Saç Uzatma Yöntemleri "Saçım hızlı uzasın" diyenlerin alan

arkadaşlar ben entele otunu sirkeyle fln karışıtırp her yolu denedim :) ancak saçlarım çok sertleşti bu otlar yüzünde kırılmaya başladı tararken bile nefret ettim resmen.. aklıma babannemin yaptıı o eski yöntemler geldi de bilimsel olarak bi karşılığı var mıdır bi bilgisi olan varsa :) bayramlardan önce babannem keçi bokunu sarımsakla kaynatıp saçına sürerdi rahmetlinin saçlarını çok yumuşatırdı hem de uzamasına faydalı olduunu söylerdi :) çok özlüyorum onu geçen hafta ölüm yıldönümüydü

lütfen yardım edebilirmisiiniz? daha bugün sürdüm 3. kez yıkıyorum ama kafam çorba gibi kokuyor yarın da dışarı çıkmam gerekio en azından bi günlüğüne bri kokusunu giderebilmek istiyorum önerisi olan var mı

Ben de başka bir tarifini buldum şu an uygulamaya başladım :
bir kavanoz zeytinyağı ,bir tutam biberiye otu,iki üç dal adaçayı,dört beş diş sarımsak
bir hafta güneşte bekletip
on beş dakika kaynatıp
bir gece demlenmesini bekleyip ,ertesi sabah süzdüm
saçıma sürüp,streç film ile sarıp iki saat beklettim
haftada bir kez uygulayacağım ,ilk izlenimim saçıma nem verdiği yönünde,
sonuçları kavanoz bittiğinde paylaşırım...

Saçlarımı bugün kestirdim. Ben 10 cm gösterdim kadın tamam dedi ama 20 cm kesti yaa Aslında bu hali de hoşuma gitti ama ben uzun saç seviyorum.

Merhaba arkadaşlar..
Bende bu çamterebentin esansını kullanmaya yeni başlayanlardanım. Saçlarım kıvırcık ve ince telli omuzlarımın biraz altında.
Eczanede çalışıyorum dün bemiks,dodex,evigen,bepanthen ampulleriyle birlikte bir şişe badem yağı ve bir şişe çam terebentin esansını karıştırdım. dün akşam saçıma bunu direkt uyguladım ve 1 saat bekletip yıkadım. Kötü kokuyor fakat yıkandıktan sonra koku kalmıyor.
Pazartesi bu karışımı uyguladım. Cuma günüde sinemaki otunu kaynatıp suyunu diplere sürücem.
Pazartesi karışımdan cuma sinemakiden sürerek devam edicem bakalım etkisi olucakmı. Sonuç alırsam sizlere söylerim.

kızlar ben gingsengli bir şampuan kullandım bir set (maske ve şampuan) bititrdikten snra farkettm saçlarımı uzattığını.bitkisel diye almştm üzerinde iki kat uzatır diyordu ama onu dikkate almadım pek.bu arada bepanthen bemiks evigen badem jojoba hint bunları saçıma düzenli olmasa da haftada on günde bir sürüyorum saçını döken br yan etkisi fln olmadı.yılan yağını duydum enteleyi duydum ama açıkçası denmeye cesaretm yok çünkü kullandğm ürünler bana yeterince cevap verdi.şampuanı ankarada okurken toptancısından almıştım.şimdi internette bir sitede buldum.tekrar alacağm.tek kötü yanı bitkisel şampuanar gibi kullandğn sürede saçları yağlandırıyormş hissi yaratması.sabırla kullanmıştım iki ay fln.sonra haftada bir kullanmaya başlamıştım.herkeste her şey aynı etkiyi göstermiyor ama iğneler ve badem yağı en eski yöntem.bakımlı ve sağlıklı saç güzel bir şekilde uzuyor.saçın gürlüğü fln da birazda genetik.sadece bakımlı olmak daha güzel görünmesini sağlıyor.

