Saç Uzatma Yöntemleri "Saçım hızlı uzasın" diyenlerin alan

evlisiniz o yüzden abla diye hitap edicem umarım kızmazsınız 18 yaşndayım çünkü.. =))

cevap yazıp ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim...
dediğiniz gibi turplu suyu okudum ve 1 defa yapıyım dedim annem beni neredeyse evden atıcakdı =)) o kdr kötü koktuki ben pek anlamadım ama onlar oturamadılar mutfakta şimdi deniyim desem turp yok zaten...

ıssırganın çayınıda içmeyi düşünüyorum ...
bide bir formda yazılarınızı okudum sarımsak yutma gibi ben sarımsağı seviyorum ama miğdemi ağrıtıyor yarım diş çiğneyip yedim bugün başka içden nasıl beslenebilirim bilmiyorum.. :))

başka bildiğiniz varsa ve uygula bu iyi dediğiniz varsa yaparım gerçekden uzamaasını istiyorum çünkü alışkın değilim bu haline ...

içten veya dışdan

kırıklarım yok kestrdiğim için mutluyum tavsiye ederim... artık bıkmışdım aaa saçların ne kadarda kırık felan demelerinden...

umarım uzatabilirim ablacım ben 3 ayada rağzıyım aynı boya gelsinde sağlıklaca düzleştiriciyi ve saç kurutma makinasınıda yapmıyorum artık..

tabi ki cnm, ablan olabilecek yaştayım, demende bi sakınca yok, hatta çok düşünceli bi hareket:) burda insanlar birbirlerine yaş farkına bakmadan çok saygısızca konuşabiliolar çünkü.teşekkür ederim yani kendi adıma.

şimdi turplu su saç için, hem uzaması hem de bakımı için gerçekten çok faydalı. uzaması konusunda memnun kalmayan da var, ama bu saçın ihtiyacına ya da kullanım düzenine bağlı olarak da değişir yani.2 hafta kadar düzenli kullanmanı öneririm ben, şöyle yapabilirsin, evde yalnız olduğun bi zaman birkaç yapımlık kaynat, şişeye koy, kullanacağın zaman ısıt. haklısın tabi, turp bulmak zor bu aralar,ama imkansız değil. ben buldum mesela istanbuldayken.neyse aklında bulunsun, bu şekilde yaparsın yapmak istediğin zaman.

eğer saçların çok ince telli ve seyrek değilse yağ bakımları yapmanda bir sakınca yok. yağlar hem saç köklerini besler, hem de saçını dış etkenlere karşı daha güçlü hale getirir, kolay kolay kırılmaz saçların. ben geçen gün şöyle bir karışım hazırladım: 1/2 çay bardağı zeytin yağı,1 şişe badem yağı, 1 şişe hint yağı, 1 şişe hindistan cevizi yağı, yarım şişe kadar da çörekotu yağı.karışımın içine 2 ampul de bephantene ekledim. bu karışımla diplere masaj yaptım, uçlara da sürdüm,arada kalan bölgeye de tarakla yaydım. sonra saçıma fön makinesini tuttum ki saç pulcuklarım açılsın, yağ işe işlesin diye. bone geçirdim, tülbent sardım. 3 saat sonra fln yıkadım. yıkarken de önce z. yağlı sabun, arkasından bitkisel şampuan kullandım, uçları da bitkisel kremle kremledim. normalde çok kabarır saçlarım, e kabarıp elektriklendikçe de kırılır dolayısıyla. ama çok iyi geldi bu bakım, ve salı yapmıştım, bugün hala yağlanmadı saçım, 1 gün daha gider yani:)

ben bu karışımı ilk kez denedim, o yüzden uzattı-uzatmadı diyemem tabi, ama kullandığım yağlar saç uzatmada etkili olduğu bilinen yağlar. bephantene saçın bakımını yapar, sen bunun içine 2 ampul de evigen(e vitamini) eklersin, o da saç köklerini besler.

ısırganı bırakma derim, yurtta kalsan bile çok kolay yaparsın. kaynar suya at bi avuç, soğut, dök saçına. çok pratik yani.bi de zencefil var saçına sürebileceğin, onu da kaynatıp çıkan sarı suyu saçlarına süreceksin, özellkle diplerine, masaj yaparak. saçını kurutabilir, kurutur gibi olacaksa yarım saat kadar beklet ve yıka. bi de saçının tamamına sürmene gerek yok,diplere sür yeter.

gerekli besini verdikten sonra sıra geldi saç köklerimizi aktive etmeye:) her bakımın püf noktası masajdır, saç derisindeki dolaşımı hızlandırarak köklerini harekete geçirir masaj.bu sebeple her bakımda ve banyoda masajı ihmal edme, bi de dayanabilirsen saçını son olarak soğuk suyla durula.

