriz. Yoğurt ve salatalar vazgeçilmezimiz.
Ama ay da bir veya iki kere tükettiğimiz börek ve kek bizim için vazgeçilmez gibi :) Ekmeği daha kolay bırakabilirim sanırım.
En sağlıksız beslendiğimiz şeyler de bu 2 hamur işi. Abur cubur eve zaten sokmuyoruz pek.
Bu arada arap sabununu bu hafta sonu yüzey temizleme de kullanıcam. Yumuşatıcıyı çıkarmak da zor geliyor ama bir kaç yıkama yaptım bile. Elma sirkesi mi yazmıştı biri yanlış hatırlamıyorsam?
şu cümlenizin aynını kullandım senin maaşınla ihtiyaçlarımızı karşılayalım benimki biriksin ilerde yatırım için kullanırız" demiştim
O DA AYNI ŞEKİLDE artarsa aylık kenara koyarız dedi...1,5 yıllık evliyiz ve aşırı lüx yaşayan insanlarda değiliz...ama kenara bi kuruş koyamadığımız gbi tıpkı senin gibi 8 bilezik bozdurdum bende..
şaka gibi...
8 bilezik...
çift maaşlı iki insan...
ha eşime söylediğimde ise ; ikimizin 1 yıl boyunca farklı şehirlerde olmasına; iki ayrı geçim; fatura kira vs olduğu konusunda ikna etmeye çalıştı beni..
ha bi araya geldiğimizde de tatile çıktık e birazda taksitler vardı düşünden kalma...
e haliyle birikmedi...
şu iki aydır çok şükür beraberiz ve yine birikim yok
sadece şu an bile ocak ayı toplam borç 4500 tl...
extra harcama çıkarsa onu bilemiyorum tabi...
zekatımızı hesaplayacağız daha....
şöyle bi bakıyorum ben günlük ne yol ne yemek parası ödemiyorum...
dışarıda çıkmıyorum...
ikimize paylaştırdığımız harçlıklardan bir kaç aydır biriktiriyorum; eşime söylemiyorum ilk defa .. 1000 tl miz ldu çok şükür ...
şöyle 5bin'e ulaşınca söylicem inşaallah eşime...
kadınlar daha sağlma para biriktirme konusunda :)
evet ya. dışarda bi kahvaltı ne kadar pahalı aslında. ama insanlar kahvaltı da yemekte kahvede hep dışarıda.
yani bi de gidince illa etiketlenecek yer bildirimi yapılacak.
aslında bu başkaları niçin gösteriş için yaşadığımız bi kanıtı.
evde otururken ailemizle vakit geçirmek varken oraya bakıp milletin ne yaptığı ile ilgileniyoruz.
durum çok vahim vesselam...
yaa etrafta aslında çok sağlıklı ve lezzetli bir sürü gıda var sadece hatırlamak gerek,
yağ karatay mutfağınınn olmazsa olmazı bir avuç yerseniz kalpten gidersiniz diyor ama yemeden zayıflayamazsınız örneğin....
biraz yağ konacak her yemeğe ama iç anadolu ya da doğu usulü değil oralarda yaşamıyorsanız tabii...
sonra kuruyemiş,
pastırma,
kaymak,
baklagiller,
peynir zeytin,
evde yapılmış konserveler,
o kadar çok şey var ki aslında mesela muhammara diye bir şey var felaket muzurat birşey içinde iki dilim ekmek var ama kalanlar doğalsa karataya göre serbest...
mesela patlıcan salatası kim tutar seni
hünkar beğendi,
İmam bayıldı, karnı yarık,
etli sarma,
güzel pişmiş kapuska ya da kıymalı pırasa,
enginar,
yer elması olabilir emin değilim
az şekerle pişmiş kabak tatlısı olabilir biri bakın
kaşık salatası& acılı ezme
kebaplar,
fırında her türlü köfte ve tavuk (sebze ile harlı fırında pişmemiş olmalı) türk mtfağında en az 3000 çeşidi var yanlış okumadınız her yörenin kendine göre otusu sebzelisi nohutlusu yağlısı söğüşü, domateslisi fıstıklısı saray öutfağının envai çeşidi...