merhaba arkadaşlar ben yeni damladım...
hatta damlama sebebim şu, geçtiğimiz günlerde bana bi geldiler, hem de öyle böyle değil, herhalde canım çok sıkıldı, gittim parfümeriden 2 kutu koleston açıcı aldım. 2 kutu da turuncu saç boyası. eve geldim, kafama sürdüm açıcıyı, yetmedi. arkadaşımı parfümeriye gönderdim akşam saat 8 de. koş dedim 2kutu daha kap gel bu yetmedi. yazık çocuk gitti aldı tabi bu sırada yarım saat geçmişti, kafamın yarısı sarımsı yarısı da garip tarifsiz bi renk aldı. kolestonun açıcısı tozla karıştığından (hepsi öyle mi bilmiyorum ama) kafamda kuruyuverdi. yayamadım. diğer 2 kutuyu da karıştırıp boca ettim kafama. arkadaşım da biraz geç geldi. oldu mu size 1 saat. 2 kutusu 1 saat bekledi, diğer 2 kutu da yarım saat. eh tahmin edersiniz ki rezalet bi görüntü aldım... şimdi diyeceksiniz ki ne aptalsın nasıl kendin yapmaya kalkışırsın... haklısınız. ama o gerizekalı kuaförler varya (kimse üstüne alınmasın ama benim gittiklerimin biri bile adam değildi) onların yüzünden tövbeliydim. herhalde bi 8 sene önce falan adamın biri mor isterken turuncu yapmıştı kafamı. bu mor değilki diyorum, mor mor diyor. başka biri küt kestiricem dedim kafamı kazıdı nerdeyse. başka biri gene yaktı falan filan, o yüzden kuaföre gitmiyordum. daha önce de kendim açmıştım bi kez saçımın rengini o yüzden cesaret ettim bu işe... ama parfümerideki kadın kolestonu kakalamak yerine loreal almama izin verseydi böyle bi boya yetmemesi sorunu yaşamayacaktım... herneyse... arkadaşımın kardeşi beni kolumdan tutup kuaföre götürdü. adama dedimki ben saçımı turuncu yapıcaktım ama boya yetmediği için yarım yamalak oldu şunun hepsini aynı renge getir. adam kafama tekrar açıcı sürmesin mi... 4 kutu ben sürdüm 4 kutu o. etti 8 kutu. aynı günde... eve döndüm turuncuyu süreyim de boyıyım bari dedim... 4 kutu da o etti 12. üstelik salak kuaför kafamı olduğu gibi açıcıya buladığı için dipleri erken açıldı. zaten hepsi gene aynı renk olmadı, sadece benim beceremediğim rengin daha açığını yaptı o kadar. kafamdaki renkler gene harita gibiydi yani. turuncuya boyadığımda kına yakmış çingeneler gibi oldum mu ben... ertesi günü de bayram mı... 2 gün sonra başka kuaföre gittim. bu arada saçlarımı 4 senedir hiç boyamadım ve uzattım. doğal rengindeydi. belime geliyordu. kıvırcık saçlıyım. taranmıyo etmiyo böyle maaşallah sağlam bi saç ama ne şekle girer ne şemale...
gittiğim diğer kuaföre istediğim saç rengini fotoğraftan gösterdim... bu da kafama açıcı sürdü mü 4 kutu gene. sürdüüü. sonra bi de boyadı mı. gene 4 kutu!!!! üstüne de cila mı atmış ne haltsa. galiba 21 kutu etti toplam. cila tek kutuyla hallolduysa tabi... bana de ki zaten saçların yanmış koyu renk yapalım! dimi!! şu an kafamın halini tahmin edersiniz herhalde. yandı saçlarım. hem de kökünden. kopmadığına, elimde kalmadıklarına şükrediyorum. bi tane kuaför de demezmi kızım yanar saçların, açmayayım ben bunu diye. yanmaz dimi diyorum. yok yok yanmaz hiç bişeycik olmaz diyolar. basıyolar açıcıyı kafama. derim yandı. e adam kuaför, benden daha çok biliyodur illaki diye düşüneyim diyorum, yok abicim herifler 3 kuruş kazanmak, günü kurtarmak için kaz gelecek yerdeki tavuğu kesiyolar... uzun lafın kısası, bu foruma bu yüzden girdim. internetin altını üstüne getirdim. türkçe ve ingilizce ne kadar kaynak varsa araştırdım. başıma bunlar geleli yaklaşık 5 gün oluyor. 5 gündür işi gücü bıraktım bu konuyu araştırıyorum. öğrendiklerimi de sizle paylaşmak istedim. bilgi paylaştıkça çoğalır dimi... amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok...

durum şu: 5 günde saçlarım 2,5 mm uzadı. göz yanılgınız olmasın. 1 cm'in çeyreği yani. bu da 30 günde 1,5 cm eder. bu ilk 5 günün hesabı...
yalnız ben o günden beri saçıma bisürü şey yaptım. mesela aloe vera sürdüm. lavanta yağı sürdüm. lavanta suyuyla yıkadım saçlarımı. lavanta çayı içtim. saça iyi gelen bisürü yağı karıştırdım kafama sürdüm. falaaan filan. yani başlayalı 5 gün oldu. günde yarım mm uzadı ama eğer hızlanırsa size haber vericem ne kadar uzadığını. ama bugün sanki diğer günlerden daha hızlı uzamış olabilir. 5 gündür yaptıklarım kendini göstermeye başlamış olabilir... ya da bana öyle geldi...

