Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

turplu su karışımını kac günde bi yapıyonuz birde fazla durursa bişey olurmu mesela yatmadan önce yapıpta sabaha kadar bekletsek daha cok fayda edermi

turplu su karışımını kac günde bi yapıyonuz birde fazla durursa bişey olurmu mesela yatmadan önce yapıpta sabaha kadar bekletsek daha cok fayda edermi

fazla durursa bir şey olmaz daha yararlı olur sanırım ama kış ayı sinüziti olanlar bekletmesin :jeyyar: ve 2 günde bir yapıyoruz canım a.s.

hihoyyyt Süperrmiş yaa =) Çok teşekkür ediyorum bizi Turplu suyla tanıştırdığın için yaaaa
:teytey: :sm_cool:

rica ederim canımmm ilginizden dolayı ben müteşekkirim sizlere a.s. :roflol:

fairylike bu bilgini kendine saklamayıp bizlere de öğrettiğin için teşekkürler mutlaka deneyeceğim sadece çok yöntem deneyip sonuçları başarısız oldu birde yapanların sonuçlarıda hep başarıyla sonuçlanmış çok şooooke oldum inşallah bende sizin kervana katılırım

kirpiklerde turpun asiti olurmus göze zararlıymıs dıye duydum oncekı sayfalardan bırınde.

kesinlikle doğru gözünüze zarar vermeyin bende denicektim ama vazgeçtim bu vesileyleşutarafagitti

ceylin sen şimdiden şok olanlar kervanına katıldınsırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

merhaba arkadaşlar ben bir defa yaptım turplu suyu dün baktım dipten beyaz saçlar gelmiş acaba uzadımı yoksa boyammı aktı ne dersiniz:jeyyar:

Turp

Uzmanlar, çeşitli esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turpun, karaciğeri midçalıştırdığnı, böbreklerdeki kum ve taşı döktüğünü, bronşlara çok iyi tesir ettiğini, dalak şişliğini giderdiğini ve cildi güzelleştirdiğini ifade ediyor. Uzmanlar, turpun bağırsakları dezenfekte edip pekliği giderdiğini, akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyunun çok iyi uyku verdiğini söylüyor.
Kırışıklığa iyi gelen maske

Bir adet turpu rendeleyin. Bunu bir fincana koyun ve bir kaç dakika kaynatın. İçinden turbu çıkarın. Bu su soğuduktan sonra bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin. Bir yumurta akı ile biraz daha karıştırın. Bu kardığınız malzemelerin içeriğine biraz da süt ilave ettikten sonra (yarım çay bardağı) bir çorba kaşığı pirinç unu ilavesiyle yeniden karıştırın. En son işleminiz ise badem yağı. Bir çorba kaşığı badem yağı da ekleyip, karıştırınca maskeniz hazır demektir. Bu maskeyi haftada iki kez uyguladığınızda kırışıklıkların kalmadığını göreceksiniz. Ancak ciltte yarım saat kalması lazım. Ayrıca ciltteki çiller için bu maske de faydalıdır.

KIRMIZI TURP
Kırmızının yanı dizi son yıllarda Japon turpu bi şekilde da bilinen ak turp üretimindeki artışa rağmen, uzmanlar afiyet için turpun kırmızısını öneriyor.Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi diyetisyeni Özgen Arı’nın, yaptığı açıklamaya göre, ataların geçmişten günümüze kadar halk arasında sıkça kullanılan "turp gibi sağlam"sözünün, bu sebzenin sert yapısının yanı dizi içeriğindeki Vitamin değerlerinden kaynaklanıyor.C vitamini, kalsiyum, potasyum ve demir kaynağı turp, cildi
güzelleştirip, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı dizi çok sayıda hastalığa doğal şifa kaynağı bi şekilde gösteriliyor. Mide ve bağırsağı çalıştıran, sindirimi kolaylaştıran, öksürüğe, romatizmaya ve damar sertliğine iyi geldiği yaygın bi şekilde bilinen turp, bağırsakları adeta dezenfekte ediyor, kabızlığı gideriyor.

Turpun en büyük özelliği ise içeriğindeki antioksidan tesir. Bu etki kırmızı turpta, turba rengini veren maddenin içeriğinden dolayı ak turptan daha çok bulunuyor. Turpun antioksidan etkisi, vücutta kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor. Bu kanser türleri arasında ise akciğer ve kalın bağırsak kanserleri ilk sırada mekan alıyor.Turpun içeriğinde yüksek oranda bulunan folik asit ve demir vitamini kansızlığa iyi geliyor. Bu nedenle turpu hamile kadınların elbet tüketmesi öneriliyor. Turp, emziren annelere de süt yapıcı özelliği nedeniyle öğüt ediliyor.

