sade yaşam

ben temizlik maddelerini azalttım
mesela vazgeçilmezim cif ti onu karbonatla çözdüm aynı cif etkisi yaratıyo
bulaşık makinasında karbonat kullanıyorum ama herseyı çok ıyı temizlemek gerekıyo bunuda söyle yapıyorum lavaboyu tıpa ile tıpıyorum fırçayle o suda tum tabakları falan fırçalayaıp makınaya koyuyorum su ısrafı yapmıyorum böylece
temizlemeden koyunca karbonat ğek bi işe yaramıyo onu solim

yüzey temizleyici yerine sıvı arap sbaunu kullanıyodum uzun zamandır

sirke zaten temizlikte vazgeçilmezim

ama gelgelelim çamaşır suyuna yok arkadaş kullanımımı azalttım ama onsuz olmuyo çamaşır susuz yapamıyorum ben ya bunu nasıl aşıcam bilmiyorum
şampuanı bırakırken bile bu kadar düşünüp yoksunluk hissine kapılmadım ben

yaa etrafta aslında çok sağlıklı ve lezzetli bir sürü gıda var sadece hatırlamak gerek,

yağ karatay mutfağınınn olmazsa olmazı bir avuç yerseniz kalpten gidersiniz diyor ama yemeden zayıflayamazsınız örneğin....
biraz yağ konacak her yemeğe ama iç anadolu ya da doğu usulü değil oralarda yaşamıyorsanız tabii...
sonra kuruyemiş,
pastırma,
kaymak,
baklagiller,
peynir zeytin,
evde yapılmış konserveler,
o kadar çok şey var ki aslında mesela muhammara diye bir şey var felaket muzurat birşey içinde iki dilim ekmek var ama kalanlar doğalsa karataya göre serbest...
mesela patlıcan salatası kim tutar seni
hünkar beğendi,
İmam bayıldı, karnı yarık,
etli sarma,
güzel pişmiş kapuska ya da kıymalı pırasa,
enginar,
yer elması olabilir emin değilim
az şekerle pişmiş kabak tatlısı olabilir biri bakın
kaşık salatası& acılı ezme
kebaplar,
fırında her türlü köfte ve tavuk (sebze ile harlı fırında pişmemiş olmalı) türk mtfağında en az 3000 çeşidi var yanlış okumadınız her yörenin kendine göre otusu sebzelisi nohutlusu yağlısı söğüşü, domateslisi fıstıklısı saray öutfağının envai çeşidi...

zetyinyağlı yemekler &mezeler,
akdeniz mutfağındaki mezeler yosun salatası var adamların seven içi harika, börülceler zeytin yağlı fasülyeler fava eğer favizminiz yoksa tabii

otlar: reyhan, roka salatalarının binbir çeşidi, tere, maydanoz salatası, domates salatalık bibier onalra girmiyorum zaten, cacık, kefir,
kolestrolünüz çok yüksek değil ise kalamar,
bütçeniz uygunsa karides ve balık çeşitleri, tereyağlı pişmişi buğulaması, çorbası salatası, salamurası, fırını...
her türlü sakatat : ciğer, özellikle paça, tuzlama, işkembe...

VE YOĞURT :)

bunlar hep serbest....

Son düzenleme:

bende öyle düşünüyorum.
siz yapıyormusunuz eşinizden ayrı?
bunu bankadamı muhafaza ediyorsunuz.

bende öyle düşünüyorum.
ne yalan söylim ben yapıyorum.
başka hesap var orda duruyor..
babam yok annemin maaşı yok, olurda ona lazım olur. kocamı çok seviyorum ama elin oğlu sonuçta.
laf edebilir ilerde. garantiye alayım da kendimi.
ayrıca maaşımı hiçbir zaman net bilmez.

bende böyle düşünüyorum

Bu açıdan düşününce mantıklı bir yönü var ama. Bana hiç doğru gelmiyor. Eşler arası bir gizemin olması. Bu sebeple kenarda birikim olsun istiyorum denildiğinde karşı taraf anlayabilmeli. Keşke böyle olsa tüm ilişkiler. İlerde ben ne yaşarım bilemiyorum, O yüzden büyük konuşmakta istemem ama inş ne eşimin ne de benim birbirimizden haberisz adımlarımız olmaz. Ayrı hesaplarda birikimlerimiz olsun ama bilelim gizlilik çok ürkütüyor beni.
Herkes sizler gibi yorum yapınca bende mi sıkıntı var diye düşünmeden edemiyorum bi yandan da.