şu an için yabancı kaynaklarda okuduğum ve ilgimi en çok çeken ve uyguladıklarımı yazayım:

kesinlikle saçımı fön makinasıyla kurutmuyorum. düzleştiriciymiş fönmüş asla ve asla değdirmiyorum.
haftada 2-3 kez lavanta çayı için diyolar.
kafama haftada 2 veya 3 kez bakım yapıcam (daha 5 gün olduğu için yapıyorum demiyim)
her gün kafa derisine saçları haşat etmemek ve kafayı tırnaklamamak kaydıyla masaj yapıyorum.
günde 5 dakika başı öne eğip kafaya kan göndermek gerekiyormuş, becerebilenler amuda kalkabilir çok faydası olacağından eminim
ve en önemli formül şu gibi görünüyo çünkü ben uyguladım saçlarım kuru ve yanık olmasına rağmen inanılmaz fark etti:
gidip kendinize şöyle büyük, olgunlaşmış tombik yapraklı bi aloe vera alın. bitkiyi yani. en alttaki olgunlaşmış yaprakları kesin. (bu durumda bi kaç tane almanız gerekebilir) o yaprakların dış kabuğunu bıçakla soyun. domates salatalık soyar gibi. içinden çıkan jel kıvamındaki etli şeffaf kısmı cam kaseye koyun. içine bepanthene ve evigen ampul koyun birer tane. lavanta, jojoba, biberiye ve başka güzel aromalı saça sürülebilir hangi yağ varsa birkaç damla damlatın. mesela lavantadan 10 - 15 damla, diğerlerinden de 5er 10 ar damla olabilir. ama lavanta yağı fazla olursa iyi olur. işte ne kadar saçınız varsa o kadar ayarlayın. çok yağlı yapmayın ama. aloe veranın da bende 30 cm civarında uzun yaprakları vardı ondan 2 yaprak gitti benim saçıma. kısa saçı olan tek yaprak kullansın. bunu blenderdan yavaş ayarda geçirin. aloe veranın jeli blenderdan geçince soda gibi köpürüyo bi. korkmayın normal. sonra bu karışımı kafanıza özellikle de saç derinize yedirin. streç filmle sarın. en az 1 saat olmak üzere bekletin. ve sadece durulayın. duruladıktan sonra da lavanta demleyin bi kase kadar, içine yine kalan aloe verayı atıp yine blenderdan geçirin, kafanızı normal suyla duruladıktan sonra da lavanta suyu aloe vera karışımını dökün, biraz suları sallansın, bekletin. sonra da havluyla kurulayın saçınızı ama çitilemeden. sadece havluyu sarıp suyunu sıkın yani. sonra da hava ne kadar soğuk olursa olsun fön makinasıyla kurutup saçınızı öldürmeyin. o aloe vera varya yumuşacık yapıyor saçı... şampuanlamadığınız için kafanız mis gibi lavanta kokacak ve biraz da yağlı olacak. bu iyi bişey saçınız ve kafa deriniz besleniyor olacak. yastıklar batmıyor ben denedim.

çok uzattım ama birilerine faydalı olmak için bu kadar uzun yazıyorum, eğer harcayacak 150 liranız falan varsa gidip pharmaton denen vitaminin büyük boyunu ve saça faydalı yağları almanızı öneririm. yediğinize içtiğinize çok önem verin. çünkü esas saçı hızlı uzatan sizin saçınıza ne sürdüğünüz değil vücudunuza nasıl davrandığınız. sağlıklı olursanız saçınız da uzar hasta da olmazsınız. ölüm diyetleri yapmayın inanılmaz derecede saç döküyor. şuursuzca da yemeyin. hemen dökmese bile ilerde illaki sorun yaratıyor. bol bol protein yiyin. saçın yapıtaşı protein. pharmaton alamazsanız b vitamini hapları var. saçı esas uzatan vitamin oymuş (tabi başka bir sürü etken daha var tabi) mesela pazar ve çarşamba günleri saçınıza yağlı ve aloeli bakım yapın bigün biri bigün diğeri, diğer günlerde de hiç ellemeyin. dinlensin kendine gelsin ve bu esnada yüklediğiniz vitamin yağ ve ne varsa onları idrak etmesi ve uzaması için gerekli zamanı tanımış olursunuz. saçlarınızı kesinlikle sıcak veya ılık suyla yıkamayın. bu da saçın kurumasında ayrı bir etken. mümkümse soğuk suyla yıkayın. kafayı üşütmeden tabi. mümkün olduğunca az tarayın. ne kadar az tararsanız o kadar az kırılır.

