- 25 Ocak 2012
- 142
- 2
Ben dün denedim arkadaşlar bu maden suyunu.. Kar yağmış gibi bembeyaz oluyordu omuzlarım kaşıdıkça.. Şuan kaşıntı yok kepekte yok. Saçlarım yumuşacık oldu.. İnanamıyorum hala.. Her yıkamada yapcam artık.. Bilgiyi veren arkadaşa çok teşekkür ediyorum..
Arkadaşlar bu madem suyunu normal saçımızı şampuanlayıp yıkadıktan sonra mı dökücez saçımıza? Bir şişenin yarısını mı dökeceğiz?
kızlar benim şaç derimde seboreik dermatit var, ensemden başlayan kaşıntı, kabuklanma, kepeklenmeler oluyordu.. bazı şampuanları kullandığımda bu şikayetim daha da çok artıyordu. bazen kaşıntıdan duramıyor tekrar tekrar saçımı yıkıyordum.. ama kullandığım o şampuanlarla şaçlarım çok kuruyor bi gün sonra yine kaşıntılar başlıyordu.. üstelik çok cansızdı saçlarım..
her şeyi denedim, dermatologlara gittim, ketakanozollu şampuanlar verdiler, steroid bile kullandım. bu ilaçlar ve şampuan bi süre çözüm olur gibi oldular bana. ama sürekli bu ilaçları alamazdım üstelik o kötü kokulu şampuanı artık kullanmak istemiyordum. strese girdiğim zamanlarda bu kepeklenmeler daha fazla artıyordu, ben de artık pes etmiştim amaaan diyip kendi haline bıraktım. öyle yapınca da açıkcası azaldı şikayetlerim :) kafamı çok takmıştım o zamnlar buna
neyse gel gelelim şimdiki halime, bi dermatolog arkadaşım bana maden suyunu önerdi, önce çok basit geldi bana, o kadar çok şey denemiş bi sürü para dökmüş biri olarak maden suyunun saç derimdeki kepek ve kabuklanma problemime iyi geleceğine pek inanamadım. ama sonuçları çok mükemmel kızlar, kesinlikle tavsiye ediyorum. eskiden saçıma özel yağlardan oluşmuş bakım dahi yapamazdım saçım yağlanacak yine sivilceler çıkacak diye korkuyordum ama maden suyuyla hiç bi problemim kalmadı. şimdi banunun öğrettiği sinameki kürü ile saçlarıma bakım bile yapabiliyorum.
(sade) maden suyunu alın, başınızdan aşağı dökün, o zaten köpürür gibi oluyor sonra akıp gidiyor,, saç derisindeki problemi ortadan kaldırıyor, ayrıca saçlara canlılık ve parlaklık veriyor, sonradan duydum ki bunu pek çok arkadaşım da biliyormuş:) özellikle yaz aylarında sıcak havalarda çok yapıyorlarmış.. kk'da da maden suyunun bu özelliği geçti mi bilmiyorum ama ben bilmeyenler için tekrar dile getirmek istedim..
kesinlikle işe yarıyor kızlar
kızlar uzun zamandır yazan olmamış inşallah cevap alabilirim. bende de uzun zamandır bu rahatsızlık var yatıştırabildiğim dönemler oldu ama hiç yok olmadı. değişik bir ürüne geçtiğimde arttı hep. şimdi merak ettiğim şeyler
1, soda dökünce saçlarınız sertleşmiyor mu (benim saçlarım çok sert-asi ve kuru tarak girmiyor) banyoda saçımı yıkadıktan sonra krem kullanmadan asla çıkamam çünkü kullanmama rağmen zor çözülüyor saçlarım. yani sodadan sonra krem yapsam olur mu?
2. bir arkadaş da elma sirkesi demiş o saçı sertleştirmiyor mu ?
3, zeytin yağı, soda,elma sirkesi kullananlar saçlarınız nasıl taranıyor kolay mı?
Bu konuyu tesadufen buldum Ben iki aydir falan elma sirkesi kullaniyorum kasintim buyuk oranda durdu 1 litre suya yarim caybardagi kullaniyorum dokup durulamadan cikiyorum Kurutmadi saclarimi sadece sacim islakken biraz sert gibi gelmisti baslarda ama simdi o da yok Kokusu da ucuyor Ama sac dokulmem durmadi bi turlu.... kek kalacagim bu gidisle..
Benim konumda çözümünü verdim ben 2 hafta gibi bir sürede tamamen kurtuldum elhamdulillah ^_^üşengençlik ve vakitsizlikten daha deneyemedim bile.
saç derim hep böyle kalacak sanırım.
Benim konumda çözümünü verdim ben 2 hafta gibi bir sürede tamamen kurtuldum elhamdulillah ^_^
Teşekkür ederim canım olmazmi Nasır tutmuştu boynuma kadar inmişti saçımı toplamaya utanıyordumÇok geçmiş olsun maşallah diyim önce sana
saçlarında var mıydı senin büyük kabuklanma
bu ürünleri nasıl kullandın krem ve losyonu bende deneyeceğim de..
Teşekkür ederim canım olmazmi Nasır tutmuştu boynuma kadar inmişti saçımı toplamaya utanıyordum
Ama şimdi hepsi geçti elh. ^_^
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...i-ve-yara-cozum-resimli.870948/#post-43319275
Burda resimlerimde var faydası olur inş.
Ve o resimleri koyduk tan sonra suan tamamen iyiyim elh. O hafif kızarıklık bile geçti ^_^
Sağol canım benim Allah razı olsun ^_^Gerçekten kurtulmana çok sevim seninki daha kötüymüş.
bende hemen denemeye başlıyorum.
geçtikten sonra şampuanı da bıraktın mı?
ve bu şampuanı kullanırken saç kremi kullandın mı? (ben saç kremi kullanmadan banyodan çıkamam çünkü taranmıyor keçe gibi sert ve kuru) kullansam olur mu şampuandan sonra acaba?
Sağol canım benim Allah razı olsun ^_^
Bırakmadım normal şampuan yerine kullanıyorum. Bende şampuanla yıkıyorum ardından diplere gelmeden saç uçlarını normal şampuanla yıkıyorum ama kesinlikle saç diplerine gelmicek 4..5 parmak altına kadar yıka canım sonra etkisi kaçmasın çünkü ^_^