- Konu Sahibi EstetikEditor
-
ayyy mutlaka bende yapmalıyııımkaydirigubbakcemile2 ben bundan önce entelede alıp denemiştim ama düzenli bir şahsiyet olamadığım için sonuç alamadım zaten yarısıda duruyor.. inş bunla kısa sürede güzel bi sonç alırııım -tatlicadiarzu- deneyim bnde sonçları paylaşırım burdan işe yarasın yeter:lepi:
bunu deneyecegim insallah melo 16 kardesim. benimde kiziminda cok ihtiyaci var.böyle bir mucize olursa sana minnettar kalacagiz.simdiden tesekkürler.allaha emanet ol.
canlarım bugun benım turp gunumdu haftada 2kere yapıyorm herneyse,turpu kaynatıyordum,agzını nekadr kapatrsan kapt kaynarken ılla ewı ırenc bı pıs koku alıyonaniknaniksonra bırden ben kaynatrken ewe nısanlımın annesı yanı kaynanam geldıbenneyaptımkiama ewı turp kokusu sarmıstı bıkere rezıl oldugumun anıydı kaynnamın ewı basması,kaynanm heryerı kokluyodu bıde utanmadan pencerelerı actı nedese beyenrsınz bıraz havalansın bı pıs koku var:çok üzgünüm:cok utandım yaa dıyemedımde turp kaynatıyorm dıye bu koku:çok üzgünüm:aman neyapıyım onemlı olan sonuc valla yaptım sacıma yumusacık oluyo uzucagna ınanıyorm sabah turp suyu yaptım sımdı gecede badem yagı ve vıtamın ampullerıyle bakım yapıyorm yanı sabah aksam haftada ıkıkrekaydirigubbakcemile5
arkadaslar ben haftada 4 gun bakım yapıyorum,2gun bırgun arayla turplu su,2gun bırgun arayla badem yag vıtamın ampullerıyle,halıyle annemın cenede durmuyosenağlamabuna bı cozum bulmam gerekıyodu ve buldum bu ıktane bakım ıksırını bırgun ıcnde yapıyorm,yanı sabah tuplu su ıle bakım yapıyorm,aksamda badem yagı ıle bakım yapıyorm,yanı her ıkı bakımdan da ıkıserkere yapmıs oluyorm,bolelıkle haftada 4 gun yaptıgım bakım haftada sabah ve aksam olmak uzere 2 gune dustukaydirigubbakcemile5halıyle annemın cenede durdu:sm_cool:en ıyısını yapıyorum dımı kızlarhihoyyyt
Canım ya ilk başladığımda hiç aklıma gelmedi ölçmek.
Ama şimdi anneme ölçtürdüm arkadaki en kısa katı ölçtük 29 cm. Buraya yazayımki unutmayayımkaydirigubbakcemile2
1 Hafta sonra tekrar ölçerim canım ve buraya yazarım.hihoyyyt
Sağlıklı uzun saçlara inşallah...:teytey:
aynı şeyden benim başımdada var yaa. benim haftada 5. 3 gün turp 2 gün yağ. çok vaktimi alıyor tabi bu. annem bıdıbıdı kel kalacaksın yakında diyip duruyor, babam dalga geçiyor kaç metre uzadı saçın diyee:roflol:
bende turpun içine yağları katayım aradan çıksın diye düşünüyorum. sayı düşer böylece. haftada 5 gün yapınca bide çok mu fazla uğraşıyorum, kaş yapayım derken göz mü çıkarırım diye korkuyorum
1-Sinameki ve civanperçemi,dövülmüş nar kabukları ile birlikte suda yarım saat süreyle kaynatılır.Süzülerek elde edilen sıvıya,losyon kıvamına gelinceye kadar çırpılmış yumurta ilave edilerek susam yağı ile birlikte kariştırılır.Hazırlanan losyonla saçlar sık sık yıkanır.
2-İnce bir tülbentte sıkılarak elde edilen karadut usaresi(ne demekse anlamadım) bulamaç haline gelinceye kadar yumurta ve susam yağı ile birlikte çırpıldıktan sonra 5 dk süreyle ısıtılır.Hazırlanan bulamaçla saçlar günaşırı yıkanır.
