- 12 Nisan 2011
- 566
- 151
- 323
- Konu Sahibi pandoraksk
-
Yok bence benimle alakalı bi durum bu, tam bugün sabah kalktığımdan itibaren hissetiklerimi, duygularımı yazmak için girmiştim, yeni yazılan yorumları okudum, yeni bir yorum olarak kendi düşüncelerimi yazacağım, yorumunuz için teşekkür ederim..Ruhlar aleminden mi tanışıyordunuz acaba? geçenlerde bişey okumuştum; tam hatırlamıyorum ama birbirine denk gelen ruhlar hiç bu dünyada tanışmasa bile öldüğünde tıpkı düşen bir yaprak gibi bir diğerine değer, onu titretirmiş... Garip meseleler. Sizi kınamıyorum.Sadece çok tuhafıma gitti. Açıklaması ne olabilir acaba? Mutlaka bir karşılığı olmalı..
Ölüsevicilik değildi sanırım benim durumum, çünkü ben onu ölü olarak haya etmiyordum, onu kurtardığımı ve bu şekilde hayatına girdiğimi, bana hayranlık duyduğu gibi şeyler hayal ediyordum..Ay tüylerim diken diken oldu.
Bi film izlemiştim ve ölüsevicilik kavramını öğrenmek zorunda kalmıştım.
Bence dikkatinizi başka yere vermelisiniz.
Not:sizin konudan sonra bende merak ettim şahsı,ama bakmaya korktum neyse Allah rahmet eylesin.geçici bu durumlar.insan aklı bazen böyle saçma oyunlar oynar insana.
Belki de bu da bir etkendir, yorumunuz bana uzak olmayabilir..Bence siz aşık olmayı özlediniz. Her kadın özler. Yanlış birşey yapmamak için hayallerle bu ihtiyaçı gideriyorsunız. O heyecan o tutku bunları artık yaşamadığınız duragan bir evliliğiniz olduğu için hayal dünyanızla tatmin oluyorsunuz
Bi kaç kere acaba aklımdan o mu geçiyor diye düşündüğüm ve korktuğum oldu, ama hemen eşime odaklandım, bundan dolayı utandım, rahatsız oldum, zaten bu durum da benim buraya konu açıp yardım alma isteğime bi sebep..Kimse sormuş mu görmedim ama bence durumun hangi seviyede olduğunun tespiti için önemli. Cinsellik sırasında eşinizi mi adamı mı düşünüyorsunuz?
Kusura bakmayın, aslında ürkütücü olabileceğini düşünmedim o şekilde, sadece akıl sağlığımdan endişe etmeye başladım..Tüylerim diken diken oldu.. Ben şok.. Korktum gece gece..
Bir de Allah rahmet eylesin, o kişiden korkmanıza gerek yok gerçekten, aslında kendini geliştirmiş, entelektüel, birçok yabancı dil bilen bir insanmış, durumun saçmalığı benden kaynaklanıyor..Ay tüylerim diken diken oldu.
Bi film izlemiştim ve ölüsevicilik kavramını öğrenmek zorunda kalmıştım.
Bence dikkatinizi başka yere vermelisiniz.
Not:sizin konudan sonra bende merak ettim şahsı,ama bakmaya korktum neyse Allah rahmet eylesin.geçici bu durumlar.insan aklı bazen böyle saçma oyunlar oynar insana.
İlişki sırasında ve yumurtlama döneminde hormonlar çok güçlü oldukları için o fikre daha da bağlanırsın. Destek al kesinlikle. O kişi aklına geldiğinde rahatsız edici şeyler düşün. Zihni temizleyen uygulamalar var eft gibi onlardan da faydalanabilirsin. Eşinle ilişkinizi canlandırmanız monotonluktan çıkmanız lazım bu arada. Aslında bunların sebebi büyük ihtimalle bu.Bi kaç kere acaba aklımdan o mu geçiyor diye düşündüğüm ve korktuğum oldu, ama hemen eşime odaklandım, bundan dolayı utandım, rahatsız oldum, zaten bu durum da benim buraya konu açıp yardım alma isteğime bi sebep..