içten yapılan takviye konusunda da tahıllar,baklagiller, et ve süt ürünleri, yumurta saç,deri, ve tırnak sağlığı için çok önemli. beslenmene dikkat et, bi de belki biraz pahalı gelebilir ama medobiotin adında bir ilaç var eczanede satılan, ondan kullanmaya başla.çünkü bu işin sırrı biotindeyerimseniben
sormak istediğin bişey olursa özelden de yazabilirsin, çünkü bazen görmeyebiliyorum forumda. seve seve cevaplarım yani bildiğim kadarıyla.opuyorumnanaktan

Ablacım yeniden cevap yazdığın için çok teşekkür ederim deneyimlerini ve söylediklerini dikkate alıcam .. turplu suyu dediğin gibi deniycem bide saçım şuan sağlıklı ya daha çok uzamasını bekliyorum umarımki uzar...bide umarım turp bulabilirim dün pazara bakdım ama yokdu sadece şu ucu turp otu ve altında minicik kırmızı turplar ama çok küçüklerdi ..onlar olurmu bilmiyorum...

turplu suyun formunuda okudum abla sen önerdikden söyledikden sonra yani nerydese bütün sayfaları gezdim çok kişi memnun özellikle yumuşacık olmasından ve dökülmemesinden uzayanlarda var . ...yani 2senedir kestirmediğim saç hep alttan uzadıkça koptu okadar da yağ bakımı yapmışdım ama kırık olduğu için iyi gelmedi yani burdan herkese söyliyim kırık onarılır ama asla btmez ve saç uzamaz çünkü kopar devamlı alttan bide üstüne ne kdr bakım yaparsak yapalım bide fön düzleştirici mafeder ... yani kırıklarıyla saçlaırnı uzatmaya çalışanlar bence pek fazla uğraşmasınlar uzadıkçaa saçlar alttan kopar ve hep aynı boyda kalır... ben 2 yıl aynı boyda gezdim saçlarım belimdeydi ama uçlar hep kırık doluydu ...berbattı ..kestirdim üzülüyorum ama uzayacağına eminim... zemuszemus

:)) ya çok değl aynı boyuna gelsin sağlıklıca yeterli benim için şuan arkadan tam styeninmn hizasında... 5 parmak uzasn yeter 3-4 ayda ... uzarmı yada imkansızmı bilmiyorum dediğim gibi saçlarımı hiç uzatamadım ne zamanda ne kdar uzayacağı knusunda bi fikrimde yok...

bende kullanıyorum çam terabentini ama şampuanıma katıyorum şampuan kutumun buyukluğune göre zaten sampuanın kimyasal bütün özellklerini kırdıgı için çok doğal bi şampuan elde etmiş oluyorum içinede saçlarımın kurumaması için badem yağı ilave ediyorum haftada 2 kere falan da badem yagını uç kısımlarına banyodan 1saat önce falan sürüyprum oda eger uçlarda yıpranma varsa iiyi geliyo gerçektende uzatıyo ben 5 aydır flan kullanıyorum memnunum bgun ayrıcada yılan yağı alıcam diplerine oda takviye 2kat uzatıyomuş bakalım saçlarımız nekadar uzıcak pylaşalım burdan:enbuyukkk:

saçların normalde ne kadar uzar canım? ve çam terebentin sayesinde ekstra ne kadar uzadı ? yerimseniben

saçların normalde ne kadar uzar canım? ve çam terebentin sayesinde ekstra ne kadar uzadı ? yerimseniben

normalde ayda saçlar ancak 1-2 cm uzama gösterir. benim dip boyama bakılırsa 3-4 cm buluyo tabii bide ne sıklıkta kullandıgınada bağlaı haftada 3 kere yılan yağı badem yağını diplerine sürüyrum o şekilde kullandım extradan parlak b-ve canlı oluyo birde ayrıyetten sac kremide sürmeme gerek kalmıyo akıcı oluyo kolay tatranıyo saçlarım canım kaydirigubbakcemile3:lepi:

tamam canım çok sağol bende badem yağı var zaten bugün gidip yılan yağı da alacağım =)

aldım şimdi ama yapmaya zamanım yok bugün
yarın ya da diğer gün yapacağım
unutmazsam yazarım yorumumu =)

bugün yumurta ve zeytin yağı maskesi yaptım şaçlarım çok kuru biraz yumşadılar ama hala kuru gibi geliyo bana ilk defa yaptığım içinmi zaten turp çıkasıya kadar bunu yapıyım sonra turplu suya başlarım hem uzar hem yumşar. turplu su yapanlar çok yumşak olduğunu filan sölemişler işallah benimkilerde yumşacık olcak.. saçlarımm ipek gibiii kokum bebek gibiiii modunda gezerim artık:dance::dance:

umarım canım işe yarar sende de turp,biraz da olsa kuruluğunun gitmesine sevindim senin adına :)

Ben bunu 1 kere yaptım sçımı yakmıştı.sonra şampuana kat dediler kattım onuda kullanamadım.şampuanıda attım.çamterebentin direk saça kullanılmazmış saçı yakarmış(sonradan öğrendim

ben her gece yatmadan içiyorum bakalım etkisi olacak mı
dıştan sürmüyorum yani,kan yoluyla daha faydalı olsun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…