zetyinyağlı yemekler &mezeler,
akdeniz mutfağındaki mezeler yosun salatası var adamların seven içi harika, börülceler zeytin yağlı fasülyeler fava eğer favizminiz yoksa tabii
otlar: reyhan, roka salatalarının binbir çeşidi, tere, maydanoz salatası, domates salatalık bibier onalra girmiyorum zaten, cacık, kefir,
kolestrolünüz çok yüksek değil ise kalamar,
bütçeniz uygunsa karides ve balık çeşitleri, tereyağlı pişmişi buğulaması, çorbası salatası, salamurası, fırını...
her türlü sakatat : ciğer, özellikle paça, tuzlama, işkembe...
VE YOĞURT :)
bunlar hep serbest....
Bu açıdan düşününce mantıklı bir yönü var ama. Bana hiç doğru gelmiyor. Eşler arası bir gizemin olması. Bu sebeple kenarda birikim olsun istiyorum denildiğinde karşı taraf anlayabilmeli. Keşke böyle olsa tüm ilişkiler. İlerde ben ne yaşarım bilemiyorum, O yüzden büyük konuşmakta istemem ama inş ne eşimin ne de benim birbirimizden haberisz adımlarımız olmaz. Ayrı hesaplarda birikimlerimiz olsun ama bilelim gizlilik çok ürkütüyor beni.
Herkes sizler gibi yorum yapınca bende mi sıkıntı var diye düşünmeden edemiyorum bi yandan da.
Evet kesinlikle gerekiyor. Biz de ayda bir kaç kere yemeğe dışarı çıkıyoruz.Arada bir gerekiyor bence
Biz mesela ayda bir kahvaltı , bir yemek , bir de pasta yemeğe çıkıyoruz 250 tl gidiyor benzini hariç ( paylaşımda hiç bulunmam )
Ama herkesin ruhsal ihtiyacı farklı
Ben mesela kıyafet almaktansa bunu tercih ediyorum
Başkası 250 ona vereceğime bir mont alırım kaç yıl kullanırım diyebilir
aslına bakarsan simurg bende senin gibiydim... aman ne ayrı gayrımız var falan diyordum..tabi evlendikten 4 ay sonraya kadar... cevremdeki tüm herkes herseyi bilmesin eşin derdi, yok olur mu derdim...oluyomuş...ailemin acil bir ihtıyacı olsa dudak bükebilir ne bilim. hiç yapmadı ama yapmıcak anlamına gelmez.
bir kadının her zaman olmalı sonuçta kendi maaşından ayırıyorsun çalmıyorsun çırpmıyorsun...
ben nişanlıyken bireysel emeklılığım vardı. ailemden gizli onun tamamını cektım düğüne harcadık.
pişman mıyım evet.... suan olsa yapmam.
daha uçuk örnek vereceğim benım bır ark oda yeni evlilerden aldığı ikramiyeyi saklıyor yıllık 10 bin kadar.
2 arkadasımında gizli aldığı evi var...
sadevehuzurlu ben bir iki aydır zeytin yağlı sabuna başladım.
kk da bir üyenin babası sabuncuymuş. biz ısrar ettik diye bize sattı.
gerçek zeytin yağlı sabunlar yeşil olmaz mesela dedi. senin migrostan aldıkların nasıl mesela rengi falan.
benim saçlarım çok dökülüyordu. şuan dökülmenin durduğunu düşünüyorum.kız kardeşimede defne sabunu aldım. oda yüzüne kullanıyor
Allah bereket versin
Eşten para altın vb gizleme taraftarı değilim
Bir kere kadının biri yatağa koymuş paraları yatağı da dikmiş. Ölünce bulmuşlar , ya bulmasalardı. Kim bilir bu şekilde ne kadar para belki çöpe gitti
Diğer yönden düşünürsek adam karısı ölünce parayla / altınla karşı karşıya geldiğinde ya şöyle düşünürse " bu benden gizli iş çevirmiş , kim bilir başka neler çevirdi diyip ben ondan razı değilim derse.. Allah muhafaza
Ama mutlaka maaş alınca kenara koymalı , yoksa geriye kalmıyor ay sonuna