Yüksek oranda potasyum kapsayan turp, bu özelliği birlikte yüksek tansiyon hastalarına da şifa kaynağı oluyor.

Uyarılar
Hasat döneminin kış mevsimi olması nedeniyle, bu mevsimde daha çok tüketilen turp, afiyet deposu özelliklerinin yanı dizi mide rahatsızlığı olanlarda midede yanma, geğirme ve gaz yapıyor. Bu nedenle, midesi rahatsız olanların tüketimde aşırıya kaçmamaları öğüt ediliyor.

Turp, buna ilave olarak bedenin iyot emilimini azaltıyor. Bu nedenle, fazla miktarda turp tüketenlerin, iyot yönünden zengin besinleri ve iyotlu tuz almaları da öneriliyor. Ana vatanı Akdeniz bölgesi olan turp, yaygın bi şekilde Osmaniye’de üretiliyor. Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Türkiye’nin toplam turp üretiminin yüzde 70’ini karşılıyor.(BENİM GİBİ HAŞİMATO TRİODİ OLANLARIN KIRMIZI TURP YEMESİ İYOT EKSİKLİGİ YONUNDEN SAKINCALI DEMEK Kİ)

TURP'UN FAYDALARI

İdrar zorluğunda, karaciğer ve safra kesesi şikayetlerinde, boğmacada, C vitamini eksikliğinde, hava yutmada, iştahsızlıkta, kronik artritin yarattığı kaşıntılarda salık verilir

Turp, şifa aşılayan sayısız özelliklerinin yanı sıra karaciğerin en yakın dostu olarak da biliniyor. Her gün içilen 1 kahve fincanı turp suyu karaciğeri güçlendirip safra kesesindeki taşları eritiyor. Ayrıca, soğuk algınlığı sebebiyle ortaya çıkan inatçı öksürükte 1 tatlı kaşığı turp suyu içmek, öksürük şurubu kadar etkili. B öbreklerdeki mikropları öldürür. Kum taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Sarılıkta faydalıdır. Safra taşlarının düşürülmesini sağlar. Romatizma, siyatik, lumbago tedavilerinde kullanılır. Kabızlığı giderir. Diş etlerini kuvvetlendirir. Yatmadan önce bir bardak turp suyu içilirse, rahat bir uyku sağlar.

BESİN DEĞERLERİ

100 gr. taze turpun içerdiği besin değerleri şunlardır: 15 kalori; 1 gr. protein; 2,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; eser miktarda yağ; 0,7 gr. lif; 27 mgr. fosfor; 43,7 mgr. kalsiyum; 1.9 mgr. demir: 59 mgr. sodyum; 241 mgr. potasyum: 11 mgr. magnezyum; eser miktarda A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,02 mgr. B2 vitamini; 0,2 mgr. B3 vitamini; 0,1 mgr. B6 vitamini; 10 mcgr. folik asit ve 25 mgr. C vitamini.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda sayılan ve bazıları çok önemli oranlara varan besin değerlerinin yanı sıra;

o Turp, familyasındaki diğer sebzeler gibi, bedenin bazı kanser hastalıklarına yakalanma rizikosunu en aza indirger: Bu kanser türleri arasında akciğer ve kalınbağırsak kanserleri sayılabilir.

o Yüksek oranda içerdiği antioksidan maddelerle kalp hastalığına yakalanma, felç geçirme ve katarakt illetine tutulma rizikolarını da önemli ölçülerde azaltır.

o Turp, içerdiği yüksek oranda demir ve folik asidiyle, kansızlığı ve ayrıca gebe kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığı taşıyan çocuk doğurma rizikosunu en aza indirir.

o Turp, içerdiği yüksek orandaki potasyumla, yüksek tansiyonu düşürür.

o Turpun halk hekimliğinde geniş bir uygulama alanı bulunmaktadır: Bu uygulamaları şöylece özetleyebiliriz: Böbrek ve safra kesesinden taş düşürmede, ses kısıklığında, bademcik enfeksiyonunda, romatizma yangılarının hafifletilmesinde ve emzikli kadınlarda süt gelişini artırmada kişilerin bolca turp yemeleri öğütlenmektedir. Ayrıca sıkılarak elde edilmiş turp suyu, öksürüğe ve bronşite iyi gelir.

Dikkat: Turpgiller familyasındaki diğer sebzeler gibi, turp da bedenin iyot emilimini azaltır. Haftada 3-4 kezden daha sık turp yiyen kişilerin, iyotça zengin besinler ve iyotlu tuz almalarında yarar vardır. Özellikle içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde bu durum dikkate alınmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…