Akıl sağlığında bir problem yok. Vicdan yapmamak için aslında bu yolu seçmişsin. Bunu bilinçli olarak yapmadığını düşünüyorum ben. Çünkü sağ birine ilgi duysan, kendini bu hayalde evli olarak düşünsen eşini aldattığını düşünüp vicdan azabı çekecektin.Kusura bakmayın, aslında ürkütücü olabileceğini düşünmedim o şekilde, sadece akıl sağlığımdan endişe etmeye başladım..
Eşiniz bu yazdıklarınızı okusa ruh sağlığınızdan şüphe edebilirdi.Hanımlar merhaba, hepinize iyi akşamlar. Ne zaman içinden çıkamadığım bir durum olsa sizlerle paylaştığım gibi, yine içinden çıkamadığım saçmasapan bir durum var, lütfen mantıklı yorumlarınızla beni kendime getirin. Ben evliyim, eşimle ilgili bir problemim yok, iyi giden bir evliliğim var şükür. Ama şöyle anlamsız bir durumum var. Belki hatırlarsınız 2019 Aralık'ta Uludağ a zirve yürüyüşü için giderken kaybolan 2 dağcı arkadaş vardı, Mert Alpaslan ve Efe Sarp. Ben bu olayı onlar kayıpken değil de, malesef vefat etmiş olarak bulunduktan sonra öğrendim. İşte her insan gibi üzüldüm, keşke sağ bulunsalardı gibi duygular, düşünceler derken.. Ben Efe Sarp' ı niyeyse merak etmeye başladım. İşte kimdir, mesleği nedir, nasıl bir insandır, böyle bi merak gelişti. Sonra bu durum sosyal hesaplarını bulup incelemeye dönüştü. Çok saçma biliyorum, ama ben giderek bu kişiyi içimde büyütmeye başladım.. Hayata karşı duruşu, dünya görüşü, dış görünüşüyle çok etkilenmeye başladım, ama bi yandan da vicdan yapıyorum. İşte eşime internette onlar ile ilgili videoları bulup gösteriyorum, sosyal hesaplarını gösteriyorum. O da dedi pandoraksk, Allah rahmet eylesin, takılma artık bu kadar diye..Kızlar ben bu kişiye sanırım aşık oldum, böyle saygıyla karışık hayranlık, şevkat gibi duygular.. Benim bu duruma son vermem için bana mantıklı yorumlarda bulunun lütfen.. Aslında şimdi burda yazarken bile saçma görünüyorum diye düşünüp utandım, ama durum bu, gün içinde vs hep aklımda, hayaller, işte onu o zor durumdan kurtarıyormuşum da aramızda bi şeyler başlıyormuş gibi şeyler.. Uzun oldu farkındayım, şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim..
Haklısınız..Eşiniz bu yazdıklarınızı okusa ruh sağlığınızdan şüphe edebilirdi.
Ben de üzüldüm ama insan olarak. Bu kadar takıntı haline getirmeniz normal değil. Kendinize acilen sizi oyalayacak bir hobi edinin bence.
