- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.120
cnm benım bu turplu suyu yapmaya baslıcam yarın,bunun yanındada bakımda yapmak ıstıyorm sacıma,bugun kuafore gıttım bana saclarımın cok kurudugunu sac uclarımın ınceldıgını ve dokuldugunu soledı,bana badem yagı ve çamterebentını onerdi,hem dokmeyı durdurdugunu hemde sac kurumasının yerıne sacına nem gelecegını soledı,fakat bana bu camterebendını ve badem yagını karıstırarak sac dıplerıme masaj yaparak surmemı ıstedı,sampuana katmayı onermedı,tamam surıyım bu karısımı ama ben sormayı unuttum bı kaba nekadr olcek te badem ve camterebentı koymam gerektıgını,yardım edebılırmısn cnmmmm
canım ziyanı yok aslında soruların süperyerimseniben saçın kuru olsun yeter kirli temiz farketmiyo ben iki türlüde kullandıgım içinkaydirigubbakcemile3 haftada değilde iki günde bir uyguluyorum ben oda 3 e denk geliyo..
bu karısımı her yıkamada tekrar hazırlamalısın canım daha etkili olur..a.s.
canım ölçüsünü genelde eşit miktarda diye söylüyolar saçına yetecek kadarını eşit miktarda ekle karsıtır bi kapta sür saçına turplu suyuda tavsiye ederim yumuşacık oluyor ..a.s.[/QUOTEanladım cnm ben sımdı soyle bı karısım uygulıyım dıyorum,susam yagı,fındık yagı,cevız yagı, badem yagıyla karıstırarak hepsınden ıkı yemek kasıgıyla koysam ,ayrıca bebenthene tuplerındende 2 tane kırsam masaj yaprak uyguyım yarım saat bekletıyım,sonra soguk suyla yıkayım haftada bıkere uygulasam yeterlı dıye dusunuyorum,camterebentınıde sampuana katarım artık,bu arada dustan sonra sac uclarına badem yagı az surmek oda ıyı gelıyoms kırılmayı onlerms,turplu suyunu zaten kesınlıkle uygulucam kolay gelsın bana sositososito sanada cok tesekkur ederm jujum
canım ölçüsünü genelde eşit miktarda diye söylüyolar saçına yetecek kadarını eşit miktarda ekle karsıtır bi kapta sür saçına turplu suyuda tavsiye ederim yumuşacık oluyor ..a.s.[/QUOTEanladım cnm ben sımdı soyle bı karısım uygulıyım dıyorum,susam yagı,fındık yagı,cevız yagı, badem yagıyla karıstırarak hepsınden ıkı yemek kasıgıyla koysam ,ayrıca bebenthene tuplerındende 2 tane kırsam masaj yaprak uyguyım yarım saat bekletıyım,sonra soguk suyla yıkayım haftada bıkere uygulasam yeterlı dıye dusunuyorum,camterebentınıde sampuana katarım artık,bu arada dustan sonra sac uclarına badem yagı az surmek oda ıyı gelıyoms kırılmayı onlerms,turplu suyunu zaten kesınlıkle uygulucam kolay gelsın bana sositososito sanada cok tesekkur ederm jujum
o kadar şeyi saçınıza sürmeye nası cesaret ediyosunuz hayret valla allah korusun ya birden bölgesel dökülme falan yaparsa? :1no2: sözüm sade sana değil suzi yanlış anlama ama ne bilim bana tuhaf geliyo :1shok:
o kadar şeyi saçınıza sürmeye nası cesaret ediyosunuz hayret valla allah korusun ya birden bölgesel dökülme falan yaparsa? :1no2: sözüm sade sana değil suzi yanlış anlama ama ne bilim bana tuhaf geliyo :1shok:
yok cnm ne yanlış anlayıyımkı ama zaten tarifi degistirdimm kuaforumun soledıg mıktarda yapıyım dedım,e vıtamını kapsul ıkıtane bebanthene ampul ıkıtane,tatlı kasıgı badem yag,ve tatlı kasıg susam yag bunu haftada bı uyguluycam sekercım öle yanı sengözlerimebaksanab
arkadaşlar turp suyunu 2 kez yaptım yapmadan önce saçlarımı yeni boyamıştım 1 gün arayla veeeee saçlarım yarım santim uzadı ayrıca saç bakım yağıyla ben saçlarımı ayda 4 santim uzattım şimdi turplu su yapıyorum eminmki 5cmi geçecek uzaması...
arkadaslar;saça maske yaptıktan sonra sıcak suda ıslatılmıs havlu ıle sarmak ne kadar doğru? soylemelere gore sıcak suda ıslatılms havlu ıle sarıldıgında sac,maske saca daha hızlı nufuz edermıs,ama sıcak ıslatılms havlu sızce maskeyı emmezmı????????
gliserin yağı saça iyi geliyor mu acaba? nem veriyormuş diyorlar ama. kullanan varsa nasıl kullanıldıgını ve ne işe yaradıgını yazabilirse cok sevinirim
Bir adet turpu rendeleyip suda yarım saat kadar pişirip süzün. Elde ettiğiniz turp suyuna yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Bulamaç haline geldikten sonra saçlarınızı ovarak yıkayın. bi sitede böyle yazıyor.
önceki sayfalarda 3-4 bardak su diye verilmişti sanırım tarif..ben öyle yaptım..ama oluşan turp suyu bana 2hafta yeter tek kullanım oluyor demişlerdi...
tatlım ben ders calışıyorum şu aralar yogunum oyüzden ilgilenemiyorum siteden kendim rica ettim üyeliğimin ve msjlarımın silinmesini fazla takılıyorum derslerimi ihmal ediyorum diye :)) sırf bu mesajın için kaydoldum canım unutmamışsın beni ne güzel Şeniz daha fazla yararını görmeni cok isterim bende asla bırakmicam sen yorumlarını yap hatta böyle bi konu aç ordan devam edin isterseniz bende arada girer bakarım size işe yaradıgını gördükçe mutlu oluyorum cünkü başkalarına elinden geldiğince yaymaya çalışmışsın çok sevindim buna da tekrar sağol canım bol turplu günler dilerim:içelim:yerimseniben
maskeyi saçına uyguladıktan sonra streç yada poşet gibi bişeyle sarıp havluyu üzerine sararsan emilim olmaz canım.. hihoyyyt sıcak havlu bana zahmetli geliyo maskeyi uygulayınca saç kurutma makinesiyle ısıtıyorum ara ara..