Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saclar Üzerinde Uzmanligim Var

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

sizce saclarimizi sik kestirmelimiyiz


  • Ankete Katılan
    460
tskler.....ben saclarimi uzatmayi düsünüyoorumda.saclarim kalin telli ve sert.. ve de cok cansiz gözüküyor bunun için bana ne önerirsin?
yardimci olursan cok sevinirim.....
saclarini fazla yipratmazsan cok guzel uzatirsin,ama sicak yikamadan,sicak fonden uzak dur birde saclarini koparicak tokalardan uzak dur saclarini fazla yaztiga surtmicek omuzlara surtmicek sekilde toplarsan iyi olur bakim kremlerini vitamin ve nemlendirici icerenlerinden sec ve kullan,selama.s.
 
merhaba canim dorudur.suan vucudundaki hormon dengesi deyisk oldugu icin dokuluyorlar bu dogrudur.dokulen saclarin yerine mutlaka yenisi gelicektir. ama bu senin hormonlarin duzenine bagli yani nezaman duzene gireceyini sana ben soyleyemem morelini bozma kendine iyi bak bebisini operim allah uzun omur versin hoscakal selam:1hug:a.s.
 
gülcay saçlarım mahvoldu röfle boya falan filan tabi bi de sigara ...
arkadaşım ben ne halt yiyeyim kestirmeden kurtarabilir miyim saçımı ?:sm_confused:
merhaba canim benimde sacim boyali ve rofleli.sacina bol nemlendirici bakim urunleri kullan,sicak fonden uzak dur yada ara ver,haftada birkez derin bakim yap yada yaptir,kestirmeye ihtiyac kalmaz sade biraz daha bakim yapmalisin saci biraz ictende vitaminlerle besleye bilirsin canima.s.
 

merhaba canim dr. dan hormon testi (triodbezlerinin)dogru calisip calismadigina baktirmalisiniz buda kaninizda cikiyor ,eyer calismiyorsa yada az calisiyorsalar hem kilo hem cild hem sac,tirnak problemleri cikiyor -cildinizde surekli sivilce,yara.tirnaklarinizda renk bozuklugu kirilma sertlesme.saclarda kuruluk cansizlik parlakligini yitirmis cabuk kirilan.ve surekli kilo alma yemediyiniz halde bunlarin en buyuk sebebi kaninizdaki hem demir eksikliyinden cunku kadinlarin vucudunun en cok kaybettigi demirdir buyuzden demir haplarini her sabah duzenli kullanmalisin.hormon bozukluguda varsa onunda her sabah kullanmaniz gereken hapi var .yani anlayacan gibi hormon bozuklugundada saclarin dokulur bunun testini yaptirmalisin,turkcem icin kusuruma bakma ok !opuyorum gorusmek uzere!a.s.
 
merhaba canim kusura bakma lutfen cevap veremedigim icin.ben almanyada dogdum buyudum ve burada uc sene hem sac hem cild,bakim uzerinden okudum cesitli ulkelerdede staj gordum ve calistim istanbuldada hem kuafor hem bakim hem makjoz olarak calistim ama su entel dedigin seyi malesef kusuruma bakmassin insallah bana tam olarak aciklarmisin-saca surulen birsey herhalde anladigim kadariyla sorry opuyorum -bekliyorum aciklarsan sevinirim by!?a.s.
 
merhaba canim tabi sigara hem cilde hem saca tirnagada sarar veriyor butun vitamini aliyor vucudan sen vitami almaya devam et bence ,saclar zaten boya ve rofleden kuruyor ve tel tel elektirilenmis gibi olur yapicak birsey kalmiyor opuyorum selam gorusmek uzere by!:teselli:
 
merhaba canim ! evet ama onlar sadece sacin duzeyini besler parlaklik verir saci saglikli gosterir ama belirli bir boydan sonra uzamiyorsalar vitamin almalisin sade sac,cild,tirnak icin ozel vitamin haplari oluyor .optum gorusmek uzere by!a.s.
 
