Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç derisinde seboreik dermatit, kaşıntı için en doğal çözüm .. MADEN SUYU

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

deniznil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
120
6
kızlar benim şaç derimde seboreik dermatit var, ensemden başlayan kaşıntı, kabuklanma, kepeklenmeler oluyordu.. bazı şampuanları kullandığımda bu şikayetim daha da çok artıyordu. bazen kaşıntıdan duramıyor tekrar tekrar saçımı yıkıyordum.. ama kullandığım o şampuanlarla şaçlarım çok kuruyor bi gün sonra yine kaşıntılar başlıyordu.. üstelik çok cansızdı saçlarım..

her şeyi denedim, dermatologlara gittim, ketakanozollu şampuanlar verdiler, steroid bile kullandım. bu ilaçlar ve şampuan bi süre çözüm olur gibi oldular bana. ama sürekli bu ilaçları alamazdım üstelik o kötü kokulu şampuanı artık kullanmak istemiyordum. strese girdiğim zamanlarda bu kepeklenmeler daha fazla artıyordu, ben de artık pes etmiştim amaaan diyip kendi haline bıraktım. öyle yapınca da açıkcası azaldı şikayetlerim :) kafamı çok takmıştım o zamnlar buna

neyse gel gelelim şimdiki halime, bi dermatolog arkadaşım bana maden suyunu önerdi, önce çok basit geldi bana, o kadar çok şey denemiş bi sürü para dökmüş biri olarak maden suyunun saç derimdeki kepek ve kabuklanma problemime iyi geleceğine pek inanamadım. ama sonuçları çok mükemmel kızlar, kesinlikle tavsiye ediyorum. eskiden saçıma özel yağlardan oluşmuş bakım dahi yapamazdım saçım yağlanacak yine sivilceler çıkacak diye korkuyordum ama maden suyuyla hiç bi problemim kalmadı. şimdi banunun öğrettiği sinameki kürü ile saçlarıma bakım bile yapabiliyorum.

(sade) maden suyunu alın, başınızdan aşağı dökün, o zaten köpürür gibi oluyor sonra akıp gidiyor,, saç derisindeki problemi ortadan kaldırıyor, ayrıca saçlara canlılık ve parlaklık veriyor, sonradan duydum ki bunu pek çok arkadaşım da biliyormuş:) özellikle yaz aylarında sıcak havalarda çok yapıyorlarmış.. kk'da da maden suyunun bu özelliği geçti mi bilmiyorum ama ben bilmeyenler için tekrar dile getirmek istedim..
kesinlikle işe yarıyor kızlar

çok teşekkürler bu bilginiz için benim de bu konuda ciddi bir sorunum vardı.Tavsiyenizi hemen dikkate alacam.

kızlar bugün yine maden suyunu döktüm başıma, fokur fokur saç derimi besledim :) sabah da banyo yapmıştım, durulama suyuna elma sirkesi kattım, bunu da buradan öğrenmiştim.. niye mi böyle yaptım yarın sinamekili kür yapacağım da ondan.. ne zaman saçıma bakım yapsam saç diplerimde sivilceler kepekler atıyor.. bakım yapmaktan vazgeçemem de.. o yüzden bugünden tedbirlerimi alıyorum Eki Görüntüle 414156
inş sizde de işe yarar, en azından maden suyundaki mineraller saçınıza parlaklık verecektir, bi kaybınız olmaz mutlaka deneyin

peki bu maden suyunu döktükten sonra duruluyomuz?

hayır, sade maden suyu zaten mineralli temiz içme suyu ya, o yüzden durulamaya hiç gerek yok, beni hiç rahatsız etmemişti. özellikle sıcak günlerde başıma biraz soğutulmuşunu döküyorum daha iyi hissediyorum

peki saçtaki tıkanıklığıda açar mı zarar vermezmi sonuçta asitliyani durulamazsak zararı olmazmı bide etkisini kaç gün sonra gösteriyo kaç günde bi yapmamız gerekiyo

peki saçtaki tıkanıklığıda açar mı zarar vermezmi sonuçta asitliyani durulamazsak zararı olmazmı bide etkisini kaç gün sonra gösteriyo kaç günde bi yapmamız gerekiyo