Çok şaşırdım bu ruh halinize.. Vefat etmiş şuanda bu alem de degıl.. fakat kınamıyorum.. Şaşkınım..Hanımlar merhaba, hepinize iyi akşamlar. Ne zaman içinden çıkamadığım bir durum olsa sizlerle paylaştığım gibi, yine içinden çıkamadığım saçmasapan bir durum var, lütfen mantıklı yorumlarınızla beni kendime getirin. Ben evliyim, eşimle ilgili bir problemim yok, iyi giden bir evliliğim var şükür. Ama şöyle anlamsız bir durumum var. Belki hatırlarsınız 2019 Aralık'ta Uludağ a zirve yürüyüşü için giderken kaybolan 2 dağcı arkadaş vardı, Mert Alpaslan ve Efe Sarp. Ben bu olayı onlar kayıpken değil de, malesef vefat etmiş olarak bulunduktan sonra öğrendim. İşte her insan gibi üzüldüm, keşke sağ bulunsalardı gibi duygular, düşünceler derken.. Ben Efe Sarp' ı niyeyse merak etmeye başladım. İşte kimdir, mesleği nedir, nasıl bir insandır, böyle bi merak gelişti. Sonra bu durum sosyal hesaplarını bulup incelemeye dönüştü. Çok saçma biliyorum, ama ben giderek bu kişiyi içimde büyütmeye başladım.. Hayata karşı duruşu, dünya görüşü, dış görünüşüyle çok etkilenmeye başladım, ama bi yandan da vicdan yapıyorum. İşte eşime internette onlar ile ilgili videoları bulup gösteriyorum, sosyal hesaplarını gösteriyorum. O da dedi pandoraksk, Allah rahmet eylesin, takılma artık bu kadar diye..Kızlar ben bu kişiye sanırım aşık oldum, böyle saygıyla karışık hayranlık, şevkat gibi duygular.. Benim bu duruma son vermem için bana mantıklı yorumlarda bulunun lütfen.. Aslında şimdi burda yazarken bile saçma görünüyorum diye düşünüp utandım, ama durum bu, gün içinde vs hep aklımda, hayaller, işte onu o zor durumdan kurtarıyormuşum da aramızda bi şeyler başlıyormuş gibi şeyler.. Uzun oldu farkındayım, şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim..
Onu düşünmemeye çalışmak aklına daha da sokabilir. çok duygusal yaklasiyorsun. Bu videoları izlemeyi bırakarak ise başlayabilirsin.Herkese merhaba, öncelikle konuma yorum yazan, cevapladığım ya da arada gözümden kaçıp da cevaplayamadığım herkese teşekkür ederim.. Hemen hemen tüm yorumlara cevap yazmaya çalıştım, yorumların tamamını okudum. Bugün sabah 9 itibariyle uyandım ve şu ana kadar yaklaşık 6 - 7 aydır yaptığım gibi hemen onu düşünmeye çalışmadım. Bir farklılık vardı ama aynı zamanda bir hüzün.. Aslında daha dün konuyu buraya açmaya karar verdiğimde, bi şeyleri aslında değiştirmek istediğimi, durumun kendisinde bi gariplik olduğunu bildiğimi biliyordum.. Şimdi kendimce dün geceden itibaren beni bu duruma nelerin ittiğini ya da neden o kişi, neden bir başkası değil, diye düşündüğümü, kendimce fark ettiğim ya da hissettiğim sebepleri yazmak istiyorum, okuyanlara şimdiden teşekkür ederim:
1. :: Üzümün Kurusu ::
Eğer okumak isterseniz, bu kişi Efe Sarp, Aydın Karacasuluymuş, sanırım kendisi de aynı memleketten olan bir yazarın sayfasında onun için yazdığı bu yazı, bende çok etki bıraktı, belki okursanız o kişi hakkında da fikir sahibi olursunuz..
2. Komik ama belki isminin Efe olması ve karakter olarak, okuduklarım kadarıyla, efe gibi bi insan olması, bu ne demek diyceksinizidir belki, yani böyle asi, baş kaldıran, cesur, sorgulayan gibi..
3. Mühendis olması, ben de lisede sayısal bölüm okuyan ve kendim de Matematik öğretmeniyim, hani derler ya mühendis kafasına sahip, böyle insanlara hep saygı duymuşumdur, bu kişi Yeditepe Üniversitesi Makina Mühendisliğini burslu okuyup bitirmiş, yanlış bilgi sahibi olmadıysam, aynı zamanda birçok yabancı dil biliyormuş, Kanada' da Alaska' da çalışmış vs..