Gülcay hanim benimde saclarim cok dökülüyor engelleyemesemde azaltabilcegim bir alternatif varmi acaba?
merhaba kusura bakmayin tatildeydim! saciniz neden dokuldugunu kendiniz biliyormusunuz yani hamilelik yada hormon bozuklugu falan varmi bana tam olarak anlatirsaniz yardimci olabilirim selama.s.
 
hi, hee tamam canim simdi bildim su enteli peki entelin icerdiyi cesitli demirbollugunun aslinda saca nekadar zararli oldugunu biliyormusun o enteli kullandiktan sonra sacini ne boya tutar ne perma cunku saci icten kazik gibi yapar ama sacin uzamasinada pek katkisi var sayilmaz aslind sac ve tirnak surekli uzar bu bizim vucudumuzun surekli yenilendigini isaretler olu pigmentleri boylece vucudumuzdan attar ,bunu bilmek lazim.okudugum okul normal sayilir yani meslek okulu ama almanyada sectigin mesleyi sadece okutmuyorlar tumuyle ogretiyorlar ve herseyile bilmek zorundasin yoksa imtanlari kazanamassan o okudugun uc yillin oluyor.ama merak etme benim birden fazla diplomalarim var!sussam yagi,bagdem yagi,ceviz yagi daha cok sayila bilcek yaglar var ama hepsi sadece sacin uzeyni parlatir kirilmasini engeller buda sacin yipranmadan uzamasini saglar . cok selam opuyorum canim by!:1hug::enbuyukkk:
 
:1shok:merhaba selincim ! simdi onceliklen bana yasini bes asagi bes yukari farketmez soylersen sevinirim canim belki senin sorunun icten gelen bir rahatsizlik okuyorsun galiba stress cokmu sende!? stresse bagli bir hayatta sacina vurabilir. gorusmek uzere opuyorum by!CADIARZUa.s.:enbuyukkk:
 
Bende Ayni Nedenden Perşembe Günü Dr Gittim Hormon Problemi Ardindan Demir Eksiliği Bakiliyor Bunlarindişinda Diyetde Saç Dökülmesinde Etkiliyormuş.arti Beslenmeme Dikkat Etmemi önerdi Dr .sizlerede Aktarmak Istedim
evet canim aynen oyle iste ,beslenmede cok buyuk faktor tabi katildigin icin paylastigin icin sana cok tesekkurler hic olmassa soylediklerimi dorulayan birisin opuyorum seni cok selam!a.s.:enbuyukkk:
 
hormon bozuklugu-vitamin eksikligi-dogumdan sonra loz hali-emzirme suresi-troid bezlerinin yavas calismasi-stess-sikinti-saci demir tokalarla yada cok siki baglayarak dokulmesine sebeb olmak bunlarin hepisine dikat etmeliyiz!:1hug::teselli::içelim:a.s.:enbuyukkk:tabi yanlis beslenmede var!
 
gülcay yaaa ben senin uzmanligindan süphe ettim icin sormuyorm böyle bir uzmanlik icin hangi okullar var onu merak ediyoruuuum yoksa kac diploman var diye merak etmiyorum

merhaba canim! sen yurdisindami okumak istiyorsun? avrupada her meslek okulunda bu meslekleri okuya bilirsin ister kosmetik uzere ister en basit kuaforluk uzere sana kalmis birsey ama uc yil hem okuyacaksin hem pratik calisacaksin buarada diyer ulkelerdede staj gorebilirsin kendini daha iyi gelistire bilmek icin opuyorum canim ama turkiyede malesef bu meslek okulu daha gelismemis anladigim kadariyla gorusmek uzere by!:enbuyukkk::1hug:
 
merhaba canim saclarimizi ister istemez hepimiz yipratiyoruz ama arada bir saclarimiza bir mola vermeliyiz yani sade bakim yaptirmaliyiz biliyorum dalgali saclar cok urastiriyor ama mecburen sadece nemlendirici urunlerle 1-2 ay bakim yapmalisin sac eski elastigini kazana kadar , saclar nemini kaybettigi icin cok yiprandigi icin cabuk kuruyor ve kiriliyorlar malesef. biraz ara ver sonra yine istedigini yaptirirsin.sampuaninida bol oil icerikli sec sacin duzeyini fazla yipratmamasi icin selam gorusmek uzeretatlicadiarzua.s.
 