benim bu deneyimden aldığım en büyük ders şu: saçınızın doğal hali her nasılsa onu o şekilde kabul edip o halini güzelleştirmeye çalışmak. saçınız ne renkse onu öyle kabul edin. kıvırcıksa düzleştirmeyin. düzse kıvırcık yapmayın. işin içine kesinlikle açıcı sokmayın. en iyi kuaför bile organik ya da kimyasal, saçınıza zarar veriyor olacak. saçlarınız beyazlıyorsa bırakın beyazlasın. onun bile ayrı bi karizması olabiliyor. siz yeterki nasıl güzelleştireceğinizi bilin... mümkün olduğunca kurutma makinası veya şekillendirici kullanmayın. kıvırcık saçlıysanız yatmadan önce saçınızı örün, sabah kalktığınızda çok güzel kıvrımları olacaktır, jöleye ihtiyaç bile duymazsınız. saçınıza çok iyi davranın ki o da sizi güzelleştirsin. tam potansiyelini göstermesi için elinizden geleni yapın. bir daha tövbe. asla açıcıya dokunmam. saçımı her yıkanmadan sonra kendi kendine kurutuyorum. çok acil birşey olmadığı sürece saçınıza bu kötülükleri yapmayın. bir hafta önce belime kadar uzattığım kıvırcığı şahane ipek gibi saçlarım vardı. şu an hem kafamda saç denebilecek bişey yok hem de üstüne 500 lira harcadım. çirkinleşmek için para verdim resmen. ve istediğim renk de olmadı saçım. aman lütfen gaza gelmeyin...

bende denediğim faydasını gördüğüm formülleri yazayım kızlar.
150 ml lik şişeye yapıp koydum kızlar. formül şöyle
tatlı badem yağı, hint yağı, susam yağı, ceviz yağı, çörekotu yağı, zeytin yağı, defne yağı, defne tohumu yağı ( başka yağlar varmıydı hatırlayamıyorum şişelerini attım bitenlerin de aklıma gelirse yazarım.)
bu formülü uygun günlerde saç diplerime uyguluyorum, güzelce yedirdikten sonra bir adet bemiks ampulü de kırıp şırıngayla eş miktarda dağıtıp yediriyorum.
4 5 saat bekletip saçımı yıkıyorum.
bunu yaptığım günler içine bal ilave ettiğim şampuanla yıkıyorum. Bemiks kokusunu bastırsın diye avonun meyveli şampuamlarından narlı olanı kullanıyorum. bakım yapmadığım günler biobelindanın berenis bitkisel şampuanını kullanıyorum. (bu şampuanın içini de ekstra defne tohumu yağını kattım. Benim saçıma iyi geliyor çünkü.)
saçımı yıkadıktan sonra taze hazırlanmış, demlenmiş lavanta suyunu saçıma güzelce yediriyorum yarım saat bekletip duruluyorum. ancak şampuan falan kullanmıyoruz sadece güzelce ılık suyla duruluyoruz.
Banyodan sonra havluyla ıslaklığını giderdiğim saç uçlarıma da glissin sarısından fıslatıyorum. bu kadar:)
normalde saçlarım hemen kabarır, elektriklenirdi ama bunları uyguladığımdan beri saçlarım böyle bir dolgun, ellediğimde sanki başkasının saçı gibi. birde hiç düzleştirmediğim halde dümdüz oldular. denemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. uzama konusunda da memnunum benim saçlarım 2 ayda 1 cm falan uzardı ama şimdi 1 ayda 3 cm yakın uzuyor. tabi ben saçımı kestirip uygulamaya başladım hiç kırık yoktu. ve hala da hiç kırık yok.

arkadasşar saçlarmı uzatmaya basladım ve saclarım cok kuru mevsimden dolayı olsa gerek dedim fakat bir türlü gitmiyor sizce cabuk uzaması ve bakım olarak ne tür bir karısım önerirsiniz bunları nasıl uygulamalıyım sacıma

ben amhet marankinin önerdiği sekilde;

