Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

Arkadaşlar ben bugün kaynatmadan direkt suyunu çıkartıp öyle denedim saçlarıma ama ağır mı geldi ne baya dökülme oldu çünkü (

canım kaynatmadan yapma ama az önce yazdım kaynatılması gerekiyo diye ..içindeki zararlı şeyleri yok etmek için kaynatıyoruz agır gelmesi normal bidaha yapma saçından olma Allah korusun mirmirmirmir

kızlarr beni evden atacakmıs annemle ablam bu ne koku dioyolar. ne koktugunu biliyonuz tabi siz :jeyyar: kokusu için yapcak bişe yokmu yaa. yasakladılar bi daha yapmamı kötükedihüso

1-Sinameki ve civanperçemi,dövülmüş nar kabukları ile birlikte suda yarım saat süreyle kaynatılır.Süzülerek elde edilen sıvıya,losyon kıvamına gelinceye kadar çırpılmış yumurta ilave edilerek susam yağı ile birlikte kariştırılır.Hazırlanan losyonla saçlar sık sık yıkanır.
2-İnce bir tülbentte sıkılarak elde edilen karadut usaresi(ne demekse anlamadım) bulamaç haline gelinceye kadar yumurta ve susam yağı ile birlikte çırpıldıktan sonra 5 dk süreyle ısıtılır.Hazırlanan bulamaçla saçlar günaşırı yıkanır.
3-Rendelenmiş turp,suda yarım saat süreyle pişirildikten sonra süzülür.Elde edilen sıvıya yumurta sarısı
ilave edilerek bulamaç haline gelinceye kadar çırpılır.Hazırlanan bulamaçla saçlar sık sık ovularak yıkanır.

canım tebrikler uzamasına sevindim. hiç ölçtün mü ne kadar uzamış diye peki? ölçmediysen rica etsem ölçer misin, kahküllerinden ölçmen yeterlia.s.

Canım ya ilk başladığımda hiç aklıma gelmedi ölçmek.
Ama şimdi anneme ölçtürdüm arkadaki en kısa katı ölçtük 29 cm. Buraya yazayımki unutmayayımkaydirigubbakcemile2
1 Hafta sonra tekrar ölçerim canım ve buraya yazarım.hihoyyyt
Sağlıklı uzun saçlara inşallah...:teytey:

boyalı saça da yapılır mı? ya da yapan var mı? kızıl-bakır gibi zaten çabuk akıyor rengi..bu daha fazla açar mı ki rengi :ecrin_bebek:

boyalı saça da yapılır mı? ya da yapan var mı? kızıl-bakır gibi zaten çabuk akıyor rengi..bu daha fazla açar mı ki rengi :ecrin_bebek:

canım boyalı saçlar için ideal zaten sorun cıkacagını sanmıyorum bi kısmında dene önce istersen sonra hepsinde yaparsın eger emin olmak istiyorsan canım..

inşallah canım inşallahhh bekiyoruz haftaya unutma heee...sositososito

kızlarr beni evden atacakmıs annemle ablam bu ne koku dioyolar. ne koktugunu biliyonuz tabi siz :jeyyar: kokusu için yapcak bişe yokmu yaa. yasakladılar bi daha yapmamı kötükedihüso

canım içine menekşe ya da lavanta atanlar vardı okursan bastan bende sayfasını bilmiyorum malesef ama okadarda cekilmez değil yahu..kaydirigubbakcemile3

canım boyalı saçlar için ideal zaten sorun cıkacagını sanmıyorum bi kısmında dene önce istersen sonra hepsinde yaparsın eger emin olmak istiyorsan canım..

bu arada ben heranın ablasıyım..gece okudum gittim aldım bugün turp..yapmadan bi sorayım dedim..onun haberi bile yok garibimin lülülülülülü

teşekkür ederim fairycan :) deneyeyim ben bi

arkadaşlar ben suya yumurta katıyorum ama çırpmıyordum nasıl cırpılacak bulamaç gibi koyulaşacak diyor ya arkadaş valla anlamadım

bir de bu koku kavgası bizde de var babam kızıyor en çok da kızım bununla uğraşana kadar ye daha faydalı diyor

arkadaşlar cogunuz aynı seyi sormuşsunuz hafta da iki değil zaten iki günde birden hafta da üç yapıyo normal olan bu zaten bulamaçla falan karsıtırmayın aklınızı yumurta sarısını turp suyuyla karıstırmak bulamaç haline getirmek demek siz yazdıklarımı uygulayın herkesin işine yarayan bu benimde tabii..gamyoncuiremsu

bu arada ben heranın ablasıyım..gece okudum gittim aldım bugün turp..yapmadan bi sorayım dedim..onun haberi bile yok garibimin lülülülülülü

teşekkür ederim fairycan :) deneyeyim ben bi

dene ama cevabını da sonuclarını da bekliyorum merakta bırakma olur mu canım :))kaydirigubbakcemile5

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır.. geçen hafta neredeyse belime kadar olan kahve-kızıl saçlarımı sarı yaptırmaya kalkınca bi güzel yaktım.. dün de gittim kuaföre kadayif gibi uzayan saçlarımı bi güzel mavisiyaha boyattım bi de omuzlarıma kadar kestirdim hemen yrn turp alıp baslıcam denemelere.. eğer tutarsa yasadık demektir bi tutsun bu tuplu su işi tüm dualarım siznle olacak

canlarım bugun benım turp gunumdu haftada 2kere yapıyorm herneyse,turpu kaynatıyordum,agzını nekadr kapatrsan kapt kaynarken ılla ewı ırenc bı pıs koku alıyonaniknaniksonra bırden ben kaynatrken ewe nısanlımın annesı yanı kaynanam geldıbenneyaptımkiama ewı turp kokusu sarmıstı bıkere rezıl oldugumun anıydı kaynnamın ewı basması,kaynanm heryerı kokluyodu bıde utanmadan pencerelerı actı nedese beyenrsınz bıraz havalansın bı pıs koku var:çok üzgünüm:cok utandım yaa dıyemedımde turp kaynatıyorm dıye bu koku:çok üzgünüm:aman neyapıyım onemlı olan sonuc valla yaptım sacıma yumusacık oluyo uzucagna ınanıyorm sabah turp suyu yaptım sımdı gecede badem yagı ve vıtamın ampullerıyle bakım yapıyorm yanı sabah aksam haftada ıkıkrekaydirigubbakcemile5

duaları isteriz ama işine yararsa inşallah yarar canım işine sonuclarını mutlaka bekliyoruz..Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…