selam canim benim! sacinin dibleri ve yeni sac cikmasi yani sacinin cogalmasi icin keramik iceren urunler var her kuaforde bula bilirsin bu urunu her yikamadan sonra sac diblerine en az 15 dakika masaj yaparak surersen goruceksin saclarinda sikilasma coaglma olucaktir, sacinin yaglanmamasi icin az sampuanla yika sac kremini asla kafa derisine surme daha cok saca temaz et sacin bir duzene girene kadar keramik iceren urunu kullan oldumu canim kendine iyi bak opuyorum by!:teselli:a.s. ha bide her insanin saci deyisiktir yapi olarak arkadasinla ayni modeli kestirsende farkli durur ama bunlari takma kafana canim,sen saclarinin sagligi icin uras tamam!
 
merhaba canim demekki sacina kat kestirince hafif dalgalar cikti sende budemekki senin sacin uzunken agir geliyordu ondan duz duruyordu ama kat olan yerler suan hafifledigi icin hafiften dalgalaniyor bu normal zaten sacta deyisim yasar bebeklik sacin asla aynen kalmadigi gibi anlican , sen uclarina hafif fon cekersin olur biter yapicak birsey yok cunku canim cok selam opuyorum seni by!:teselli:a.s.:enbuyukkk:
 
merhaba canim ne turlu testleri yaptirdin sen mesela aciklarmisin biraz bilmem lazim aciklarsan sevinirim bekliyorum!?:teselli:
 
canım benim de bir sorum daha olcak saçım dökülüyo dedim ya eğer saçıma balyaj attırmaya kalkarsam daha mı çok yıpranır?
balyaj sacinin duzeyindeki pullari acar ki sacin pigmentlerine ulasmak icin yani saci biraz kalinlastirir duzeyi bozuldugu icin ve biraz kurutur ama sac dokmez, bakiminida yaparsan sacinin duzeyide zamanlan duzlesir yine,yani saci keramik iceren urunlerle beslemelisinki elastigini geri kazanmasi icin sadece bukadar yardimci olabilirim
 
merhaba arkadaslarada dedigim gibi rofle balyj ve boya sacin uzeyini bozar sacin pullarini acar icine girebilmek pigmenlere ulasabilmek icin buyuzden saclar kalinlasir bu asamalardan sorna ama siz bunu tekrar duzelte bilirsiniz surekli bakim yaparak saci besleyerek nemlendirici ve keratin icerikli urunlerlen.tam boya deyilde bakim icerikli boya karisimini yani sacin icerisine deyilde sade uzeyinde kalan boyalardan kullanirsaniz sacinizin pigmentlerini yok etmezsiniz ve saciniz beyazlamaz ama sac beyazlamasi sade boya ve permada olusmaz irside olabilir yada yas gectikcede olabilir her insanda farklidir , pratik sac bakimi en kolayi hakiki seytin yagini sacinizi boyamadan once kuru olan kisimlara surup bi 20 dakika bekletin elastigini kaybetmez boya sirasinda,yada dustan oncede ayni yontemi kullana bilirsiniz aynisini bagdem yagiyla yada caviz yagiylada yapabilirsiniz sacinizin parlak gorunmesi icin bir yumurta sarisini sampuanla yikadiktan sonra krem yerine kullanirsaniz ve ilik suylan durlarsaniz parlaklik elde edebilirsiniz ama bu asamada fon kullanamazsinis yani kendi halinde kurumasi gerekir yardimci olabildiysem iyidir.kusura bakmayin turkcem biraz bozuk olabilir ben yurtdisinda dogdum ve yasiyorum af ola selam by!a.s.:enbuyukkk:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…