Sarımsak Yağı(Kokusu Yoktur), Çam Yağı, Badem Yağı, Havuç Yağı ve Buğday Yağını eşit olarak karıştırarak elde ettiğiniz karışımı her gece friksiyon yöntemi ile tüm parmaklarınızla önden arkaya doğru yedirerek ve kırma yapmadan saç diplerinize yedirin. Ardından Saçlarınızı bir Bone ile kapatın en az iki saat tercihen tüm gece bekletin. ve 200ml sampuanıma bir kapak çam terebenti ekleyip yıkamayı düşünüyorum bu formülü uygularsam sanırım sonuc alırım diye düşünüyorum .... yada hepsini sampuana eklesem olabilirmi ne derseniz ?

Son düzenleme:
4 aydır saçlarımı hiç bir şekilde düzleştirmiorum ve boyamıorum sürekli bakım yapıorum bemiks+badem yağı+sinameki üçlüsünden yapıorum ve turp suyu yapıorum.Sinameki kürünü haftada bir kere,turplu suyu ise haftada iki kere yapıorum.Şimdiye kadar sinamekiyi 4 kere yaptım.Turplu suyu 5 kere.Ayrıca yılan otu sabunu kullanıorum saçlarımı yıkarken.Çok sağlıklı gözüküo dolgunlaştıda uzamada oldu ama ölçmedim kaç cm felan die gözle görülür bi fark var yani düzenli bi şekilde böle yapmaya devam edersem yaza kadar ne kadar uzar? Şuan saçlarım bob modeli arkaları kısa önleri uzun.Arkaları ensemi kapatıo.Yaza kadar nerelerimde olur?

Arkadaşlar yapmadığım şey kalmadı ama çok inatçı katiyen uzamıyor 4-5 ayda bikaç cm. belki o derece durum vahim gerçekten ben bunu yaptım ve çok iyi sonuç aldım diyenlerin tavsiyesine ihtiyacım var...

Merhaba arkadaşlar benim saçlarım uzundu taaa ki boyayana kadr yandı saçlarım ve kısaldı bende araştırıp birkaç ürün denedım öncelikle size tavsiyem badem yağı, susam yağı ve yılan yağını karıştırıp haftada 2-3 kere saçınıza sürüp en az bir saat bekletip saçınızı yıkayın çok işe yarıyor. Yada çam terebentin birkaç damla şampuanınıza damlatıp kullanabilirsiniz faydası var çam terebentini badem yağına karıştırarak saçınıza sürüp bekletip de yıkabilirsiniz saçı cabuk uzatıyor ben sadece bir ay kullandığım halde hızlı uzama görmüştüm. Sinameki otu bemix ampul ve tatlı badem yağı kürüde saçları hızlı uzatıyor ben şu anda kullanıyorum ve ayrıca turp suyuda sürüyorum saçlarıma saçlarım çok güüzel uzamaya devam ediyor :)

merhaba kızlar
bende cam terebentın kullanıorum kokusunda sıkayet etmıssınız ama kokusu saclarınızı kuruttuktan sonra kalmıyor
sampuanıma 15damla damlatıorum ve yeterlı oluyor saclarım bebek gıbı yumusacık yapıyor ve cok hızlı uzuyor

ben de entele losyonu, hint yağı badem yağı karışımlarını, sinemaki- bemix karışımını ve hc'yi kullandım farklı farklı zamanlarda. hangileri işe yaradı derseniz:
hc işe yaradı evet ama çok pahalı geldi bana
entele losyon: hiçbi işe yaramadı ve bi sürü param gitti
sinemaki-bemix karışımı çok işe yaradı
zeytinyağı, hint yağı badem yağı karışımı içine bemix ve evigen'di galiba e vitamini ampul de kırdım. bu da işe yaradı. sinemakili olan ile sonuncuyu yapıyorum hala. bi gün birini bi gün diğerini yapıyorum. yani aslında kafama hangisi eserse onu yapıyorum. bi de otururken falan saç diplerimi ovuyorum. çok fazla saçım var ortalardaki saçlarımın hava alamadığına inanmaya başladım. günlük havalandırıyorum masaj yaparak :Ç neyse ha bi de lavanta çayı içip 15 gün kafama lavantayı kaynatıp soğuk halde kafama döktüm. işe yaradı mı anlayamadım açıkçası yani bariz bi fark göremedim 15 gün içinde ama benim saçım kıvırcık yani uzadığını anlamak çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…