Ben de denedim ama dayanamadım 15 gün sürdü söyledim. Sizin gibi düşünüyorum ben de.

aslına bakarsan simurg bende senin gibiydim... aman ne ayrı gayrımız var falan diyordum..tabi evlendikten 4 ay sonraya kadar... cevremdeki tüm herkes herseyi bilmesin eşin derdi, yok olur mu derdim...oluyomuş...ailemin acil bir ihtıyacı olsa dudak bükebilir ne bilim. hiç yapmadı ama yapmıcak anlamına gelmez.
bir kadının her zaman olmalı sonuçta kendi maaşından ayırıyorsun çalmıyorsun çırpmıyorsun...
ben nişanlıyken bireysel emeklılığım vardı. ailemden gizli onun tamamını cektım düğüne harcadık.
pişman mıyım evet.... suan olsa yapmam.

daha uçuk örnek vereceğim benım bır ark oda yeni evlilerden aldığı ikramiyeyi saklıyor yıllık 10 bin kadar.
2 arkadasımında gizli aldığı evi var...

bende öyle düşünüyorum.
Canım bizim bebiş masrafları ve borç çok olduğundan henüz biley yok, kumbaramız var, ortak atıyoruz, bebiş doğunca onun için her ay gr altın alcam, onu dedim eşime, asla dokunmucaz dedim, güne girdim, 1200 tl param olcak, eşim ben karışmam dedi, en azından o olur gizli zulada:) bi de bnm eşim özelde, hiçbi garantisi yok ben bundan sonra bişiler yapmalıyım ki kimseye muhtaç olmayalım

canım bizim çalıştığımız yer biraz fazla maaşlı..tabi onlar eski personel öyleler.
kadınların kocalarıda çok çok daha iyi işlerde.
zamanındada aldatılmışlar.
hırslarını böyle alıyorlar.
biri kiraya verdi evini. birinde annesi oturuyor.
arsa alanda var. banada akıl veriyolar sanki onlar gibi kadrom : ) )

aynen öyle. bende de şu var.
ben onun her kuruşunun hesabını bileyim ama o benimkine karışmasın buda pek mümkün gözükmüyor sanırım

Zaten yargılamak için söylemedim. Çoğu kişi bu düşüncede olunca benim göremediğim birşey var olabilir belki diyorum. Şimdi ben daha safça bakıyorum. Paylaşırım ama paylaşmam sonucu amacıma ulaşamam o zaman sizler gibi düşünürüm belkide.

sıcacık hamam oh mis...

kirlerden arın üzerine bi de masaaaj oh mis...

değme keyfineeeee

haklsıın inan...
bi kısmını bilmemesi daha önemli...
bu konuda haklısın...
ayrıca sabun annemler saça sürüyor..
ama o dediğin sürülür mü bilmem ki...
diğer arkadaşlardan bilgisi olan varsa paylaşsın :)
yarın dediğin gibi işssiz olsak nolcak_?

bugün sabahtan beri yaşadığım iki diyalog bana, insanların siz onlara hangi iyiliği yaparsanız yapın kesinlikle taraflarını zamanla değiştirmeyeceğini gösterdi. evet bu sadeleşme daha zor olacak ama mükâfatı büyük olacak... en zor kısım bu zaten ... gerçek sadelik..... içim şişti kaçtım ben....

bu güne kadar buraya sade yaşam adına yaptığım bütün materyalist şeyleri yazdım artıık başka şeylerden bahsedeceğim çünkü ben ikinci aşamaya kendini geçirir kızlar görüşmek üzere....

bu ayrı birikim konusunda bende hemfikirim kesinlikle kıyıda köşede bi miktar olması gerekiyo ki yapıyorum da ama abartılı miktarlar diil tabi yani ben bunu ayrılık aldatmak illa bişey olcak diye diil de
ölümü var bişeyi var bugün allah korusun eşime bişey olsa aniden lazım olabilir hastalık çıkar falan diye şu an bin tl kadar ama artmaya defam ediyo:)

ayrıca ben eşimin son kurusuna kadar yatan maaşını bilirim ama o benımkını bilmez hihihihh:)

hahahaaa :)
ben de eşiminkini bilirim
o benmkini bilmez :)
çünkü bizim maaş pek değişken
vergi dilimine girioo sürekli :)

sadevehuzurlu ben bir iki aydır zeytin yağlı sabuna başladım.
kk da bir üyenin babası sabuncuymuş. biz ısrar ettik diye bize sattı.
gerçek zeytin yağlı sabunlar yeşil olmaz mesela dedi. senin migrostan aldıkların nasıl mesela rengi falan.
benim saçlarım çok dökülüyordu. şuan dökülmenin durduğunu düşünüyorum. kız kardeşimede defne sabunu aldım. oda yüzüne kullanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…