Doğal Saç Bakım Kürleri Saç uzatma ve bakım grubumuz...

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Merhaba uzaktan izliyordum sürekli mesajlarınızı artık katılma vaktim diye düşündüm :) Bir sorum olucaktı ben bu daxı haftada 3 gün yapıyorum bazen bir saat bazen 5-6 saat bazen geceden bekletiyorum kaç ayda ara vermeliyim sizce

bugün hardalimı da aldim bu defaki içime sindi bu sefer bu kafa yanacakk :duduk:

Merhaba uzaktan izliyordum sürekli mesajlarınızı artık katılma vaktim diye düşündüm :) Bir sorum olucaktı ben bu daxı haftada 3 gün yapıyorum bazen bir saat bazen 5-6 saat bazen geceden bekletiyorum kaç ayda ara vermeliyim sizce

canım ben de 2 e saat bekletiyorum genelde. bide (bence) 8 haftada bir 2 hafta Ra vermek gerek tüm bakımlar için geçerli bu dediğim yoksa sac alışır ve bakım etki etmez diye biliyorum

Yıpranmış saçı onarmaz hatta yıpranmış saçı daha da çok yıpratır, tecrübe ile sabit kendimden biliyorum haha

Bu arada saç uçları kırıldıysa bunu onaramazsın, kestirmen gerek.

uuu ucuz atlatmişım o zaman yaa :oha:

bugün hardalimı da aldim bu defaki içime sindi bu sefer bu kafa yanacakk :duduk:

canım ben de 2 e saat bekletiyorum genelde. bide (bence) 8 haftada bir 2 hafta Ra vermek gerek tüm bakımlar için geçerli bu dediğim yoksa sac alışır ve bakım etki etmez diye biliyorum
Teşekkür ediyorum o zaman 8 haftada bırakıyım o süreçte etki ediyo diyolar zaten merakla bekliyorum artık

Diplere ve uclara hindistan cevizi yagini surdum. Evde kimse de yok oh mis:halay:

Dax için çok üşendim. Daha doğrusu saç diplerim daxtan sonra çok acıyor. Sanki saç nezlesi gibi. Kökler mi uyanıyor yoksa köklerim zayıfya o yüzden mi sızı oluyor? Cevabı bilemedim.
Jojoba yağı sürdüm hep diplere hem boylara. Nemleneyim güzelce;)

İki ay için az bi uzama mı sizce kızlar 3 haftadır düzenli dax bakımı yapıyorum ama hala yavaş geliyo bana

Eklentiler

• IMG_4979.JPG
    IMG_4979.JPG
    48 KB · Görüntüleme: 81
Kızlar bende saç bakımımı yaptım.
1 tatlı kaşığı dax
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı khiles yağı benmari usulü eritip,
10 damla çamterabenti karıştırıp saç diplerime sürüyorum.Boylara ve uçlarada argan yağı sürüyorum.Yarın sabah yıkayacağım.

Ve bana iyi gelen yağı buldum. Zeytin yağı ve hindistan cevizi yağına açık ara fark attı. Evet açıklıyorum. Jojoba ..
Allahım saçlarım resmen tür değiştirdi. Hep bahsediyorum saçlarım kuruduktan sonra keçe gibi oluyor, çatır çutur bi çalı gibi oluyordu. 2 saat sadece jojoba yağıyla durdum. Yıkadım ve muazzam. Aksine saçlarımın bukleleri gayet düzgün duruyor. Ve dokunduğumda da görüntüsü gibi yumuşak.Tiftik görüntü hala var biraz. Ama eski haline oranla ilk jojoba bakımından sonra fark edilmemesi güç bir değişim oldu.
Elimde ki son jojobayı kullanmıştım. Bir kaç yağ daha kaldı onları da denemek istiyorum. Ama sonrasında jojoba vazgeçilmezim olacak sanırım.
Birde Gecen gün yaptığım bal maskesi de saçıma biraz iyi geldi. Elektriklenme o gün olmadı ama ertesi gün yine tiftiktim.
Düzenli bal maskesi de işe yarar duruyor.

Kızlar bende saç bakımımı yaptım.
1 tatlı kaşığı dax
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı khiles yağı benmari usulü eritip,
10 damla çamterabenti karıştırıp saç diplerime sürüyorum.Boylara ve uçlarada argan yağı sürüyorum.Yarın sabah yıkayacağım.
khiles yağı nedir?
Gece yağlı yatmak için nasıl saçlarını saklıyorsun?
Ben cesaret edemiyorum.

khiles yağı nedir?
Gece yağlı yatmak için nasıl saçlarını saklıyorsun?
Ben cesaret edemiyorum.
Canım kiehls markası var onun karışık saç bakım yağı.Bence akşamdan sabaha kadar bekletildiği zaman daha etkili oluyor.Şimdi öyle yapıyorum ama havalar soğuyunca 4-5 saat bekletip yıkarım.