4. İşte belki en önemli kısmı bu, ben üniversitede siyasi hiçbir olaya karışmayan, tabiri cazise bu tarz durumların ileride insanın meslek hayatına etki edecek şeylere sebep olmasından korkmuş biriydim.. Bu kişi ise muhalif tavrını cesurca sergileyen biri, yani ben öyle değerlendirdim, bu beni çok etkiledi, hakkında okuduğum şeyler beni biraz da bu noktaya getirdi..
5.Bu videoda olaydan yaklaşık 2-3 hafta önce arkadaşı Ömer Yavuz la çıktığı Uludağ zirvesinde yaptığı zirve konuşması var, belki izlemek istersiniz.. Arkadaşının, kendisi anladığım daha profesyonel ve rotayı daha iyi bilen bir dağcı, instagram hesabında gönderileri herkese açıktı, orada birkaç videosu daha var..
6.Kızlar burada bu iki kişiyi bulan Uludak dağcılık kulübü ve İstanbul kanyon ekibinin videosu, etkilenirim derseniz isterseniz izlemeyin, hatta bu sansürlü bi video ama sadece yüzlerinin buğulanıp vücutlarının göründüğü bir videoyu da yine youtube da izledim.. Yani o kadar üzüldüm ki böyle değerli ve kendilerini geliştirmiş insanların, kendi hatalı bir kararlarıyla bu şekilde hayatlarını kaybetmesine, işte sanırım benim durumum da bu Son'u değiştirmeye çalışmakla başladı.. Çok anlamsız biliyorum, insan kendi yakınlarının hatta belki bazen kendi akıbetini bile değiştiremiyor, ama böyle başladı..
7. Fiziken de çok etkilendim, nedenini bilmiyorum, yakışıklı biri olarak gördüm, bu da var, inkar etmiyim..
8. Belki böyle bir insan bana hayranlık duysun istedim, belki aşık oldum ya da aşık olduğumu sandım, bir üyenin dediği gibi belki gerçek hayatta karşılaşsak asla dikkatini çekemiycek biriydim, belki entelektüel anlamda ona denk değildim, bunun getirdiği bi duyguyla bana hayran, bana hayatını kurtardığım için minnet duyuyor ve o da benden çok etkilendi gibi şeyler.. Yani durumun kendisi aslında bu kadar masum duygulardan oluşuyor ve bi o kadar saçma..
9. Ben artık bu durumu sürdürmek istemiyorum, eşime haksızlık ettiğimi düşünüyorum ve bir gün cesaretimi toplayıp ona bu durumdan bahsedip bu konuyu okutturacağım, emin olun şaşırmaz, çünkü bendeki tabiri caizse gariplikleri ailemden daha iyi biliyor gibi.. Ama yine bir üyenin dediği gibi sen benimle birlikteyken onu mu düşünüyodun gibi sorgular, kesin bu konuda sıkıntılar yaşarız, ama söylemezsem bunu ondan gizlemenin rahatsızlığını hep duyarım..
10. Kızlar çok uzun oldu biliyorum, tanımadığınız bir insanın garip bir hayal dünyasına ve garipliklerine misafir oldunuz, eğer bu durumu kendi mantığımla aşamazsam yardım alacağım, ama şimdi kendimi daha iyi hissediyorum, iyiki burası var..
Aslında videoları sizle paylaşmak için linklerini bulup paylaştım, ama gerçekten bugün eskisinden biraz daha farklı ilerliyor benim için, rahatlama var, aynı zamanda hüzünlüyüm, modum düşük..Onu düşünmemeye çalışmak aklına daha da sokabilir. çok duygusal yaklasiyorsun. Bu videoları izlemeyi bırakarak ise başlayabilirsin.
Öyle oldu işte, ben de başkasında dinlesem çok şaşırırdım..Çok şaşırdım bu ruh halinize.. Vefat etmiş şuanda bu alem de degıl.. fakat kınamıyorum.. Şaşkınım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?