saç derisinde tıkanmış gözenekleri açtığı doğru, saç derisi daha rahat nefes alıyor, bunu zaten yapınca da hissedebiliyorsun, zarar verdiğini sanmıyorum canım, dermatologlar da saç bakımı için maden suyu ile yağları karıştırtıp saça fıs fıs sıktırıyorlar.. asitli olması konusuna gelince bi çok kimyasal ilaçtan daha az asit içerdiğini düşünüyorum, (en azından içebildiğimiz, doğal ve sağlıklı bi su) kepekli bölgedeki o skuamları gidermek için zaten asitli bi krem verir doktorlar (içeriğinde salisilik asit içerir bu kremler, bakabilirsiniz) yani bir miktar asit içermeli ki saç kepeğinden kurtulalım yine de saçında kepeği olanlar cilt doktoruna gittiklerinde doktora danışabilirler, bizi de bilgilendirmiş olurlar, ben doğal bi çözüm olarak maden suyunu denedim, ama sizin fikirlerinize de açığım. 3 günde bir döküyordum eskiden çünkü çok kepek vardı saçımda, sonra haftada bir kez dökmeye başladım (yarısını içiyor yarısını döküyordum ) 1 ay boyunca hiç kullanmadığım zamanım da oldu. bazen kullandığım o kimyasal şampuanlar yüzünden yıkadığımın hemen ertesi günü inanılmaz kepek oluşuyordu saçımda, tekrar yıkmak istiyordum, ıslak saçıma maden suyunu dökünce kepek oluşmuyordu, siz de bi deneyin, böyle bi şeyi denemekten zararlı çıkacağınızı sanmıyorum, en azından saçı daha canlı gösteriyor ..

Canım saçtaki şampuandan dolayı olan silikonu atarmı peki maden suyu ?

Ya aslında bana mantıklı geldi, mineralli su sonuçta.
Yazın sıcaktan kavrulmuşken buzz gibi bi maden suyunu kafadan aşağıya dökmek harika olur sanırımmm

Canım saçtaki şampuandan dolayı olan silikonu atarmı peki maden suyu ?

tatlım açıkcası onu bilmiyorum, keşke atsa, o şampuanlar yüzünden saçlarım mahvoldu, o kadar çektim ki.. geçenlerde yine kk'dan öğrendiğim doa'nın sülfatsız doğal şampuanını sipariş verdim, belki siz de görmüşsünüzdür, artık doğal şampuan kullanacağım, içinde kimyasal madde yok.. inş saçlarıma iyi gelir.

piyasadaki bi sürü şampuanı denedim, saç kremini maskeleri, sonra anladım ki saçıma sadece kimyasal yüklüyorum, yıkadığım gün rahat fakat ertesi gün diplerde kabuklanmalar bi sürü kepek ( kükürtlü şampuanları dahi denedim,, maden suyunu keşfetmiş olmasaydım yine kepekli kepekli gezinecektim, dipleri yağlı kepekli uçları kuru oluyordu, şimdi uçlarına menekşe yağı badem yağı bakım yapıyorum, saç diplerim için de maden suyu ,, gerçekten çok rahatım, ve doğal bakımın yerini hiç bi şey tutmuyor,, şimdi saçlarım güzelcene de uzadı. eğer şu doa'nın sülfatsız şampuanınından da memnun kalırsam bana zarar veren o kimyasal şampuanlardan da kurtulurum inş

canım tavsiyen uzerine maden suyunu aldım yaptım simdi bi rahatlık geldi sanki:128: bunu haftada kac kez yapcaz?

canım tavsiyen uzerine maden suyunu aldım yaptım simdi bi rahatlık geldi sanki:128: bunu haftada kac kez yapcaz?

benim saçımda bi ara çok yoğundu 2-3 günde bir yapıyordum, sonra azaldıkca haftada bi yaptım, sen de istediğin zaman yapabilirsin canım, saç derin nefes alır, saçlarına da parlaklık gelicektir, farkedeceksin .. kaşıntı da azalıyor.. yalnız böyle kepek yapan ya da kaşıntı yapan şey şampuanın olabilir ya da yaptığın bi bakımdan kaynaklanabilir, hatta bazı kuaförler kullandıkları taraklar ve fırçalarda hijyen kurallarına dikkat etmedikleri için (diye tahmin ediyoruz:) bazı arkadaşlarımda kuaförden sonraki günlerde kaşıntıda artma olduğunu farkettiler.. tabi her şeyden önce yapısal bi problem seboreik dermatit ama aktive eden etkeni de bulabilirsin, canım geçmiş olsun

tamam canım cok saol doa sampuan alcam demistn geldi mi o sitelerine girdim bende simdi dokulen saclar icin ayrı bi sampuanları varmıs ondan siparis etsem mi die dusndum. sen hangisinden alcaksn

tamam canım cok saol doa sampuan alcam demistn geldi mi o sitelerine girdim bende simdi dokulen saclar icin ayrı bi sampuanları varmıs ondan siparis etsem mi die dusndum. sen hangisinden alcaksn

doa şampuan saçıma ne kadar iyi gelecek bilemiyorum, ama kk'daki yorumlar güzeldi, bende bayanlara güvenerek sipariş verdim, panten kullanıyordum eskiden canım nasıl kepek yaptı anlatamam, o yüzden böyle zararlı kimyasal şampuanlar kullanacağıma bi doa'yı deneyeyim dedim, ben de dökülen saçlar için olan şampuanını ve yıpranmış saçlar için saç kremini aldım, bi iki tane de sabun aldım kendime daha gelmedi yalnız, bu ptt kargodan nefret ediyorum zaten çok gecikmeli getiriyorlar.. bi gelsin kullanınca yorumlarımı yazacağım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…