Canım kiehls markası var onun karışık saç bakım yağı.Bence akşamdan sabaha kadar bekletildiği zaman daha etkili oluyor.Şimdi öyle yapıyorum ama havalar soğuyunca 4-5 saat bekletip yıkarım.
Anladım canım. Yatarken yağ sızmıyo mu ? Ben biraz deli yatıyorum. Selective maskesini sürdüğümde havlu bi yerde ben bi yerde uyandığım için yağ sürüp uyumaya cesaret edemiyorum.

Anladım canım. Yatarken yağ sızmıyo mu ? Ben biraz deli yatıyorum. Selective maskesini sürdüğümde havlu bi yerde ben bi yerde uyandığım için yağ sürüp uyumaya cesaret edemiyorum.
Canım önce streç folyoyla sarıyorum ve bir tülbent takıyorum.Eşim zaten çok sinirleniyor ben saç bakımına başladığımdan beri.Beni saçlarını koklamaya hasret bırakıyorsun diyor.Zaten güzel saçların ne gereği var diyor.Ama belimde olan saçlarımı 2015 yıllından 4 kez aralıklarla kestirdim.Biraz biraz derken 4 de gittim kuaföre omzumun üzerinde ve katlı keselim dedim.Kuaför gel kesmeyelim ben sana su dalgası permaya yapayım dedi.Çünkü saçların çok sağlıklı bak ne boya var ne kırık ne beyaz dedi.Tamam çok gür değil ama kaliteli saçların dedi.Ama ben yok yok kes dedim.Zaten devamlı saçlarımı ona kestiriyorum.Bi kesti kısacık saçlar şok oldum.Eve geldim en üzücü olan oğlum beni gördü ağladı ve bana vurmaya başladı.Ne yaptın sen istersen erkek gibi kesseydin.O da babası kılıklı saçlarım yüzüne vursun koklasın çok seviyor.İşte oğlumdan sonra deli gibi saç uzatma arayışlarına girdim.Yatarkende yağ sızmıyor.Bende çok deli uyurum.Sadece biraz dikkat ediyorum.

Canım önce streç folyoyla sarıyorum ve bir tülbent takıyorum.Eşim zaten çok sinirleniyor ben saç bakımına başladığımdan beri.Beni saçlarını koklamaya hasret bırakıyorsun diyor.Zaten güzel saçların ne gereği var diyor.Ama belimde olan saçlarımı 2015 yıllından 4 kez aralıklarla kestirdim.Biraz biraz derken 4 de gittim kuaföre omzumun üzerinde ve katlı keselim dedim.Kuaför gel kesmeyelim ben sana su dalgası permaya yapayım dedi.Çünkü saçların çok sağlıklı bak ne boya var ne kırık ne beyaz dedi.Tamam çok gür değil ama kaliteli saçların dedi.Ama ben yok yok kes dedim.Zaten devamlı saçlarımı ona kestiriyorum.Bi kesti kısacık saçlar şok oldum.Eve geldim en üzücü olan oğlum beni gördü ağladı ve bana vurmaya başladı.Ne yaptın sen istersen erkek gibi kesseydin.O da babası kılıklı saçlarım yüzüne vursun koklasın çok seviyor.İşte oğlumdan sonra deli gibi saç uzatma arayışlarına girdim.Yatarkende yağ sızmıyor.Bende çok deli uyurum.Sadece biraz dikkat ediyorum.
Oy kıyamam miniğine.
Ya aslında kısa saç daha dinamik kullanımı da kolay bakımı da ama işte eşlerin talebi bizi yönlendiriyor. Yoksa bende bu ara kestirmeye taktım. Ama şanslısın sağlıklı saç daha güzel uzar.
Bi çoğumuz hem bakım derdinde hem uzatma. Bende tülbent falan takıp yatayım madem daha derin etki olsun.

Oy kıyamam miniğine.
Ya aslında kısa saç daha dinamik kullanımı da kolay bakımı da ama işte eşlerin talebi bizi yönlendiriyor. Yoksa bende bu ara kestirmeye taktım. Ama şanslısın sağlıklı saç daha güzel uzar.
Bi çoğumuz hem bakım derdinde hem uzatma. Bende tülbent falan takıp yatayım madem daha derin etki olsun.
Burada ki konuları okursan herkes sabaha kadar bekletildiğinde daha iyi verim aldığı konusunda hem fikir.Aslında ben ilk bakıma başladığımda Hande Polat'ın bakım yağını alıp kullanmıştım güzel uzamıştı.Fakat 5 haftada bitti şişesi küçük ve pahalı yine onu almayı düşünüyorum.Elimde ki yağlar bitsin.

Back