3-Rendelenmiş turp,suda yarım saat süreyle pişirildikten sonra süzülür.Elde edilen sıvıya yumurta sarısı
ilave edilerek bulamaç haline gelinceye kadar çırpılır.Hazırlanan bulamaçla saçlar sık sık ovularak yıkanır.
aslında bende tam rapunzelime soracaktım sen bunu nerden öğrenmiştin diye. paylaşımın için tskler. malzemesi en kolay bulunabilecek formül 3. sü tabiki yerimseniben
rapunzelim sen nerden duymuştun ilk bunu hakkaten ya?
kızlarr beni evden atacakmıs annemle ablam bu ne koku dioyolar. ne koktugunu biliyonuz tabi siz :jeyyar: kokusu için yapcak bişe yokmu yaa. yasakladılar bi daha yapmamı kötükedihüso
canlarım bugun benım turp gunumdu haftada 2kere yapıyorm herneyse,turpu kaynatıyordum,agzını nekadr kapatrsan kapt kaynarken ılla ewı ırenc bı pıs koku alıyonaniknaniksonra bırden ben kaynatrken ewe nısanlımın annesı yanı kaynanam geldıbenneyaptımkiama ewı turp kokusu sarmıstı bıkere rezıl oldugumun anıydı kaynnamın ewı basması,kaynanm heryerı kokluyodu bıde utanmadan pencerelerı actı nedese beyenrsınz bıraz havalansın bı pıs koku var:çok üzgünüm:cok utandım yaa dıyemedımde turp kaynatıyorm dıye bu koku:çok üzgünüm:aman neyapıyım onemlı olan sonuc valla yaptım sacıma yumusacık oluyo uzucagna ınanıyorm sabah turp suyu yaptım sımdı gecede badem yagı ve vıtamın ampullerıyle bakım yapıyorm yanı sabah aksam haftada ıkıkrekaydirigubbakcemile5
bir de bu koku kavgası bizde de var babam kızıyor en çok da kızım bununla uğraşana kadar ye daha faydalı diyor
Ben bu deneme yanilma yoluyla ya süper saclara sahip olacagim yada süper bir peruga :roflol: ..
Bugün evimdeki labaratuvara girdim (mutfaga :roflol: ) elimdeki malzemelere baktim basladim yeni icada kaydirigubbakcemile3 . 1 Bardak turp suyu, 1 yumurta sarisi, 1 yemek kasigi hint yagi , 1 yemek kasigi zeytin yagi, biraz camterabentini 2 yemek kasigida kuru maya . Aslinda ben iki maskeyi birlestirdim. 3 saat kafamda beklettim tabii bu süre icindede ya saclar elimde kalirsa diye düsünmedende edemedim. kaydirigubbakcemile2 ama sonuc yine harikaydi. Bunu neden yazdim diye soracak olursaniz. Zamaniniz yoksa 2 maskeyi yapmak istiyorsaniz yapin saclar elinizde kalmiyor. :asigim:
az kalmış aylincim Allah kavuştursun hayırlısıyla. valla özledim bu siteyi boşluğa düştüm resmen. açıldı nihayet çok sevindim.
ben turpu bu hafta sonu bırakıyorum arkadaşlar. 2 haftadır sadece 0.5 cm uzadı. burayada ayın 16 sında yazmıştım. pazara kadar devam edicem sonra bırakıcam. çünkü zaten uzamıyor o kadar uğraşmama gerek yok. bakıyorum haftada 1 cm uzatan var. bana yaramıyor demek ki :çok üzgünüm:
kızlar bu arada yaptığım yağ bakımının içine bemiksle evigen ampulde koyuyorum saçlarımın uçları yanıktı iyi geldi tavsiye ederim:))
hadi yaa çok üzüldüm cnm yaaa:1no2: bana çok iyi geldi keşke sanada iyi gelseydi uzatsaydı bence 1 ay sonuna kadar kullan bakalım ozaman nolucak belki değişir uzar.:teselli:
Allah kavuştursun canım:1hug:
Vitamin ampullerini bu turplu suya koysak nasıl olur acabaCADIARZU
Ben yağlarla falan uğraşamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?